Canım üzme kendini. Esin idare edecek sen değil. Sen hamile halinle onun ailesini yeterince idare etmişsin. Anneni olduğu gibi kabul etmeyi denesin. Sırf bu yüzden ne kendi annemi ne de kayinvalidemi istiyorum. Doğum yarın ve ikisi de akşam gelecek. İşimi yaparken süründüm bazı günler belki ama kafam rahattı. Doğumdan sonra da kendimi toparlayinca kimseyi istemiyorum.Günaydın, sabah sabah ağlayarak geçiyor günün. Annemle eşim arasında kalmaktan 1 haftadır yoruldum. Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. Boşanma fikri bile aklımda. Annem gitse eşim ailesini isteyecek. Onlar da beni geriyor ama anlatamıyorum. Ben öyle lafı sokan, kalp kıran biri değilim ama insanlar hiç beni düşünmüyor. Sadece huzur istiyorum. Kaç aydır gerilmekten yorgun düştüm. Açıköası hamilelik burnumdan geldi. Önce eşimin ailesi 1 ay gitmedi. Rahat edemedim. Evde başka erkek varken o sıcaklarda nasıl rahat edebilirim ki ? Bide üstüne sürekli televizyonda o kadın programları açıktı bağırış çağırış. Yemek hak getire. Kaç hafta hem hamilelik hem bunlar kıvrandım ama eşim üzülmesin diye ses etmedim. Sonra annem geldi ben rahat ettim, neredeyse 2 veya 3 haftadır mutfağa bile doğru düzgün girmedim. ama annem tez canlı ve bazen lafı nereye gidecek bilmiyor. Unutuyor bir şeyleri ama elinden geleni yapmaya çalışıyor. Fakat işte bazen yanlış şeyler söylüyor. Eşimde havadan nem kapıyor. O da normal değil aslında. Çok arada kaldım ya. Ağlayarak uyanıyorum bazen.
İnşallah canım durumu iyiye gidiyormuş
Bunalttılar artık herkes bir yandan. Her kafadan ayrı ses. Aslıjda doğumdan önce bende kimseyi istemedim. Dedim ki dinleneyim zaten çok yoruldum işyerinde, çok stresli günler yaşadım. Ama bazı sounlar çıktı eşim bikaç günlüğüne gelmeleri lazım iyi olur dedi. Kıramadım. O bir kaç gün birkaç haftaya çıktı. Eşim işe gitti ben evde gerildim. Kayınvalidem mesela sadece ana yemeği yaptı diyelim, ben O halimle akşam yemeğinin yanına piavı salatası çorbası ne varsa yaptım kaç kere. Baktım olacak gibi değil, düşünen yok bıraktım bende. Göbeğim büyüdü evde yabancı erkek rahat edemedim, gittim yattım yatak odasında saatlerce. Sonrada hareket etmiyor oldu adım. Dışarı çıkayım dedim az yürüyordum yoruluyordum, kayınvalideme kaç kere gel dolaşalım hava al dedim yok sen git dedi. Tek başıma çıkamadım. Alınacaklar şeyler vardı gel istersen gezeriz dedim, anneni çağır dedi. Sonrada arkamdan eşime annesi bakacakmış öyle söyledi demiş. Ona kızmış. E herhalde annem bakacak doğumdan önce gelemddi kadın, doğumdan sonra bari gelsin. Hem kimsesi yok demesinler. Demiştim doğumdan sonra annemde gelir diye. Yorulmasın diye iş yaptırmadım, onu şikayet etmiş eşime. Ya o halimle hazırladığıCanım üzme kendini. Esin idare edecek sen değil. Sen hamile halinle onun ailesini yeterince idare etmişsin. Anneni olduğu gibi kabul etmeyi denesin. Sırf bu yüzden ne kendi annemi ne de kayinvalidemi istiyorum. Doğum yarın ve ikisi de akşam gelecek. İşimi yaparken süründüm bazı günler belki ama kafam rahattı. Doğumdan sonra da kendimi toparlayinca kimseyi istemiyorum.
