Canım bi emzirme danışmanından yardım al istersen Allah kolaylık versin canımKızlar ya Yardımınıza ihtiyacım varçıldırcam..benim bu sıpa emmiyor beni istediğim gibi..Acıkınca yalanlıyor aranıyor memeyi zorla veriyorum ,alıncada sadece ucunu alıp bi kaç kere emip bırakıyor, bende emmiyor diye kan şekeri düşmesin diye biberon veriyorjm onu nasıl aktif emiyor sıpa nasıl aktif emcek beni çıkmaza girdim sanki. Her 3 saatte bir besleme yapıyorum ,çoğunlukla biberonla son buluyor..Beni emip doyup hiç uyumadı.Acaba 35 gün küvözde hep biberonla beslediler ondan alıştı mı.Nasıl yapcam ? Önerisi olan var mı?
Sağlıkla gelsin inşallahGunaydin kizlar.
Geliyor gelmekte olan 3cm acilmam varmis
Canım kolay doğumlar diliyorumKızlar geceden beri sancım var bugün doğuma alacak doktor geldim belgeleri imzaladım bekliyorum dua edin bana da bebişe de
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsünKızlar ben doğum yaptım çok şükür ikimiz de iyiyiz
Sağlıcakla gelsin inşallahKızlar 10 dk da bir gelen sancılarım başladı,sabah ezanından beri uyuyamadım. Sanırım doğum başlıyor lütfen dualarınızda bana da yer verin. Rabbim hepimizin sıkıntılarını gidersin,doğum yapanlara sağlıkla büyütmek,yapacaklara da sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Çok şükür canim benimkide minicik daha doğum kilosuna yeni gelmistir yani ne yapalım sağlıklı olsunlarda kilo alırlar günden güneSağol canım. Ben daha büyük olacak sanıyordum böyle küçücük tatlı bebek ki kıyamıyorum bakmalara. Yaşananlar biraz ağır geldi ama bebeğim için toparlıyorum çok şükür daha iyiyim. Sağlıklı doğdular çok şükür kilo da alacaklar
Hic korkma canim aynisi oldu bizde de cocuk doktoruna danistim oda korkma zibini hafif lekelenebilir gecer dediBebeğinin göbeği düşen anneler size bi sorum var bebeğinizin göbeği düşerken lekelenme yaşadınız mı aktif bir kanama yok ama zıbını ufaktan lekelenmiş normal mi bu yoksa doktoru aramalı mıyım
Cumartesi 10.gun düştü evt canim lekelenme oldu doktor hiç birşey sürme kuru olsun yeter dedi kanama olmuyor artık zaten gazlı bez koydum ben o sürede şimdi hicbirsey koymuyorumBebeğinin göbeği düşen anneler size bi sorum var bebeğinizin göbeği düşerken lekelenme yaşadınız mı aktif bir kanama yok ama zıbını ufaktan lekelenmiş normal mi bu yoksa doktoru aramalı mıyım
Normal canım benimkinin zıbını da battı ama kanama varsa K vitamini eksikliğinden olabiliyormuşBebeğinin göbeği düşen anneler size bi sorum var bebeğinizin göbeği düşerken lekelenme yaşadınız mı aktif bir kanama yok ama zıbını ufaktan lekelenmiş normal mi bu yoksa doktoru aramalı mıyım
