tabiki her konuda olduğu gibi bu konuda da çevreyi dinlememelisinKızlar ya özellikle lohusalara sorum saçlarınız ne durumda herkes bana saçlarını kestir deyip duruyo bakamazsin diyo ama benim saçlarım kisayken daha zor kullaniliyo uzunken yıkayıp çıkıyorum daha rahat ediyorum valla delirecem ya. Küt kestir diyolar arkadaş belimdeki saci niye bir anda kut kestireyim tepeden toplarım daha iyi
Bence uzun daha iyi ya. Ben de daha doğum yapmadım ama mantıken bağlamak daha kolay geliyor. Benim de saçım çok şekilsiz şu an ama doğumdan 2 ay sonra düzgünce kestirmeyi düşünüyorum. İki ay lohusa topuzu ve gri eşofmanımla takılacağımKızlar ya özellikle lohusalara sorum saçlarınız ne durumda herkes bana saçlarını kestir deyip duruyo bakamazsin diyo ama benim saçlarım kisayken daha zor kullaniliyo uzunken yıkayıp çıkıyorum daha rahat ediyorum valla delirecem ya. Küt kestir diyolar arkadaş belimdeki saci niye bir anda kut kestireyim tepeden toplarım daha iyi
Ben kısa saçla zaten daha çok zorlanıyorum lohusayken bir de onun bunalımı ile boğuşamamtabiki her konuda olduğu gibi bu konuda da çevreyi dinlememelisin
Anladm aslinda ama bakayim varsa video falan sagolun canimSancı geldiği sırada derin nefes alıyorsun nefesini içinde tutup olabildiğince ıkınıyosun. Doktor dediği anda nefesi salıp tekrar derin nefes alıp ıkınmaya geçiyorsun ve yine doktorun demesiyle aynı işlemi yapıyorsun. Yani tek sancıda 3 defa ıkınma işlemi gerçekleştiriyorsun. Sonrası biraz nefes alma ve güç toplama zamanı. Sancı gelince yine aynı şeyi uyguluyorsun. Bacakları olabildiğince kendine çekmek önemli. Bir de ıkınma anında bağırmak ya da konuşmak yok. tek efor ıkınmak için harcanmalı.
İnternette farklı ıkınma teknikleri okudum. O nedenle doğum masasına geçmeden önce doktora ya da ebeye sorarsan daha iyi olacaktır.
Evet ya coo degisik geliyo. Sanki o hememcwcik orada ve cikartilabilir ama yok o sanci veya ameliyat olmadan gelmiyo cok garip :)Bana doktorun sancılarımın varlığını açıklığıma bağlamıştı. Bi de muayene sırasında bebeğin başına dokundum şu an dedi
Sasirdim hani elalem dese anlarm da annen dusunemedi mi acabaAy benim ilk doğumda da annem geldi ay bu kadarcık mı çıktı sütün dedi. Bebeğim de kuvözde. Hemşire de sağolsun daha şimdiden bu kadar maşallah demese zaten herhalde o anda bitmişti süt işi benim için.
Benden 5 ay önce doğum yapan yengemden için gelsin de emzirsin bari onun sütü çok demişti bir de.
İşin ironik tarafı da bizi hiç emzirmemiş kendisi hamile iken bile sigara içmiş :/
Sen nasil rahst ediosan oyle yap. Bana gore de toplayabilmek daha rahat ettiriyo sadece uclarini duzelttiricem.Kızlar ya özellikle lohusalara sorum saçlarınız ne durumda herkes bana saçlarını kestir deyip duruyo bakamazsin diyo ama benim saçlarım kisayken daha zor kullaniliyo uzunken yıkayıp çıkıyorum daha rahat ediyorum valla delirecem ya. Küt kestir diyolar arkadaş belimdeki saci niye bir anda kut kestireyim tepeden toplarım daha iyi
Bana da bebeğin başını zor ölçtüm dedi aşağıda kafası dedi. Benimde kasıklarım çok ağrıyor.Bana doktorun sancılarımın varlığını açıklığıma bağlamıştı. Bi de muayene sırasında bebeğin başına dokundum şu an dedi
Canım benim de 2400 civarıdır şuan. doğum kilosuna ulaşmayı bekliyorum. emziriyorum sütüm artıyor dolaba koyuyorum ama emme bitince sağdığım sütü fazla veremiyorum hıçkırıyor midesini zorladığımı düşünüp 20 ya da 30 ml veriyorum korktuğum için. Tabi versem dalınca biberondan çekmeye devam eder ama kıyamıyorum. Sen 60 ml veriyormuşsun vermeli miyim ben de bizimkiler minnak çünkü. Bir de sütün olmasına rağmen ekstra mama mı veriyorsun? Doktor istediği kadar süt ver dedi ama hıçkırıyor geçmiyor. Uykusuzluktan kopuk cümleler60 ml içiyor canim valla memeyi genelde daha sık veriyorum mamayı gece 1 defa gündüz 2 yada 3 veriyorum çok zayıf daha bugün 15 günlük oldu 2400 olmuş ya 2400 doğmuştu zaten 15 günde ancak doğdugu kiloya gelmis
