kalp atışları stabil değil oksijen verelim bi dedi verdiler sonra düzeldi ama nst de sancılar önce 9 sonra 5 dakikada bir görülmeye başladı ama bende o kadar minik bir ağrı vardı ki yok desem yeridir yani. Sonra ben eve gitmek istiyorum dedim eve geldim uyudum, şuan herşey normalOksijwni neden dusuk gorunuyo kuzunun neyden olurmus?Iyi ki gitmissin canim. Herseyde bi hayr vardir
evet canım ilk, doktor yine bebek kilo almış diye başladıIlk dpgumun muydu canim ?
keşke sancılar artsaydı açılma olsaydı doğum olsaydıPasha22 hayirli haberlerini bekliyoruz.
4032 olmuş ay ben nerelere gidiyim.Kuzum senin bebek büyük değilmiydi kendini zorlama sakın sezeryan göründüğü kadar korkunç değil
Sürecini ne kadar güzel anlatmışsın, hastane ve doktorunda normal olsun diye her yolu denemiş ne güzelMerhaba Guzel anneler ,
En son hastane de rahim agzim yumusasin diye hormonlu bir tampon koluldu ve eve geldik demsitik 4 Kasim , cuma gunu.Tamponun etki etmesi 12 saat ile bir kac gun surebilir dendi.
Eve gelince , oglen yemegi yedik ama ben asagida oyle bir baski hissediyordum ki oturamiyordum bile. Dus aldim , belime sicak su torbasi tuttum ama olmadi. Hasteneyi geri aradim, tansiyonumdan oturu geri gel dediler.
Bir baktilar ki 4-4.5 cm acilmisim 9.45 den 1 e kadar . Daha sonra hemen epidural icin anestezi uzmanini aradilar ama NST de sancilarim cikmiyordu. Belimde agri da yoktu ama iki kasigimin arasi ve vulvanin ust kismi dayanilmaz sekilde agriyordu. Resmen aglayarak epidural taktirdim.Sancilarim bu sklikla vurmasi ve makina da cikmamasi da morelimi bozdu.
Epidural dan sonra baya rahatladim ama sol tarafim da hafif tutmamazlik vardi. extra ilac verdiler . kismen idare ettim . oglen 2 den aksam 6 ya kadar sadece 1 cm daha acilip 5 cm e ulasmisim.
Bu nedenle prosesi hizlandirmak icin suyumu patlattilar. Suyum patladiktan iki saat sonra kontrol ettiler bir degisiklik yoktu acilmam da ve suni sanci vermeye karar verdiler .
Suni sanciyi aksam 8 de vermeye basladilar. 4 saat boyunca her yarim saattte bir 2 ml arttiricaz dediler.
Gece 10 gibi sol tarafimda ki kasik agrilari dayanilmaz olmaya basladi ve bir baktilarki 10 cm full acilmisim.
Ikinmaya gecicez dediler ama rahmim cok yukardaymis , zor olucak dediler.
Ne dedilerse yaptim ama bebegin kafasi istedigimiz kadar asagi inmedi. 1 saat boyunca boyle devam etti. bir yandan ikinmanik verdigi yorgunluk diger yandan sol kasigimin agrisi beni mahfetti ve artik yorgunluktan bayilcaktim.
Annem ve arkadasim surekli soguk havlular vs koyuyordu bacaklarima ve alnima. Esim zaten benden daha kotu bir haldeydi. ikimizde epidural yuzunden boyle madur olacagimizi hic tahmin etmiyorduk ki 4 ml suni sancida hemen 10 cm e ulasmistim.
Daha sonra kadin dogum uzmani geldi. ben artik devam edemeyecegimi vakumla vs cekmelerini soyledim. Kontrol etti, bebek yuzukoyun gelmiyormus. cenesi de bir kemige takilmis, bu nedenle vakum yada baska birsey kullanamam zaten biraz da yukarida dedi. Tek care acil sezeryan kaldi .
Hemen kabul ettim cunku dayanacwk gucum kalmamisti. Ikinamiyordum da artik. Taniyonum 20 lere dogru gidiyordu ama cok sukur yavrum hep stabil kaldi.
