2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
her ne kadar anne yanı gibisi olmasa da hem diğer çocuğun hem eşin hem de annenin eşi için ben de dönerdim beklemezdim. Zaten önemli olan ilk haftalardı çok şükür ilk iki haftayı da atlatmışsın

Kızlar ben burun temizliği yapmıyorum, hemşireye sordum gerek yok şu an dedi. Ne zaman yapmam lazım acaba?
Valla canim oyle balgam vs olmadi benim bebegimde ama emerken felan burnunda anladim ki sumuk var . Analik icgudusu hemen tek dozluk serum fizyolojik aldirdim esime eczaneden iki burnuna da akittim arkasindan cektim otri bebe de olur manuel cekicilerde olur. iki dene koca koca sumuk cikti sonra rahatladi cocuk o rahatlayinca bende rahatladim

Haklısın tatlım, doğumdan sonra hem organlar sallanıyormuş, hem de göbek sarkıyor, insan rahat hareket edemez öyle. Hareketi korse daha kolaylaştırıyor. Sen tak ama sıkı takma, yine de bilgin olsun diye dedim. Rahim 40 günde emzirdikçe salgılanan hormonla kasılarak küçülüp eski yerine geliyormuş.

senin durumun nasıl canım ne alemdesin? bebek pozisyonu kilosu haftası? ay vallahi bi sağlıcakla alabilseydik

Bizim minnak baş gelişte. Her gün en az bir kez sağlam kasılmalı sancım oluyor ama doktor 17ye kadar bekleyelim ciğer gelişimi için dedi. Böbrek genişleme sıkıntımız var bir de. Sınırı geçerse hemen sezeryan olabilirim. Her an her şey olabilir benim için, öylece bekliyorum. İnşallah hepimiz için en hayırlısı güzeli olur. Sağlıkla bebeğimizi kucağımıza alır, güzel anılarla arkamızda bırakırız hamilelik dönemini.

Allah sağlıcakla kucağına aldırmayı nasip etsin

12 günlük olduk teyzesi sütüm çok gelmiyor, haliyle bebek doymuyor. Ama 2 gündür arttı gibi mamayı azıcık az almaya başladı. 60 ywrine 50 de falan bırakmaya başladı. Çok mu içiyor sence ? Sarılık korkusuna 3 saatte bir.veriyoruz bazen 4 saati de buluyor. Daha sık emzirebilsem daha az içer belki. Dün 250 ml içmiş mesela az mo fazla mı sence ? Ama dediğim gibi sütüm çok yok kavgayla emziriyorum, süt gelmeyince çok ağlıyor. Kıyamıyorum.
O bahsettiğin mamayı bilmiyorum canım. Yurtdışında mısın ? Bize bunu verdiler, eczaneden aldık ilk, sonra marketten aldık. Başka çeşidi var mı bilmiyorum, eşim aldı geldi ama o da bilmiyordur. Ne verdilerse onu aldık biz. İçindekiler kısmını atayım bi bak istersen sanki seninki keçi sütlü gibi.

Ben o meme olayını duymuştum gsliba ama unutmuşum iyi oldu hatırlattığın dikkat edeyim canım sağol. Aslında son emzirdiğime vermek içimden geliyordu ama boştur diye diğerine yöneliyordum. Dediğin takviyeye bakayım. Bende su şişesi ile içiyorum. Bardakla saymak zor. Günlük yaptığımızı not almaya başladım. Ne zaman altını değiştirdik, kaç ml içti, emdi mi, d vitamini kaçta verdim falan hepsini yazıyorum. Aynı şekilde kendi bilgilerimi de not alıyorum. Akılda tutmak çok zor.

Bence evine git canım. Hem düzenini kurarsın bir an önce hem eşlerin uzun süre ayrı kalması doğru değil bence. Birde misafirliğin kısası makbuldur. Er ya da geç döneceksin evine.

Benimki akrep yükselende akrep anamızı ağlatıyor yay olması için diren
Ya bizim minnaklar ne kadsr aynı. 4 kasımdı değil mi ? Galiba bizim beklenen tarihlerde aynıydı doğdukları tarihlerde. Benim kız da yükselen akrep işimiz var. Çok mu inatçı ? Biz öyleyiz çünkü

Yaa bekledikçe vakit geçm
dene tabii ki canım. Bence doğrıdan okula yazdıralım biz bu minnoşları madem içerde iyice büyüdüler, serpildiler

Bu arada geçen hafta pembe akıntı gelmişti, bugün de jölemsi nişan geldi. Her türlü nişan mevcut ama bebişko yok

Senin karnın indi mi aşağı?

indi canım benimkinin kafası kanalda dedi doktor ama açılman yok işte

Allahım hayırlısıyla en kolayindan sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin

Selam kızlar. Bizim bugün dördüncü gününüz. Bebeğim emiyor ama yeterince çekmiyor galiba. Çok sistiler. Mastitten korkuyorum. Evde sağma makinam var. Başlasam sagmaya erken olmaz dimi? Yani ilk sütü sagmayin diyorlar ya ondan merak ettim.

Benimki akrep yükselende akrep anamızı ağlatıyor yay olması için diren
Akrep sinirli olur aman aman, yaysa geniştir rahattır Allah kolaylık versin diyelim
Kizzz yay olması için 42 de doğurmam lazım mecbur akrep
Biraz daha beklersen o da olacak

Canım 4 gündür colosturumu zaten almamış mıdır bebek? Kesinlikle deneyimli değilim ama bence ilk sütünü almıştır zaten bebiş. Hem sağdığında renginden de anlarsın bence. Ola ki renginden kolosturum olduğunu düşünürsen de bebişe verirsin kaşık bibeoranla falan bence.

Felaket 11 günlük hayatımı 11 yıl olarak yaşattı

Memeyi tutarken bile sinirle titriye titriye tutuyor,

Nişan desen çeşit çeşit ama bebe yok ahahah
Memeyi tutarken bile sinirle titriye titriye tutuyor,
İçinden muhtemelen "Başlıcam senin vericen memeye de" diyor olabilir ahahah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…