Ayy açık renk iç çamaşır giyeyim bari benim hep siyah anlamam belli olmaz falanÇok sağ ol canım. Senin ilk doğumun muydu? Ben bekledim bir başka işaret daha ama olmadıDoktora yazdım şimdi kanaman artarsa gel hastaneye yoksa yarınki randevuda kontrol ederiz dedi. Çok heyecanlandım valla
Hamile kalınca bence ilk yapılması gerekenlerdenAyy açık renk iç çamaşır giyeyim bari benim hep siyah anlamam belli olmaz falan
Yok canım yaşamadım, kabızlık yaşamamak için bol bol kayısı hoşafı içtim. Bir şekilde atlatıyoruz zaman gerçekten ilaç gibi geliyorİyi kisaymis canım ya orası zaten çok hızlı iyileşen bir bölgetuvalete çıkarken falan sorun yaşadin mi
Canım herkes gibi başta bestlak damla öneririm sonra ebe bana haşlanmış mısır tahin ya da helvasıda olabilir ve pekmez şerbeti önerdi bereketli olsun inşallah sütün yetsin kuzucuğunaKızlar bana bi akıl verin, bugün 3.günüm elle sağım yapıyorum ve cidden azcık sütüm geliyor, ilk güne göre arttı ama 5ml bile olmuyor nerdeyse. Pompa ile sağına pompa çeperinde yapışıp kalıyor aşağı inmiyor. Ilık duş aldım, masaj yapmaya çalışıyorum ama artışlar çok az. Su içmeye gayret ediyorum. Nasıl yapsam da artsa?
Hadi sağlıkla gelsin inşallahKızlar yatışım yapıldı nst de sancılarım çıktı dua edin bana ve bebeğime olurmu sezeryana gircem
Canım senin geri dönüşün benim doğuma denk geldi seni tekrardan burada görmek çok güzel gelmiş geçmiş olsun inşallah senden ricam sürecini biraz ayrıntılı anlatır mısın belki hatırlamazsın daha önce konuşmuştuk seninle ben de ssvd istiyordum ama doktorum karşı çıktı istemedi gerçekten yapılabilir bir şey mi şu an tanıdığım tek ssvd yapan insansın acaba yapmadığım için pişman olur muyumBenim pembe lekeden sonra hatta yarım saat sonra suyum geldi canım sağlıkla dogsun insallah kolay doğumlar diliyorum
32 de calisabilir aldiktan sonra baska bisey yapmana gerek yok canim 37 de normal bi sekilde kurumundan ayriliyosun. Bende o sekilde ayrildim cunku. 32 de aldigin raporda cunku artik hepsi belirtiliyo. İkinci bi raporu dogurdugunda alacaksin onda da ise baslayacagin tarih yaziyo. Yani bi 32 de alacaksin rapor birde dogurunca kuruma vereceksin ikisini de32. Haftamda çalışabilir raporu almıştım. Doktoruma 37. Haftada bir şey yapmama gerek var mı demiştim izne çıkmak için. Rapor bölümünü arayıp raporu kapattırırsın demişti. İlk çalışabilir raporunda da izne çıkış tarihi görülüyor aslında. Ama ben aramayı unuttum. Bu bir sorun mu bilmiyorum. Aslında yasal olarak zaten bugün izne çıkmak zorundayım.