Gece 12 den sonra beni sezeryana aldilar , spinali bir yaptilar , benden mutlusu yokSpinal yapilana kadar cektigim acinin tarifi yok.
Bebek zaten asagiya indigi icin baya beni baya sarsa sarsa cikardilar bebegi . 5 Kasim 12.20 sabaha karsi 40 cm , 2880 gr dogdu benim yavrum.burnunda , alninda ve sol gozunden morarmalar vardi,kemige takildigi icin ben ikinirken.
Vucut sicakligi dusuktu ve biraz oksijensiz kalmis, onlari hemen duzene soktular. Sezeryana esim giremedi , zaten ben dogumhanede aci cekerken o benden daha kotu bir durumdaydi. Benimde zaten gozumun onunu gorecek bir durumum yoktu, suclayamazdim onu da. En yakin arkadaslarim dan biri girdi, kizimin kordonunuda o kesti :)
Kizimin muaynesi bitip arkadasimla birlikte cikardilar ameliyathane den. beni dikmeye basladilar ama boyle bir cekistirme yok , sandim ki butun karin yaglarimi fln da temizlediler beni 36 beden cikaricaklar burdanBir iki de yaptiklari darbeleri hissedince, anestezi uzmani baska bir rahatlatici verdi ama ben nedense inlemeye basladim. Sonra local anestezi verdi.
gozumu actigim gece 1.20 idi, 2 gibi beni ameliyat sonrasi bekleme yerinden cikardilar ve annem, esim , bebegim ve ben dogumhaneden , yeni dogan katinda ki odamiza gectik.
Dun gece biraz agrim vardi ama cok agir agri kesiciler verdilleri icin fena degildim. ayaga fln kalktim rahatca. Bugun bende extra agri kesici almamaya calistim ve duzenli verdikleri agri kesicilerin dozunu biraz azalttilar.
Emzirmek icin surekli kucagima aldigim icin vs baya dikis yerimde bugun agrim var. Insallah bir kac gune gecer .
Normal dogum icin ciktigim bu yolda, her ne kadsr cabuk bir sekilde 10 cm e ulassam da olmadi. Sezeryan olmak icin agladim.
Kendi sancisiyla normal dogum yapan herkes saygim bir kez daha artti. Zira ben 4 cm de epidural aldim . 10 cm de epidural sol tarafin etkisi gectiginde tum hastane beni dinliyordu eminim
Arayan , soran , mesaj atann, etiketleyen herkese cok tesekkur ederim. Tek tek alinti yapamadim. Benim hikayemde bu sekilde oldu.
Bugunden sonra dogumu olacak arkadaslara kolayliklar diliyorum
Mesajini goremedigim dogum yapmis olan arkadaslarimi da kutluyorumSaglikli anali babali omurleri olsun yavrularinizin
Normal deneyecek misin gerçekten Allah yardımcın olsun4032 olmuş ay ben nerelere gidiyim.keşke sancılarım azcık açıklık yapsa, hemen suni sancı isteyip doğuma alın normal olmazsa sezeryan deneyin dicem de azcık bile açıklık yok şuan
Doktorun ne diyor?verilen oksijenden sonra bebeğin kalp atışları normal hareketleri normal açılman yok sadece önce 9 sonra 5 dakikada gelen sancıların var ama açılman yok kal gözetim altında ol sabah ne yapabiliriz konuşlaım dedi ama ben eve gitmek istedim. Nst de çıkan sancılar benim günlük hissettiğim sancılardan çok daha az. Eve geldim hemen uyudum, az önce uyandım. bebek hareketli, sancımda şimdilik yok. Ama şu çatının darlığı ve açılma durumunu napcam bilmiyorum
Normal olsun istiyorum, ablam 4300 normal doğurdu çevremde bir çok arkadaşımda 4000 civarı normal doğum yaptı, evet denemek istiyorum o yüzden bekliyoruz hala. bir haftaya kadar hala açıklık su vs gelmezse kalsın kalabildiği kadar, sezeryan da kilo sorunu yok nasıl olsa.Normal deneyecek misin gerçekten Allah yardımcın olsunbir avazda kurtul inşsllah
doktor çok gıcık kilo alma diyip duruyor da tüm vitaminleri kestim iki saat yürüyorum ağzıma tatlı sürmüyorum 2 öğünle günü geçiriyorum daha napıyımDoktorun ne diyor?
