her ne kadar anne yanı gibisi olmasa da hem diğer çocuğun hem eşin hem de annenin eşi için ben de dönerdim beklemezdim. Zaten önemli olan ilk haftalardı çok şükür ilk iki haftayı da atlatmışsınKızlar ya çok ikilemdeyim. Sezeryan olduğum için annemin yanına geldim kalmaya 15 gün oldu normalde de 15-20 günlüğe diye gelmiştim aslında ama şimdi 40 çıksın sonra gidin diyor. Ben de bir yandan gitmek bir yandan da kalmak istiyorum. Gitmek istememin sebebi eşimi ve evimi özledim, burada bir düzenim, rutinim yok ve tabii ki evimde daha rahat olacağım, oğlumu da tedaviye başlamalıyım bir an önce ve ikisi için düzen kurmalıyım. E bir yandan da kalmak istiyorum çünkü annemler çok yardımcı yemek, temizlik vs derdim yok, geceleri kalkıp çocuğu sakinleştiriyor kolik sancıları çok olunca ve ben susturamayınca, büyük çocuğumu oyalıyorlar ama bir yanım da onların da düzeni bozuldu, annem çalışıyor da ayrıca yoruluyor falan diye takıyor, üstelik annem ikinci eşiyle birlikte yaşıyor. Bana ters bir hareketi yok çocuklarla da iyi ama içten içe artık rahatsızlık duymaya başlayacaktır falan diye düşünüyorum ne yapsam bilemedim. Eşim de aynı bir gelin bir kalın diyor. Aileden başka şehirde çocuk yetiştirmek harbiden çok zor ya hele de 2 çocuk varsa. 1 ile idare edebiliyordum kendimi ama iki ile nasıl yapacağımı bilmiyorum
Eve aradı canım. Çok şükür normal çıktı değerlerEbenmi aradı kuzum
Yoksa inceleyen yermi aradı
Valla canim oyle balgam vs olmadi benim bebegimde ama emerken felan burnunda anladim ki sumuk var . Analik icgudusuKızlar ben burun temizliği yapmıyorum, hemşireye sordum gerek yok şu an dedi. Ne zaman yapmam lazım acaba?
Kizzz yay olması için 42 de doğurmam lazım mecbur akrepBenimki akrep yükselende akrepanamızı ağlatıyor yay olması için diren
Haklısın tatlım, doğumdan sonra hem organlar sallanıyormuş, hem de göbek sarkıyor, insan rahat hareket edemez öyle. Hareketi korse daha kolaylaştırıyor. Sen tak ama sıkı takma, yine de bilgin olsun diye dedim. Rahim 40 günde emzirdikçe salgılanan hormonla kasılarak küçülüp eski yerine geliyormuş.Kuzum zayıflama amaçlı değilki göbek poğaça gibi kalıyor ya o sıkı olsun diye birde benim kullandığım öyle sıkan korselerden değil yumuşacık
Bu arada fazla egzersiz yürüyüşte sütü azaltiyormus Diyetisyen haftada 2 gün 40 dk yürüyüş ekledi sadece
senin durumun nasıl canım ne alemdesin? bebek pozisyonu kilosu haftası? ay vallahi bi sağlıcakla alabilseydik
Allah sağlıcakla kucağına aldırmayı nasip etsinHaklısın tatlım, doğumdan sonra hem organlar sallanıyormuş, hem de göbek sarkıyor, insan rahat hareket edemez öyle. Hareketi korse daha kolaylaştırıyor. Sen tak ama sıkı takma, yine de bilgin olsun diye dedim. Rahim 40 günde emzirdikçe salgılanan hormonla kasılarak küçülüp eski yerine geliyormuş.
