- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 53
- 40
Selam kızlar. Bizim bugün dördüncü gününüz. Bebeğim emiyor ama yeterince çekmiyor galiba. Çok sistiler. Mastitten korkuyorum. Evde sağma makinam var. Başlasam sagmaya erken olmaz dimi? Yani ilk sütü sagmayin diyorlar ya ondan merak ettim.
Fizyolojik serumu neyle damlatiyorsun şırınga mi alsam bende eşim serumu almış şırınga almamisDöngüsü bozulursa oluyor canım, alt açma emzirme uyutma sürelerini iyi ayarlamam gerekiyor, uykuya dalamazsa emme ve altına yapma kısırdöngüsüne giriyor.
Ben sadece serum fizyolojik damlatıyorum, doktor müdahale etmeyin tahriş oluyor demişti.
Canim ben hiç dikislerime bakamadım bayılırım baksam o derece dayaniksizim ama eşim sürekli bakıp kontrol ediyor şişlik varmı akıntı vs diye bikac tane iplik dökülmüş dedi demekki dökülüyor kendiligindenBende sana yazacaktım şimdi bu dikişler banada kendi eriyecek dendi arkadaş yazınca acaba yanlış mı anladim doktora tekrar sorsam mı diye düşünüyordum .sanada öyle denilmiş sanırım bende yanlış anlamış olamam herhalde.hastaneler farklı sistem uyguluyor demekki
Sağlıkla gelsin canım inşallah bende çok korkuyordum ağlaya ağlaya girdim ameliyata şükür kurtulduk darısı sana inşallahKizlar yarin doguma gidiyorum spinal yapacam dedi doktor. Korku ne yok ama surekli aglama hissi var icimde
Gözün aydın canım bende 37de 2400 doğum yaptim çok minikler inşallah sağlıkla buyusunlerHerkese iyi geceler mesajları tek tek okuyamadım kızlar doğum yapan arkadaşlarım gözünüz aydın Rabbim analı babalı büyütsün inşallah.Ben bugün doğum yapalı 5 gün oldu kızım 10 Kasım da doğdu 2310 gram 47 cm.Minik bi bebeğim var teyzeleri 37+3 te doğum yaptım şükür bir sıkıntımız olmadan hastanede iki gün kalıp taburcu olduk.Sarılık olmadık çok şükür bugün topuk kanıda alındı.Yalnız çok gazlı bir kızım var dün gece okadar çok ağladıki sürekli memede savaş verdik bugün biraz daha sakin.
Doğumum spinal sezeryan oldu hatta ilk doğumuma göre daha kolay oldu diyebilirim sonrasında bir gece ağrı çektim karın bastırma olayı dışında herşey iyiydi bi nebze bir ona dayanamadım malesef.Sabahı kalkıp hemen yürüdüm ve bol bol yürümek çok önemli bana iyi geldi ağrılarım hala daha var özellikle spinal sonrası baş ağrısını iki gün çektim dayanılmaz birşey bugün oda geçti bitti.Rabbim sabrını veriyor ama çok şükürDarısı tüm bebeklerini kucaklarına almayı bekleyenlerin başına olsun inşallah
Fizyolojik serumu neyle damlatiyorsun şırınga mi alsam bende eşim serumu almış şırınga almamis
Benim doğum yapacağım içime doğdu eşim işten geldi yemek yedk ben bugün doğurmazsam daha da doğurmam dedim oda çok yorgunum ne olur ne olmaz uyuyim ben dedi erkenden uyudu bende bir güzel evi topladım mutfağı temizledimBugün bebek çok hareketliydi hala öyle bir de altımda ağrı hissediyorum çatım mı genişliyor acaba tam 38+0 dayım doğum yapan anneler doğum yaptığınız gün hiç farklı bişey hissettiniz mi
Doktora sordum içebildiği kadar içsin dedi. Belli ölçü söylemedi. Bende emin değilim ne kadarı doğru ama açsa uyumuyor ağlıyor. Sütüm var ama henüz çok değil. ŞaşırdımP pembeumutyildizi doktora be kadar içmeli diye sormuştum canım bir ölçütü yok sanırım. fazlasını kusar zaten demişti. Ben o yüzden senin kadar veremiyorum. Çünkü hıçkırınca ya da ağzından süt gelince korkuyorum. Benim bebeğim de 12 günlük benim sütüm var yeteri kadar emiyor mu bilmediğimden günde bir kaç defa 30 ml veriyorum emzirdikten sonra. Çişli kakalı bezden anlıyorum ben beslendiğini
Yok canım burun tıkanıklığı yok sadece ac olduğunu düşünüyordum fakat mama verdiğim zaman da kusuyor anlayamadım bir türlüBurun tıkanıklığından da ağız açabiliyor ona da bakıyor musunuz?