Aynen canım benim de öyle İnşallah bir an önce geçer yaVar canım var ilk haftaya nazaran bayağı fark var tabi ama yinede var yani yok değil böyle sızlama uyuşukluk gibi karışık bir his
Öyle canım Çok şükürler olsun ki kurtulduk yani o rahim olunabilir vesaire bir sürü şey ne kadar çok kaygı duyuyorduk her şeyden çok şükür kurtulduk bir an önceBenim ameliyat birde uzun sürdü yani bebeği hemen çıkardılar sonrasında plesanta da yapışıklık olduğunu gördüler sedasyon verdiler bana .2 de başladı sezeryan 2 yi 15 gece kızım doğdu .gözümü actigim da saat 3.5 tu.bu agrilarada şükür be canım çok sukur sağlıkla çıktık hepimiz
Ayni duygular içindeyimKızlar yarın sabah doğuma gidiyorum ama sanki tüm hislerim bir anda alındı. Hiç doğuracakmışım, anne olacakmışım falan gibi hissetmiyorum. Sadece ameliyat olacağım düşüncesi ve stresi var şuan kafamda
Benim de meme başı çıkmıylr canım ya avent in ucu delikli silikon bir şeyini aldık adını da bilmiyorum. Hemşireler söyledi eşim aldı geldi. Onu takıyorum şimdilik bazen tutuyor bazen tutmuyor, bazen o silikon şeyin ucu ağzındayken benim kız ağzı açık bekliyor inat ediyor kapamıyor ağzını. Ama tuttuğu zamanda bırakmıyor damla damla da olsa sütüm gelmeye başladı. Hastanede çok uğraştık hemşirelerle tutsun memeyi diye ama sütüm yoktu o zaman çocuk haliyle emmek istemiyordu. Mamayla falan süt varmış gibi yapıyorduk. İnşallah yazkın zamanda o uca da gerek kalmazUçları derken içine dogrumu meme başı kuzum onun için aparat var vakum gibi çekiyor benim meme ucum dışarıda ama arada tutamayinca sinirleniyor bende onunla çekiyorum iyice ucu çıkıyor yapışıyor sonra memeyehiç sinirlenmeye gelmiyor .
Yastığa gelince benim meme küçük bebek küçük olunca bu aylarda imkansız duruyor o ters durusla emzirme hayırlısıyla 3 aylık felan olursa o zaman yapabilirim görsel video bakim atim kuzum
Kaşık biberonun mantığı, zor olsun ki çocuk biberonun kolaylığına alışmasın, memeyi reddetmesin. Haatane bize babyjem anne süt kaşığı var ondan aldırdı. İnternette 15 -20 lira bir fiyatı var. Bulamazsan söyle resm atayım. Toplu mesajda karışır diye atmıyorum. Dilinin altına yerleştirip içiriyoruz. Hem meme hem mama ile bir gidiyoruz bakalım. 5 aylık olduktan sonra farklı bir kaşık biberon var. Avent falanda var ama önce memeyi tam anlamıyla kabullensşn ileride kullanırız diye düşünüyorum. Bide ben mesela göğsümü sağdım, çıkan sütü avent biberonda sakladım, kaşık biberona aktarıp içirdim. Yani bilmiyorum böyle anlattı emzirme danışmanı da hemşirelerdeBalın içine nane karıştırıp yutabilirsin canım. Göğsünü yumuşatır.
Bebek memeyi reddetmesin diye artık biberon önermiyorlar ama diyelim ki sütümüzü sağdık mastit vs olmamak için sürekli kaşık biberonla mı besleyeceğiz bebeği? Yani kafama bir türlü oturmuyor. Kaşık biberonla beslemek çok zor geliyor. Bir de trendyoldan baktım hiç güzel bir kaşık biberon göremedim. Önerebileceğiniz bir marka vs var mı? Ya da doğala yakın bir biberon markası?
İşte canım bszıları ince düşünemiyor. Çok özel bir zamandayız bebek sevmek kolay, anneye bakmak asıl iş.aynen kuzum , iyi olsunlar da geri kalan hersey cozulur
insallah gerek kalmaz
acaba bana kan taktilar misimdi aklima geldi, kagit imzalatmislardi ihtiyac halinde izin veriyorum die ama sormadm sonra
ayy inanmiorm ya
ay hadi bakalim geliyor gelmekte olan
off cok zor canim . gondermekle en iyisini yapiyorsun.
