Senin bebe baya direndi gelmemek için
Bacılar tabloya en son kendimi yazıyomuşumBen zaten her sabah siteye bakarken Nursu ile Evaante doğurdu mu diye bakıyorum Ben 38+3’üm. Geçen perşembe nişan geldi, baya heyecanlandım. Sonra fos çıktı
Bebek en başından beri önde gidiyor. En son geçen hafta 3200 ile 3700 arası olabilri diye not düşmüş doktor kağıda. Biraz daha beklerse 4’ü bulacak herhalde canımBebek 20’li haftalardan beri doğum pozisyonunu aldı ama icraat yok hala
Senin bebiş kaç kilo?
Bu arada benim oğluşın cinsiyet tahminini sana yaptırmıştım. Erkek olacağını bilmiştin
Senin bebek döndü mü? Kaç kilo şimdi?
Ben hem duygusal hem çok gerginim eşime anneme kv me hep bi gıcık oluyorum iyi bir şey de yapsalarMerhabalar herkese.ben cok yogun çalısıyorum o yüsden takip edemedim.dün izne cıktım .37+1 im bugün.Doğum yapan herkesi tebrık edıyorum.son hatfalarda aşırı duygusallık yasadınızmı?herşeye ağlıyorum.hamileliğim güzel gectı ama psikolojım bozuldu su son 1 haftadır.stresten sanırım.benım gıbı aşırı duygusal ve sınırlı olan varmı?
Ben sarılık oldugunda biberonla mama verdim ama hep emzirdikten sonra. ara ara mememi biberon sanıp garip bir şekilde emiyor ama kasları kuvvetlendikce beslenmesi de iyi olmaya başladı.Mamayi hemen kestim doğum kgsuna gelince çünkü bir süre sonra erken dönem meme reddi yassnabilirdi bu da beni çok uzerdi.Analik zor ya.Valla tembel olmamasi ve mamaya alismamasi icin biberon yrine siringayla veriyoruz biz . Hemsire de oyle gosterdi
Burnunda sümük gördüğümde aspratorle çekiyorum ufak elle sıkılan pompa gibi.tabi bunun ağızla çekilen aparatida var benim elimde o vardı onunla alıyorum sumuklerini.2 günde bir burnunda kuru oluyor genelde.sende hissedersin olduğunu nefes alırken bişey takiliyormus gibi oluyor.gun ışığına tutunca gözüküyor varsa.Kızlar ben burun temizliği yapmıyorum, hemşireye sordum gerek yok şu an dedi. Ne zaman yapmam lazım acaba?
Canım bebeğin kaç günlük 60 ml veriyorsun? Ben azıcık emince 30 ml veriyorum sağdığım sütten az mı diye düşündüm. Bir de eşim bu mamayı almış üstünde keçi görseli var henüz vermedim ama lazım olursa doğru mama mı senin attığın hipp görsel farklı sanki. İnternetten bakıyorum emin olamıyorumMaşallah, bende deniyorum ama şu aralar emmeye ağırlık verdik uyanık olduğu vakitlerde hep emmesi için uğraşıyoruzsütüm artmaya başladı ama tam değil
Hipp organik combiotic yenidoğan 1 numara kullanıyoruz canım. 60 ml veriyoruz bir seferde. İlk günler 30 ml ydi. Bikaç gündür 60 a kadar çıktık. Sütüm arttıkça azaltırız inşallah
Bestlak damla temiz süt arttiriyor ama dediğin gibi emzirdikce süt birikiyor bir de aklınızda bulunsun belki bilen bilmeyen vardır diye yazıyorum.İlk süt,son süt muhabbetini.Bebek emmek istediğinde tek memeyi emip yatiyorsa o memeyle başlamanızı tavsiye ederim.iki meme veriyorsanız beslenme sırasında bıraktığımiz memeden başlamamiz gerekiyor.İlk sütü alan çocuk daha çok acikiyor yarayan ve tok tutan süt son süt.Emzirip bu bebek aç deyip mama vermekte bir sure sonra Bebegi kolay olana alistirabilir.Canım hümana mı ne bi çay var ya ondan içmeye çalışıyorum, bestlak damla var, boza, dereotu, bulgur pilavı çok iyi diyorlar. Bol su var bide. Birde sürekli emzirmek. Emmezse süt sağma pompası ile sağıyorum. ama hep unutuyorum düzenli kullanamıyorum bunların hiçbirini. Biri olsa diğerini kullanmayı unutuyorumbigün çayı içsem damlayı unutuyorum, damla günde 3 kez ama ben 1 kez zor içiyorum, diğer gün su içmeyi unutuyorum ama işe yarıyor bence.