Bizim minnak baş gelişte. Her gün en az bir kez sağlam kasılmalı sancım oluyor ama doktor 17ye kadar bekleyelim ciğer gelişimi için dedi. Böbrek genişleme sıkıntımız var bir de. Sınırı geçerse hemen sezeryan olabilirim. Her an her şey olabilir benim için, öylece bekliyorum. İnşallah hepimiz için en hayırlısı güzeli olur. Sağlıkla bebeğimizi kucağımıza alır, güzel anılarla arkamızda bırakırız hamilelik dönemini.
Kaderdasim benimkinin de yükseleni akrep oldu şuan çocuğun emir eri gibi hissediyorum kendimiBenimki akrep yükselende akrepanamızı ağlatıyor yay olması için diren
12 günlük olduk teyzesiCanım bebeğin kaç günlük 60 ml veriyorsun? Ben azıcık emince 30 ml veriyorum sağdığım sütten az mı diye düşündüm. Bir de eşim bu mamayı almış üstünde keçi görseli var henüz vermedim ama lazım olursa doğru mama mı senin attığın hipp görsel farklı sanki. İnternetten bakıyorum emin olamıyorum
Ben o meme olayını duymuştum gsliba ama unutmuşum iyi oldu hatırlattığın dikkat edeyim canım sağol. Aslında son emzirdiğime vermek içimden geliyordu ama boştur diye diğerine yöneliyordum. Dediğin takviyeye bakayım. Bende su şişesi ile içiyorum. Bardakla saymak zor. Günlük yaptığımızı not almaya başladım. Ne zaman altını değiştirdik, kaç ml içti, emdi mi, d vitamini kaçta verdim falan hepsini yazıyorum. Aynı şekilde kendi bilgilerimi de not alıyorum. Akılda tutmak çok zor.Bestlak damla temiz süt arttiriyor ama dediğin gibi emzirdikce süt birikiyor bir de aklınızda bulunsun belki bilen bilmeyen vardır diye yazıyorum.İlk süt,son süt muhabbetini.Bebek emmek istediğinde tek memeyi emip yatiyorsa o memeyle başlamanızı tavsiye ederim.iki meme veriyorsanız beslenme sırasında bıraktığımiz memeden başlamamiz gerekiyor.İlk sütü alan çocuk daha çok acikiyor yarayan ve tok tutan süt son süt.Emzirip bu bebek aç deyip mama vermekte bir sure sonra Bebegi kolay olana alistirabilir.
Takviye olarak
Bestlak damlayi ilk gunden beri kullanıyorum bende.Bir de PREGNECARE diye bir takviye var.Hem.anneyi dinç tutuyor hem süt arttirimi açısından.Elbette sabah erkenden su şişelerimi salona taşıyorum akşama kadar bitiriyorum.Bardakla malesef 4 litreye ulaşmamız mumkun değil
Bence evine git canım. Hem düzenini kurarsın bir an önce hem eşlerin uzun süre ayrı kalması doğru değil bence. Birde misafirliğin kısası makbuldur. Er ya da geç döneceksin evine.Kızlar ya çok ikilemdeyim. Sezeryan olduğum için annemin yanına geldim kalmaya 15 gün oldu normalde de 15-20 günlüğe diye gelmiştim aslında ama şimdi 40 çıksın sonra gidin diyor. Ben de bir yandan gitmek bir yandan da kalmak istiyorum. Gitmek istememin sebebi eşimi ve evimi özledim, burada bir düzenim, rutinim yok ve tabii ki evimde daha rahat olacağım, oğlumu da tedaviye başlamalıyım bir an önce ve ikisi için düzen kurmalıyım. E bir yandan da kalmak istiyorum çünkü annemler çok yardımcı yemek, temizlik vs derdim yok, geceleri kalkıp çocuğu sakinleştiriyor kolik sancıları çok olunca ve ben susturamayınca, büyük çocuğumu oyalıyorlar ama bir yanım da onların da düzeni bozuldu, annem çalışıyor da ayrıca yoruluyor falan diye takıyor, üstelik annem ikinci eşiyle birlikte yaşıyor. Bana ters bir hareketi yok çocuklarla da iyi ama içten içe artık rahatsızlık duymaya başlayacaktır falan diye düşünüyorum ne yapsam bilemedim. Eşim de aynı bir gelin bir kalın diyor. Aileden başka şehirde çocuk yetiştirmek harbiden çok zor ya hele de 2 çocuk varsa. 1 ile idare edebiliyordum kendimi ama iki ile nasıl yapacağımı bilmiyorum