Sezaryen göbeğinin kalmaması için en etkili şey spor bence, tek başına yediğine dikkat etmekle de olmaz, ikisi birlikte olmalı yoksa zayıflasan bile toparlanmamış bir göbek kalabilir, 3 kere sezaryen oldum hepsinde de eski haline döndü göbeğim, emzirdiğim dönemde sadece spor yapıyordum sonrasında da hem diyet hem spor, öyle spor dediysem de spor salonuna falan da gitmedim, evde 10 dk mı bile almayan spor hareketleri, hem spor yapıp hem yediklerine dikkat edip de sezaryen göbeği kaldı diyen var mı merak ediyorumBen de aynıyım vücudum hiç bir zaman mükemmel değildi ama hiç bir zaman bu kadar harap halde de değildi ki bu sefer sezeryan olduğu için böyle sanırım. Sezeryan göbeği kalıyor diyorlar ama umarım kişiden kişiye değişen bir şeydir çünkü ben o sarkan deri görüntüsünden nefret ettim üst kısım eski ben ama alt tarafı bana ait değil ve üzülüyorum ama sonra henüz 12 gün oldu kendine gel geçecek düzelecek diyorum. Şu ilk ayları atlatalım spora başlarız falan hallederiz bir şekilde inşallah. Süt de ben de daha yeni tam oturdu ve südyenimi ıslatmaya ve bebeğimin ağzından emerken akmaya başladı senin daha dört gün oldu çok normal henüz tam gelmemesi zamana ihtiyacın var. Zamanla artacak şeyleri yapınca artıyor merak etme
Kuzum kaç çıktı enfeksiyon benimkide 6.9dan 24e çıkmıştı ama almadılar taburcu olunca yenidoğan muayenesine gittik kan aldılar 8e düşmüş dedi üzme kendini çabuk düşüyor enfeksiyonları tüm yenidoganlarda oluyorKızlar bebeğim de enfeksiyon çıktı 5 ya da 7 gün kuvözde kalacak. Çok çok mutsuzum ne olur dua edin. Emiyor diye sevinirken bir anda yanımdan aldılar
Kızlar merhaba,
Bugün hastaneye gittik, geçen sizlerle konuştuğumuz konu vardı ya doğum tarihi sat a (30 Ocak) göre mi yoksa beraberliğe göre mi (9 Şubat) diye, profesör hoca bebeğin ilk zamanlarda küçükmüş muhtemelen geç döllenme, en doğrusu 9 şubata göre devam etmek dedi. Yani bugün 38+6 ile yola devam..
Bebek 4100, kordon hala boynunda. Pozisyonu kafa üstü güzel, normal doğuma engel bir şey yok. 2 hafta bekleriz doğal yolla gelmezse suni sancı ile normal doğum deneriz açılma vs olmazsa da sezeryana mecbur geçeriz dedi. Kilosundan dolayı normal doğumda bu kilolardaki bebeklerde kol omuz çıkması sık görülür diye de ekledi.
Normali denemek çok istiyorum ama sanki bebeğimin sağlığını da tehlikeye atıyorum diye de çok korkuyorum vicdan yapıyorumSizin fikriniz ne kızlar, sizce ne yapmak mantıklı görünüyor
Dr muayenede de farkedip nstye yolluyodu ama sanci cikmiyo hic. Ben de gelsinler diyorum ama simdi her az dogum baslayacak ya ufaktan tirsmiyo diilimCok yasadim bunu hala da yasiyorum. Bazen de bel bosluguma agri giriyo. Onlar da sıkıldı artk gelsinler :))
Evet o bende de oluyo hem istiyorum hem de dogum basliyo dese NE?Şimdi mi? Diye gozlerimi kocaman kocamsn acarim korkuyla :)))Dr muayenede de farkedip nstye yolluyodu ama sanci cikmiyo hic. Ben de gelsinler diyorum ama simdi her az dogum baslayacak ya ufaktan tirsmiyo diilim
Olmamasi lazim diye biliyorum. Oglumda cok olurdu. Once k vitamini asisi yapildi yine gecmeyince yakildiBebeğinin göbeği düşen anneler size bi sorum var bebeğinizin göbeği düşerken lekelenme yaşadınız mı aktif bir kanama yok ama zıbını ufaktan lekelenmiş normal mi bu yoksa doktoru aramalı mıyım
Kızlar emzirme yastığında ters tutuş dediğinizin bir görseli var mıdır? Benim bebe düne kadar sadece ucunu tutuyordu, dün sağlık ocağı kontrolünde hemşire güzel güzel anlattı sağolsun, uçları biraz düzeldi.
