- 25 Kasım 2020
- 3.121
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.452
- 83
Meme ucunun büyük olması daha avantajlı benim de büyük tam ağzının büyüklüğün deAsla almıyorki almıyor değil aslında alamıyor göğüs ucum aşırı büyük
muz, kahve telvesine limon sıksan aslında hemen kesilir, lifli yiyeceklere de ağırlık verPatates yasak bol sıvı ve kahve tüketiyorum
Ama suan vertigom cok azdi midem de bulaniyor yuruyemiyorum bile bas dönmesinden
Bildiğiniz iyi gelen birsey var mi
Açıklık olacak galiba
Senin kokunu almak istiyor annesi o yüzden ayrılmak istemiyor yenidoğan döneminde genelde anne memesinden ayrılmak istemiyor bebişler kendilerini öyle güvende hissediyorlarMeme ucunun büyük olması daha avantajlı benim de büyük tam ağzının büyüklüğün denasıl alacak diye dert etmiyorum şu an ağrı var sütüm damla damla geliyor ama geliyor bebek emmeye çalışıyor. Stres yapmıyorum 1 saat bekliyorum. Benim ki memeden ayrılmak istemiyor bıraktırılacak da etini kesmişler gibi ağlamaya başlıyor
Canım gözün aydın sağlıkla büyüsün bebişinMerhaba Guzel anneler ,
En son hastane de rahim agzim yumusasin diye hormonlu bir tampon koluldu ve eve geldik demsitik 4 Kasim , cuma gunu.Tamponun etki etmesi 12 saat ile bir kac gun surebilir dendi.
Eve gelince , oglen yemegi yedik ama ben asagida oyle bir baski hissediyordum ki oturamiyordum bile. Dus aldim , belime sicak su torbasi tuttum ama olmadi. Hasteneyi geri aradim, tansiyonumdan oturu geri gel dediler.
Bir baktilar ki 4-4.5 cm acilmisim 9.45 den 1 e kadar . Daha sonra hemen epidural icin anestezi uzmanini aradilar ama NST de sancilarim cikmiyordu. Belimde agri da yoktu ama iki kasigimin arasi ve vulvanin ust kismi dayanilmaz sekilde agriyordu. Resmen aglayarak epidural taktirdim.Sancilarim bu sklikla vurmasi ve makina da cikmamasi da morelimi bozdu.
Epidural dan sonra baya rahatladim ama sol tarafim da hafif tutmamazlik vardi. extra ilac verdiler . kismen idare ettim . oglen 2 den aksam 6 ya kadar sadece 1 cm daha acilip 5 cm e ulasmisim.
Bu nedenle prosesi hizlandirmak icin suyumu patlattilar. Suyum patladiktan iki saat sonra kontrol ettiler bir degisiklik yoktu acilmam da ve suni sanci vermeye karar verdiler .
Suni sanciyi aksam 8 de vermeye basladilar. 4 saat boyunca her yarim saattte bir 2 ml arttiricaz dediler.
Gece 10 gibi sol tarafimda ki kasik agrilari dayanilmaz olmaya basladi ve bir baktilarki 10 cm full acilmisim.
Ikinmaya gecicez dediler ama rahmim cok yukardaymis , zor olucak dediler.
Ne dedilerse yaptim ama bebegin kafasi istedigimiz kadar asagi inmedi. 1 saat boyunca boyle devam etti. bir yandan ikinmanik verdigi yorgunluk diger yandan sol kasigimin agrisi beni mahfetti ve artik yorgunluktan bayilcaktim.
Annem ve arkadasim surekli soguk havlular vs koyuyordu bacaklarima ve alnima. Esim zaten benden daha kotu bir haldeydi. ikimizde epidural yuzunden boyle madur olacagimizi hic tahmin etmiyorduk ki 4 ml suni sancida hemen 10 cm e ulasmistim.
Daha sonra kadin dogum uzmani geldi. ben artik devam edemeyecegimi vakumla vs cekmelerini soyledim. Kontrol etti, bebek yuzukoyun gelmiyormus. cenesi de bir kemige takilmis, bu nedenle vakum yada baska birsey kullanamam zaten biraz da yukarida dedi. Tek care acil sezeryan kaldi .