Ya bizim minnaklar ne kadsr aynı. 4 kasımdı değil mi ? Galiba bizim beklenen tarihlerde aynıydı doğdukları tarihlerde. Benim kız da yükselen akrepBenimki akrep yükselende akrepanamızı ağlatıyor yay olması için diren
Yaa bekledikçe vakit geçmBacılar tabloya en son kendimi yazıyomuşumçok güleriz. Ne nişan var ne su var ne sancı var. Tostik yanaklı bebişimle uyuyup uyanıyoruz aynı bedende Akıllı kızım babasının maaşını da bekledi gelmek için bugün ayın 15 i önünde bir engel yok diye düşünüyorum artık
dene tabii ki canım. Bence doğrıdan okula yazdıralım biz bu minnoşlarıay sesli güldüm yainşallah bu hafta sancım ve açılmayla normal doğurur olmazsa zaten mecbur doğurtacaklar cinsiyet tahmini konusunda usta oldum ama kötü bir olay oldu töbe ettim bir daha yorum dahi yapmadım.
Benim oğluşumda 4200 olmuş dünki ultrasonda, 37 haftaya kadar makat gelişliydi son anda döndü çok şükür. omuz karın ve kafası çok büyük diyorlar da bakalım buna rağmen bi deneyeceğiz normali
indi canım benimkinin kafası kanalda dedi doktor ama açılman yok işteYaa bekledikçe vakit geçm
dene tabii ki canım. Bence doğrıdan okula yazdıralım biz bu minnoşlarımadem içerde iyice büyüdüler, serpildiler
Bu arada geçen hafta pembe akıntı gelmişti, bugün de jölemsi nişan geldi. Her türlü nişan mevcut ama bebişko yok
Senin karnın indi mi aşağı?
Gözün aydın olsun tatlımEve aradı canım. Çok şükür normal çıktı değerler
Allahım hayırlısıyla en kolayindan sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsinHaklısın tatlım, doğumdan sonra hem organlar sallanıyormuş, hem de göbek sarkıyor, insan rahat hareket edemez öyle. Hareketi korse daha kolaylaştırıyor. Sen tak ama sıkı takma, yine de bilgin olsun diye dedim. Rahim 40 günde emzirdikçe salgılanan hormonla kasılarak küçülüp eski yerine geliyormuş.
Bizim minnak baş gelişte. Her gün en az bir kez sağlam kasılmalı sancım oluyor ama doktor 17ye kadar bekleyelim ciğer gelişimi için dedi. Böbrek genişleme sıkıntımız var bir de. Sınırı geçerse hemen sezeryan olabilirim. Her an her şey olabilir benim için, öylece bekliyorum. İnşallah hepimiz için en hayırlısı güzeli olur. Sağlıkla bebeğimizi kucağımıza alır, güzel anılarla arkamızda bırakırız hamilelik dönemini.
Tüh beKizzz yay olması için 42 de doğurmam lazım mecbur akrep
Allah bize sabır versin daha ne diyim kiKaderdasim benimkinin de yükseleni akrep oldu şuan çocuğun emir eri gibi hissediyorum kendimi
Akrep sinirli olur aman aman, yaysa geniştir rahattırBenimki akrep yükselende akrepanamızı ağlatıyor yay olması için diren
Biraz daha beklersen o da olacakKizzz yay olması için 42 de doğurmam lazım mecbur akrep
Canım 4 gündür colosturumu zaten almamış mıdır bebek? Kesinlikle deneyimli değilim ama bence ilk sütünü almıştır zaten bebiş. Hem sağdığında renginden de anlarsın bence. Ola ki renginden kolosturum olduğunu düşünürsen de bebişe verirsin kaşık bibeoranla falan bence.Selam kızlar. Bizim bugün dördüncü gününüz. Bebeğim emiyor ama yeterince çekmiyor galiba. Çok sistiler. Mastitten korkuyorum. Evde sağma makinam var. Başlasam sagmaya erken olmaz dimi? Yani ilk sütü sagmayin diyorlar ya ondan merak ettim.
