@Anastai canım bizim doktoru kesinlikle beslemelisin demişti uyanmasa da gereklerde biberon ver dedi ben başlarda hep biberonla destekledim çene kasları da gelişmemişti yeterince hatta çok da korkuyordum meme reddi olur diye annem falan hiç vermemi istemiyordu ama önemli olan onun beslenmesiydi büyüdükçe düzeldi şimdi biberonu istemiyor emmek istiyorcanim dr um bana herseyi dene dedi,
el ayak huylandirma
gidiklama
islak bez ile kulak arkasi , ense gibi rahatsiz olacak yerlere dokun
soyundur
islak nemli bir havlu koy sirtina vs vs
islak mendil ile enseye boyna ve ayak altina dokunmak ise yariyor bizde .
oy masallah
benimki biz en basta buyuk olur die yeni dogan pek almamistk. 3 ayliklar buyik geldi. dun gidip biraz yeni dogan kiyafet aldik
bende 5 kasim da dogurdumhayirli olsun canimm
Kızlar konunun başını kaçırdım kaka ile alakalı bizim de şöyle bşr durum oldu altını açmadan asla yapmıyor bezine daha 33 günlük sancısı olmasına bağlamıştım altını açınca gevşediği için yapıyor,kabız değik günde 6-7 kere kaka yapıyor ama hep ıkınıp sıkılarak özellikle aşıdan sonraki gün mahvoldu ıkınmaktanEvet, kitaba da denk geldim. Ben ilk başta kaka olayını halletmek istiyorum. Sonrasında çiş için de denemeler yaparım ama o konuda çok kendimi kasmam. Kendi sağlık sorunlarım sebebiyle de sık sık hastahaneye gidiyorum. Öyle durumlarda bezsiz bir şekilde bakabilecek kimse yok çevremde
Doğdukları ilk gün bile bez kullanmayan anneler varmış. Benim arkadaşımın oğlu da asla bezine kakasını yapmadı. O dönemde araştırırken denk gelmiştik tuvalet iletişimine. Daha 1 yaşında yoktu bezi tamamen bıraktığında. Oğlu konuşamadığı halde elinden tutup tuvalete götürüyordu
Kızlar konunun başını kaçırdım kaka ile alakalı bizim de şöyle bşr durum oldu altını açmadan asla yapmıyor bezine daha 33 günlük sancısı olmasına bağlamıştım altını açınca gevşediği için yapıyor,kabız değik günde 6-7 kere kaka yapıyor ama hep ıkınıp sıkılarak özellikle aşıdan sonraki gün mahvoldu ıkınmaktan
Benim de gaz sancısı gibi girip çıkıyordu sonra belimden gelmeye başladı sancılarŞuan sanki gaz sancısı gibi bişey var belden gelen bisey yok henüz
Son 7 günüm benimde karnım biraz aşağı indi yalancı kasılmalar oluyo ama hala bir gelişme yok gelmezse suni sancı ile başlatacaklar doğumu
Uzaninca geçtiBenim de gaz sancısı gibi girip çıkıyordu sonra belimden gelmeye başladı sancılarsonra doğurdum dakika tut bakalım. Senden de hayrlı haber bekliyoruz artık
Bebeğini bi takip et istersen. Olağan dışı bir şey gözlemlersen o zaman haber edersin. Annem de arıtıcıdaki su ile ılıtmıştı çok şükür bişey olmadı.Offff sinirim bozuldu kızlar mama hazırlarken kaynamış su soğusun diye satın alma suyla soğutmuş kv bir şry olur mu doktors bildirmem gerekiyor mu
Evet başta geçen ağırlar oluyor sonra da geçiyor ama çok sık gelip gidiyor. Yakındır yakınUzaninca geçtiben doğurur doğurmaz kreşe yazdıracam zaten çocuğumu
Hadi inşallah bakalımEvet başta geçen ağırlar oluyor sonra da geçiyor ama çok sık gelip gidiyor. Yakındır yakın
Çok acılı sancılı mı canım normal doğum o süreç nasıl işliyor? İlk doğum mu sizinde. Bende normal doğurmayı çok istiyorum daBenim de gaz sancısı gibi girip çıkıyordu sonra belimden gelmeye başladı sancılarsonra doğurdum dakika tut bakalım. Senden de hayrlı haber bekliyoruz artık
Canım ne yap et uyandır, Allah korusun sarılık olmasın.çKızlar benim bebeğim çok zor uyanıyor en son 5 gibi çok güzel emdi şimdi uyandıramıyorum ağlatıyorum kucağıma alınca uyuyor. Uyanmasını beklemeli yoksa dedikleri gibi uyanmasalar da 2 saatte bir süt vermeli mi şimdi uyanmıyor ama sütü sağıp biberonla versem luk luk içecek biliyorum ama biberonla vermek istemiyorum. Ne yapmalı?
