Teşekkür ederim canım tavsiyelerin için . Öyledir tabi bebiş kokusu başka ah benim inatçı kızımBen polar örtü de aldim yanima hatta annem de almisti cok titremem oldu cikinca
Ill gun agrim olmadi neredeyse narkozun etkisinden dolayi
Bende bas ağrısı olmasi bol kahve dayadilar sagolsunlar hic bas ağrısı çekmedim
Depent aldim ama hasta bezi istediler daha xok kullandım bilgin olsun daha rahat ilk gün için 2. Gun akşamları depente basladim sonra normal ped zaten
Aklima gelenler bunlar saglikla al kucagina
Valla çekilen hersey biryana gözlerinin içine bakınca bebeginin uçup gidiyor insan
evet bende emzirme yastigini aldm. cokda yardimci oldu.Çok teşekkür ederim canım annem ablam eşim yanımda olacak destek ekibim hazırgümüş kapak kalın çorap bestlak falan çantamda. Emzirme yastığımı da alacağım yanıma . Tek korkum çok gülmek, eşim çok esprili biri gülerken karnım acır diye çok korkuyorum hastanenin koridorlarında kahve standları var ama yanıma almam da gerekir mi bir de altkatta Starbucks da var. Acı eşiğin nasıl normalde çabuk toparlamissin bence masallah.
oy masallahDundej bugüne de 100 gram almis
Aksam üzeri tekrar bakılacak tedavi devam
valla benim ilk sezeryan ve dogum 32 yasindayim. anca kendime geldimDoktor etkisi olmaz dedi ama yasla mi alakalı bilmiyorum..
2 sezeryanimda 2. Gun toparlayan ben bunda bir türlü kendime gelemedim.. gidim gidim iyileşiyorum resmen
Kuzum yaştan fark eder tabiki. Vücudumuz yaş ilerledikçe daha zor iyileşiyor maalesefDoktor etkisi olmaz dedi ama yasla mi alakalı bilmiyorum..
2 sezeryanimda 2. Gun toparlayan ben bunda bir türlü kendime gelemedim.. gidim gidim iyileşiyorum resmen
Gerçekten dediğin gibi bebekken kolikmişimBende aynı durumdayım, horlanamı duyup uyandığım bile oluyor, hamilelikte olan bir şey bence
Anası gazlı olan bebeği de gazlı olur derler, doğru mu? Ben çok kolay gazlanan biriyim, bebek de öyle olur diye korkuyorum.
Aslında ben de bunu sormak istiyordum. İlk bebek muayenelerini kim yapıyor? İlk topuk kanı vs doğum yapılan hastanede alınıyor, onu biliyorum ama ilk hafta kontrolü için tekrar doğum yaptığımız hastanedeki doktora mı gidiyoruz? Ben bir iki çocuk doktoru araştırdım ama bebeğin ne zaman geleceği belli olmadığı için hiçbirine randevu almadım.
Onu yapıyor buz gibi ya o tartıAllah analı,babalı büyütsün
Allah analı babalı büyütsün ne güzel teker teker güzel haberler geliyor
Yok ayaklarını geriye çekmiyor ileri ittiriyor sanki bişey varmış da iter gibi. İnşallah çabuk atlatırsınız, bizde de inşallah bişey çıkmaz. Tane kimyonu çay gibi demle demişlerdi birde gaz çıkarıcı damla varmış. Bi bak istersen. Kilo almıyor benim kız da. Sık sık emziriyorum ama sütüm yeni gelmeye başladı ama yetmiyor galiba. Az gelince de ağlıyor. Mama takviiyesi yapıyoruz.
Yok yine bizimki kalkıp tartıyor
Sürünerek devam pes etmek yokHakkımızda hayırlısı
El uyuşması bende de var bazen hissetmiyorum gece lavaboya kalktım yatak odasının kapısını açamadım elim uyuşmuş eşim kalktı açtıGünaydın kızlar, bugün de el uyuşmam ve ağrımdan uyuyamıyorum çok şükür. Analık hamileliktem itibaren hakkatten zor zanaatmış
o haberi okuduktan sonra bende fobi oldu kuzum ya o sebeple dediydim. Hepimizde günü kurtarma telaşı. Emzik vermiştik bizde ama doktor kızdı, kilo vermesine sebep oluyormuş. Emziksizde derin uyumuyor ne yapacağım bilmiyorum. 1 saattir uyuyor, belki 10 kere uyandı kıpırdadı.Canım haberi attığın için çok teşekkür ederim ben saatlerce açmıyorum 1 dakika gibi bir süre uzaktan ve kademe olarak ayarlıyorum öyle tutuyorum. Zaten çok çabuk rahatlıyor. Tabi ki bunlar günü kurtarmak için yapılan basit şeyler. Bakalım önümüzde bizi bekleyen neler.
