2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277

İyi akşamlar herkese

2021 kasım annesiyim

Hepinize hayırlı olsun. Sağlıkla alın kucağınıza dilerim.

Size bir öneriyle geldim. Belki birinize faydası olur. Emzirmeden kaynaklı göğüs yarası, çatlağı olanlar direk “karabaş otu”nu deneyin. Aktarlarda var. Benim tenim de çok hassastır, canım da aşırı tatlıdır mesela. Hiç bir şey fayda etmedi. Kanıyordu artık. Hele o lansinoh vs hikaye. Saraçoğlu’nun önerisi bu ot ve yara iyileştirici özelliğe sahipmiş. Kırtarıcım oldu benim.

Yarım su bardağı suya ottan 7-8 tane atıp kaynatın. Sonra ılınınca yara olan yere pansuman yapar gibi sürün. Ben ayrıca çay kaşığıyla 2-3 kez döküyordum göğüs ucuma. Emzirmeden önce de yıkayın.

Şifa olsun..

Valla yine bölük pörçük uyumaya razıyım, zaten razı olmasam da artık bünyem alıştı. Önceden rahatsız oluyordum o bölük uykulardan dinlenemiyordum. Şimdi eskisini unuttuğum için bu koymamaya başladı benim derdim arrık yeterki en azından yatakta dönebilim
11 Kasım Ben de gün sayıyorum resmen. Hatta eşim oğlum da sayıyor. Düşünsene haftaya bugün kucağımızda olacaklar. Çok heyecanlı.
Hangisi daha heyecanlı bilmiyorum. Bir bilinmezlik olan normal doğumu mu beklemek yoksa doğması plananan günü sabırsızlıkla mı beklemek? İkisi de çok heyecanlı inş sağlıkla tamamlayın bebişin ve sen doğum sürecini
Sevgili anneler, size bebek için rutin bir kontrol listesi, takvimi verildi mi? Varsa paylaşır mısınız? Ne ne zaman yapılmalı vs. İnternetten baktım ama düzgün bir şey bulamadım.
Bana vermediler ama bence doğumdan sonra çocuk doktorları veriyordur öyle bir liste veriyorlarsa da.
Doğurmadan önce benim gibi son dk tabloya eklendin
9 ay topicte takılıp tabloya giremeyenler kulubü başkanlarıyız neyse niyet önemli diyelim

Sevgili anneler, size bebek için rutin bir kontrol listesi, takvimi verildi mi? Varsa paylaşır mısınız? Ne ne zaman yapılmalı vs. İnternetten baktım ama düzgün bir şey bulamadım.
Ahaahaah konuya anneler diye girmişsin, ben üstüme alınmışım anne yarısıyım da şu an

Beklemedeyim :)

Eve evet bende beklemedeyim....sevgili anneler, aranızda kordon bağlatmayi düşünen oldu mu...benim yaş 38 ve 3.sezeryan oldugu icin istiyorum ama eşim ve dr im çok sıcak bakmıyorlar..

oynamıyordu, hastaneye geldim nst de bebeğin oksijeni düşük görünüyor oksijen verdiler şimdi bana, küçük sancılar çıkıyor, ultrasonda baktı suyu falan iyi sorun yok dedi.
Oksijwni neden dusuk gorunuyo kuzunun neyden olurmus?Iyi ki gitmissin canim. Herseyde bi hayr vardir

Emegine saglik canim:))bakalim sirayla kim elenecek :))

Canim 37nin dolmasi 36+7 mı yoksa 37+7mı :)) hani kendiminki 36+7bugun itibariyle de ondan merak ettim :)

Uyuyamiyorummmmm

Derdim ne onu da bilmiyorum ağırlık mi nefes darlığı mi dönememek mi ayy hic bilmiyorum ama uyuyamıyorum cok uykum da var
Ben uyuyqbiliyorum ama saga sola dönerken baglarim geriliyor biraz o rahatsiz edici bi de bebek bi sure kimildiyo sagdan sola veya soldan saga dönunce:)) rahatsiz ediyoruz beyfendiyi :)

Kızlar bebeği emzirirken karından guruldama sesi geliyor basınıza geldi mi ya da ne yapmam gerekiyor

Kızlar bu uyuyamama sorunu nolcak ya, zaten bebisler doğunca uykusuz her geceee :) arkadaş sürekli çişim geliyor, yatakta dönmek ızdırap, uyanınca uyumakta

Kızlar bu uyuyamama sorunu nolcak ya, zaten bebisler doğunca uykusuz her geceee :) arkadaş sürekli çişim geliyor, yatakta dönmek ızdırap, uyanınca uyumakta
Ben de hiçbir sebep yokken her gece 5 gibi uyanıyorum şuan ebeveyn kitapları araştırıyorum uyku eğitimi tuvalet eğitimi için neler alsam diye sıyırdım galiba

Ah artık uyuyamamak ona da alıştık hakikaten ben doğum sonrasına hazırlık diyerek teselli ediyorum kendimi
Benim de doğumum 7 Kasım belirlerdik inşallah. Bebeğimin karın çevresi gelişmiyor ve son kilosu 2700 o da tabi düşükte çıkabilir yüksekte. Boyu 50-51 cm boyda sıkıntımız yok. Uzun ve zayıf sanıyorum. Dün ki muayenede alttan da muayene oldum çok çok kasıldım. Açılma yok ama çatının dar olup olmadığını anlayamadık benim kasmam yüzünden. Sanıyorum bebeğim zayıf diye normal dogmasindan korkmaya başladım. Yani son dakika öyle bir endişe gelişti içimde. Bir şekilde kendi doğal yollardan gelmiyorsa suni ile muayene ile doğum başlasın istemedim ve pazartesi sezaryen için gün aldım. Dua beklerim

Benim bebişimin burnu ödemliymiş inmesi 3 ayı bulabilirmiş o yüzden çok tıkanıyor. Çocuk doktoru aspiratörü kesinlikle kullanma çok küçük dedi. Serum fizyolojik bile tuzlu olduğu için sıkarsın sonra daha da kurutmuş olursun diyor. Burun çok müdahale sevmiyor mümkün olduğunca buhar ile cam açarak, çok tıkandığı noktada anne sütünü sağ şırıngaya çek onu sıkıp nemlendir burun içini dedi. Hapşurukla banyoyla kendi atıcak diyor. Kendi atamayınca ben ucundaysa eğer küçük çengelli iğnenin arkasıyla çekiyorum çünkü aşırı tıkanıyor benim kuzum

Yukarimi çıktı plasenta hadi gözün aydın normal dogummu olacak ne diyor doktor
Evvrt canım çıktı hiç beklemediğimiz bı anda. Ben bu hafta gün verir alır haftaya derken şimdi en az 10gunum var daha.Sezeryan olcak ilki de sezeryan olduğu için ama en azından riskim kalmadı canimm çok şükür.

Baya cokmusuz daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…