- 9 Mart 2022
- 2.521
- 1.821
- 83
- 40
Yani ikinmada nefesi vermeyecegiz agiz kapali inleme tarzi mi.olacak.Kuzu eğitimde öğrendiğim kadar sancıları burundan nefes alıp ağızdan yavaşça vererek atlatmaya çalışıyoruz en şiddetli sancı 8 nefeste geçiyormuş. İkinma anında da derin nefes alıp ağızdan ve burundan hiç hava çıkmayacak şekilde ikinmamiz lazımmış. Bağırinca ya da nefes verince bebek ilerleyemiyormus. Bir de sancılar esnasında titreşimli olarak haaaa sesi çıkarmak kasları uyariyormus. Kabız olduğumuzda da bu tekniği uygulayabilirmisiz.
Evet canim belli olmaz benimki ertesi gune dogmustu mesela ama oyle.olmayan cok kisi var. Yanilmiyosam AtLAs in 1 hafta kadar sonra mi dogmustu neydi veya daha fazla.Kızlar dün nişanım geldi doğum yaklaştı diye çok sevinmiştim. Bugün doktor kontrolümde 1cm açıklık olduğunu öğrendim. Doktor bugün de doğurabilirsin 2 hafta sonra da bilemeyiz dedi. Moralim bozuldu
Nişan geldikten kaç gün sonra doğurdunuz?
Hic squat denemedim. Sanci varken mi tavsiye ediliyo canim?Merdiven çıkmak çok iyi geliyor bi de suqattan daha alçak çömelme eğzersizi yaparsan açılman daha güzel olur çömeldikten sonra dizlerinden bacaklarını açabildiğin kadar yanlara doğru açmaya çalış
Aklima sey geldi, 2 kere alt muayene oldum sanci cikinca nst.de. Aciklik var ama onceki dogumuna ait dendi. Onu nasil ayirdediolar cok ilginc dimi :) bi de dogumhanedeki ebe hemsire ilk baktiginda hani ultrasondan falan haberi yok , eliyle muqyene etti bebek makat geliste dedi. Cok sasirdim yaO belli olmaz sen egzersiz yapmaya devam et benim 2 cm açıklık vardı pazartesi kontrole gittiğimde öğrenmiştim C.tesi öğlen doğurdum
Ilk dogumda bende de bebegimin hemen kan grubunu yazmislardi. Birisi 3 ay sonra netlesiomus dedi ama kizimin hala ayni kan grubu.Vallahi canım bizi hastaneden çıkarken birkaç rapor verdiler orada anne kan grubu Bebek kan grubu yazıyor bebek de benimle aynı anda ben eşimle aynı kandayım zaten
Bilmek lazim yaa deniycem sagol canim. Benimkinin normal.olup olmayacagi belli degil bebek pozisyon almadigi icin henuz ama ben yine de her ihtimale karsi bileyim istiyorum :)Canım ilk doğumum normal doğumdu gül koklar gibi nefes al mum söndürür gibi ıkın diyorlardı öyle de yaptım çok da kolay olmuştu çok şükür
canim smdi seni egimli yatiriyorlar ya, bacaklarini aciyorsun sen yada bir baskasi alttan bacaklarini tutup kendine cekip , derin nefes alip tutuyorsun. agiz burun hepsi kapali, ceneni kaldirip gogsune dogru baski yaparak itiyorsun bebegi.Yani ikinmada nefesi vermeyecegiz agiz kapali inleme tarzi mi.olacak.
Bunu yapayım canım.Merdiven çıkmak çok iyi geliyor bi de suqattan daha alçak çömelme eğzersizi yaparsan açılman daha güzel olur çömeldikten sonra dizlerinden bacaklarını açabildiğin kadar yanlara doğru açmaya çalış
Hic nefes veya ses çıkmayacak yazarak tam tarif edemiyorum belki youtubeda vardır cigerlerimize havayı doldurup karnı kasıp bebeği aşağıya ittirecegizYani ikinmada nefesi vermeyecegiz agiz kapali inleme tarzi mi.olacak.
Squati şimdi de yapabilirsin kasılmalar sırasında da yapabilirsiniz bir de derin oturuş var böyle bacakları yana açıp oturuyorsun Spiderman gibi sağa sola esniyosunHic squat denemedim. Sanci varken mi tavsiye ediliyo canim?
Sancı geldiği sırada derin nefes alıyorsun nefesini içinde tutup olabildiğince ıkınıyosun. Doktor dediği anda nefesi salıp tekrar derin nefes alıp ıkınmaya geçiyorsun ve yine doktorun demesiyle aynı işlemi yapıyorsun. Yani tek sancıda 3 defa ıkınma işlemi gerçekleştiriyorsun. Sonrası biraz nefes alma ve güç toplama zamanı. Sancı gelince yine aynı şeyi uyguluyorsun. Bacakları olabildiğince kendine çekmek önemli. Bir de ıkınma anında bağırmak ya da konuşmak yok. tek efor ıkınmak için harcanmalı.Kizlar normal dogumda dogru ıkınma nasil olmali nefes alisverisi vs ?