Sevindim canım teşekkür ederimHic korkma canim aynisi oldu bizde de cocuk doktoruna danistim oda korkma zibini hafif lekelenebilir gecer dedi
Pazartesi doktor kontrolü vardı gayet iyi gördü doktor kuru da bilemedim niçin oldu teşekkür ederim canımCumartesi 10.gun düştü evt canim lekelenme oldu doktor hiç birşey sürme kuru olsun yeter dedi kanama olmuyor artık zaten gazlı bez koydum ben o sürede şimdi hicbirsey koymuyorum
Canım doğumda bütün bebişlere k vitamini yapılıyor kanama çok olmasın diye inşallah artmazNormal canım benimkinin zıbını da battı ama kanama varsa K vitamini eksikliğinden olabiliyormuş
Benimkide 18lerden 7lere düştü 11.gundeMamamı veriyorlar kuzum sütünü sağıpmı veriyorsun ben hastahanede yatmasin diye hem mama hem meme yapmıştım şekeri düşer diye 7 kusuratla cikmistik kontrole gittigimde yukselmisti çünkü mamayi kesmiştim daha doğrusu günde 1 defa veriyordum 3 gün hep test verdik 15.gunu yine test verdik yukselmisti 1 birim sonra birsey demedi 15.gunden sonra düşüyormuş
Canım doğumda yapıldı k vitamini gözlemleyeyim uyuyor şimdi uyanınca duruma göre doktoru arayayım teşekkür ederimOlmamasi lazim diye biliyorum. Oglumda cok olurdu. Once k vitamini asisi yapildi yine gecmeyince yakildi
Bugun yatis verme ihtimalini bildigimden sabaha kdr kac kere uyandim huzursuz uyudum ustumde gerginlik var vsEvet o bende de oluyo hem istiyorum hem de dogum basliyo dese NE?Şimdi mi? Diye gozlerimi kocaman kocamsn acarim korkuyla :)))
Benimkide 18lerden 7lere düştü 11.Mamamı veriyorlar kuzum sütünü sağıpmı veriyorsun ben hastahanede yatmasin diye hem mama hem meme yapmıştım şekeri düşer diye 7 kusuratla cikmistik kontrole gittigimde yukselmisti çünkü mamayi kesmiştim daha doğrusu günde 1 defa veriyordum 3 gün hep test verdik 15.gunu yine test verdik yukselmisti 1 birim sonra birsey demedi 15.gunden sonra düşüyormuş
Sonuçta orayı tutuyor ordan kopunca hafif leke olur tabiki normal bence ilkte bende görünce korktum ama sorun olmadı kurtuldu çocuğum ya beslerken falan çok korkuyordum elim takilacak yanlışlıkla canını yakarım diyePazartesi doktor kontrolü vardı gayet iyi gördü doktor kuru da bilemedim niçin oldu teşekkür ederim canım
Daha neler unutacağız hiç kendine kızma biz de sudan çıkmış balık gibiyiz bence.Hersey düzelecek zorlu bir ay gectikten sonra Allah'ın izniyleYa benimkinde de var bu, ya emiyor ya uyuyor, arada hiçbir şey yok, şöyle beşiğinde sağa sola boş boş bakmak da yok. Ben de salak gibi gazını çıkarmıyordum çocuğun. Ya kaç yaşında anne oldum, çevremde bir sürü bebeği olan arkadaşım vardı, hep dinledim onlardan, ama gaz çıkarmayı nasıl bu kadar erteledim, en temel şey değil miydi???
Bende kullanıyorum tatlim karbonatli suyla hem memeyi hem kapağı siliyorum hem emzirmeden sonra pamukcuk olmasın diyeGumus kapak bende uç cikartti. Hem de nemlendiriyo şu an memnunum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?