Akrepler inatçı olur derler bizimki inadından yay olacakSenin bebe baya direndi gelmemek için
Kızlar bebeğiniz meme emerken tuvaletini yapıp tekrardan açıktığı için ağlıyor mu
Kızlar ben burun temizliği yapmıyorum, hemşireye sordum gerek yok şu an dedi. Ne zaman yapmam lazım acaba?
Bestlak damla temiz süt arttiriyor ama dediğin gibi emzirdikce süt birikiyor bir de aklınızda bulunsun belki bilen bilmeyen vardır diye yazıyorum.İlk süt,son süt muhabbetini.Bebek emmek istediğinde tek memeyi emip yatiyorsa o memeyle başlamanızı tavsiye ederim.iki meme veriyorsanız beslenme sırasında bıraktığımiz memeden başlamamiz gerekiyor.İlk sütü alan çocuk daha çok acikiyor yarayan ve tok tutan süt son süt.Emzirip bu bebek aç deyip mama vermekte bir sure sonra Bebegi kolay olana alistirabilir.
Takviye olarak
Bestlak damlayi ilk gunden beri kullanıyorum bende.Bir de PREGNECARE diye bir takviye var.Hem.anneyi dinç tutuyor hem süt arttirimi açısından.Elbette sabah erkenden su şişelerimi salona taşıyorum akşama kadar bitiriyorum.Bardakla malesef 4 litreye ulaşmamız mumkun değil
Merhabalar annenizin yanında olmak her zaman daha rahattır tabi ki ama bence evinizde çok daha rahat edersiniz düzeninizi kurarsınız bir yandan da duş emzirme gece bebek bakmak falan insanın kendi evinde daha rahat olur diye düşünüyorumKızlar ya çok ikilemdeyim. Sezeryan olduğum için annemin yanına geldim kalmaya 15 gün oldu normalde de 15-20 günlüğe diye gelmiştim aslında ama şimdi 40 çıksın sonra gidin diyor. Ben de bir yandan gitmek bir yandan da kalmak istiyorum. Gitmek istememin sebebi eşimi ve evimi özledim, burada bir düzenim, rutinim yok ve tabii ki evimde daha rahat olacağım, oğlumu da tedaviye başlamalıyım bir an önce ve ikisi için düzen kurmalıyım. E bir yandan da kalmak istiyorum çünkü annemler çok yardımcı yemek, temizlik vs derdim yok, geceleri kalkıp çocuğu sakinleştiriyor kolik sancıları çok olunca ve ben susturamayınca, büyük çocuğumu oyalıyorlar ama bir yanım da onların da düzeni bozuldu, annem çalışıyor da ayrıca yoruluyor falan diye takıyor, üstelik annem ikinci eşiyle birlikte yaşıyor. Bana ters bir hareketi yok çocuklarla da iyi ama içten içe artık rahatsızlık duymaya başlayacaktır falan diye düşünüyorum ne yapsam bilemedim. Eşim de aynı bir gelin bir kalın diyor. Aileden başka şehirde çocuk yetiştirmek harbiden çok zor ya hele de 2 çocuk varsa. 1 ile idare edebiliyordum kendimi ama iki ile nasıl yapacağımı bilmiyorum
Yokcanim sezeryandi benim. İlkinde sezeryan olunca buda öyle geçti. İlk gün çok gazın oldu o yüzden karın ağrım fazlaydı ama bugün daha iyiyimm. Ameliyat hanede çok üşüdüm. Gaz Gece bebegede gecti heralde oda durmadı yanımda rezene vardı ondan içtim şükür ikimizide iyi geldi.normal mi oldu canım, maşallah ne güzel sağlıcakla bebeğine kavuşmuşsun yarın da taburcusunsürecin nasıl gelişti?
ayy inan varya mesajını okurken her kelimesinde amin amin dedim.Kesinlikle var canım benim. Ya dediğin gibi kimisi maalesef her iki doğumu da yaşıyor. Kimisi de bakıyorsun suni sancıyla güzelce doğuruyor. Valla o anki psikolojik ve fiziksel olarak verebilicen tepkilere bağlı olacak muhtemelen. Bir bakmışsın akşama kendi sancın geliyor17 kasımda suni sancı alıcaktın. 17 kasımda tam kaç hafta günlük oluyorsun?