Biz veriyoruz mecbur mamayı, çünkü sütüm azdı baştan bu yana. Kaşık biberon olunca alışmaz biberona dediler. Bakalım göreceğiz. Haftaya emzirme danışmanı ile randevum var. O zamana kadar inşallah sütüm de artar kızım da kilo alır. İnşallah sizinde ihtiyacınız kalmaz mamaya. Mama ne kadar veriyorsun? Bu arada kiminle ne konuştum karışıyor aybı şeyleri yazıp soruyorsam kusura bakma.Evet beslenme yetersiz dedi doktor bu yüzden israr ediyor
Bilmiyorum bu gidişle geceleri bir kere mama takviyesine baslayacagim bende
Hele şu gunu atlatayım da
Memeyi zor veriyoruz, istiyorki foşur foşur süt gelsin, uğraşmadan emsin ama nerdeee daha yeni doğru düzgün sütüm geliyor. Bağırış çağırış emiyor. Mecbur mama takviyesi yapıyorum. Kaşık biberon kullanırsan alışmaz dedi hastanedekiler. İnşallah alışmaz. Kaç ml veriyorsun mamayı bir seferde ve günlük toplamda. Emmeyle birlikte 50 veya 60 ml mama içiyoruz. Bazen emme durumuna, sıklığa göre altı veya üstü oluyor. Ayrıca meme de vermeye çalışıyoruz.Öyle bir ağlıyorki dışardan duyan etini koparıyoruz sanacak karnı açsa
Mamayı hep biberonla veriyoruz memese alıyor veriyorumda ama uyuyor genelde 10 çekişten sonra
Onu yapıyor buz gibi ya o tartı
Valla ben emzikle götürdüm doktora hiç bi şey demedi deseydi de ne tepki veirirdim bilmiyorum.o haberi okuduktan sonra bende fobi oldu kuzum ya o sebeple dediydim. Hepimizde günü kurtarma telaşı. Emzik vermiştik bizde ama doktor kızdı, kilo vermesine sebep oluyormuş. Emziksizde derin uyumuyor ne yapacağım bilmiyorum. 1 saattir uyuyor, belki 10 kere uyandı kıpırdadı.
6 0 ml veriyorım ama yetmiyor sanırım hep bir arayıştao haberi okuduktan sonra bende fobi oldu kuzum ya o sebeple dediydim. Hepimizde günü kurtarma telaşı. Emzik vermiştik bizde ama doktor kızdı, kilo vermesine sebep oluyormuş. Emziksizde derin uyumuyor ne yapacağım bilmiyorum. 1 saattir uyuyor, belki 10 kere uyandı kıpırdadı.
Biz veriyoruz mecbur mamayı, çünkü sütüm azdı baştan bu yana. Kaşık biberon olunca alışmaz biberona dediler. Bakalım göreceğiz. Haftaya emzirme danışmanı ile randevum var. O zamana kadar inşallah sütüm de artar kızım da kilo alır. İnşallah sizinde ihtiyacınız kalmaz mamaya. Mama ne kadar veriyorsun? Bu arada kiminle ne konuştum karışıyor aybı şeyleri yazıp soruyorsam kusura bakma.
Memeyi zor veriyoruz, istiyorki foşur foşur süt gelsin, uğraşmadan emsin ama nerdeee daha yeni doğru düzgün sütüm geliyor. Bağırış çağırış emiyor. Mecbur mama takviyesi yapıyorum. Kaşık biberon kullanırsan alışmaz dedi hastanedekiler. İnşallah alışmaz. Kaç ml veriyorsun mamayı bir seferde ve günlük toplamda. Emmeyle birlikte 50 veya 60 ml mama içiyoruz. Bazen emme durumuna, sıklığa göre altı veya üstü oluyor. Ayrıca meme de vermeye çalışıyoruz.