Hemen kabul ettim cunku dayanacwk gucum kalmamisti. Ikinamiyordum da artik. Taniyonum 20 lere dogru gidiyordu ama cok sukur yavrum hep stabil kaldi.
Gece 12 den sonra beni sezeryana aldilar , spinali bir yaptilar , benden mutlusu yokSpinal yapilana kadar cektigim acinin tarifi yok.
Bebek zaten asagiya indigi icin baya beni baya sarsa sarsa cikardilar bebegi . 5 Kasim 12.20 sabaha karsi 40 cm , 2880 gr dogdu benim yavrum.burnunda , alninda ve sol gozunden morarmalar vardi,kemige takildigi icin ben ikinirken.
Vucut sicakligi dusuktu ve biraz oksijensiz kalmis, onlari hemen duzene soktular. Sezeryana esim giremedi , zaten ben dogumhanede aci cekerken o benden daha kotu bir durumdaydi. Benimde zaten gozumun onunu gorecek bir durumum yoktu, suclayamazdim onu da. En yakin arkadaslarim dan biri girdi, kizimin kordonunuda o kesti :)
Kizimin muaynesi bitip arkadasimla birlikte cikardilar ameliyathane den. beni dikmeye basladilar ama boyle bir cekistirme yok , sandim ki butun karin yaglarimi fln da temizlediler beni 36 beden cikaricaklar burdanBir iki de yaptiklari darbeleri hissedince, anestezi uzmani baska bir rahatlatici verdi ama ben nedense inlemeye basladim. Sonra local anestezi verdi.
gozumu actigim gece 1.20 idi, 2 gibi beni ameliyat sonrasi bekleme yerinden cikardilar ve annem, esim , bebegim ve ben dogumhaneden , yeni dogan katinda ki odamiza gectik.
Dun gece biraz agrim vardi ama cok agir agri kesiciler verdilleri icin fena degildim. ayaga fln kalktim rahatca. Bugun bende extra agri kesici almamaya calistim ve duzenli verdikleri agri kesicilerin dozunu biraz azalttilar.
Emzirmek icin surekli kucagima aldigim icin vs baya dikis yerimde bugun agrim var. Insallah bir kac gune gecer .
Normal dogum icin ciktigim bu yolda, her ne kadsr cabuk bir sekilde 10 cm e ulassam da olmadi. Sezeryan olmak icin agladim.
Kendi sancisiyla normal dogum yapan herkes saygim bir kez daha artti. Zira ben 4 cm de epidural aldim . 10 cm de epidural sol tarafin etkisi gectiginde tum hastane beni dinliyordu eminim
Arayan , soran , mesaj atann, etiketleyen herkese cok tesekkur ederim. Tek tek alinti yapamadim. Benim hikayemde bu sekilde oldu.
Bugunden sonra dogumu olacak arkadaslara kolayliklar diliyorum
Mesajini goremedigim dogum yapmis olan arkadaslarimi da kutluyorumSaglikli anali babali omurleri olsun yavrularinizin
Tebrik ediyorum canım Allah analı babalı büyütsünKızlar 10 saat süre boyunca verilen suni sancı ile hiçbirşekilde sancılanmadığım için açıklığımda 3 cm i geçemedi. Bebeğin suyu iyice bittiği için gece yarısı sezaryene alındım.
Belden uyuşturdular bebeğimle tentene temas çok başka birşeydiBu arada bebeğim çok şükürki sağlıklı. Bizim ense kalınlığı problemimiz vardı üstelik 7mm gibi bir kalınlıktı. Çok yüksekti.Down sendromu ya da kalp hastası gibi ihtimaller vardı. Çok şükür öyle birşeyle de karşılaşmadık. Herkes umarım sağlıkla alır bebeğini kucağına
Zor bir doğum olmuş ama sonu güzel bitmiş bir sıkıntı olmadan çok şükürMerhaba Guzel anneler ,
En son hastane de rahim agzim yumusasin diye hormonlu bir tampon koluldu ve eve geldik demsitik 4 Kasim , cuma gunu.Tamponun etki etmesi 12 saat ile bir kac gun surebilir dendi.