Bugun yarin dogum belli ki
Agrin olunca mi gideceksin tekrar
Hayirlisi olsun insallahdoktor çok gıcık kilo alma diyip duruyor da tüm vitaminleri kestim iki saat yürüyorum ağzıma tatlı sürmüyorum 2 öğünle günü geçiriyorum daha napıyımçoğu özel hastanede olduğu gibi oda ağız ucuyla normal çok zor ama bi deneriz olmadı sezeryan ile alırız diyor, gönlü sezeryandan yana.
Evet ben sancılar iyice artıp durulmayacak hale gelirse veya su kanama bebeğin hareketlerinde yavaşlama gibi durumlarda hastaneye gideceğim.
Salı randevum var, bakalım doktor yine ne dicek.
tesekkur ederim. Bence burada doktorun yuksek risk gebelik dr u olmali ve diger bolumlerle iletisim halinde olmadi.Masallah saglicakla kucaginiza almissiniz,gozunuz aydin,hayirli evlat olsun size.Peki dogum kilosu nasildi? Tansiyon ilaclarinin ise yaramadigini okudum bir iki uyenin mesajlarindan korktum acikcasi.
evet kuzum , aslind acilmam vs ilk dogumlara gore baya hizliydi. Dr larimda sasirdi ama epiduralin etkisi yitirmesi benide bitirdi. aci cekmesem belki devam edebilirsim ama kismet boyleymis.Sürecini ne kadar güzel anlatmışsın, hastane ve doktorunda normal olsun diye her yolu denemiş ne güzelçok uzun sürmüş çok acı çekmişsin sonradan seseryana dönmüş olmana da üzülme herşeyi denemişsiniz çünkü. Önemli olan bebeğin sağlığıydı. Baksana morarmış küçük kuzunun yüzü de Şuan sen ve bebeğin sağlıklı çok şükür acılarda geride kaldı artık yeni hikayen seni bekler Gözün aydın , Allah sağlıcakla büyütsün
sagol canim benimSpicelover ah kuzum ya iki türlüsünü de yaşamışsın..
Kardesime de öyle oldu ..
Neyse ikinizde iyisiniz ya onemli olan bu
Artik yavaş yavaş toparlama zamani insallah
Gozunaydin olsun
Amin hepimiz sağlıcakla alalım inşallahHayirlisi olsun insallah
Sen elinden geleni yapıyorsun
Gerisi kismet
Saglikla kavuş insallah
Ay canim ya ssnciyi hissetmemen cok guzel yani siddetli yasamaman ama 5 dk.da bire dustuyse dogum geliyodur aslinda.Ilk hamileligimde ben de oyle oldum saatlerce sanci cektim 5dk.da bire dustugumde hastanedeydim korkuma ama acilma cok uzun surdugunden agriyi uzun sure cektim. Seninki cok dqha kisa surer umarim. Neyse canim sıkma kendini 2niz de saglikli olun da elbet dogar minnos.keşke sancılar artsaydı açılma olsaydı doğum olsaydıeve geldim yine beklemeye devam
Merhaba Guzel anneler ,
En son hastane de rahim agzim yumusasin diye hormonlu bir tampon koluldu ve eve geldik demsitik 4 Kasim , cuma gunu.Tamponun etki etmesi 12 saat ile bir kac gun surebilir dendi.
Eve gelince , oglen yemegi yedik ama ben asagida oyle bir baski hissediyordum ki oturamiyordum bile. Dus aldim , belime sicak su torbasi tuttum ama olmadi. Hasteneyi geri aradim, tansiyonumdan oturu geri gel dediler.
