- 31 Mart 2022
- 2.044
- 1.638
- 63
Ay bende simdiden öyleyim
Bebisimi alip çıkacağım diye düşünürsek belki daha rahat olur kafamız
Allah yardimcimiz olsun
Sagsalim dogur canim
Cikinca yaz
Kacta ameliyat
Birazdan bebisin kucağında olacak onu düşün
Ah su korku heyecan yok mu
Bize hiç bildirmediler tatlımAaaa öyle bişey demediler ikisi de A grubu diye bildirdiler
Hayırlı olsun şimdiden sağlıklı bir şekilde gelsin bebişİlk fırsatta yazarım inşallah. Düşünmemeye çalışıyorum ama 2 dk'da bir saate bakıyorum
Saat 10da canım. Resmen zaman geçmiyor. Odaya aldılar ama daha bekliyorum damar yolu açılacak bir de nst getirdiler şimdi odaya.
Başa gelince her şey öğreniliyor Allah beterinden korusun yavruşlarımızı. Ben de b negatifim ya sezaryen deseler yanıma kan bulamiycamTam olarak bunu yaşadım. Ab uyumsuzluğu var bebeklerle aramda. Ben 0 eşim A grubu, bebekler benim kan grubumu almadığı için uyuşmazlık varmış. Sarılığı ikisi de oldu hatta uzamış sarılık oldu. Pera’da anemi de var o da uyuşmazlığın sonuçlarından biriymiş. Yeni öğrendim ben de hepsini
Ay inşallah yaaaOlmaz inşallah senin sütun bebeğine kavuşunca fosur fosur gelir canını sıkma
Aaa aynı durumdayız bu durumda sarılık mı oluyormuş? Ne yapmak lazımmış peki? Allahım şu ilk ayları atlatsak en azından birazcık içimiz rahat edecekTam olarak bunu yaşadım. Ab uyumsuzluğu var bebeklerle aramda. Ben 0 eşim A grubu, bebekler benim kan grubumu almadığı için uyuşmazlık varmış. Sarılığı ikisi de oldu hatta uzamış sarılık oldu. Pera’da anemi de var o da uyuşmazlığın sonuçlarından biriymiş. Yeni öğrendim ben de hepsini
Hayırlı olsun canım sağlıkla büyütün inşallah darısı biz bekleyenlereSlm kizlar. Bebisim dogdu cok sukur 18.30da. Normal dogum oldu kesi yapildi ama cok.dikisim yokmus. Cok hizli oldu dogum. Epidural almayinca herseyi.hissettim zor oldu. Simdi emme durumlarındayiz. Darisi tum bekleyenlere insallah
İçimizdeyken başlıyor endişesi sağdan sola dönerken rahatını bozuyor muyum diye düşünüyorum halaA
Ay inşallah yaaaDoğurana kadar bir dert doğurduktan sonra doydu mu iyi mi diye düşünmek bir dert. Analık çok zor gerçekten kocaman bir endişe yumağına dönüştüm
biz ikimizde a rh + canim ama bebegin kan grubunu bilmiuoruz. hatta dr sorunca aa evet kimse soylemedi dedimCanım şöyle bir araştırma yapmıştım bebek emse de doysa da kan grubu uyuşmazlığından sarılık olabiliyormuş rh uyuşmazlığı değil ama normal grup uyuşmazlığı yani sen 0 san o B ise sarılık olma ihtimali oluyormuş dedigin gibi her zaman beslenemedigi için sarılık olmayabilirmis bu gibi durumlar da oluyormuş
Bebislerinizin ve sizin kan grubunuz nenavicula Spicelover
bende kendime cok guvenirdim ama sarsildim yani.Cidden çok tuhaf bir psikoloji. Öncesinde herkes uyardı ama bu kadarını hiç tahmin etmemiştim
bizde bilmiyoruz , soylemediler ama 3 aydan sonra degisebildigini bilmiyordumKuzu kan grubunu bize söylemediler
3.ayinda tam net belli oluyormuş.
Doğduğunda alinan değişebiliyormus
sen direk subat somester tatilinden sonra kreslere baksaydin canimİçimizdeyken başlıyor endişesi sağdan sola dönerken rahatını bozuyor muyum diye düşünüyorum halabenim koca dana da artık yamuk yumuk duruyo karnımda eli kolu belli
Bu damlayı denemedim ancak bestlak ın kesinlikle faydasını gördüm. Bir de maltana diye bir içecek var migrosta şokta falan. Onunda aşırı faydasını gördüm aklında olsun canımMilx drop diye bir damla aldırdı doktor. Bestlak alıcam ama yarın belki o daha iyidir
Yenidoğan döneminin bu tür sarılıkları çoğunlukla anne-baba arasındaki kan uyuşmazlığına bağlı olarak alyuvarların normalden daha hızlı olarak parçalanmasına veya karaciğerde var olan bir hastalığa bağlıdır. Bütün ağır sarılıkların %65'ini A-B-0 kan grubu uyuşmazlığı, %30'unu Rh grup uyuşmazlığı ve %5'ini ise diğer sebepler oluşturur. Rh uyuşmazlığına bağlı sarılık, Rh negatif bir anne ve Rh pozitif bir bebek olduğunda oluşur. ABO uyuşmazlığı da anne 0, bebek ise A,B ya da AB kan grubundan olduğu takdirde gerçekleşir. (Böyle bir bilgi aldım netten)biz ikimizde a rh + canim ama bebegin kan grubunu bilmiuoruz. hatta dr sorunca aa evet kimse soylemedi dedim
bende kendime cok guvenirdim ama sarsildim yani.