Eve gelince , oglen yemegi yedik ama ben asagida oyle bir baski hissediyordum ki oturamiyordum bile. Dus aldim , belime sicak su torbasi tuttum ama olmadi. Hasteneyi geri aradim, tansiyonumdan oturu geri gel dediler.
Bir baktilar ki 4-4.5 cm acilmisim 9.45 den 1 e kadar . Daha sonra hemen epidural icin anestezi uzmanini aradilar ama NST de sancilarim cikmiyordu. Belimde agri da yoktu ama iki kasigimin arasi ve vulvanin ust kismi dayanilmaz sekilde agriyordu. Resmen aglayarak epidural taktirdim.Sancilarim bu sklikla vurmasi ve makina da cikmamasi da morelimi bozdu.
Epidural dan sonra baya rahatladim ama sol tarafim da hafif tutmamazlik vardi. extra ilac verdiler . kismen idare ettim . oglen 2 den aksam 6 ya kadar sadece 1 cm daha acilip 5 cm e ulasmisim.
Bu nedenle prosesi hizlandirmak icin suyumu patlattilar. Suyum patladiktan iki saat sonra kontrol ettiler bir degisiklik yoktu acilmam da ve suni sanci vermeye karar verdiler .
Suni sanciyi aksam 8 de vermeye basladilar. 4 saat boyunca her yarim saattte bir 2 ml arttiricaz dediler.
Gece 10 gibi sol tarafimda ki kasik agrilari dayanilmaz olmaya basladi ve bir baktilarki 10 cm full acilmisim.
Ne dedilerse yaptim ama bebegin kafasi istedigimiz kadar asagi inmedi. 1 saat boyunca boyle devam etti. bir yandan ikinmanik verdigi yorgunluk diger yandan sol kasigimin agrisi beni mahfetti ve artik yorgunluktan bayilcaktim.
Annem ve arkadasim surekli soguk havlular vs koyuyordu bacaklarima ve alnima. Esim zaten benden daha kotu bir haldeydi. ikimizde epidural yuzunden boyle madur olacagimizi hic tahmin etmiyorduk ki 4 ml suni sancida hemen 10 cm e ulasmistim.
Daha sonra kadin dogum uzmani geldi. ben artik devam edemeyecegimi vakumla vs cekmelerini soyledim. Kontrol etti, bebek yuzukoyun gelmiyormus. cenesi de bir kemige takilmis, bu nedenle vakum yada baska birsey kullanamam zaten biraz da yukarida dedi. Tek care acil sezeryan kaldi .
Hemen kabul ettim cunku dayanacwk gucum kalmamisti. Ikinamiyordum da artik. Taniyonum 20 lere dogru gidiyordu ama cok sukur yavrum hep stabil kaldi.
Gece 12 den sonra beni sezeryana aldilar , spinali bir yaptilar , benden mutlusu yokSpinal yapilana kadar cektigim acinin tarifi yok.
Bebek zaten asagiya indigi icin baya beni baya sarsa sarsa cikardilar bebegi . 5 Kasim 12.20 sabaha karsi 40 cm , 2880 gr dogdu benim yavrum.burnunda , alninda ve sol gozunden morarmalar vardi,kemige takildigi icin ben ikinirken.
Vucut sicakligi dusuktu ve biraz oksijensiz kalmis, onlari hemen duzene soktular. Sezeryana esim giremedi , zaten ben dogumhanede aci cekerken o benden daha kotu bir durumdaydi. Benimde zaten gozumun onunu gorecek bir durumum yoktu, suclayamazdim onu da. En yakin arkadaslarim dan biri girdi, kizimin kordonunuda o kesti :)
Kizimin muaynesi bitip arkadasimla birlikte cikardilar ameliyathane den. beni dikmeye basladilar ama boyle bir cekistirme yok , sandim ki butun karin yaglarimi fln da temizlediler beni 36 beden cikaricaklar burdanBir iki de yaptiklari darbeleri hissedince, anestezi uzmani baska bir rahatlatici verdi ama ben nedense inlemeye basladim. Sonra local anestezi verdi.
gozumu actigim gece 1.20 idi, 2 gibi beni ameliyat sonrasi bekleme yerinden cikardilar ve annem, esim , bebegim ve ben dogumhaneden , yeni dogan katinda ki odamiza gectik.