Bir baktilar ki 4-4.5 cm acilmisim 9.45 den 1 e kadar . Daha sonra hemen epidural icin anestezi uzmanini aradilar ama NST de sancilarim cikmiyordu. Belimde agri da yoktu ama iki kasigimin arasi ve vulvanin ust kismi dayanilmaz sekilde agriyordu. Resmen aglayarak epidural taktirdim.Sancilarim bu sklikla vurmasi ve makina da cikmamasi da morelimi bozdu.
Epidural dan sonra baya rahatladim ama sol tarafim da hafif tutmamazlik vardi. extra ilac verdiler . kismen idare ettim . oglen 2 den aksam 6 ya kadar sadece 1 cm daha acilip 5 cm e ulasmisim.
Bu nedenle prosesi hizlandirmak icin suyumu patlattilar. Suyum patladiktan iki saat sonra kontrol ettiler bir degisiklik yoktu acilmam da ve suni sanci vermeye karar verdiler .
Suni sanciyi aksam 8 de vermeye basladilar. 4 saat boyunca her yarim saattte bir 2 ml arttiricaz dediler.
Gece 10 gibi sol tarafimda ki kasik agrilari dayanilmaz olmaya basladi ve bir baktilarki 10 cm full acilmisim.
Ne dedilerse yaptim ama bebegin kafasi istedigimiz kadar asagi inmedi. 1 saat boyunca boyle devam etti. bir yandan ikinmanik verdigi yorgunluk diger yandan sol kasigimin agrisi beni mahfetti ve artik yorgunluktan bayilcaktim.
Annem ve arkadasim surekli soguk havlular vs koyuyordu bacaklarima ve alnima. Esim zaten benden daha kotu bir haldeydi. ikimizde epidural yuzunden boyle madur olacagimizi hic tahmin etmiyorduk ki 4 ml suni sancida hemen 10 cm e ulasmistim.
Daha sonra kadin dogum uzmani geldi. ben artik devam edemeyecegimi vakumla vs cekmelerini soyledim. Kontrol etti, bebek yuzukoyun gelmiyormus. cenesi de bir kemige takilmis, bu nedenle vakum yada baska birsey kullanamam zaten biraz da yukarida dedi. Tek care acil sezeryan kaldi .
Hemen kabul ettim cunku dayanacwk gucum kalmamisti. Ikinamiyordum da artik. Taniyonum 20 lere dogru gidiyordu ama cok sukur yavrum hep stabil kaldi.
Gece 12 den sonra beni sezeryana aldilar , spinali bir yaptilar , benden mutlusu yokSpinal yapilana kadar cektigim acinin tarifi yok.
Bebek zaten asagiya indigi icin baya beni baya sarsa sarsa cikardilar bebegi . 5 Kasim 12.20 sabaha karsi 40 cm , 2880 gr dogdu benim yavrum.burnunda , alninda ve sol gozunden morarmalar vardi,kemige takildigi icin ben ikinirken.
Vucut sicakligi dusuktu ve biraz oksijensiz kalmis, onlari hemen duzene soktular. Sezeryana esim giremedi , zaten ben dogumhanede aci cekerken o benden daha kotu bir durumdaydi. Benimde zaten gozumun onunu gorecek bir durumum yoktu, suclayamazdim onu da. En yakin arkadaslarim dan biri girdi, kizimin kordonunuda o kesti :)
Kizimin muaynesi bitip arkadasimla birlikte cikardilar ameliyathane den. beni dikmeye basladilar ama boyle bir cekistirme yok , sandim ki butun karin yaglarimi fln da temizlediler beni 36 beden cikaricaklar burdanBir iki de yaptiklari darbeleri hissedince, anestezi uzmani baska bir rahatlatici verdi ama ben nedense inlemeye basladim. Sonra local anestezi verdi.
gozumu actigim gece 1.20 idi, 2 gibi beni ameliyat sonrasi bekleme yerinden cikardilar ve annem, esim , bebegim ve ben dogumhaneden , yeni dogan katinda ki odamiza gectik.
Dun gece biraz agrim vardi ama cok agir agri kesiciler verdilleri icin fena degildim. ayaga fln kalktim rahatca. Bugun bende extra agri kesici almamaya calistim ve duzenli verdikleri agri kesicilerin dozunu biraz azalttilar.