Bugün toparladım kendimi bebeğime süt sağıp veriyorum çok az çıksa da şifa olsun diyorumİnşallah canım üzülme kendini uzup sütünü etkileme canim herşey güzel olacak inşallah
Kuzum ebeler parmak emdirdi mi hiç? Parmak emiyor mu?Kızlar çok şükür bebişim geldi, başta biraz ağzında köpükler var gibiydi, yenidoğan yoğun bakımda midesini filan temizlediler , o sorunda kalmadı şükür. Sezeryan olduğu in sütüm pek yok daha yeni yeni gelicek gibi. Bebiş memeyi tutmuyor. Kaşik biberonla besledik 3-4 kez bugün. O kolay diye belescilige mi alıştı,nasıl düzeltcez
Parmak emiyor aslında ,kasık biberonu da sanki meme emer gibi yutuyor ama memeyi almadı daha ,ebe 1 kez geldi o tutturdu bı kere göğsümü sonra midesinde filan sıkıntı olunca ebenin peşine dusemedik.Kuzum ebeler parmak emdirdi mi hiç? Parmak emiyor mu?
hayirli olsun canim , tez zamanda agrilarinda gecer insallahKızlar çok şükür bebişim geldi, başta biraz ağzında köpükler var gibiydi, yenidoğan yoğun bakımda midesini filan temizlediler , o sorunda kalmadı şükür. Sezeryan olduğu in sütüm pek yok daha yeni yeni gelicek gibi. Bebiş memeyi tutmuyor. Kaşik biberonla besledik 3-4 kez bugün. O kolay diye belescilige mi alıştı,nasıl düzeltcez
Silikon göğüs ucu denedin mi benim bebeğim de emmiyordu silikon göğüs ucu ile tuttu.Parmak emiyor aslında ,kasık biberonu da sanki meme emer gibi yutuyor ama memeyi almadı daha ,ebe 1 kez geldi o tutturdu bı kere göğsümü sonra midesinde filan sıkıntı olunca ebenin peşine dusemedik.
Son previalı annemizde bebeğine kavuşcak inşallahSelamlar benim bugün son kontrolüm vardı. Yazık tatlı tatlı duruyordu kuzum karnımda sancım da yok. İlk erken doğumdu bu sefer de previadan erken alınıyor. Buna şükür tabi 30 hafta nerde 37 hafta nerede. Ama sancı falan bile yokken birden bire şok olacak dış dünyaya çıkınca bebecik kıyamam. Bu arada karın çevresi önden gidiyor diye açlık tokluk bakıldı sonuçlar normal geldi.sadece dombili imiş
Pazartesine doğum kısmetse :)
Iste bende devam ediyo yanmalar. Bas assgi gecmediginden midede rahatlama olmadi henuzDaha geçen güne kadar mide yanmasından ağlıyodum evde daha yeni yeni rahatladım ya çok şükür
Benimki 20. haftadan beri baş aşağıda ama mide yanmam hiç geçmedi canımIste bende devam ediyo yanmalar. Bas assgi gecmediginden midede rahatlama olmadi henuz
Endişe etme canım birşey olmaz için rahat olsun bende büyük kızımda kaynamış suyu şaşal suyla ılıştırırdım bazenOffff sinirim bozuldu kızlar mama hazırlarken kaynamış su soğusun diye satın alma suyla soğutmuş kv bir şry olur mu doktors bildirmem gerekiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?