Kendini skma , icine de atma .
Ben en son epidural yapildiginda 4 cm fln acikken csnim cok yanmiuordu ama adam igneyi sokunca ( acimadi da ) boyle honkurerek aglamaua baslamistim. sonra cok rahat ettim.
sureci biliyoruz, okuduk , izledik , birbirimizden dinledik ama herkesin deneyimi farkli. o yuzden ne kadsr bilgili olsakda yasamak bambaska kuzum
bizde bilmiyoruz , soylemediler ama 3 aydan sonra degisebildigini bilmiyordum
sen direk subat somester tatilinden sonra kreslere baksaydin canim
burda zaten hic beslenmeden bahsetmediler bile. kan grubu ile ilgili olabilir dedi yada diger nedenler diye.Yenidoğan döneminin bu tür sarılıkları çoğunlukla anne-baba arasındaki kan uyuşmazlığına bağlı olarak alyuvarların normalden daha hızlı olarak parçalanmasına veya karaciğerde var olan bir hastalığa bağlıdır. Bütün ağır sarılıkların %65'ini A-B-0 kan grubu uyuşmazlığı, %30'unu Rh grup uyuşmazlığı ve %5'ini ise diğer sebepler oluşturur. Rh uyuşmazlığına bağlı sarılık, Rh negatif bir anne ve Rh pozitif bir bebek olduğunda oluşur. ABO uyuşmazlığı da anne 0, bebek ise A,B ya da AB kan grubundan olduğu takdirde gerçekleşir. (Böyle bir bilgi aldım netten)
Aahhha gerçekten ya onu kreşe bırakıp işe geri döneyim ben.
Kesinlikle ya insanlar çok kötü. Allah'tan uzaktasın bir de akrabalarla aynı yerde yaşayanlar var herkes ayrı sorguya çekiyor sütün geliyor mu mama verme emzir diye. Biz aç bırakacaz çünkü evladımızıburda zaten hic beslenmeden bahsetmediler bile. kan grubu ile ilgili olabilir dedi yada diger nedenler diye.
bence cok mantikli . surekli zaten yeni dogum yapmis birine besle yoksa sarilik olur baskisi , sarilik olduktan sonra annenin travmasi daha kotu.
ya ben normalde zaten kimseyle pek gorusmuyorumda. hele goruntulu konusma hic sevmem. ama smdi annemler burda herkes onlari ariyor goruntulu, haliyle benimlede konusuyorlar. ozaman bile soruyorlsr emiyor mi diyeKesinlikle ya insanlar çok kötü. Allah'tan uzaktasın bir de akrabalarla aynı yerde yaşayanlar var herkes ayrı sorguya çekiyor sütün geliyor mu mama verme emzir diye. Biz aç bırakacaz çünkü evladımızıben de Allah'tan memleketten uzaktayım annemle ablam gelecek sadece
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallahSlm kizlar. Bebisim dogdu cok sukur 18.30da. Normal dogum oldu kesi yapildi ama cok.dikisim yokmus. Cok hizli oldu dogum. Epidural almayinca herseyi.hissettim zor oldu. Simdi emme durumlarındayiz. Darisi tum bekleyenlere insallah
İnsanların her şeye burunlarını sokma gibi bir huyu var işteya ben normalde zaten kimseyle pek gorusmuyorumda. hele goruntulu konusma hic sevmem. ama smdi annemler burda herkes onlari ariyor goruntulu, haliyle benimlede konusuyorlar. ozaman bile soruyorlsr emiyor mi diyeemse napacan emmese napacan , gelip meme mi verecen
Gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallahHer şey çok ani gelişti acil doğuma alındım kaç gündür ağrılarımdan yatamıyorum zaten uyuyamıyodum bugünde 4 buçukda uyanmıştım mesela. Ondan önce sürekli uyanıyofum günlerdir böyle eni sonu baktım ağrılara dayanamıyorum kasığım özel bölgem çatı kemiğim karnım belim falan doktora şikayetlerimi söyledim hastaneye gel bakalım dedi. bugün bi kontole geldik dedi ki 2 cm açıklığım varmış bebek çok çok aşağıdaymış artık kanala girmiş normalde iki güne en geç doğurursun diyodu ama nstden sonra kalp atışları çok yükselmişti bu şekilde eve gönderemem acil sezeryana almamız lazım dedi neye uğradığımızı şaşırdık hemen yatışım yapıldı aradan çok geçmeden sezeryana alındım ama benim içime doğuyodu hira ipek hanımın çok beklemeyeceği. Yine içime doğan hislerde yanılmadım.
Sağlıkla bekletmeden gelsin canımPembe akıntım geldi kızlaar. Galiba nişan böyle bir şeyÇok heyecanlandım
Ay hiçbir şey kalmamış, birazdan bebişin dünyaya gelicekİlk fırsatta yazarım inşallah. Düşünmemeye çalışıyorum ama 2 dk'da bir saate bakıyorum
Saat 10da canım. Resmen zaman geçmiyor. Odaya aldılar ama daha bekliyorum damar yolu açılacak bir de nst getirdiler şimdi odaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?