2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Geçmiş olsun mavicim inş bir an önce atlatıcaksınız. Hiç sıkma canını
Insallah
Sut sagmak ve egilmekten sanirim sirtim ve omuzlarım asiri agriyor
Ameliyatimda agri sizi var halen
Bu kadar uzun sure iyileşmeye varmi aranızda kizlar
Tupler bağlandı diye mi bu kadar agri oldu acaba

Günaydın yapmam dediğim her şeyi yaptığım anneliğim de çocuğumu suanda sallayarak uyutmaya çalışıyorum

Insallah
Sut sagmak ve egilmekten sanirim sirtim ve omuzlarım asiri agriyor
Ameliyatimda agri sizi var halen
Bu kadar uzun sure iyileşmeye varmi aranızda kizlar
Tupler bağlandı diye mi bu kadar agri oldu acaba
ben daha 8. gunden sonra daha agrisiz hareket edebildim canim. fakat ben tup baglarma islemi va yaptirmadm , onun etkisi varmi bilmiyorum.
gunaydin canim
valla cok cabuk bebegini kucagina alicaksin 5-10 dk da cikariyorlar bebek ciktikdan sonra biraz sarsiyorlar insani o kisminda tabiki birsey hissetmiyorsun ama vucudunun sallamasi korkutursa seni extra rahatlatici ilac iste veriyorlar hemen gevsemen icin.

onun disinda ilk gun diger gunlere daha rahat cunku cok fazla agri kesici aldigin icin kalkabiliyorsun
sonda ciktiktan sonra idrar yapman onemli. 2-3 gun icinde de buyuk tuvaletini yapmani ve gaz cikarmabi bekliyorlar. ben hepsini 2. gun yapmistm agrisiz sizisiz.

hastanedeyken hemsirelere sor , yataktan kalkip yatmayi , onlar sana dogru olarak nasil oturup kalkicagini gostersin yoksa cok agrin olur. yada hangi pozisyonda uyuman gerekiyor gibi seyleri sor .

oksurmek , hapsirmak veya gulmek cok skntili. karnini tutman lazm. bir bez yada havluyla karnina hafif bastirabilirsin oksurunce vs. daha az acir canin.

ilk 4-5 gun hatta bir hafta agrin fazla olucak . annen veya kv seninle olursa daha rahat edersin.

belki ilk gun sutun gelmeyebilir hic takilma. bestlak damlaya basla . zaten ilk gun bebeklerde hemen emmemiyor , cigneme hareketi gbi seyler yapiyorlar . gumus kapaklarini mutlaka yanina al.

ben anestezi sonrasi kahve fln icmedm bas agrim olmadi ama burda olan cok kisi vardi . kahve al yanina ne olur ne olmaz .

ayaklarini koru. kalin coraplar al yanina. usutme .

ayaklarin cok sisicek ilk bir hafta. onun icin bol bol su ic.

birde dikisin oldugu icin ilk 7-8 gun egilemeyeceksin. esin yada annenin sana giyinirken vs yardim etmesi lazim

simdilik aklima gelenler bunlar

Çok teşekkür ederim canım annem ablam eşim yanımda olacak destek ekibim hazır gümüş kapak kalın çorap bestlak falan çantamda. Emzirme yastığımı da alacağım yanıma . Tek korkum çok gülmek, eşim çok esprili biri gülerken karnım acır diye çok korkuyorum hastanenin koridorlarında kahve standları var ama yanıma almam da gerekir mi bir de altkatta Starbucks da var. Acı eşiğin nasıl normalde çabuk toparlamissin bence masallah.

Kızlar günaydın. Ben de bugün hastaneye gideceğim ama sancı filan yok açılmam olmuş mudur acaba ?
Yavrum haber et bize 11 deydi dimi randevun inşallah açılman olmuştur. Ben de dua ediyorum hala yarına kadar sancilanayim da apar topar doğumhaneye alsınlar diye

Ben polar örtü de aldim yanima hatta annem de almisti cok titremem oldu cikinca
Ill gun agrim olmadi neredeyse narkozun etkisinden dolayi
Bende bas ağrısı olmasi bol kahve dayadilar sagolsunlar hic bas ağrısı çekmedim
Depent aldim ama hasta bezi istediler daha xok kullandım bilgin olsun daha rahat ilk gün için 2. Gun akşamları depente basladim sonra normal ped zaten
Aklima gelenler bunlar saglikla al kucagina
Valla çekilen hersey biryana gözlerinin içine bakınca bebeginin uçup gidiyor insan

Doktor etkisi olmaz dedi ama yasla mi alakalı bilmiyorum..
2 sezeryanimda 2. Gun toparlayan ben bunda bir türlü kendime gelemedim.. gidim gidim iyileşiyorum resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…