kaçıncı haftada doğum yaptın canım? Sezeryanı planlı mı istedin bebeğin kilosundan dolayı?Merhaba hanımlar 8 kasımda doğum yaptım spinal sezeryan. Bebek 4100 doğdu başta memeyi aliyo emiyo sandık ama öyle değilmiş 3. Gün sarılık çıktı hastanede 12 ye yukselmis şekeri düşmüş mama da vermek istemedik memeyi emdikçe gelir diye. Dün bebeğimi bıraktık süt sağmaya basladim gerçekten keşke başta direk sağsaydım diyorum sap sarı koyu kolostrum ilk süt geldi direk. Şimdi pompayla devam ediyorum sağmaya rengi açılmaya başladı ve sıvılaştı iyice. Mesajlarınızı okuyamadım sarılıkla bası dertte olan anneler var mi siz ne yaptınız. Cok üzüldüm ağladım ama üzüldükçe süt gelmeyecek diye korkuyorum mecbur dik durmaya çalışıyorum. bebeğin kilolu doğması da sarılığa engel değilmiş hep kilolu olursa sarılık olmaz diye şartlamışım kendimi
Dikiş yerim agriyo göğüslerim kanıyo bide üstüne basım deli gibi zonkluyo ama hepsini unutturuyo allah yardimcimiz olsun
Sana da cok gecmis olsun insallah biran önce alırızÇok geçmiş olsuninşallah bir an önce düzelir bebeğin. Aynı gün doğum yapmamışız. Benim bebeğim de küvezde şu an emme sorunu var. Hangi pompa işe sağıyorsun peki?
39+1 yaptım canım ilk ikizlerimi sezeryan ile kaybettim mecbur sezeryan oldum. Ama doktor bana 3300-3500 arası doğar demişti bizde cok şaşırdık biyle doğuncakaçıncı haftada doğum yaptın canım? Sezeryanı planlı mı istedin bebeğin kilosundan dolayı?
Aynen öyleymiş canım umarım biran önce alırızinsallah canim
bilmiorm ki ya kimisinde bir iki haftads kimisinde aylarca uzamis sarilik oluyormus
ya zaten %99 her bebek sarilik oluyor, hepsine basta verseler biraz daha iyi olur.
canim biz bugun fototerapi deyiz . benim bebegim yiyip iciuordu ve uyanmama sorunuds yoktu. yani beslenme kilo vs cokds etkili degil.
sizede cok gecmisnolsun
Düne göre azcık daha artmış ama hastanedeki pompalar da şansıma bozukmuş elle sağdım 3 gündür. Şimdi taburcu olacağız elektrikli bir pompa alacağım hemen.Pompa ile sağarken arada sırada gövdeni azıcık aşağı eğ canım, aşağı dökülsün. Bir de bestlak damla, 15-20 damla suya damlat iç. Su bol bol iç. Varsa dut kurusu kompostosu, karışık komposto da olabilir.
Benim de 3. gün sağımla çok az geliyordu, ama memeler şiş haldeydi tabi, elektrikli pompaya geçtik, azar azar arttı o.
Ay maşallah sana inşallah daha da artarak devam eder sütünSana da cok gecmis olsun insallah biran önce alırızHastanenin pompasıyla sağdık cok guzel çıktı sarı koyu kıvamlı süt sonra eve gelince tanıdık birinden pompa aldık Kraft elektrikli pompa oda guzel çıkardı gerçekten 2 saatte bir sağamiyorum ama cikmiyo çünkü 3 4 saatte bir sağıyorum şimdi de kıvamı iyice açıldı ama yine sap sarı süt geliyo ilk sağımda 13 ml süt geldi bakalım insallah gittikçe artar
bu kadar farkı ultrasonda nasıl anlamazlar ya39+1 yaptım canım ilk ikizlerimi sezeryan ile kaybettim mecbur sezeryan oldum. Ama doktor bana 3300-3500 arası doğar demişti bizde cok şaşırdık biyle doğunca
Benim de bebek arabasına takılan pusetim var ama isofixli oto koltuğu almam lazım 9-36 kg ya da 0-36 kgmanyak olduk valla iyice
ay kiyamam yaa
canim bana arkadasim verdi 2017 model uppababy mesa car seat diye geciyor.
