Kuzu biz kulak testini geçseydi ilk gün hastane çıkışı göbeği düşmesede yaptır demişti.Evet ama önce bir gün daha bekleyeceğim ki tam kapansın doktorum da bir iki gün bekle sonra yaptır demişti. Hâlâ beklemedeyiz
Estetik dikiş degilmiydi senin .benim 10 yıl önceki sezeryan bile estetik dikişdi.bu seferkide 7. Günde Doktora gittim bant yapıştırmışlardi su gecirmez onu soktu doktor rahmime baktı ultrasonla güzel dedi 40 nda gel dedi gene bakalım.nasil bı dikiski yapışkanlı yapışıyor anlamadım.Kızlar başımdan bir ton olay geçti hiç giremedim buraya. Dikislerim alındı ama bir yerde açıklık var yapismamis antibiyotik içiyorum bı yandan da yapissin diye bekliyorum öyle dedi doktor başına hiç böyle bişe gelen var mı
Ben hastaneden eve gelince ertesi gün banyo yaptırdım 5 gunlukkenden gobegi düştü.bakim yapın göbeğine bı sprey almıştım ben sürüp kurituyirsun mendilide vardı içinde.bugun 4. Banyosunu yapacaz bebekde rahatlar banyoyu ihmal etmeyin.Evet ama önce bir gün daha bekleyeceğim ki tam kapansın doktorum da bir iki gün bekle sonra yaptır demişti. Hâlâ beklemedeyiz
Amin teşekkürlerGözünüz aydın canım bol sütlü bol cennet kokulu günler olsun
Hangi bilgiler lazımdı bi bakayım canımOy maşallah canım benim gözünaydinAllah analı babalı büyütsün Minnak prensesi bilgileri yazar mısın ekliyim tabloya
Sağol canım, sıcağa yakın duş süt içinde iyiymiş, dün akşam yaptım doktor izin verdi. Bugün de yaparım yine. Bide sıcak suya havlu koyup göğsüme koyacağım. Evin içinde geziniyprum sık sık. İnşallah,yarına daha iyi olurum.Rezene, duş, minik minik yürüyüşler.. anca toparlanacaksın canım benim her geçen gün bir öncekinden daha iyi olacak
Amin canım herkese inşallahSağlıkla gelsin bebeğin canım
Hadi sağlıkla gelsin inşallah hiç korkma çok güzel olacak her şey minik prensesinle
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün
Amin teşekkürler çok sağolÇok sevindim gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah canım
Canım baş ağrım olmadı çok şükür, dikiş yerlerim acıyor çok fazla. O yüzden pek kahve içmedim açıkçası. Dikiş acısına da iyi gelir mi kahve? Bide karnım çok inmedi. Hala hamile gibiyim. Ayağa kalkınca göbeğim dikişlere baskı yapıyor galiba. Ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. Bugün göbeğimi saralım dedik annemle. İnşallah işe yarar. Doktor korse takabilirsin dedi ama ben normal sezeryan doğum korse için farkeder belki, bide bedenimi bilemedim, bekleyeyim deyip almamıştım. Bugün yarın alayım bi tane.Canım bol bol yürü bir de kahve, su tüket vücudunu toparlanması 1 haftayı bulur en az zorlama kendini
Amin herkesin evladını bağışlasın çok sağolGözün aydın canım Rabbim size bağışlasın
Amin çok sağol herkesin evladını bağışlasınHayırlı uğurlu olsun canım Allah bağışlasın yavrunu
Canım mavi ışığa kontrol amaçlı koydular. Cihazla bakınca 9 civarı dedi galiba, kan sonuçlarını henüz görmedim. Ama ışıktan sonra düştü değerler. Şimdi yükselmesin diye emzirmeye çalışıyorum ama sütüm yok gbii bişey. Bi video paylaştım ya onda ki gibi şırıngaya sağıp kolostrumu vermeye çalışacağım ki ondan mahrum olmasın bari çocuk. Yetmediği yerde mama takviyesi yapıyoruz ki aç kalmasın.Kuzum hayırlı uğurlu olsun
Sarılık kaç çıktı mavi ışık aldi kuzum
Emzirme damlan bestlakmi
Dikişler için korseye izin verdiyse tak organlari tuttugu için daha rahat dik yürüyorsun wc felan rahat oluyor
Wc çıkmak içinde hoşaf ye haşlanmış elma kuru kayısı erik kuru dut kuru üzüm ilave şeker atma
Hem süt arttırıyor hem wc çıkartıyor
1 yemek kaşığı da aç karnına sabahları zeytinyağı iç
İlk 3 gün sıvı beslenme demiştir zaten çorba meyve suyu kahve ic
Birde sezeryan dogumsa İlk üç gün sırt üstü uyu diyorlar .
Yürümek çok önemli ödem gitsin diye zorlada olsa yürümeye çalış.
