2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Yani ikinmada nefesi vermeyecegiz agiz kapali inleme tarzi mi.olacak.

Belli
Evet canim belli olmaz benimki ertesi gune dogmustu mesela ama oyle.olmayan cok kisi var. Yanilmiyosam AtLAs in 1 hafta kadar sonra mi dogmustu neydi veya daha fazla.

Hic squat denemedim. Sanci varken mi tavsiye ediliyo canim?

O belli olmaz sen egzersiz yapmaya devam et benim 2 cm açıklık vardı pazartesi kontrole gittiğimde öğrenmiştim C.tesi öğlen doğurdum
Aklima sey geldi, 2 kere alt muayene oldum sanci cikinca nst.de. Aciklik var ama onceki dogumuna ait dendi. Onu nasil ayirdediolar cok ilginc dimi :) bi de dogumhanedeki ebe hemsire ilk baktiginda hani ultrasondan falan haberi yok , eliyle muqyene etti bebek makat geliste dedi. Cok sasirdim ya

Vallahi canım bizi hastaneden çıkarken birkaç rapor verdiler orada anne kan grubu Bebek kan grubu yazıyor bebek de benimle aynı anda ben eşimle aynı kandayım zaten
Ilk dogumda bende de bebegimin hemen kan grubunu yazmislardi. Birisi 3 ay sonra netlesiomus dedi ama kizimin hala ayni kan grubu.

Canım ilk doğumum normal doğumdu gül koklar gibi nefes al mum söndürür gibi ıkın diyorlardı öyle de yaptım çok da kolay olmuştu çok şükür
Bilmek lazim yaa deniycem sagol canim. Benimkinin normal.olup olmayacagi belli degil bebek pozisyon almadigi icin henuz ama ben yine de her ihtimale karsi bileyim istiyorum :)

Yani ikinmada nefesi vermeyecegiz agiz kapali inleme tarzi mi.olacak.
canim smdi seni egimli yatiriyorlar ya, bacaklarini aciyorsun sen yada bir baskasi alttan bacaklarini tutup kendine cekip , derin nefes alip tutuyorsun. agiz burun hepsi kapali, ceneni kaldirip gogsune dogru baski yaparak itiyorsun bebegi.
bende her sanci geldiginde 10 sn 3 kez tekrarlattilae. her hbirinin arasinda cok hizli derin nefes cektim icime.

eger agzin burnun acik nefes alirsan cekersen fln bebegi yukari cekiyormussun icerde

Hic squat denemedim. Sanci varken mi tavsiye ediliyo canim?
Squati şimdi de yapabilirsin kasılmalar sırasında da yapabilirsiniz bir de derin oturuş var böyle bacakları yana açıp oturuyorsun Spiderman gibi sağa sola esniyosun

Eklentiler

• images (46).webp
    7 KB · Görüntüleme: 52
Kizlar normal dogumda dogru ıkınma nasil olmali nefes alisverisi vs ?
Sancı geldiği sırada derin nefes alıyorsun nefesini içinde tutup olabildiğince ıkınıyosun. Doktor dediği anda nefesi salıp tekrar derin nefes alıp ıkınmaya geçiyorsun ve yine doktorun demesiyle aynı işlemi yapıyorsun. Yani tek sancıda 3 defa ıkınma işlemi gerçekleştiriyorsun. Sonrası biraz nefes alma ve güç toplama zamanı. Sancı gelince yine aynı şeyi uyguluyorsun. Bacakları olabildiğince kendine çekmek önemli. Bir de ıkınma anında bağırmak ya da konuşmak yok. tek efor ıkınmak için harcanmalı.

İnternette farklı ıkınma teknikleri okudum. O nedenle doğum masasına geçmeden önce doktora ya da ebeye sorarsan daha iyi olacaktır.

Kuzu o ucu takmasan o vakumlu aletle meme ucunu dışarı cikarsan olmazmi
Canım hiç yok bende, doğumu da yeni yaptım ya ancak oluyor işte yavaş yavaş. İlk günler için mecburen onu kullandım. Yeni yeni çıkmaya başladı. Ama süt çok gelmediği için kızıyor benim kız. Hemen gelsin istiyor, çenesi de çabuk yoruluyor. O silikonun içine azıcık birikiyor işte öyle içiyor.

Canım çok az geliyor ya dibine inmeden çeperinde damla damla kalıyor şansıma burdaki pompalar da bozuk çıktı mecbur elle sağıyorum 2 3 ml anca geliyor
Hastane pompalarını kastediyorsun galiba. Olsun, hiç yoktan iyidir. Sen sürekli sağ, zamanla artıyor. Bende hiç yoktu damla bile yokru, şimdi kendi kendşne damlamaya başladı. İnşallah daha da gelecek, ümidimizi kesmeyelim.

Sevindim canim aranizin duzelmesine eşinle.Moral herseyin başı hele de bu donemde.
Moral çok önemli. Kesinlikle katılıyorum

Amin canım inşallah. Çok karışık duygular.
Çokkk. Ne yaptın son durum nedir

Bana da pompayla değil eline saldırdılar hastanede kaşığa sıktım sıktım verdim İlk gün çünkü pompada sütler araya kaçıyor diye izin vermiyorlar
Hastanede bende bişey kullanmadım. Elimle sağmaya çalıştık ama ilk günler falan hiç yoktu. 2. Gün sonunda minik minik gelmeye başladı, şimdi daha iyice çok şükür.

Ya bu anneler de gerçekten şefkatli olması gerekirken neden böyle oluyorlar. Hep asıl ben neler çektim kafaları bizim zamanımızda şöyleydi karşılaştırmaları. Arkadaş acılarımızı neden yarıştırıyoruz ki ben anlamıyorum. İnsan çocuğu en az sıkıntı çeksin ister.

Bana doktorun sancılarımın varlığını açıklığıma bağlamıştı. Bi de muayene sırasında bebeğin başına dokundum şu an dedi

Ay benim ilk doğumda da annem geldi ay bu kadarcık mı çıktı sütün dedi. Bebeğim de kuvözde. Hemşire de sağolsun daha şimdiden bu kadar maşallah demese zaten herhalde o anda bitmişti süt işi benim için.
Benden 5 ay önce doğum yapan yengemden için gelsin de emzirsin bari onun sütü çok demişti bir de.
İşin ironik tarafı da bizi hiç emzirmemiş kendisi hamile iken bile sigara içmiş :/

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…