bebek arabasina tik oluyor baya rahat. yeni model resmini ekledim.
ilk 6 ay fln max kullaniliyor
Yenidoğan döneminin bu tür sarılıkları çoğunlukla anne-baba arasındaki kan uyuşmazlığına bağlı olarak alyuvarların normalden daha hızlı olarak parçalanmasına veya karaciğerde var olan bir hastalığa bağlıdır. Bütün ağır sarılıkların %65'ini A-B-0 kan grubu uyuşmazlığı, %30'unu Rh grup uyuşmazlığı ve %5'ini ise diğer sebepler oluşturur. Rh uyuşmazlığına bağlı sarılık, Rh negatif bir anne ve Rh pozitif bir bebek olduğunda oluşur. ABO uyuşmazlığı da anne 0, bebek ise A,B ya da AB kan grubundan olduğu takdirde gerçekleşir. (Böyle bir bilgi aldım netten)
Aahhha gerçekten ya onu kreşe bırakıp işe geri döneyim ben.
Kızlar lansinoh elektrikli tekli pompa kullananlar memnun musunuz?Yarın öbür gün işe başlayınca lazım olcak, şu kasım indirimlerini kullanayım
Gün gün artar hiç stres olma, ilk günler sürekli geldi mi geliyor mu, kaç saniyede bir damla akıyor diye bakmaktan boynum tutuşmuştu. Ama 7., 8. sağımda torbaya damlaların dökülüş sesini duymaya başlamıştım. Yüne çok iyi değil ama bu süreçte güzel gelişme.Düne göre azcık daha artmış ama hastanedeki pompalar da şansıma bozukmuş elle sağdım 3 gündür. Şimdi taburcu olacağız elektrikli bir pompa alacağım hemen.
Slm kizlar. Bebisim dogdu cok sukur 18.30da. Normal dogum oldu kesi yapildi ama cok.dikisim yokmus. Cok hizli oldu dogum. Epidural almayinca herseyi.hissettim zor oldu. Simdi emme durumlarındayiz. Darisi tum bekleyenlere insallah
İnşallah benim de öyle olur bebişim annesinin sütünü alsınGün gün artar hiç stres olma, ilk günler sürekli geldi mi geliyor mu, kaç saniyede bir Şam’la akıyor diye bakmaktan boynum tutuşmuştu. Ama 7., 8. sağımda torbaya dökülüş sesini duymaya başlamıştım.
peki o zaman da keşke normali deneseydim diye bi pişmanlığın olmaz mıydı? Evet seninki gerçekten çok zorlu geçmişti hatırlıyorum ama senin suyunu patlattıklarında sancı girip açılman güzel olup güzel doğum da yapabilirdin
Canım hiç uğraşma hemen pompa alabiliyorsan al hem çıktıkça moralin yerine geliyo hemde daha cok cikiyo bide bebeğin resmine bakarak sağıyorum bide sıcak su torbası koydum göğüslerime cok faydası var dene istersenAy maşallah sana inşallah daha da artarak devam eder sütünbenim ilk sağdıklarım yeşildi şimdi rengi açıldı ama elle sağımla maksimum 4ml çıkarabildim
Aynen canım birde söyle oldu 4060 doğdu dediler bir gün sonra 4116 çıktı tekrar ölçtüler sağlığı önemli senin bebisin kilosu doğru mu çıktıbu kadar farkı ultrasonda nasıl anlamazlar yafark 200-300 olsa neyse neredeyse 700-800 neyseki sağlıcakla kucağında sağlıcakla annesi ile mis gibi büyüsün inşallah kuzucuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?