Valla bir erkegn kayinvalidesiyle evde olmasindan daha zor olan kadinin kayinvalidesiyle evde olmasi cunku erkek cogu saat işte ve eve gelince koseye cekilebilir dinlenebilir. Biz kadinlar oyle miyiz evin icinde beraber biseyler yapmaya maruzuz. Kayinvaliden az kalacaksa sabret canim yaa.Günaydın, sabah sabah ağlayarak geçiyor günün. Annemle eşim arasında kalmaktan 1 haftadır yoruldum. Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. Boşanma fikri bile aklımda. Annem gitse eşim ailesini isteyecek. Onlar da beni geriyor ama anlatamıyorum. Ben öyle lafı sokan, kalp kıran biri değilim ama insanlar hiç beni düşünmüyor. Sadece huzur istiyorum. Kaç aydır gerilmekten yorgun düştüm. Açıköası hamilelik burnumdan geldi. Önce eşimin ailesi 1 ay gitmedi. Rahat edemedim. Evde başka erkek varken o sıcaklarda nasıl rahat edebilirim ki ? Bide üstüne sürekli televizyonda o kadın programları açıktı bağırış çağırış. Yemek hak getire. Kaç hafta hem hamilelik hem bunlar kıvrandım ama eşim üzülmesin diye ses etmedim. Sonra annem geldi ben rahat ettim, neredeyse 2 veya 3 haftadır mutfağa bile doğru düzgün girmedim. ama annem tez canlı ve bazen lafı nereye gidecek bilmiyor. Unutuyor bir şeyleri ama elinden geleni yapmaya çalışıyor. Fakat işte bazen yanlış şeyler söylüyor. Eşimde havadan nem kapıyor. O da normal değil aslında. Çok arada kaldım ya. Ağlayarak uyanıyorum bazen.
Sizede cok gecmis olsun.zor bi surecteyiz.bekle bekle bunu yasa hic olmadi ama allah beterinden korusun insallah saglikla alicaz yavrularimizi kucagimjza..eve geldik ama eksik gibiyim.karnim bos elim bos cok can sikici bi durum..hastane makinasi bizdede ise yaramadi cik zorladim diye yara bile oldu hafiften.@okuryazar sagolsun elle sag dedi.denedim en azindan masaj gibi oldu damla cikti ve su an makinayla sagiyorum cikiyor.pes etmeyin sagin bol bol.cogaliyor gittikce.bide resimleri varsa sagarken bakin.ben hep baktim onu dusundum.insallah iyi haberleri paylasicaz birbirimjzeCanım benim de öyle, doğum yapalı 2 gün oldu bebeğim ilk gece enfeksiyon yüzünden kuvöze alındı ben de mecbur süt sağıyorum. Hastane pompa verdi ama o kadar az geliyor ki sütler dibe ulaşamadan kenarlarda kalıyordu. Ben de kaşık biberona elle süt sağıyorum, benim de çok az geliyor ama olsun diyorum bir damla içse bile kardır diye düşünüyorum.
38haftalik..tam yanimiza verdiler sonrasinda nefesinde hirilti goruldu hizli nefes alip vermesi varmis hemen aldilar.cigerlerinde su varmis o yuzden kuvoze koyup nefesi duzenlememiz gerek dediler.elimiz kolumuz bagli aldilar bebegi..sali gorus gunuydu her yani kablo dolu baglamislar yatiyor kuzum oyle cok kotu oldum..ama iyi olucak insallah bekliyorum guzel haberini iste..sizin daha zor gecmis insallah bundan sonrasi kolay gecer..allah hepsine saglik versin ayirmasin bi daha biziBenim kendi ameliyatım da sıkıntılıydı 8 gün yattım ben de hastanede perinatoloji daha sonra emzirme için yoğun bakıma alıyorlar 3 saatte bir ama iyi ve dinç olman gerekiyor bunun için nasıl dimdik gidiyordum o tempoyla çocuğum taburcu olduğunda kendi dikişlerim şişmiştiay yeter ki iyi olsunlar biz de iyi olalımm sizin de yavrunuza acil şifalar ,ne için alınmıştı kuvöze kaç haftalık doğdu ?
Bunalttılar artık herkes bir yandan. Her kafadan ayrı ses. Aslıjda doğumdan önce bende kimseyi istemedim. Dedim ki dinleneyim zaten çok yoruldum işyerinde, çok stresli günler yaşadım. Ama bazı sounlar çıktı eşim bikaç günlüğüne gelmeleri lazım iyi olur dedi. Kıramadım. O bir kaç gün birkaç haftaya çıktı. Eşim işe gitti ben evde gerildim. Kayınvalidem mesela sadece ana yemeği yaptı diyelim, ben O halimle akşam yemeğinin yanına piavı salatası çorbası ne varsa yaptım kaç kere. Baktım olacak gibi değil, düşünen yok bıraktım bende. Göbeğim büyüdü evde yabancı erkek rahat edemedim, gittim yattım yatak odasında saatlerce. Sonrada hareket etmiyor oldu adım. Dışarı çıkayım dedim az yürüyordum yoruluyordum, kayınvalideme kaç kere gel dolaşalım hava al dedim yok sen git dedi. Tek başıma çıkamadım. Alınacaklar şeyler vardı gel istersen gezeriz dedim, anneni çağır dedi. Sonrada arkamdan eşime annesi bakacakmış öyle söyledi demiş. Ona kızmış. E herhalde annem bakacak doğumdan önce gelemddi kadın, doğumdan sonra bari gelsin. Hem kimsesi yok demesinler. Demiştim doğumdan sonra annemde gelir diye. Yorulmasın diye iş yaptırmadım, onu şikayet etmiş eşime. Ya o halimle hazırladığı
yemeğimi yeyip sonra şikayet etmeleri çok üzdü beni. Sürekli gerildim. Ne buraya ne başka yere yszdım büyüktür dedim. Şimdi eşim en ufak şeyde şikayete başladı. Aslında anlatacak o kadar çok şey var ki ne kendimi tam anlatabilirim ne burası doğru yer.