Dun gece biraz agrim vardi ama cok agir agri kesiciler verdilleri icin fena degildim. ayaga fln kalktim rahatca. Bugun bende extra agri kesici almamaya calistim ve duzenli verdikleri agri kesicilerin dozunu biraz azalttilar.
Emzirmek icin surekli kucagima aldigim icin vs baya dikis yerimde bugun agrim var. Insallah bir kac gune gecer .
Normal dogum icin ciktigim bu yolda, her ne kadsr cabuk bir sekilde 10 cm e ulassam da olmadi. Sezeryan olmak icin agladim.
Kendi sancisiyla normal dogum yapan herkes saygim bir kez daha artti. Zira ben 4 cm de epidural aldim . 10 cm de epidural sol tarafin etkisi gectiginde tum hastane beni dinliyordu eminim
Arayan , soran , mesaj atann, etiketleyen herkese cok tesekkur ederim. Tek tek alinti yapamadim. Benim hikayemde bu sekilde oldu.
Mesajini goremedigim dogum yapmis olan arkadaslarimi da kutluyorumSaglikli anali babali omurleri olsun yavrularinizin
Gözün aydın canım çok şükür sağlıkla kavuşmuşsun yavrunaKızlar 10 saat süre boyunca verilen suni sancı ile hiçbirşekilde sancılanmadığım için açıklığımda 3 cm i geçemedi. Bebeğin suyu iyice bittiği için gece yarısı sezaryene alındım.
Belden uyuşturdular bebeğimle tentene temas çok başka birşeydiBu arada bebeğim çok şükürki sağlıklı. Bizim ense kalınlığı problemimiz vardı üstelik 7mm gibi bir kalınlıktı. Çok yüksekti.Down sendromu ya da kalp hastası gibi ihtimaller vardı. Çok şükür öyle birşeyle de karşılaşmadık. Herkes umarım sağlıkla alır bebeğini kucağına
Bben kacırdım mınoş gellmiş gözün aydınsagol canim benim
20. haftayi bile zor gecersinlerden bugunleri bile gormek mucize benim icin
Sana da kolay bir dogum diliyorum kuzum
evet kuzum , kendi yolunu cizdi . Amin insallahAh bebişim zorluklar çekmişsin ama sağ salim bebişine kavuşmuşsun önemli olan bu. bazen o kadar uğraşsak da bebek yolunu kendi çiziyorkıyamam kuzuma şimdi nasılsınız? Sağlıklı upuzun ömrü olsun inşallah minnoşun.
tesekkur ederimMasallah saglicakla atlatmissiniz sureci insallah bizde saglicakla atlatiriz.Yarin kardiyoloji randevum var,perinatolog secenegi cok fazla yok bulundugum sehirde fakat yinede sartlari zorlayacagim bunun icin,en azindan kalan haftalar icin perinatolog takibi sart gibi.
