2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Mama takviyesi yapıyorum ya sanırım rahata alıştı memede 5 dk duruyor ondan sonra sinirleniyor istediği gibi gelmediği için
Şuan yolun çok basindasin herkesin deneyimi elbette farklıdır ama sarılık sırasında deneyimledigim şey sütümü sagip gogusumun sisligini indirdikten sonra sütü daha rahat çekmeye basliyorlar eğer goguslerini her defasında tam bitiremiyorsa ve sagmiyorsan meme ucundaki o sislikte sağlıklı emmeyi engelliyor.Mama bırakma kararı aldıysan bir iki günlük meme kampına alarak asarsin bu işi Allah'ın izniyle.meme reddi yaşandığında mecburen mamaya dönecegiz zaten acil durumlarda ama emzirmek istiyorsan hiç birşeyle ilgilenmeden o mikirdandikca memeyi verirsen toplar iki güne bence çünkü daha çok küçük farkında değil bir çok şeyin.
Memede sinirlenmesinin ve emmemesinin sebebi burun tikanikligi da olabilir burun tikaniksa sağlıklı bir emme gerçekleşmiyor fizyolojik yaparak burunu da acmani tavsiye ederim.

Ben dümdüz uyudum bir sure aonrasinda kaldırdım
Insaalah hayirlisiyla kavus canim melegine

Çok geçmiş olsun canım. Ben ilk sezaryenimde hiç ağrı sızı bilmedim. Ama bunda bugün altıncı günüm yeni yeni rahatladım. Çok ağrım oldu. Her doğum farklı bir deneyim. Tez zamanda toparlarsin inşallah

Burnudda etli doğdu çocuğum benim kaderimi yaşıyor valla saatlerdir ağlıyorum aslında istemeden beni o karanlığa sürüklemiş gelen giden insanlar farkında bile değilim bakamıyorum susturamıyorum diyr ağlıyorum sonra sütüm daha çok gidecek diyorum kimsenin gelip gitmemesi daha iyi insanlae yorumlarını en azından kendine saklıyor valla yoruldum yine elimden geldiği kadar çabalayacağım

Benimki emiyor rahat tutuyor ama daha 5. Dakika da uyuyor aslandan doymuyor yetersiz beslenme var dedi doktor ki surekli dürtüp emzirmeme rağmen
Mecburen dun çekip biberonla verdim xoxuk kendine geldi bayagi da yedi
Nasil bir yol izleyeceğimi hic bilmiyorum şaştım kaldım sabahtan beri tedavisi aksa her yarim.saatte 5 10 dakika emip birskiyor asla almıyor sonra duymadığı için uyumuyor döngü basa donuyor
Tedavisi aşamasında diye okadar emzirmeme rağmen gittim çekip biberonla verdim bayagi yedi
Sorunumuz ne anlayamadim süt var emiyor ama biberonla vermeden tam doymuyor

Mama vermedim daha hiç
Kendi sütüm var
Ama anlamadığım doymuyor, hemen uyuyakaliyor gidip çekip biberobla verince doyup uzun uzun uyuyor
Bende bilemedim ne yapacağımı

Ay ben gülmekten kaç kere altıma kaçırdım hemde karnıma ağrılar saplandı durdu . Eşime dur güldürme dedikçe gülmek geldi hepimize

Valla ben emzikle götürdüm doktora hiç bi şey demedi deseydi de ne tepki veirirdim bilmiyorum.
Hadi ya her doktor farklı bizimki bu yüzden kilo almıyor dedi. Galiba mideyi fazla mı çalıştırıyormuş yoksa bu yüzden emmek mi istemiyormuş unuttum bişry dedi ama kaldırdık hemen arada ağız hareketinden istediğini anlıyorum. Direniyoruz bakalım 24 saati geçtik vermeyeli.

6 0 ml veriyorım ama yetmiyor sanırım hep bir arayışta
2,5-3 saati geçtiyse bizede yetmiyor. Takviye yapıyoruz mutlaka. Ayrıca emziriyorum ama sütüm ne kadar geliyor bilmiyorum. Mamada 60 ml yazdığı için fazla vermek istemedik ama doktor yediği kadar yesin sınır yok diyor. İki gündür bizde bıraktık saymayı.