zaten zor zamanlar geciriyoruz birde bu olanlae insani daha da yipratiyor.Bunalttılar artık herkes bir yandan. Her kafadan ayrı ses. Aslıjda doğumdan önce bende kimseyi istemedim. Dedim ki dinleneyim zaten çok yoruldum işyerinde, çok stresli günler yaşadım. Ama bazı sounlar çıktı eşim bikaç günlüğüne gelmeleri lazım iyi olur dedi. Kıramadım. O bir kaç gün birkaç haftaya çıktı. Eşim işe gitti ben evde gerildim. Kayınvalidem mesela sadece ana yemeği yaptı diyelim, ben O halimle akşam yemeğinin yanına piavı salatası çorbası ne varsa yaptım kaç kere. Baktım olacak gibi değil, düşünen yok bıraktım bende. Göbeğim büyüdü evde yabancı erkek rahat edemedim, gittim yattım yatak odasında saatlerce. Sonrada hareket etmiyor oldu adım. Dışarı çıkayım dedim az yürüyordum yoruluyordum, kayınvalideme kaç kere gel dolaşalım hava al dedim yok sen git dedi. Tek başıma çıkamadım. Alınacaklar şeyler vardı gel istersen gezeriz dedim, anneni çağır dedi. Sonrada arkamdan eşime annesi bakacakmış öyle söyledi demiş. Ona kızmış. E herhalde annem bakacak doğumdan önce gelemddi kadın, doğumdan sonra bari gelsin. Hem kimsesi yok demesinler. Demiştim doğumdan sonra annemde gelir diye. Yorulmasın diye iş yaptırmadım, onu şikayet etmiş eşime. Ya o halimle hazırladığı
yemeğimi yeyip sonra şikayet etmeleri çok üzdü beni. Sürekli gerildim. Ne buraya ne başka yere yszdım büyüktür dedim. Şimdi eşim en ufak şeyde şikayete başladı. Aslında anlatacak o kadar çok şey var ki ne kendimi tam anlatabilirim ne burası doğru yer.
Ben o şekilde doğum yaptım, suni sancı verdiklerinde açılmam yoktu, sancımda yoktu.Kızlar açılma olmadan suni sancı almak mantıklı mı sizce böyle bir deneyimi olan var mı aramızda?
41. haftaya girdik bugün önümüzdeki hafta sezaryen mi planlasak şansımızı zorlamadan kafam karışık
Canım senin doğum ne kadar sürmüştü ve epizyon oldu mu?Ben o şekilde doğum yaptım, suni sancı verdiklerinde açılmam yoktu, sancımda yoktu.
Kuzum tez vakitte inşallah bebeğine yeniden kavusacaksin çok geçmiş olsunKızlar bebeğim de enfeksiyon çıktı 5 ya da 7 gün kuvözde kalacak. Çok çok mutsuzum ne olur dua edin. Emiyor diye sevinirken bir anda yanımdan aldılar
3-4 günde bir gidiyorum doktora camım yarın yine gideceğim bebeğin kilosuna durumuna göre karar vereceğiz 3 buçuk civarı kilosu normal doğuma uygun ama gelmiyor işteKuzum ben de bugün 39+1 oldum doktorum 40 ta gelmezse suni sancı vereceğiz dedi tabi bu sürede 4 kg olursa riske atmayın sezaryen yaparız dedi. Rahim mesafesi, kilo ve bebeğin konumuna göre istişare yapılması lazım aslında. Eşim de gelmezse zorlamayalim sezaryen ol istersen diyor bebek buyudukce normal doğumda risk de artıyor ama bir de suni sancı çekip çocuk gelmezse sezaryen olmak var ikisini birden yaşıyorsun. Kontrolün ne zaman doktorla detaylı konuşmak lazım
İnşallah senin bebiş bu kadar bekletmez canımCumartesi güzel bir sürprizle açılma görürsün inş
Sağlıkla gelsin canım
Haa ben 18 diyince kasımın 18i gibi düşündüm pardon ahahah waaoww 41 haftalıkvalla açılma olmadan da suni sancı veriyorlar sanıyorum ama onla da olmayabiliyor kimisinde. Evaante nin dediği durumu yaşamak da var. Tabi suni ile doğum yapabilirsin de. Bence de doktorunla detaylı konuşmak lazım, ay inş benimki çabk gelir ben mümkünse çok uzatmadan bir haftaya gelsin istiyorum
