Canım benim doktorum klinikte çalışıyor. SGK ile anlaşmalı değil. NST için 80 TL ödüyorum. Bence ekstra doktora muayene olmana gerek kalmaz. Ama belli olmuyor işte sırf para için zorlayabilirler. Arayıp sormak lazım.Kızlar yoğun bir gündü tüm geçmişi okuyamadım. Doğuran var mı
Bugün benim de görüş günümdü36+4te bebiş 47 cm ve 2600 gram olmuş. Doktor çok sağlıklı gördüm her şey yolunda dedi haftaya da ilk defa nstye giricem, biraz heyecanlıyım
Doktor hastanemdeki nst pahalı ise dışarıda nst yaptırıp kendisine gönderebilicemi söyledi. Farklı bir hastanede nst yaptırmak için kadın doğuma muayene randevusu almam gerekir sanırım di mi? Yoksa direkt nst için görüşebilir miyimbir de doğum teminatı içeren sağlık sigortaları nstyi karşılıyor mu acaba biliyor musunuz? Sigorta firmamı arıcam gitmeden ama belki bilen vardır diye sormak istedim. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Kız senin sancın var ya. Hissetmiyor musunkızlar Nst de bebeğin kalp atışı , alttaki neyi gösteriyordu. Alttaki 5 dakikada bir böyle düz çizgi oluyor
Ne güzel maşallah Allah bağışlasın kızçen de sağlıkla gelsin inşallahEvet canım oğlum var bir taneŞimdi bir de kızım olacak Allah'ın izniyle.
şuan çektiğim sancı evde çektiğim sancının yanında sinek ısırığı o yüzden çok anlamıyorumKız senin sancın var ya. Hissetmiyor musun
Bildiğim kadarıyla üstteki kalp atışı alttaki sancı.şuan çektiğim sancı evde çektiğim sancının yanında sinek ısırığı o yüzden çok anlamıyorum
Ay okurken kalbim sıkıştı.Kızlar hepinizden Allah razı olsunBen ve bebeğim çok iyiyiz bebeğim yanımda damla damla çıkıyor sütüm ama bebeğim vakumluyor. Koyu yeşil çiş yaptı doktoru normal olduğunu söyledi. Şu anlık sarılığı yok bebeğimin. Sık sık emzir dedi doktor saatte 1 meme veriyorum canı isteyince alıyor istemeyince almıyor. Mememi kendi istediği ile bırakana kadar tutuyorum memede çekmiyorum uyuşa da vakumlamaya devam ediyor
Doğum hikayemi anlatacak olursam da maşallahçok kolay oldu doğumum Rabbim tüm hamile annelere benim ki gibi kolay doğum nasip etsin
Dün öğle saatlerinden itibaren çamaşırım ıslanmaya başladı ama gelen akıntımda renk vardı yeşile dönüktü ama sümüksü değildi dah sıvı. Kontrole geldim ebe baktı 3-4 cm açıklığın var ama aktif gelen bir suyun yok dedi. Açıklığın olduğu için de sancının olması normal dedi. Seni kıvrandıran bir ağrı sağcı oluncaya kadar evine git kıvrandıran sancıların gelirse geri gelirsin dedi. Tamam dedim eve gittim.
Gece boyu sancım vardı ama kıvrandırır gibi değildi. Gece salondaki kanepeye geçip yattım daha rahat ettim.
Sabah eşim geldi yanıma nasılsın falan filan iyiyim dedim. Ama kendimi aşırı aç hissettim. Eşime dedim ki hadi Tekirdağ’a kahvaltıya gidelimÇorlu-Tekirdağ arası 30-35 dakika yolda giderken bana sancı gelmeye başladı ve baktım kıvranıyorum dakika tutum 10 dakika da bir geliyor. Mekana gittik kahvaltı geldi annem ve eşim bana bakıyorlar dedim yiyebildiğiniz kadar hızlı yiyin ben doğuruyorum hemen kalktık hastaneye geldik doktorum gelmiş beni bekliyordu. Nst ye bağladılar beni doktorum dedi ki yeterince sancısı yoksa suni sancı verelim. Dedim ki hocam ben doğuruyorum. Doktor dedi ki akşam 6-7 gibi doğursun bi hastam var ona bakayım duruma göre gelirim dedi.