Ayy evet soğuk oluyor ama alt açma örtüsü gibi örtü var hiç yoktan iyidir. Dur şimdi tartı fobimde oluşmasıno örtü sıcak tutmaz di mi ya
Hayırla sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinizleKızlar ben elimden geleni yaptım kızım gelmek istemiyor 4 günde 200 Gr almis 3600 olmuş beklersek zaten normal olma ihtimali kalmayacak o yüzden sezaryen olmaya karar verdim kan verdim şimdi yarın anestezi muayenesi olacağımkızımla inatlaştim kazanan o oldu cuma günü kavusuyoruz nasipse
Ben de öyleyimEl uyuşması bende de var bazen hissetmiyorum gece lavaboya kalktım yatak odasının kapısını açamadım elim uyuşmuş eşim kalktı açtı
Benim doktorum dümdüz yatmam söyledi. Hatta yastık bile olmasın dedi de ben yastıkla yattımTeşekkür ederim canım tavsiyelerin için . Öyledir tabi bebiş kokusu başka ah benim inatçı kızımo kadar sabirsizim ki kavuşmak için haftaya kadar bekleyemiycem spinalden sonra nasıl uyumak gerekiyor başımız yukarda mi olacak yoksa dümdüz mü
Arayışta olmasının sebebi sadece seninle tensel temasta olmak istemesi olabilir kuzumm benim kızım gündüz bıraksam 12 saat memede kalabilir tensel teması seviyor çünkü kaka ve çiş sayısına bakarak sütünün yarayıp yaramadigini anlayabilirsin.Yetmiyor diye düşünme bence6 0 ml veriyorım ama yetmiyor sanırım hep bir arayışta
Çok hızlı sindiriyorlar o yüzden doktorlar sık sık emzirin diyor. Mideleri çok küçük olduğu için çabuk doyup çabuk sindirdiklerinden. Sanırım öyledir benim ki de hep aç hiç doymuyor6 0 ml veriyorım ama yetmiyor sanırım hep bir arayışta
En güzel sezeryan özeti geçmişsin tatlımben daha 8. gunden sonra daha agrisiz hareket edebildim canim. fakat ben tup baglarma islemi va yaptirmadm , onun etkisi varmi bilmiyorum.
gunaydin canim
valla cok cabuk bebegini kucagina alicaksin5-10 dk da cikariyorlar bebek ciktikdan sonra biraz sarsiyorlar insani o kisminda tabiki birsey hissetmiyorsun ama vucudunun sallamasi korkutursa seni extra rahatlatici ilac iste veriyorlar hemen gevsemen icin.
onun disinda ilk gun diger gunlere daha rahat cunku cok fazla agri kesici aldigin icin kalkabiliyorsun
sonda ciktiktan sonra idrar yapman onemli. 2-3 gun icinde de buyuk tuvaletini yapmani ve gaz cikarmabi bekliyorlar. ben hepsini 2. gun yapmistm agrisiz sizisiz.
hastanedeyken hemsirelere sor , yataktan kalkip yatmayi , onlar sana dogru olarak nasil oturup kalkicagini gostersin yoksa cok agrin olur. yada hangi pozisyonda uyuman gerekiyor gibi seyleri sor .
oksurmek , hapsirmak veya gulmek cok skntili. karnini tutman lazm. bir bez yada havluyla karnina hafif bastirabilirsin oksurunce vs. daha az acir canin.
ilk 4-5 gun hatta bir hafta agrin fazla olucak . annen veya kv seninle olursa daha rahat edersin.
belki ilk gun sutun gelmeyebilir hic takilma. bestlak damlaya basla . zaten ilk gun bebeklerde hemen emmemiyor , cigneme hareketi gbi seyler yapiyorlar . gumus kapaklarini mutlaka yanina al.
ben anestezi sonrasi kahve fln icmedm bas agrim olmadi ama burda olan cok kisi vardi . kahve al yanina ne olur ne olmaz .
ayaklarini koru. kalin coraplar al yanina. usutme .
ayaklarin cok sisicek ilk bir hafta. onun icin bol bol su ic.
birde dikisin oldugu icin ilk 7-8 gun egilemeyeceksin. esin yada annenin sana giyinirken vs yardim etmesi lazim
simdilik aklima gelenler bunlar
Meme verdiğimde daha meemeden bırakmadan bezi dolduruyo yarın sağlık ocağı kontrolümüz var sorucam ebeyeÇok hızlı sindiriyorlar o yüzden doktorlar sık sık emzirin diyor. Mideleri çok küçük olduğu için çabuk doyup çabuk sindirdiklerinden. Sanırım öyledir benim ki de hep aç hiç doymuyor
Mama takviyesi yapıyorum ya sanırım rahata alıştı memede 5 dk duruyor ondan sonra sinirleniyor istediği gibi gelmediği içinArayışta olmasının sebebi sadece seninle tensel temasta olmak istemesi olabilir kuzumm benim kızım gündüz bıraksam 12 saat memede kalabilir tensel teması seviyor çünkü kaka ve çiş sayısına bakarak sütünün yarayıp yaramadigini anlayabilirsin.Yetmiyor diye düşünme bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?