2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Senin bebe baya direndi gelmemek için

Bacılar tabloya en son kendimi yazıyomuşum çok güleriz. Ne nişan var ne su var ne sancı var. Tostik yanaklı bebişimle uyuyup uyanıyoruz aynı bedende Akıllı kızım babasının maaşını da bekledi gelmek için bugün ayın 15 i önünde bir engel yok diye düşünüyorum artık

Benim de bugün 38. Haftam doldu erken doğum riskim vardı yata yata bu güne kadar geldim şükür ama artık gelsin de istiyorum doktor yürüyüş yap bebek iyice kanala girsin dedi ama ben yürüyemiyorum bebek çok aşağıda olduğundan mı ne kasıklarım patlayacak gibi oluyor canım acıyor.
Ben hem duygusal hem çok gerginim eşime anneme kv me hep bi gıcık oluyorum iyi bir şey de yapsalar

Kızlar ben burun temizliği yapmıyorum, hemşireye sordum gerek yok şu an dedi. Ne zaman yapmam lazım acaba?

Valla tembel olmamasi ve mamaya alismamasi icin biberon yrine siringayla veriyoruz biz . Hemsire de oyle gosterdi
Ben sarılık oldugunda biberonla mama verdim ama hep emzirdikten sonra. ara ara mememi biberon sanıp garip bir şekilde emiyor ama kasları kuvvetlendikce beslenmesi de iyi olmaya başladı.Mamayi hemen kestim doğum kgsuna gelince çünkü bir süre sonra erken dönem meme reddi yassnabilirdi bu da beni çok uzerdi.Analik zor ya.

Kızlar ben burun temizliği yapmıyorum, hemşireye sordum gerek yok şu an dedi. Ne zaman yapmam lazım acaba?
Burnunda sümük gördüğümde aspratorle çekiyorum ufak elle sıkılan pompa gibi.tabi bunun ağızla çekilen aparatida var benim elimde o vardı onunla alıyorum sumuklerini.2 günde bir burnunda kuru oluyor genelde.sende hissedersin olduğunu nefes alırken bişey takiliyormus gibi oluyor.gun ışığına tutunca gözüküyor varsa.

Canım bebeğin kaç günlük 60 ml veriyorsun? Ben azıcık emince 30 ml veriyorum sağdığım sütten az mı diye düşündüm. Bir de eşim bu mamayı almış üstünde keçi görseli var henüz vermedim ama lazım olursa doğru mama mı senin attığın hipp görsel farklı sanki. İnternetten bakıyorum emin olamıyorum

Eklentiler

• 0A85A6DA-1510-4EB9-9030-0CF50A4D3449.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 56
Bestlak damla temiz süt arttiriyor ama dediğin gibi emzirdikce süt birikiyor bir de aklınızda bulunsun belki bilen bilmeyen vardır diye yazıyorum.İlk süt,son süt muhabbetini.Bebek emmek istediğinde tek memeyi emip yatiyorsa o memeyle başlamanızı tavsiye ederim.iki meme veriyorsanız beslenme sırasında bıraktığımiz memeden başlamamiz gerekiyor.İlk sütü alan çocuk daha çok acikiyor yarayan ve tok tutan süt son süt.Emzirip bu bebek aç deyip mama vermekte bir sure sonra Bebegi kolay olana alistirabilir.
Takviye olarak
Bestlak damlayi ilk gunden beri kullanıyorum bende.Bir de PREGNECARE diye bir takviye var.Hem.anneyi dinç tutuyor hem süt arttirimi açısından.Elbette sabah erkenden su şişelerimi salona taşıyorum akşama kadar bitiriyorum.Bardakla malesef 4 litreye ulaşmamız mumkun değil

Kızlar bebeğiniz meme emerken tuvaletini yapıp tekrardan açıktığı için ağlıyor mu

Döngüsü bozulursa oluyor canım, alt açma emzirme uyutma sürelerini iyi ayarlamam gerekiyor, uykuya dalamazsa emme ve altına yapma kısırdöngüsüne giriyor.

Ben sadece serum fizyolojik damlatıyorum, doktor müdahale etmeyin tahriş oluyor demişti.

Canım hangisini en son bıraktıysak sonra diğerinden emzirmeyecek miydik?