Doktor gitti bir ebe geldi dedim ki ben doğuruyorum ebe baktı hemen doğum haneye aldılar beni 1 saat sürmedi ben doğurdum. Yaklaşık 5-6 ıkınmada çıktı yavrumkesik atmayacaktı ama bebeğimin kafası çıktıktan sonra 1 sefer daha ıkınmam gerekti bebek rahat çıksın diye küçük bir kesik attı 2 dikişlik.
Şu an bende çok iyiyim çok şükür. Sadece vajimanda biraz ağrım var hepsi o
Canım çok sevindim rahat olmasına Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallahKızlar hepinizden Allah razı olsunBen ve bebeğim çok iyiyiz bebeğim yanımda damla damla çıkıyor sütüm ama bebeğim vakumluyor. Koyu yeşil çiş yaptı doktoru normal olduğunu söyledi. Şu anlık sarılığı yok bebeğimin. Sık sık emzir dedi doktor saatte 1 meme veriyorum canı isteyince alıyor istemeyince almıyor. Mememi kendi istediği ile bırakana kadar tutuyorum memede çekmiyorum uyuşa da vakumlamaya devam ediyor
Doğum hikayemi anlatacak olursam da maşallahçok kolay oldu doğumum Rabbim tüm hamile annelere benim ki gibi kolay doğum nasip etsin
Dün öğle saatlerinden itibaren çamaşırım ıslanmaya başladı ama gelen akıntımda renk vardı yeşile dönüktü ama sümüksü değildi dah sıvı. Kontrole geldim ebe baktı 3-4 cm açıklığın var ama aktif gelen bir suyun yok dedi. Açıklığın olduğu için de sancının olması normal dedi. Seni kıvrandıran bir ağrı sağcı oluncaya kadar evine git kıvrandıran sancıların gelirse geri gelirsin dedi. Tamam dedim eve gittim.
Gece boyu sancım vardı ama kıvrandırır gibi değildi. Gece salondaki kanepeye geçip yattım daha rahat ettim.
Sabah eşim geldi yanıma nasılsın falan filan iyiyim dedim. Ama kendimi aşırı aç hissettim. Eşime dedim ki hadi Tekirdağ’a kahvaltıya gidelimÇorlu-Tekirdağ arası 30-35 dakika yolda giderken bana sancı gelmeye başladı ve baktım kıvranıyorum dakika tutum 10 dakika da bir geliyor. Mekana gittik kahvaltı geldi annem ve eşim bana bakıyorlar dedim yiyebildiğiniz kadar hızlı yiyin ben doğuruyorum hemen kalktık hastaneye geldik doktorum gelmiş beni bekliyordu. Nst ye bağladılar beni doktorum dedi ki yeterince sancısı yoksa suni sancı verelim. Dedim ki hocam ben doğuruyorum. Doktor dedi ki akşam 6-7 gibi doğursun bi hastam var ona bakayım duruma göre gelirim dedi.
Doktor gitti bir ebe geldi dedim ki ben doğuruyorum ebe baktı hemen doğum haneye aldılar beni 1 saat sürmedi ben doğurdum. Yaklaşık 5-6 ıkınmada çıktı yavrumkesik atmayacaktı ama bebeğimin kafası çıktıktan sonra 1 sefer daha ıkınmam gerekti bebek rahat çıksın diye küçük bir kesik attı 2 dikişlik.