yardim degil kostek olan insanlarla bir arada olmak cok zor ailen bile olsa
aynen oyle . benimde annem ve esim kaldi ilk gece sonra annem ve abimin karisi kaldi ama oda kardesim gibidir.
giyindirdiler, soyundurdular . herseyi yaptilar sagolsunlar .
kizlar ben Dr. browns anti kolik ( icinde yesil cubuk var ) genis agizli biberonu kullaniyorum.
hem gaz olayi cok az ( biberonun sadece ucunu degil , alabildigi kadarini agzina doldurmasi gerekiyor) hem de meme ucu gibi genis agizli.
basindan beri mama da yiyor meme de emiyor red olmadi cok sukur.
Haklısın canım, sonradsn özür diledi zaten.Her sey eşinde bitiyo canim senin istegin dogrultusundaa harekrt etmeli.
Ben kullanıyroum kaşık biberonu, sıkıntı yaşamadık. Süt az geliyor bende, biberonun rahatlığına alışır diye korktum.Ben oğlumda Philips Aventin anne memesine yakın olan biberonunu kullandım. Hiç meme reddi de olmadı. Ama hep mememdeydi. Bunda da onu kullanacağım. Kaşık biberona elim gitmedi bir türlü. Dün eczaneden ne olur ne olmaz alayım dedim. Eczacı yok ama depodan getirtebilirim dedi. Ama pek kullanışlı değil dedi. Ben de kalsın dedim. Valla mamami biberonumu hazırladım. Sarılık beni korkutuyor. İlk günler veririm.
Nasıl ziyan oluyor canım niye ki ?Kızlar benim durumumda olup bebeğine süt verenlee nasıl verdi? Pompa ile ziyan oluyor sütler elle mi sağsam ne yapsam bir akıl verin. Burdakiler direkt pompayı getirdiler ama üzerinde kalıyor
Bende hiç uyuyamadım o gece. Zaten sonrasında da uykular hep yalan olduAyni duygular içindeyimUyuyamıyorum. Aslında uykum da var. Ama karnıma ağrılar giriyor. Planlı doğum ne zormuş.
Gözün aydın canım. Hayırlı olsun. Kaç kilo doğdu? Epidurali sen mi istemedin fırsat mı olmadı?Slm kizlar. Bebisim dogdu cok sukur 18.30da. Normal dogum oldu kesi yapildi ama cok.dikisim yokmus. Cok hizli oldu dogum. Epidural almayinca herseyi.hissettim zor oldu. Simdi emme durumlarındayiz. Darisi tum bekleyenlere insallah
Ayni duygular içindeyimUyuyamıyorum. Aslında uykum da var. Ama karnıma ağrılar giriyor. Planlı doğum ne zormuş.
3300dogdu. Epidural konusacak durum olmadi aslinda suyumun gelmesiyle dogumhaneye alindimGözün aydın canım. Hayırlı olsun. Kaç kilo doğdu? Epidurali sen mi istemedin fırsat mı olmadı?
Bence hiç kendini suçlama. Ben genelde böyle zamanlarda aşırı sakin ve hissiz olurum çünkü bütün stresi ve sıkıntıyı öncesinde çekmiş olurum. Artık acısa da öldürmez noktasına geliyor galiba insanBen de br yandan uykum olmasına rağmen uyuyamamak diğer yandan duygularım yüzden kendimi suçlamaktan sabaha kadar oturacağım sanırımniyeyse sadece bebeğimle kavuşmak için heyecanlı olmam gerekiyor başka bir şey hissessetmemeliyim gibi geliyor. Ama ben heyecandan çok korku ve stres hissediyorum
Bence hiç kendini suçlama. Ben genelde böyle zamanlarda aşırı sakin ve hissiz olurum çünkü bütün stresi ve sıkıntıyı öncesinde çekmiş olurum. Artık acısa da öldürmez noktasına geliyor galiba insanSağlıkla kucağına alırsın inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?