Felaket 11 günlük hayatımı 11 yıl olarak yaşattı12 günlük olduk teyzesisütüm çok gelmiyor, haliyle bebek doymuyor. Ama 2 gündür arttı gibi mamayı azıcık az almaya başladı. 60 ywrine 50 de falan bırakmaya başladı. Çok mu içiyor sence ? Sarılık korkusuna 3 saatte bir.veriyoruz bazen 4 saati de buluyor. Daha sık emzirebilsem daha az içer belki. Dün 250 ml içmiş mesela az mo fazla mı sence ? Ama dediğim gibi sütüm çok yok kavgayla emziriyorum, süt gelmeyince çok ağlıyor. Kıyamıyorum.
O bahsettiğin mamayı bilmiyorum canım. Yurtdışında mısın ? Bize bunu verdiler, eczaneden aldık ilk, sonra marketten aldık. Başka çeşidi var mı bilmiyorum, eşim aldı geldi ama o da bilmiyordur. Ne verdilerse onu aldık biz. İçindekiler kısmını atayım bi bak istersen sanki seninki keçi sütlü gibi.
Ben o meme olayını duymuştum gsliba ama unutmuşum iyi oldu hatırlattığın dikkat edeyim canım sağol. Aslında son emzirdiğime vermek içimden geliyordu ama boştur diye diğerine yöneliyordum. Dediğin takviyeye bakayım. Bende su şişesi ile içiyorum. Bardakla saymak zor. Günlük yaptığımızı not almaya başladım. Ne zaman altını değiştirdik, kaç ml içti, emdi mi, d vitamini kaçta verdim falan hepsini yazıyorum. Aynı şekilde kendi bilgilerimi de not alıyorum. Akılda tutmak çok zor.
Bence evine git canım. Hem düzenini kurarsın bir an önce hem eşlerin uzun süre ayrı kalması doğru değil bence. Birde misafirliğin kısası makbuldur. Er ya da geç döneceksin evine.
Ya bizim minnaklar ne kadsr aynı. 4 kasımdı değil mi ? Galiba bizim beklenen tarihlerde aynıydı doğdukları tarihlerde. Benim kız da yükselen akrepişimiz var. Çok mu inatçı ? Biz öyleyiz çünkü
Memeyi tutarken bile sinirle titriye titriye tutuyor,Akrep sinirli olur aman aman, yaysa geniştir rahattırAllah kolaylık versin diyelim
Biraz daha beklersen o da olacak
Canım 4 gündür colosturumu zaten almamış mıdır bebek? Kesinlikle deneyimli değilim ama bence ilk sütünü almıştır zaten bebiş. Hem sağdığında renginden de anlarsın bence. Ola ki renginden kolosturum olduğunu düşünürsen de bebişe verirsin kaşık bibeoranla falan bence.
Nişan desen çeşit çeşit ama bebe yok ahahahYaa bekledikçe vakit geçm
dene tabii ki canım. Bence doğrıdan okula yazdıralım biz bu minnoşlarımadem içerde iyice büyüdüler, serpildiler
Bu arada geçen hafta pembe akıntı gelmişti, bugün de jölemsi nişan geldi. Her türlü nişan mevcut ama bebişko yok
Senin karnın indi mi aşağı?
İçinden muhtemelen "Başlıcam senin vericen memeye deMemeyi tutarken bile sinirle titriye titriye tutuyor,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?