Teşekkürler poncik sağmaya başladımCanım fazla sütü düzenli sağ dondurucuya at goguslerin rahatlasın masaj yap ilk günler bebeğe süt fazla geldiği için fazlası içinde kalıyo ve çok acı veriyo
Yarın alayım hemen ,Canım buzlukta bi süre bekletilmiş beyaz lahana sar. Mastit olmasın
Yanlış tutuyor büyük ihtimalle ağzı cok küçük ve göğüs ucum aşırı büyük şişik ağzına alamıyorCanım acaba bebek yanlış tutuyor olabilir mi? Bunlara rağmen geçmiyorsa belki yanlış tutuyordur Atlas
Allah biran önce sağlıklı bir şekilde kavuştursun bütün anneleri inşallah tarifi gerçekten yokmuş bu duygununGöz koordinasyonu biraz geç sağlanıyor. İlk aylarda şaşılık normalBenim oğlum doğduğu gün burnu kocamandı. Sırf burundu diyebilirim. Sonra normale döndü. Şimdi çok güzel bir burnu var. Canım Allah sana bağışlasın. Yaaa ben de artık kavuşmak istiyorum
Ay maşallah su gibi doğurmuşsun üstüne maceralı olmuşKızlar hepinizden Allah razı olsunBen ve bebeğim çok iyiyiz bebeğim yanımda damla damla çıkıyor sütüm ama bebeğim vakumluyor. Koyu yeşil çiş yaptı doktoru normal olduğunu söyledi. Şu anlık sarılığı yok bebeğimin. Sık sık emzir dedi doktor saatte 1 meme veriyorum canı isteyince alıyor istemeyince almıyor. Mememi kendi istediği ile bırakana kadar tutuyorum memede çekmiyorum uyuşa da vakumlamaya devam ediyor
Sancın var canım 100 olunca doğum için istenen eşik oluyor sanırım nst hemşiresi öyle demişti banakızlar Nst de bebeğin kalp atışı , alttaki neyi gösteriyordu. Alttaki 5 dakikada bir böyle düz çizgi oluyor
Canım bayağı uzun süren kasılmaların var açıklığını kontrol ettiler mi?kızlar Nst de bebeğin kalp atışı , alttaki neyi gösteriyordu. Alttaki 5 dakikada bir böyle düz çizgi oluyor
Kuzum sadece ucunu çekmeye çalışırsa yara yapabilirmiş kahverengi kısmı komple alırsa uca çok baskı olmadığı için daha az acıtırmış. Deneme yanılmaylı öğreneceğiz hepimiz bakalım. oyyy kokla bizim yerimize ensesinden ensesinden :)Teşekkürler poncik sağmaya başladım
Yarın alayım hemen ,
Yanlış tutuyor büyük ihtimalle ağzı cok küçük ve göğüs ucum aşırı büyük şişik ağzına alamıyor
Allah biran önce sağlıklı bir şekilde kavuştursun bütün anneleri inşallah tarifi gerçekten yokmuş bu duygunun
Canım benim doktorum henüz nst yapmadı. Önümüzdeki hafta 37. Haftamda istedi. Her doktorun uygulaması farklı oluyor. Hem internette okuduğum hem de burda gördüğüm kadarıyla 32. Haftadan itibaren yapıyor çoğu doktor.Kızlar ben yurt dışında yaşıyorum. Türkiye’deki rutin uygulamayı merak ediyorum. 36. haftadan sonra doktora her kontrole gittiğinizde açıklık muayenesi ya da nst yapıyor mu yoksa sadece ultrason ile mi bakıyor?
Canım son durumun nedir? İnş çabucak gelir sancılarınCervidil diye bir tampon yerlestirdiler. yumusamaya ve sancilarimin baslamasina nedne olucakmis.
bazen bir kac saat bazen 24 saat icinde etki edebilirmis.
24 saat sonra etki etmemis olursa yenisini koyuyorlarmis.
eve gonderdiler . sancin artarsa veya suyum fln gelirse gel dediler :)
Ben 37+ olduğunda prematüre sayılmıyor diye biliyorum.Bir sey sormak istiyorum hep kafam karisiyor. 37. Haftayi tamamlayan bebek dogarsa premature sayilmiyo. Bu hangi 37? 37+1 vs olmasi mi 38+0 a ulasmasj mi yoksa 36yi gecince mi .Ornegn benimki 36+5 simdi dogsa premature olur mu olmaz mi ?
Ayy evde kahkaha atarak eşime anlattım hikayeniKızlar hepinizden Allah razı olsunBen ve bebeğim çok iyiyiz bebeğim yanımda damla damla çıkıyor sütüm ama bebeğim vakumluyor. Koyu yeşil çiş yaptı doktoru normal olduğunu söyledi. Şu anlık sarılığı yok bebeğimin. Sık sık emzir dedi doktor saatte 1 meme veriyorum canı isteyince alıyor istemeyince almıyor. Mememi kendi istediği ile bırakana kadar tutuyorum memede çekmiyorum uyuşa da vakumlamaya devam ediyor
Nst 80 lira mı? Benim hastanede seneler önceki bir yazıda 400-500 diye okumuştumCanım benim doktorum klinikte çalışıyor. SGK ile anlaşmalı değil. NST için 80 TL ödüyorum. Bence ekstra doktora muayene olmana gerek kalmaz. Ama belli olmuyor işte sırf para için zorlayabilirler. Arayıp sormak lazım.