Emzirmek icin surekli kucagima aldigim icin vs baya dikis yerimde bugun agrim var. Insallah bir kac gune gecer .
Normal dogum icin ciktigim bu yolda, her ne kadsr cabuk bir sekilde 10 cm e ulassam da olmadi. Sezeryan olmak icin agladim.
Kendi sancisiyla normal dogum yapan herkes saygim bir kez daha artti. Zira ben 4 cm de epidural aldim . 10 cm de epidural sol tarafin etkisi gectiginde tum hastane beni dinliyordu eminim
Arayan , soran , mesaj atann, etiketleyen herkese cok tesekkur ederim. Tek tek alinti yapamadim. Benim hikayemde bu sekilde oldu.
Mesajini goremedigim dogum yapmis olan arkadaslarimi da kutluyorumSaglikli anali babali omurleri olsun
Canim sen de badire atlatmissin. Her dogum hikayesi son dakkaya dek her an degisebiliyo dedikleri bu olsa gerek. Ama olan oluyo ve bittikten sonra bebek ve anne saglklysa herseyin tesellisi bu oluyo. Bebegin ve sen en guzel gunlere basliyor olmaniz dilegiyle canim bize dua et lutfen.yavrularinizin
keşke şu açılma olayına da bir çözüm bulunsaydı, sırf yeterli açılsın diye günlerce acı çekiyoruzAy canim ya ssnciyi hissetmemen cok guzel yani siddetli yasamaman ama 5 dk.da bire dustuyse dogum geliyodur aslinda.Ilk hamileligimde ben de oyle oldum saatlerce sanci cektim 5dk.da bire dustugumde hastanedeydim korkuma ama acilma cok uzun surdugunden agriyi uzun sure cektim. Seninki cok dqha kisa surer umarim. Neyse canim sıkma kendini 2niz de saglikli olun da elbet dogar minnos.
37+0 37 nin dolması oluyor canımCanim 37nin dolmasi 36+7 mı yoksa 37+7mı :)) hani kendiminki 36+7bugun itibariyle de ondan merak ettim :)
Benim de alarm kurmuş gibi fixBen de hiçbir sebep yokken her gece 5 gibi uyanıyorum şuan ebeveyn kitapları araştırıyorum uyku eğitimi tuvalet eğitimi için neler alsam diyesıyırdım galiba
Ben hiç okumadım aslında okumak lazım allah benim sonumu hayır etsinYa bende yenidoğan bakımı vs psikopat gibi yazılar okuyorum,Allah sonumuzu hayretsin
Kuzum ne kadar zorlukkar yaşamışsın ama kavuşmuşsun sağ salim şükürMerhaba Guzel anneler ,
Mesajini goremedigim dogum yapmis olan arkadaslarimi da kutluyorumSaglikli anali babali omurleri olsun yavrularinizin
Sağlıklı olmasına çok sevindim, gözün aydın olsunKızlar 10 saat süre boyunca verilen suni sancı ile hiçbirşekilde sancılanmadığım için açıklığımda 3 cm i geçemedi. Bebeğin suyu iyice bittiği için gece yarısı sezaryene alındım.
Belden uyuşturdular bebeğimle tentene temas çok başka birşeydiBu arada bebeğim çok şükürki sağlıklı. Bizim ense kalınlığı problemimiz vardı üstelik 7mm gibi bir kalınlıktı. Çok yüksekti.Down sendromu ya da kalp hastası gibi ihtimaller vardı. Çok şükür öyle birşeyle de karşılaşmadık. Herkes umarım sağlıkla alır bebeğini kucağına
Benim yakın zamanda doğuran bir arkadaşıma çatı muayenesi yapıp çatın biraz dar demişlerdi. Ama doktoru "çatının normal doğuma izin verip vermiceni doğum sırasında anlıcaz, açılabilir çünkü" demişti. Yani seninki çok darsa tabi bilemedim. Bebiş de biraz tombiktoymuş evetyok ben biraz daha bekyelim dedim birkaç gün en azından sancılar eğer artarsa açıklık artma ihtimali de var. Doktorda kabul etti şuan bol yürüyüşle yola devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?