- 9 Mart 2022
- 2.521
- 1.821
- 83
- 40
Kizinin evi olsa yine duzenini bilmiyorum deyip birakirmiydi acaba diyesi geliyo kayinvalidene insanin.Bugun bilmesen sora sora ogrenirsin. Ama sana bisey soyleyeyim mi evet haklisin en azindan ilk 20 gun veya bilemedin 1 ay destek almak isterdin elbet birileri cekip cevirsim sen de bebege odaklanasin ama yine de seni huzursuz edecek durumlar olsa evinde kalsa birileri daha kotuydu. Zor şu an anliyorum ama bence bu yondem dusun. 2 aya yakin zamwn sonra oldukca alisacaksin bebekle duzene bence.Anneler her alt açmada pişik kremi sürüyor musunuz? Bir de tek başıma kaldım hastaneden çıktıktan sonra annem olmayınca kayınvalidemi de istemedim çünkü çekiniyormuş benden çok müdahil olmuyordu. İyi biri ama eve geldim o halimle bulaşık makinesi boşaltıyordum yapma bile demedi. Günlerce bir gram uyumamıştım süt sağdım verdim onlar içirdi ben ortalıkta döndüm. Oğlunun sevdği yemekleri yaptı. Eşim annesine benim çekindiğimi iş yapma desem de yapması gerektğini söyledi ama kayınvalidem ev düzenini bilmiyorum dedi eşim her işi yaptı. Annem olsa bana odaklanırdı. O psikolojiyle ilk günler çok zorlandım. Eşimle ben koşturduk hep ben de 3 gün kaldı yolladım. Kendi de ben bi işe yaramıyorum gitmek istiyorum demişti zaten. Şimdi yalnızım herşeyi internete bakarak yapıyorum. bugün de göbeği düştü banyosunu da yalnız yaptırıcam onu da internetten bakıcam :) insana güç cesaret geliyor
canim 6 gunluk 2795gr du dun. dogdugunda 2870 gr di galibaBebeğin kaç günlük canım kilosu ne kadar
benimde buyuk ihtimalle aynidirBenim başta ve sonda birer dikişim var benim de sağ taraf çok yanıyor ya
ay bakalim ne dicek doktorunYine aynı saatte gözümü açtım benim koca dana kalçama çok yük bindiriyo ağrıyla uyanıyorum bugün kontrolümüz var doktor dese hadi gel suni sancı verelim diye hemen olur derim
Dediğin gibi oldu zaten yalnız kalınca mucize gibi iki memeyi de emmeye başladı bebek sürekli sağma işinden kurtuldum çok daha rahatım. Uykusuz olsam da idare ediyorumKizinin evi olsa yine duzenini bilmiyorum deyip birakirmiydi acaba diyesi geliyo kayinvalidene insanin.Bugun bilmesen sora sora ogrenirsin. Ama sana bisey soyleyeyim mi evet haklisin en azindan ilk 20 gun veya bilemedin 1 ay destek almak isterdin elbet birileri cekip cevirsim sen de bebege odaklanasin ama yine de seni huzursuz edecek durumlar olsa evinde kalsa birileri daha kotuydu. Zor şu an anliyorum ama bence bu yondem dusun. 2 aya yakin zamwn sonra oldukca alisacaksin bebekle duzene bence.
GunaydinKızlar hep yazmışsınız sağolun
Zor oldu benim için bugün sabah kontrole diye geldim akşam 4 te sezaryen e aldılar bebeğin durumu iyiydi aslında nst de ama kendisinden gelmeyeceğine kanaat getirdi doktor ben de napayım güvenmekten başka çarem yoktu.. yatış işlemlerini hallettik 4 buçukta kızım dünyaya geldi 3060 gr 49 cm minik bir kızçeultrasonda 3 buçuk kilo demişti ona da üzüldüm olsun sağlıklı olsun da
Emmesi için uğraşıyoruz ama çok ağrılarım var ameliyatta herşeyi hissettim nerdeyse çekiştirmelerini yani cidden korktuğum kadar varmış herkesin tecrübesi farklı tabi
Şimdi kızımdan topuk kanı alacaklar emzirme maratonu gece boyu sürdü yapamıyor henüz kuzum bu mesajı 3 te yazmaya başladım saatten haberim yok hiç uyumadım ki
Ama kimsenin moralini bozmak için yazmıyorum içimi dökmek için inanın. Kendinize iyi bakın
oncelikle hayirli olsun canimKızlar hep yazmışsınız sağolun
Zor oldu benim için bugün sabah kontrole diye geldim akşam 4 te sezaryen e aldılar bebeğin durumu iyiydi aslında nst de ama kendisinden gelmeyeceğine kanaat getirdi doktor ben de napayım güvenmekten başka çarem yoktu.. yatış işlemlerini hallettik 4 buçukta kızım dünyaya geldi 3060 gr 49 cm minik bir kızçeultrasonda 3 buçuk kilo demişti ona da üzüldüm olsun sağlıklı olsun da
Emmesi için uğraşıyoruz ama çok ağrılarım var ameliyatta herşeyi hissettim nerdeyse çekiştirmelerini yani cidden korktuğum kadar varmış herkesin tecrübesi farklı tabi
Şimdi kızımdan topuk kanı alacaklar emzirme maratonu gece boyu sürdü yapamıyor henüz kuzum bu mesajı 3 te yazmaya başladım saatten haberim yok hiç uyumadım ki