evet canım sancıymışBildiğim kadarıyla üstteki kalp atışı alttaki sancı.
her 9 dakikada gelen bir sancı çıktı, açıklık muayene istedim, açılman yok çatında oldukça dar dediSancın var canım 100 olunca doğum için istenen eşik oluyor sanırım nst hemşiresi öyle demişti bana
Açıklığına baksınlar bence ya
Evet canım açıklığa baktılar açıklık yok da çatın çok dar dediCanım bayağı uzun süren kasılmaların var açıklığını kontrol ettiler mi?
Kuzum sadece ucunu çekmeye çalışırsa yara yapabilirmiş kahverengi kısmı komple alırsa uca çok baskı olmadığı için daha az acıtırmış. Deneme yanılmaylı öğreneceğiz hepimiz bakalım. oyyy kokla bizim yerimize ensesinden ensesinden :)
Canım benim Anadolu sigortadan tamamlayıcı sigorta doğum teminatım var nstyi karşılıyor şimdiye kadar hamilelik ile ilgili hiç bir şeye para vermedim.Kızlar yoğun bir gündü tüm geçmişi okuyamadım. Doğuran var mı
Bugün benim de görüş günümdü36+4te bebiş 47 cm ve 2600 gram olmuş. Doktor çok sağlıklı gördüm her şey yolunda dedi haftaya da ilk defa nstye giricem, biraz heyecanlıyım
Doktor hastanemdeki nst pahalı ise dışarıda nst yaptırıp kendisine gönderebilicemi söyledi. Farklı bir hastanede nst yaptırmak için kadın doğuma muayene randevusu almam gerekir sanırım di mi? Yoksa direkt nst için görüşebilir miyimbir de doğum teminatı içeren sağlık sigortaları nstyi karşılıyor mu acaba biliyor musunuz? Sigorta firmamı arıcam gitmeden ama belki bilen vardır diye sormak istedim. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
ee çatın darsa sezaryen mi planlayacaklar peki?evet canım sancıymış
her 9 dakikada gelen bir sancı çıktı, açıklık muayene istedim, açılman yok çatında oldukça dar dedi
Evet canım açıklığa baktılar açıklık yok da çatın çok dar dedi
Ben 8 Kasım salı günü doğurcam inşallahHala doğurmayanların listesini çıkardım(Ben dahil)
Spicelover
mauve
P pembeumutyildizi
S Sudee2323
LoBeLYa
A adehussG
Mamacitaa
S sirinlers
K Kararliii
kzlrgn05
M Mekap
TheSweetWitch
B benimadimumut
BirEfsanEmine
K kgm
E Emine1990
calikusu_ist
CnnTncrr
navicula
PeterPanik
K karakalem340
Pasha22
pr3nses21
A Anksiyeteli
Pigment
Temren
jasminnnn
ezgi0071
simgem35
MaviNAZLI
Katre_g
virginiastat
Aralarında planlı sezaryenleri bekleyenler var. Kalanlar da normal doğumu bekliyor.
U uykusuzuykulu canım gözünaydın doğum yapmışsın ama tablodaki bilgileri müsait olduğunda iletir misin?
Adı mı bu listeden derhal sildirmek istiyorumHala doğurmayanların listesini çıkardım(Ben dahil)
Spicelover
mauve
P pembeumutyildizi
S Sudee2323
LoBeLYa
A adehussG
Mamacitaa
S sirinlers
K Kararliii
kzlrgn05
M Mekap
TheSweetWitch
B benimadimumut
BirEfsanEmine
K kgm
E Emine1990
calikusu_ist
CnnTncrr
navicula
PeterPanik
K karakalem340
Pasha22
pr3nses21
A Anksiyeteli
Pigment
Temren
jasminnnn
ezgi0071
simgem35
MaviNAZLI
Katre_g
virginiastat
Aralarında planlı sezaryenleri bekleyenler var. Kalanlar da normal doğumu bekliyor.
U uykusuzuykulu canım gözünaydın doğum yapmışsın ama tablodaki bilgileri müsait olduğunda iletir misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?