Benim doktorum dümdüz yatmam söyledi. Hatta yastık bile olmasın dedi de ben yastıkla yattım
Peki bebek için doğrulman gerektiğinde nasıl oldu ? Ben çok zorlandım o yüzden yaatıkla yatıyorum, hem beneği görüyorum hem kalkmam kolay oluyor. Bide yan yatabiliyor musun ? Hamilelikte yan yatmaya alışmışım galiba yan yatasım var ama göbek iç organlar falan alarm veriyor yan yatarken

Kaka ve çiş sayısı nasıl olmalı

Burun çok ufak diye ilk zamanlar önermiyorlar diye biliyorum, nasıl temizleyebiliriz? Karşıdan bakıyorum bişey yok gibi.
Bende de süt az diye sorun var. İstiyor ki foşur foşur süt gelsin ama şimdilik çok zor, sonra da sinirleniyor iyice çığlığı basıyor kıpkırmızı oluyor. 15 veya 20 dk emzirip mama veriyorum mecburen

Mama vermedim daha hiç
Kendi sütüm var
Ama anlamadığım doymuyor, hemen uyuyakaliyor gidip çekip biberobla verince doyup uzun uzun uyuyor
Bende bilemedim ne yapacağımı
Alışkanlık mı yaptı acaba

Ay ben gülmekten kaç kere altıma kaçırdım hemde karnıma ağrılar saplandı durdu . Eşime dur güldürme dedikçe gülmek geldi hepimize
Allah'ım gülmelerden ayırmasın bizi
1 cm açılma var 2 gün içinde bol bol yürü dedi. En son perşembe suni veya Sezeryan
Hadi gönlünce olsun her şey canım benim bir cm bile değildi açılmam parmağımın ucu azıcık girdi dedi doktor

Meme verdiğimde daha meemeden bırakmadan bezi dolduruyo yarın sağlık ocağı kontrolümüz var sorucam ebeye
Gürültülü mü yapıyor benim bebeğim gürültülü yapıyor. Hatta bazen annem ve eşim bana bakıyorlar ben yapıyormuşum gibi

Sürekli vermek gerekiyormuş ilk gün benim sütüm vardı damla damla da olsa yetiyordu akşamına yetmemeye başladı 1 gün boyunca çocuk ağladı durdu açlıktan ağlarmış yavrum mamayı yiyince sustu kendine geldi. Benim sağacak kadar sütüm yoktu ama senin varsa sürekli sağarak ver. Belki çenesi yorulduğu için de emmemiyordur

Doğuran Kızlar sezeryan sonrası gecelik lazım oluyor mu? Şu yanında mutlaka olsun diyeceğiniz şeyler var mı? Pazartesi sezeryan planlanıyor da

Emzirme atleti vs elzem mi? Yoksa normal atlet vs iş görür mü?

Korse takabilitor muyuz alayım mı?

Depend mutlaka olsun bebek maması ve kaşık biberon sezeryan olmadım ama boydan giyilen gecelik aşırı rahat. Korse hakkında bilgi sahibi değilim. Bi de kendin için süt yapıcı yicek ve içecek koy mutlaka. Market abur cuburuna çok yükleniyorsun o da bebekte gaz yapıyor. Kakaolu yiyecekler bana iyi gelmedi. Süt ve süt ürünleri de

İnan aynı ssyler başımdan geçti.2 hafta boyunca ne yaşadığımı bir ben bir Allah bilir.Evin derecesi 22 uzeriyse sıcak yeni doganda uyku yapıyor,. Ben uyandırmak için altını alıyor,üzerindeki kıyafeti inceltiyordum bazen uyanıyor bazen yetmiyordu.Ayak altına parmaklarımla vuravura zorla uyandirmisligim çoktur.Doktor yetersiz beslenme demiş gerçi sana demek ki çene kasları tam gelisemedi.Meme verip daha sonra sonra kalan sütünü biberonla verirsen hem bebek beslenmis olur hem memeyi emerek süt getirmeyi öğrenir.Dogumdan sonra 4. Gün yazıyor imzanda sarılık testi yaptılar mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…