sagol canimCanım zor geçmiş ama çok şükür iyisiniz. Umarım bir an önce ağrıların azalır. O ameliyattaki hisler bende de oldu çekiştirme abanmalar çok yoğundu ben de o kadar hissedeceğimi beklemiyordum. Normal doğum evet sezeryanden daha ağrılı bu bir gerçek ama toparlanma aşaması kolay ve sana muhtaç bir can varken ameliyatlı olmak çok zor. Benimde sabah aklıma geldin ne yaptın acaba diye yazacakken mesajını gördüm neyseki sen de atlattın. Şimdi bol bol bebeklerimizi sevip kendimize iyi bakma zamanı
totis + bayan dudak
sagol canimCanım gözün aydın sağlıkla büyüsün bebişin
Tebrik ediyorum canım Allah analı babalı büyütsün
amin kuzumZor bir doğum olmuş ama sonu güzel bitmiş bir sıkıntı olmadan çok şükürgözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıkla mutlulukla büyütün
sagol canim benimBben kacırdım mınoş gellmiş gözün aydın
Benimkinin ağzı baya kuçük tam ağlamak için açtıgında dsyıyorum memeyi emdiği kadar bırakıyorum uyuya kaldığında cekıyorummk kendiimiMeme ucunun büyük olması daha avantajlı benim de büyük tam ağzının büyüklüğün denasıl alacak diye dert etmiyorum şu an ağrı var sütüm damla damla geliyor ama geliyor bebek emmeye çalışıyor. Stres yapmıyorum 1 saat bekliyorum. Benim ki memeden ayrılmak istemiyor bıraktırılacak da etini kesmişler gibi ağlamaya başlıyor
Minoşlar sütünn şçin üzülme geliyor zamanla dün yoktu bugün biraz daha var şükür yarın daha fazla olur böyyle böyle geçicek nşallahsagol canim benimarka arkaya geldi bizimkiler
Sen hazırlamaya devam ettikçe idrak edemez bu erkek cinsi. Kalkıp kendi hazırlasın sıcak sıcak ikiniz de yiyinKocamı öldüresim var. Kapsamlı kahvaltı hazırladım tek başıma sırf haftasonu kahvaltılarını seviyor diye. Ama istiyor ki yataktan kalksın 1 saat instagramda gezsin sonra duşuna girsin sonra çıktığında da her şey sıcak ve hazır olsun. Ben sabah 7 olmadan uyanan insanım, istiyor ki 12 ye kadar kahvaltı etmeden onu beklim, sonra da onun istediği şeyleri istediği zamanda sıcacık hazırlim. Yemekler o hazırlanana kadar soğudu diye tüm kahvaltıda ve şu anda surat asıyor. Ki hazırlarken seslendim defalarca ve zaten ben hazırladığım sırada uyanıktı. Ben mi 9 aylık hamileyim o mu anlamıyorum. Bir daha kahvaltı hazırlayan katrenin canına tükürün emi
Hayır bir de daha önce ben senin annen değilim senin karnını doyurmak zorunda değilim diye defalarca kavga etmiş bir insanım. İnsan nasıl idrak edemez bunu hala yaaa
Doktorun neden sıcak bakmıyor canımEve evet bende beklemedeyim....sevgili anneler, aranızda kordon bağlatmayi düşünen oldu mu...benim yaş 38 ve 3.sezeryan oldugu icin istiyorum ama eşim ve dr im çok sıcak bakmıyorlar..
Benimki 37 de döndü ve iri bebek sen düşün, hiç ümidini kaybetmeEvet aynen canim ben de dun ayni seyi dusundum. Aslinda raspberry leaf çayi ile hurmanin son 3 hafta kala tuketilmesi bu yonden tavsiye ediliyo ama tıbben henuz buna çqre yok gibi. Benimki baş aşagi dönmedi ko bunlari yiyeyim
Senin arkadaşının doktoru ne kadar profesyonelmiş kendi eliyle bebeği kanala almak her doktorun yapabileceği bir iş değil, inşallah benim doktorda ehildir.37+0 37 nin dolması oluyor canım37+0 dan itibaren gelmesi demek prematüre olmaması.