Çok sağ ol canım inşallahcanim kolayliklar diliyorumsaglicakla al yavrunu kucagina
hic korkma kuzum , 10-15 dk gecmeden yavrunu alicaksin kucagina
eger dikilirken kendini kotu veya yorgun hissederrsen hemen soyle sakinkestirici de yapiyorlar bebis dunyaya geldikten sonra
Normal Doğum yaptım o gün canım suyum gelmiştiCanım ne yaptın
Sen ne yaptın canım qrttı mı sancın
Vaktinde gelir inşallah minik
Sağol canım, doğru hatırlıyorsun eve geldik bile kızımla
Kim demiş doğurmadı diye doğurdum eve vile geldim
canim bu yastigin tersine olan yontemde bende cok rahat ettim. hemsireler , eger memen ve meme ucun buyukse zaten o sekilde hep emzir dediler ki benim baya buykKuzu hangi teknikle emdiriyorsun klasik yöntemde kafası tam gelsin meme hizasina dirsek içine diğer elinlede memeyi tut 4 parmak aşağıda 1 i yukarıda burnu kapanmasin tek parmaklada memeye hafif bastır burnu gömülmesin diye
Birde en kolayı emzirme yastigina tersinden memeye veriyorsun onda ne kolun yoruluyor ne bebeğin çenesi benim meme küçük olunca bebekte haliyle minik tam memeye getiremiyorum hayırlısıyla büyüdüğünde bu şekil daha rahat olacak .
Birde en önemlisi sütü ağzına öncelikle sıkmaya çalış tadına bakıyor alışıyor
ayy odem beni mahfediyor.Kuzum hayırlı uğurlu olsun
Sarılık kaç çıktı mavi ışık aldi kuzum
Emzirme damlan bestlakmi
Dikişler için korseye izin verdiyse tak organlari tuttugu için daha rahat dik yürüyorsun wc felan rahat oluyor
Wc çıkmak içinde hoşaf ye haşlanmış elma kuru kayısı erik kuru dut kuru üzüm ilave şeker atma
Hem süt arttırıyor hem wc çıkartıyor
1 yemek kaşığı da aç karnına sabahları zeytinyağı iç
İlk 3 gün sıvı beslenme demiştir zaten çorba meyve suyu kahve ic
Birde sezeryan dogumsa İlk üç gün sırt üstü uyu diyorlar .
Yürümek çok önemli ödem gitsin diye zorlada olsa yürümeye çalış.
iste bencede , hic strese sokma kendini cunku sonrasinda o enerjine ihtiyacin olucakÇok sağ ol canım inşallahbebişini göreyim sonra sakinleştirici isticem sanırım
hatta ben artik yorgunluktan inleyince beni uyuttu anestezi dr u , iznimi alip.Çok sağ ol canım inşallahbebişini göreyim sonra sakinleştirici isticem sanırım
Ay azcık beni de uyutsalar fena olmaz gibi dinlenmiş giderim bebeğimin yanınahatta ben artik yorgunluktan inleyince beni uyuttu anestezi dr u , iznimi alip.
uyanma odasinda uyandigimda bir saate yakin daha tuttular misil misil uyudumkendime geldim vallahi
bizde verdiler kuzum , babadan izin almislar. cunku ben zaten 24 e yakin yiyip icmemistim bisi. yorgundum da sutumun gelmeyecegi belliydi.Ay azcık beni de uyutsalar fena olmaz gibi dinlenmiş giderim bebeğimin yanınapeki o sırada bebeğe mama mı veriyorlar? Doğumdan ilk bir saat içinde beslenmesi gerekiyormuş ya
Düşer seninki de yakında canımAh ne güzel darısı başıma. İçim gidiyo bezlerken
Canim bugun nst.de sancim cikti b8raz o yuzden alt muayene yapildi ama acilma yok dediler. Doktor bana onceki dogumdan bilirsin beline keskin ve duzenli agrilar duzenli kasilmalar gelince muhakkak gelirsin dedi. Digerledi yalanci kasilma iste. Ama bugunku alt muayeneden sonra kanama falan olmadi ama biraz agri oldu. Bebegim hala makat gelisDün doktorda öyle dedi 3. Olduğu için hızlı açılma olabilir dedi ama kasilmam bı düzenli geliyo bı kesiliyor yeterli değil diye düşündüm. Olmadı hastahaneye giderim yeterli açılmam yoksa yürüyüşe çıkarım
Canım eğer iki gün içinde o parça da düşmezse yakılması gerekiyor. Oğlumda öyle parça kalmıştı ve düşmemişti yaktirmak zorunda kalmıştık doktora kızımın ki kalmadı bile nerdeyse küçük bir kısım kaldı ama o da yarın düşer tahminimceBenim kuzumunda düştü ama içinde sanki bana göre parça kaldı
Bizimkiler diyor banyo yaptıkça düşer diye .