canim benimki genelde meme emerken uyuyor , arkasina 20-30 ml mama veriyoruz. 2-3 saat rahat uyuyor.Bebeği olan arkadaşlar bebekleriniz kaç saat uyuyor
canim ben eylul sonu omuzlarimda kestim zaten cokda uzun degildi ama kivircik oldugu icin kurutmuyorum. diger turlude kafam usuyor diye kestim.Kızlar ya özellikle lohusalara sorum saçlarınız ne durumda herkes bana saçlarını kestir deyip duruyo bakamazsin diyo ama benim saçlarım kisayken daha zor kullaniliyo uzunken yıkayıp çıkıyorum daha rahat ediyorum valla delirecem ya. Küt kestir diyolar arkadaş belimdeki saci niye bir anda kut kestireyim tepeden toplarım daha iyi
Kestirme rahat bakarsın. büyük konuşmak gibi olmasın ama saç kestir, tek bakamazsın yanında birileri olsun şudur budur olumsuz bir sağlık sorununuz olmazsa hiç biri olmuyor. Doğduğundan beri tek bakıyorum hayatımda ilk kez kucağıma bebek aldım oradan hesaplaKızlar ya özellikle lohusalara sorum saçlarınız ne durumda herkes bana saçlarını kestir deyip duruyo bakamazsin diyo ama benim saçlarım kisayken daha zor kullaniliyo uzunken yıkayıp çıkıyorum daha rahat ediyorum valla delirecem ya. Küt kestir diyolar arkadaş belimdeki saci niye bir anda kut kestireyim tepeden toplarım daha iyi
canim benimkide memede uyuyup emmeyi birakiyorsa bende 20-30 ml mama ile destekliyorum. ozellikle geceleri benimde cok uykum geliyor dayanamiyorum ve mama yediginde daha uzun ve cabuk uykuya geciyor benim de isime geliyor. direk biberon ile veriyorum.Kızlar ben de sütüm olduğu halde evde de mama ile destekliyorum her zaman süt sağacak vaktim olmuyor ve sanki sarılık başlangıcı var fark ettiğim , bebeğim emerken yorulup uyuyor sonrasında 20 ml mama veriyorum her seferinde olmasa da kendim süt sağarsam onu veriyorum be kadar çıkarsa şırınga ya da biberonla , biberon avent süt sağma makinem de lansinoh ikisinden de memnunum , bebiş ilk iki gece çok uyandı çok gazı vardı bakalım bu gece nası geçecek , sezaryen doğum yapan hanımlar dikişlerinizin ağrısı ne zaman azaldı
Benim de saçlarım kalçamda bana diyorlar ama umrumda bile değil. Lohusalık bitecek sonuçta. Bu süreçte kendimi iyi hissetmem daha önemli. Sende kestirmeKızlar ya özellikle lohusalara sorum saçlarınız ne durumda herkes bana saçlarını kestir deyip duruyo bakamazsin diyo ama benim saçlarım kisayken daha zor kullaniliyo uzunken yıkayıp çıkıyorum daha rahat ediyorum valla delirecem ya. Küt kestir diyolar arkadaş belimdeki saci niye bir anda kut kestireyim tepeden toplarım daha iyi
Bebeğin kaç günlük canım kilosu ne kadarcanim benimki genelde meme emerken uyuyor , arkasina 20-30 ml mama veriyoruz. 2-3 saat rahat uyuyor.
Ama full mama vermissek 50-60ml , 4 saate kadsr yolu var
canim ben eylul sonu omuzlarimda kestim zaten cokda uzun degildi ama kivircik oldugu icin kurutmuyorum. diger turlude kafam usuyor diye kestim.
Hastaneye git benceKızlar benim çok fazla kaşık ağrım var acaba enfeksiyon filan mı var diye korkuyorum artık. Yatamıyorum bile kasıklarım çok fena
Benim başta ve sonda birer dikişim var benim de sağ taraf çok yanıyor yacanim benimkide memede uyuyup emmeyi birakiyorsa bende 20-30 ml mama ile destekliyorum. ozellikle geceleri benimde cok uykum geliyor dayanamiyorum ve mama yediginde daha uzun ve cabuk uykuya geciyor benim de isime geliyor. direk biberon ile veriyorum.
sut sagmiyorum daha ama ilerde ne olur bilmiyorum.
ya benim sagda ki bir dikisim cok aciyor hala. anlamadm niye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?