Valla öyle gelmeyince gelmiyor işte3-4 günde bir gidiyorum doktora camım yarın yine gideceğim bebeğin kilosuna durumuna göre karar vereceğiz 3 buçuk civarı kilosu normal doğuma uygun ama gelmiyor işte
İnşallah senin bebiş bu kadar bekletmez canım
Lohusa olan sensin sen kimle rahat edeceksen seninle elbette o kalmalı.Annende bir yaştan sonra kendini degistirecek hali yok ama eşinin evlat ve eş hatri için susma hakkını kullanması gerekir.Cogu kayınvalide damat iliskisi bu doğum süreçlerinde bozuluyor.Esinden boşanma fikrine götürecek ne oldu seni bilmiyorum ama biraz kendini rahatlatmaya çalış.Bunlar olağan şeyler sen keyfini çıkar bebeğinin.İnan herşey unutuluyor,düzeliyor,geciyorGünaydın, sabah sabah ağlayarak geçiyor günün. Annemle eşim arasında kalmaktan 1 haftadır yoruldum. Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. Boşanma fikri bile aklımda. Annem gitse eşim ailesini isteyecek. Onlar da beni geriyor ama anlatamıyorum. Ben öyle lafı sokan, kalp kıran biri değilim ama insanlar hiç beni düşünmüyor. Sadece huzur istiyorum. Kaç aydır gerilmekten yorgun düştüm. Açıköası hamilelik burnumdan geldi. Önce eşimin ailesi 1 ay gitmedi. Rahat edemedim. Evde başka erkek varken o sıcaklarda nasıl rahat edebilirim ki ? Bide üstüne sürekli televizyonda o kadın programları açıktı bağırış çağırış. Yemek hak getire. Kaç hafta hem hamilelik hem bunlar kıvrandım ama eşim üzülmesin diye ses etmedim. Sonra annem geldi ben rahat ettim, neredeyse 2 veya 3 haftadır mutfağa bile doğru düzgün girmedim. ama annem tez canlı ve bazen lafı nereye gidecek bilmiyor. Unutuyor bir şeyleri ama elinden geleni yapmaya çalışıyor. Fakat işte bazen yanlış şeyler söylüyor. Eşimde havadan nem kapıyor. O da normal değil aslında. Çok arada kaldım ya. Ağlayarak uyanıyorum bazen.
İnşallah bir an önce kavuşuruz bebeklerimizeSizede cok gecmis olsun.zor bi surecteyiz.bekle bekle bunu yasa hic olmadi ama allah beterinden korusun insallah saglikla alicaz yavrularimizi kucagimjza..eve geldik ama eksik gibiyim.karnim bos elim bos cok can sikici bi durum..hastane makinasi bizdede ise yaramadi cik zorladim diye yara bile oldu hafiften.@okuryazar sagolsun elle sag dedi.denedim en azindan masaj gibi oldu damla cikti ve su an makinayla sagiyorum cikiyor.pes etmeyin sagin bol bol.cogaliyor gittikce.bide resimleri varsa sagarken bakin.ben hep baktim onu dusundum.insallah iyi haberleri paylasicaz birbirimjze
Nasıldı doğumun canım öneriyor musunBen o şekilde doğum yaptım, suni sancı verdiklerinde açılmam yoktu, sancımda yoktu.
Olsun tatlım sağlıklı olsunlar da. Ben oğlumda yenidoğan kıyafetlerini 3 ay sonra giydirebilmiştim.canim dr um bana herseyi dene dedi,
el ayak huylandirma
gidiklama
islak bez ile kulak arkasi , ense gibi rahatsiz olacak yerlere dokun
soyundur
islak nemli bir havlu koy sirtina vs vs
islak mendil ile enseye boyna ve ayak altina dokunmak ise yariyor bizde .
oy masallah
benimki biz en basta buyuk olur die yeni dogan pek almamistk. 3 ayliklar buyik geldi. dun gidip biraz yeni dogan kiyafet aldik
bende 5 kasim da dogurdumhayirli olsun canimm
Canım geçmiş olsun bebeğin sağlığına kavuşur inşallah tez zamandaİnşallah inşallah canım bir ümit bekliyorum
Sağol canım biz de şimdi kan bulma telaşındayız bakalım. İnşallah gerek olmaz ama.Son previalı annemizde bebeğine kavuşcak inşallahsağlıkla kucağına al canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?