Ama kimsenin moralini bozmak için yazmıyorum içimi dökmek için inanın. Kendinize iyi bakın
Evvvet canimmm plasentanın yukarı çıkması cok iyi oldu 39+0da alincak bebekkk. Üç kiloyuda geçmiş dedi doktor inada çok sevndimAy aynı zamanda doğum yapacağız desene canım
En azindan bebegine odaklanirsin bosver canim. Kayinvalidesi yaninda olup bir suru strese giren oluyo cunku kimsenin duzeni kimseye uymuyo.Ister istemez biseyler goze batiyor isterse dunyanin en iyi insani olsun. Iyi kayinvalideler de var suphem yok ama iç içe sıkı fıkilık bi sure sobra problem getiriyo. Gule gule buyut yavrunu.Dediğin gibi oldu zaten yalnız kalınca mucize gibi iki memeyi de emmeye başladı bebek sürekli sağma işinden kurtuldum çok daha rahatım. Uykusuz olsam da idare ediyorum
Benimki de asagi donmezse 39da alinacakm Kacinci haftadasin?Evvvet canimmm plasentanın yukarı çıkması cok iyi oldu 39+0da alincak bebekkk. Üç kiloyuda geçmiş dedi doktor inada çok sevndim
Bunu ben de merak ediyorum :) aslinda internette uzman bilgileri vardir bu konuda sanrmGünaydın kızlar. Şimdi bugün benim 2 saat bebeğimden ayrı kalmam gerekecek bir sınavım var. Sütü sağıp dolabın alt kısmına biberonla koyup, sonra gerekli durumda benmari usülü ısıtılacak di mi? Bir de sütü düzene oturan annişler günlük sağıp stok falan yapıyor musunuz? Gerekli olacak mı?
Allahim beterinden korusun yavrularimiziKuzum kullanıyoruz ama miniğimin tek burun kanalı biraz daha dar ve oradan çekemiyoruz o an öyle bir sümük geldi ki görmen lazım anlatılacak gibi değil sırtına vura vura attı kızım
Kuzum bir ona karışmadıkları kalmıştı. Sen nasıl istiyorsan öyle yap boşver denilenleri. Saçlarınla baş edemiceksen de yaşarken öğrenir planlar kestirirsin. Buna da önden akıl vermenin gereği var mı yani?Kızlar ya özellikle lohusalara sorum saçlarınız ne durumda herkes bana saçlarını kestir deyip duruyo bakamazsin diyo ama benim saçlarım kisayken daha zor kullaniliyo uzunken yıkayıp çıkıyorum daha rahat ediyorum valla delirecem ya. Küt kestir diyolar arkadaş belimdeki saci niye bir anda kut kestireyim tepeden toplarım daha iyi
Haber ver bakalım, güzel haberlerini bekliyoruzYine aynı saatte gözümü açtım benim koca dana kalçama çok yük bindiriyo ağrıyla uyanıyorum bugün kontrolümüz var doktor dese hadi gel suni sancı verelim diye hemen olur derim
Canım gözün aydınKızlar hep yazmışsınız sağolun
Bestlak süt yapan damla var kuzum dene sezeryan doğum yapanlar 4 defa içiyorCanım hiç yok bende, doğumu da yeni yaptım ya ancak oluyor işte yavaş yavaş. İlk günler için mecburen onu kullandım. Yeni yeni çıkmaya başladı. Ama süt çok gelmediği için kızıyor benim kız. Hemen gelsin istiyor, çenesi de çabuk yoruluyor. O silikonun içine azıcık birikiyor işte öyle içiyor.
Hastane pompalarını kastediyorsun galiba. Olsun, hiç yoktan iyidir. Sen sürekli sağ, zamanla artıyor. Bende hiç yoktu damla bile yokru, şimdi kendi kendşne damlamaya başladı. İnşallah daha da gelecek, ümidimizi kesmeyelim.
Moral çok önemli. Kesinlikle katılıyorum
Çokkk. Ne yaptın son durum nedir
Hastanede bende bişey kullanmadım. Elimle sağmaya çalıştık ama ilk günler falan hiç yoktu. 2. Gün sonunda minik minik gelmeye başladı, şimdi daha iyice çok şükür.
Şu an 38+5deyim canimm. Senindemi.pzt olcak dogummBenimki de asagi donmezse 39da alinacakm Kacinci haftadasin?
İlk cocugumda hiç sagmadim. Zaten evdeydim sürekli emzirdim. Bundada ins emerse bebegim hiç sagmayi dusunmuyorumBunu ben de merak ediyorum :) aslinda internette uzman bilgileri vardir bu konuda sanrm
Ben bunaldigim için kestirecegim saçların düz değilse hiç kestirme kabariyor bebek saçları hep havada oluyorKızlar ya özellikle lohusalara sorum saçlarınız ne durumda herkes bana saçlarını kestir deyip duruyo bakamazsin diyo ama benim saçlarım kisayken daha zor kullaniliyo uzunken yıkayıp çıkıyorum daha rahat ediyorum valla delirecem ya. Küt kestir diyolar arkadaş belimdeki saci niye bir anda kut kestireyim tepeden toplarım daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?