Bak sana diyorum bugün yarın doğurucaksın senmerdiven inip çık kuzum. Ben şimdi sitenin giriş merdivenine inicem hurmamı yedikten sonra annem hep derdi sana hamileyken çok yokuş ve merdiven çıktım çok hızlı da doğurdum diye.
Bu arada bebeğin kanalda olması sana farklı hissettiriyor mu peki? Yani kanalda olması ile olmamasını ayırt edebiliyor musun?
40+6 ya kadar bekleyelim gelmezse suni dener açılıma bakarız açılmazsa sezeryan diyorPasha22 bu arada doktorun ne diyor ya? Bekleyelim gelir ya da başlatalım doğumu gibi gibi?
ay sesli güldüm yaBen zaten her sabah siteye bakarken Nursu ile Evaante doğurdu mu diye bakıyorum Ben 38+3’üm. Geçen perşembe nişan geldi, baya heyecanlandım. Sonra fos çıktı
Bebek en başından beri önde gidiyor. En son geçen hafta 3200 ile 3700 arası olabilri diye not düşmüş doktor kağıda. Biraz daha beklerse 4’ü bulacak herhalde canımBebek 20’li haftalardan beri doğum pozisyonunu aldı ama icraat yok hala
Senin bebiş kaç kilo?
Bu arada benim oğluşın cinsiyet tahminini sana yaptırmıştım. Erkek olacağını bilmiştin
Senin bebek döndü mü? Kaç kilo şimdi?
Bende sana yazacaktım şimdi bu dikişler banada kendi eriyecek dendi arkadaş yazınca acaba yanlış mı anladim doktora tekrar sorsam mı diye düşünüyordum .sanada öyle denilmiş sanırım bende yanlış anlamış olamam herhalde.hastaneler farklı sistem uyguluyor demekkiBana kendi eriyecek dendi her hastane farklı sistem uyguluyor galiba
Yok bana hemsiremde aynı şeyinsöyledi.Hangisinden biraktiysan ondan başla diye.İlk zaman anlamamıştım önemini ama sarilik belasina tutulduktan sonra kızım emdikçe süt getirdi bizde işe yaradı hiç degilse bu yöntemCanım hangisini en son bıraktıysak sonra diğerinden emzirmeyecek miydik?
Ben 25-30 günlükken dönerdim sanırım 40 beklemezdimKızlar ya çok ikilemdeyim. Sezeryan olduğum için annemin yanına geldim kalmaya 15 gün oldu normalde de 15-20 günlüğe diye gelmiştim aslında ama şimdi 40 çıksın sonra gidin diyor. Ben de bir yandan gitmek bir yandan da kalmak istiyorum. Gitmek istememin sebebi eşimi ve evimi özledim, burada bir düzenim, rutinim yok ve tabii ki evimde daha rahat olacağım, oğlumu da tedaviye başlamalıyım bir an önce ve ikisi için düzen kurmalıyım. E bir yandan da kalmak istiyorum çünkü annemler çok yardımcı yemek, temizlik vs derdim yok, geceleri kalkıp çocuğu sakinleştiriyor kolik sancıları çok olunca ve ben susturamayınca, büyük çocuğumu oyalıyorlar ama bir yanım da onların da düzeni bozuldu, annem çalışıyor da ayrıca yoruluyor falan diye takıyor, üstelik annem ikinci eşiyle birlikte yaşıyor. Bana ters bir hareketi yok çocuklarla da iyi ama içten içe artık rahatsızlık duymaya başlayacaktır falan diye düşünüyorum ne yapsam bilemedim. Eşim de aynı bir gelin bir kalın diyor. Aileden başka şehirde çocuk yetiştirmek harbiden çok zor ya hele de 2 çocuk varsa. 1 ile idare edebiliyordum kendimi ama iki ile nasıl yapacağımı bilmiyorum
Benimki akrep yükselende akrepAkrepler inatçı olur derler bizimki inadından yay olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?