Amin canimm ins bakalimmmHadi inşallah hayırlısı olsun canım sana da hayırlısıyla bebeğini sağlıcakla al kucağına inşallah
Canım hiç yok bende, doğumu da yeni yaptım ya ancak oluyor işte yavaş yavaş. İlk günler için mecburen onu kullandım. Yeni yeni çıkmaya başladı. Ama süt çok gelmediği için kızıyor benim kız. Hemen gelsin istiyor, çenesi de çabuk yoruluyor. O silikonun içine azıcık birikiyor işte öyle içiyor.Kuzu o ucu takmasan o vakumlu aletle meme ucunu dışarı cikarsan olmazmi
Hastane pompalarını kastediyorsun galiba. Olsun, hiç yoktan iyidir. Sen sürekli sağ, zamanla artıyor. Bende hiç yoktu damla bile yokru, şimdi kendi kendşne damlamaya başladı. İnşallah daha da gelecek, ümidimizi kesmeyelim.Canım çok az geliyor ya dibine inmeden çeperinde damla damla kalıyor şansıma burdaki pompalar da bozuk çıktı mecbur elle sağıyorum 2 3 ml anca geliyor
Moral çok önemli. Kesinlikle katılıyorumSevindim canim aranizin duzelmesine eşinle.Moral herseyin başı hele de bu donemde.
Çokkk. Ne yaptın son durum nedirAmin canım inşallah. Çok karışık duygular.
Hastanede bende bişey kullanmadım. Elimle sağmaya çalıştık ama ilk günler falan hiç yoktu. 2. Gün sonunda minik minik gelmeye başladı, şimdi daha iyice çok şükür.Bana da pompayla değil eline saldırdılar hastanede kaşığa sıktım sıktım verdim İlk gün çünkü pompada sütler araya kaçıyor diye izin vermiyorlar
Hayır gün içerisin de yapabildiğin kadar. Ben öyle yaptım. Kendimi iyi hissettikçe yaptım bu hareketi.Hic squat denemedim. Sanci varken mi tavsiye ediliyo canim?
Ya bu anneler de gerçekten şefkatli olması gerekirken neden böyle oluyorlar. Hep asıl ben neler çektim kafaları bizim zamanımızda şöyleydi karşılaştırmaları. Arkadaş acılarımızı neden yarıştırıyoruz ki ben anlamıyorum. İnsan çocuğu en az sıkıntı çeksin ister.Benim annem de doğumda ve sonrasında faydadan çok zarar verdi gerçekten. Ameliyattan çıkmışım inanılmaz sancım var bana telefonu uzatıyor bilmem ne teyzen arıyor konuş diyeeşim iyi ki varmış dedim anneme kalsam kesin bi yerime bi şey olurmuş. İlk gün her şeyimle eşim ilgilendi. Annem refakatçi kaldığı gün örtüleri pat diye dikişlerimin üzerine bıraktı sonra da aa unuttum dedi. Eşime de ters ters konuşuyor, trip atıyor. O yüzden aile bazen gerçekten yük gibi oluyor
Bana doktorun sancılarımın varlığını açıklığıma bağlamıştı. Bi de muayene sırasında bebeğin başına dokundum şu an dediAklima sey geldi, 2 kere alt muayene oldum sanci cikinca nst.de. Aciklik var ama onceki dogumuna ait dendi. Onu nasil ayirdediolar cok ilginc dimi :) bi de dogumhanedeki ebe hemsire ilk baktiginda hani ultrasondan falan haberi yok , eliyle muqyene etti bebek makat geliste dedi. Cok sasirdim ya
Ay benim ilk doğumda da annem geldi ay bu kadarcık mı çıktı sütün dedi. Bebeğim de kuvözde. Hemşire de sağolsun daha şimdiden bu kadar maşallah demese zaten herhalde o anda bitmişti süt işi benim için.En iyisi kesinlikle, o halde insanları çekmek gerçekten çok zor. Hastanede ağrılar içinde süt sağmaya çalışıyorum annem başımda bekliyor ne kadar çıkıyor diyeuzak akrabaları geçtim kendi annem süt baskısı yapıyor
Ay aynı zamanda doğum yapacağız desene canımPzt yatış yapilcak canimm. Gunumu aldım çok şükür... Bugün hiiiiic sancı çıkmadı pek akilliydi oglumm. Muayenemi oldum kan idrar verdim anesteziyle görüştüm Pzt sabhtan gidecem artikkk
Maşallah canım umarım bana da lazım olmaz.İnşallah gerekli olmaz bende de 4 ünite kan istendi verildi ama çok şükür hiç kullanılmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?