Benim de alarm kurmuş gibi fix
Ben hiç okumadım aslında okumak lazım allah benim sonumu hayır etsin
Kuzum ne kadar zorlukkar yaşamışsın ama kavuşmuşsun sağ salim şükürbebişin yüzünde bile morarma olmuş, ay için gitmiştir kıyamam daha kolay bir doğum olmasını dilerdim ama iyisiniz ya önemli olan o sen de doktorlar da elinden gelenin fazlasını bile yapmışsınız normal doğum olsun diye ama bazen istesen bile önüne geçilmiyor işte. Tüm bebişler en sağlıklı yol neyse onla gelsinler inş sana da bebişine de birlikte uzuun ömürler diliyorum
Sağlıklı olmasına çok sevindim, gözün aydın olsun
Benim yakın zamanda doğuran bir arkadaşıma çatı muayenesi yapıp çatın biraz dar demişlerdi. Ama doktoru "çatının normal doğuma izin verip vermiceni doğum sırasında anlıcaz, açılabilir çünkü" demişti. Yani seninki çok darsa tabi bilemedim. Bebiş de biraz tombiktoymuş evetbenim teyzem de 3 bebeği 4-4,5 kilo civarında normal doğurmuş hep. Tabiki hepsini kesiyle doğurmuş haliyle. İnş istediğin gibi olur ama önemli olan en sağlıklı yolla gelmesi, doktorun umarım doğru yönlendirme yapar da gönlündeki gibi zorunluluk olmadığı halde sezeryan olmazsın. Olsan da dert etme, hep söylüyoruz en önemlisi senin ve bebeğin iyi olması
Doktorlarin ellerine bırakacaksın kendini canım. Doktorun normal doğumu imkansız görseydi söylerdi herhalde. Tabi bekleyip son anda da sezaryen diyebilirKolaylıkla dogurursun inşallah.
Suni sancıdan hiç bahsetmedi sancın gelirse gel dedi, ben bu hafta bekleyeceğim baktım hala gelmiyor ağzımla suni isteyeceğimAh bebişim zorluklar çekmişsin ama sağ salim bebişine kavuşmuşsun önemli olan bu. bazen o kadar uğraşsak da bebek yolunu kendi çiziyorkıyamam kuzuma şimdi nasılsınız? Sağlıklı upuzun ömrü olsun inşallah minnoşun.
Canım gözünaydin Allah analı babalı büyütsün
Ay hadi bakalım gününün dolmasına 2 gün kalmış senin de gelmezse suni sancı vereceğini söyledi mi senin doktor.
Ekleyeceğim canımnasıl minnak iyi misiniz? Aklım sendeydi gitti mi kv kişisi
11 KasımBen de gün sayıyorum resmen. Hatta eşim oğlum da sayıyor. Düşünsene haftaya bugün kucağımızda olacaklar. Çok heyecanlı.
Canım ya neler yaşamışsın ama artık gelmiş geçmiş olsunMerhaba Guzel anneler ,
Hala doğurmayanların listesini çıkardım(Ben dahil)
Spicelover
mauve
@pembeumutyildizi
@Sudee2323
@LoBeLYa
@adehussG
@Mamacitaa
@sirinlers
@Kararliii
@kzlrgn05
@Mekap
TheSweetWitch
B benimadimumut
BirEfsanEmine
@kgm
@Emine1990
@calikusu_ist
@CnnTncrr
navicula
@Peterpanik
@karakalem340
Pasha22
@pr3nses21
@Anksiyeteli
@Pigment
@Canacanan
@jasminnnn
@ezgi0071
@simgem35
@MaviNAZLI
Katre_g
@virginiastat
Aralarında planlı sezaryenleri bekleyenler var. Kalanlar da normal doğumu bekliyor.
@uykusuzuykulu canım gözünaydın doğum yapmışsın ama tablodaki bilgileri müsait olduğunda iletir misin?
3.normal doğumu bekliyorum ben. Cuma kontrolüm vardı 41. Haftaya kadar bekleyeceğiz dedi doktorum.baş geliş şeklinde suan. Bi avazda kurtuluruz inş hepimizHala doğurmayanların listesini çıkardım(Ben dahil)
Spicelover
mauve
@pembeumutyildizi
@Sudee2323
@LoBeLYa
@adehussG
@Mamacitaa
@sirinlers
@Kararliii
@kzlrgn05
@Mekap
TheSweetWitch
B benimadimumut
BirEfsanEmine
@kgm
@Emine1990
@calikusu_ist
@CnnTncrr
navicula
@Peterpanik
@karakalem340
Pasha22
@pr3nses21
@Anksiyeteli
@Pigment
@Canacanan
@jasminnnn
@ezgi0071
@simgem35
@MaviNAZLI
Katre_g
@virginiastat
Aralarında planlı sezaryenleri bekleyenler var. Kalanlar da normal doğumu bekliyor.
@uykusuzuykulu canım gözünaydın doğum yapmışsın ama tablodaki bilgileri müsait olduğunda iletir misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?