Kızlar ya çok ikilemdeyim. Sezeryan olduğum için annemin yanına geldim kalmaya 15 gün oldu normalde de 15-20 günlüğe diye gelmiştim aslında ama şimdi 40 çıksın sonra gidin diyor. Ben de bir yandan gitmek bir yandan da kalmak istiyorum. Gitmek istememin sebebi eşimi ve evimi özledim, burada bir düzenim, rutinim yok ve tabii ki evimde daha rahat olacağım, oğlumu da tedaviye başlamalıyım bir an önce ve ikisi için düzen kurmalıyım. E bir yandan da kalmak istiyorum çünkü annemler çok yardımcı yemek, temizlik vs derdim yok, geceleri kalkıp çocuğu sakinleştiriyor kolik sancıları çok olunca ve ben susturamayınca, büyük çocuğumu oyalıyorlar ama bir yanım da onların da düzeni bozuldu, annem çalışıyor da ayrıca yoruluyor falan diye takıyor, üstelik annem ikinci eşiyle birlikte yaşıyor. Bana ters bir hareketi yok çocuklarla da iyi ama içten içe artık rahatsızlık duymaya başlayacaktır falan diye düşünüyorum ne yapsam bilemedim. Eşim de aynı bir gelin bir kalın diyor. Aileden başka şehirde çocuk yetiştirmek harbiden çok zor ya hele de 2 çocuk varsa. 1 ile idare edebiliyordum kendimi ama iki ile nasıl yapacağımı bilmiyorum

Merhabalar annenizin yanında olmak her zaman daha rahattır tabi ki ama bence evinizde çok daha rahat edersiniz düzeninizi kurarsınız bir yandan da duş emzirme gece bebek bakmak falan insanın kendi evinde daha rahat olur diye düşünüyorum

normal mi oldu canım, maşallah ne güzel sağlıcakla bebeğine kavuşmuşsun yarın da taburcusun sürecin nasıl gelişti?
Yokcanim sezeryandi benim. İlkinde sezeryan olunca buda öyle geçti. İlk gün çok gazın oldu o yüzden karın ağrım fazlaydı ama bugün daha iyiyimm. Ameliyat hanede çok üşüdüm. Gaz Gece bebegede gecti heralde oda durmadı yanımda rezene vardı ondan içtim şükür ikimizide iyi geldi.

ayy inan varya mesajını okurken her kelimesinde amin amin dedim. inşallah Cuma gününe kadar olur

evet ben kanala indiğini dokunduğumda hissediyorum. şöyle ki kasık bölgem önceden boştu şimdi sert. meğerse sağ kasık tarafında kafası varmış. tıpkı karnın üst tarafında bebek olupta aşağı indiğinde karnının üst tarafının yumuşacık olması gibi

ay sesli güldüm ya inşallah bu hafta sancım ve açılmayla normal doğurur olmazsa zaten mecbur doğurtacaklar cinsiyet tahmini konusunda usta oldum ama kötü bir olay oldu töbe ettim bir daha yorum dahi yapmadım.
Benim oğluşumda 4200 olmuş dünki ultrasonda, 37 haftaya kadar makat gelişliydi son anda döndü çok şükür. omuz karın ve kafası çok büyük diyorlar da bakalım buna rağmen bi deneyeceğiz normali

Bana kendi eriyecek dendi her hastane farklı sistem uyguluyor galiba
Bende sana yazacaktım şimdi bu dikişler banada kendi eriyecek dendi arkadaş yazınca acaba yanlış mı anladim doktora tekrar sorsam mı diye düşünüyordum .sanada öyle denilmiş sanırım bende yanlış anlamış olamam herhalde.hastaneler farklı sistem uyguluyor demekki

Canım hangisini en son bıraktıysak sonra diğerinden emzirmeyecek miydik?
Yok bana hemsiremde aynı şeyinsöyledi.Hangisinden biraktiysan ondan başla diye.İlk zaman anlamamıştım önemini ama sarilik belasina tutulduktan sonra kızım emdikçe süt getirdi bizde işe yaradı hiç degilse bu yöntem

Ben 25-30 günlükken dönerdim sanırım 40 beklemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…