Doktora sormayida unuttum bugün
Allah kolaylk versn canim.Tecrübeli annelere sorum var, hala karnım şiş ve sancılarım var. Ağrı kesici içiyorum ama yapabileceğim ekstra bişey var mı
Benim ikisinde de doktorlar göbek düşmeden yıkama dediler ben de öyle yaptım yarın yıkayacağız inşallahBen hastaneden eve gelince ertesi gün banyo yaptırdım 5 gunlukkenden gobegi düştü.bakim yapın göbeğine bı sprey almıştım ben sürüp kurituyirsun mendilide vardı içinde.bugun 4. Banyosunu yapacaz bebekde rahatlar banyoyu ihmal etmeyin.
Nstde sanci cikti ama duzenli bisey yok yani yalanci kasilma :) alt muayenede acilma cikmadi. Bebegim hala makat gelis bakalim nolcak.Yoksa 2 hafta snra sezeryan olucam mecbur.Canım ne yaptın
Sen ne yaptın canım qrttı mı sancın
Vaktinde gelir inşallah minik
Sağol canım, doğru hatırlıyorsun eve geldik bile kızımla
Kim demiş doğurmadı diye doğurdum eve vile geldim
benim belime sifir agri vurdu . o yuzden on tarafta vajina ve kasik bolgesinde olan sancilari da makina gormedi. cunku butun gobegin kalsildigi noktaya bakiyor makina.Canim bugun nst.de sancim cikti b8raz o yuzden alt muayene yapildi ama acilma yok dediler. Doktor bana onceki dogumdan bilirsin beline keskin ve duzenli agrilar duzenli kasilmalar gelince muhakkak gelirsin dedi. Digerledi yalanci kasilma iste. Ama bugunku alt muayeneden sonra kanama falan olmadi ama biraz agri oldu. Bebegim hala makat gelis((
Hepsi 15 günde geçecekAmin teşekkürler
Hangi bilgiler lazımdı bi bakayım canım
Sağol canım, sıcağa yakın duş süt içinde iyiymiş, dün akşam yaptım doktor izin verdi. Bugün de yaparım yine. Bide sıcak suya havlu koyup göğsüme koyacağım. Evin içinde geziniyprum sık sık. İnşallah,yarına daha iyi olurum.
Amin canım herkese inşallah
Amin teşekkürler çok sağol
Canım baş ağrım olmadı çok şükür, dikiş yerlerim acıyor çok fazla. O yüzden pek kahve içmedim açıkçası. Dikiş acısına da iyi gelir mi kahve? Bide karnım çok inmedi. Hala hamile gibiyim. Ayağa kalkınca göbeğim dikişlere baskı yapıyor galiba. Ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. Bugün göbeğimi saralım dedik annemle. İnşallah işe yarar. Doktor korse takabilirsin dedi ama ben normal sezeryan doğum korse için farkeder belki, bide bedenimi bilemedim, bekleyeyim deyip almamıştım. Bugün yarın alayım bi tane.
Amin herkesin evladını bağışlasın çok sağol
Amin çok sağol herkesin evladını bağışlasın
Canım mavi ışığa kontrol amaçlı koydular. Cihazla bakınca 9 civarı dedi galiba, kan sonuçlarını henüz görmedim. Ama ışıktan sonra düştü değerler. Şimdi yükselmesin diye emzirmeye çalışıyorum ama sütüm yok gbii bişey. Bi video paylaştım ya onda ki gibi şırıngaya sağıp kolostrumu vermeye çalışacağım ki ondan mahrum olmasın bari çocuk. Yetmediği yerde mama takviyesi yapıyoruz ki aç kalmasın.
Evet bestlak kullanıyorum bide hümana çay içiyorum.
Korseye izin verdi. Senin korse hakkında bilgin var mı ? Eskiden etek içine falan kullandığım korseler var külotlu, onlar olur mu yoksa belden takılanlardan mı alsam ? Normal sezeryan nasıl olacak bilmediğim için ve bedenimi bilemediğim için almamıştım. Bide dikişlere zarar vermek de istemiyorum. Şimdilik çok büyğk wsnek bir kumaş ayarladık onu saracağız belime.
O dediklerine bakayım iççeyim. Yani tuvalete gidiyorum günde 1 kere, ama yinede içeyim zararı olmaz.
Sıvı beslenme bişey demediler ilk öğünde sıvı aldım. Sonra ki öğünlerde mesela çorba, erişte, etli yemek ve tatlı verdiler. Sırt üstü yatabilirsin dediler. Dün yan yatayım dedim, kaç aydır sola alıştım ya öyle bir acıyla uyandım ki oturup ağladım. Eyvah dedim içteki dikişler zarar gördü galiba ama öyle böyle değil. Şimdi korkuyorum sırt üstü yatmaya
Çok zorluyorum yürümek için. Ama o dikişler aşırı acıyor ya canım çok az demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?