Evet canım nişan gelmesi acil müdahale gerektiren bir durum değil. Nisandan 1 hafta sonra da doğum başlayabilir 1 gün sonra da. Kanaman olursa, suyun gelirse bir de sancıların 5 dkda bire düşerse acile gitmen lazımKızlar yarın normalde bebişin doğacağı muhtemel tarih. Bugün geceden bu yana sancım vardı aralıklı ama öyle yoğun değildi hatta nişanım geldi bende ağrı sıklaşmadıkca gitmek istemedim ama etrafta herkes gitmen lazım diye zorladı akşama doğru acile gittim o kadar ağrı boşaymış hiç acılma yok sancımda yoğun olmadığına tutmadılar yenice acilden geldim. Suyum gelmedikce gitmesemmi ? Bilemedim
Canım bir saat oldu acilden döndüm. Nst esnasında bir saate yarım saate ağrı yoğunlaşıyordu eve gönderdiler ağrı seyrek olduğu için acılma olmadığı için ama şimdi ne hikmetse sancım dinmiyor aşırı artış var şaka gibi..Evet canım nişan gelmesi acil müdahale gerektiren bir durum değil. Nisandan 1 hafta sonra da doğum başlayabilir 1 gün sonra da. Kanaman olursa, suyun gelirse bir de sancıların 5 dkda bire düşerse acile gitmen lazım
Ritmik mi sancilarin 5 dk bir girip sonra seni rahatlatıyor mu?Canım bir saat oldu acilden döndüm. Nst esnasında bir saate yarım saate ağrı yoğunlaşıyordu eve gönderdiler ağrı seyrek olduğu için acılma olmadığı için ama şimdi ne hikmetse sancım dinmiyor aşırı artış var şaka gibi..
Aynen giriyor kıvrandırıyor geciyor sonra bidaha.. sıklaştı bayaRitmik mi sancilarin 5 dk bir girip sonra seni rahatlatıyor mu?
O zaman tekrar gidin bence acile açılmaya vs baksınlar inşallah kolaylıkla doğum yaparsınAynen giriyor kıvrandırıyor geciyor sonra bidaha.. sıklaştı baya
Ağrılarım hissettirmeye başladı artık.İlk defa belime vurdu 2 dk sürdü geçti. İlk doğum ve normal olursa zamanını bekler (27 Kasım) belki Aralığın ilk haftasına sarkar demişti Doktorummm Bebek çok haraketli maşallah. Perşembe kontrolümüz var bakalım bizimde
birumutturyasamak1 sizin ilk doğum mu?
Tahmini doğum tarihlerimiz aynı galiba
Canım senin tecrübene göre çişle suyu nasıl ayırt edebiliriz?Benim doğum yapacağım içime doğdu eşim işten geldi yemek yedk ben bugün doğurmazsam daha da doğurmam dedim oda çok yorgunum ne olur ne olmaz uyuyim ben dedi erkenden uyudu bende bir güzel evi topladım mutfağı temizledimçöpleri bile kapıya koydum uyudum gece 4 de çiş sandım tuvalete gittim meğersem suyym gidiyormuş 5 kere falan tuvalete gittim 5 dk içinde sonra sancı vurmaya başladı ondsn sonra dk tuttum 10 dkda bir vuruyordu sonra hastaneye gittij
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?