Şuan yolun çok basindasin herkesin deneyimi elbette farklıdır ama sarılık sırasında deneyimledigim şey sütümü sagip gogusumun sisligini indirdikten sonra sütü daha rahat çekmeye basliyorlar eğer goguslerini her defasında tam bitiremiyorsa ve sagmiyorsan meme ucundaki o sislikte sağlıklı emmeyi engelliyor.Mama bırakma kararı aldıysan bir iki günlük meme kampına alarak asarsin bu işi Allah'ın izniyle.meme reddi yaşandığında mecburen mamaya dönecegiz zaten acil durumlarda ama emzirmek istiyorsan hiç birşeyle ilgilenmeden o mikirdandikca memeyi verirsen toplar iki güne bence çünkü daha çok küçük farkında değil bir çok şeyin.Mama takviyesi yapıyorum ya sanırım rahata alıştı memede 5 dk duruyor ondan sonra sinirleniyor istediği gibi gelmediği için
Ben de ablamdan öyle hatırlıyorum doktor yarın oturarak uyu demişti ama kuzenim de yastiksiz yattim rahat ettim diyorBenim doktorum dümdüz yatmam söyledi. Hatta yastık bile olmasın dedi de ben yastıkla yattım
Ben dümdüz uyudum bir sure aonrasinda kaldırdımTeşekkür ederim canım tavsiyelerin için . Öyledir tabi bebiş kokusu başka ah benim inatçı kızımo kadar sabirsizim ki kavuşmak için haftaya kadar bekleyemiycem spinalden sonra nasıl uyumak gerekiyor başımız yukarda mi olacak yoksa dümdüz mü
Çok geçmiş olsun canım. Ben ilk sezaryenimde hiç ağrı sızı bilmedim. Ama bunda bugün altıncı günüm yeni yeni rahatladım. Çok ağrım oldu. Her doğum farklı bir deneyim. Tez zamanda toparlarsin inşallahCanım çok geçmiş olsun....benimde yarın 4.gunum sezaryen sonrasi.çok agriliyim, dayanamıyorum. Eşim kaldırıyor yataktan.bir yandan bel de ağrı var.igne yapılan yerde.rahmim de sancı var.gogusler desen yara.surekli bakim yapıyorum,kalkan takıyorum .3. Ve en kötü sezaryenim bu oldu.yaşim ilerledi diye mi bilemiyorum. Geçmezse dr a gidecem mecbur
Burnudda etli doğdu çocuğum benim kaderimi yaşıyor valla saatlerdir ağlıyorum aslında istemeden beni o karanlığa sürüklemiş gelen giden insanlar farkında bile değilim bakamıyorum susturamıyorum diyr ağlıyorum sonra sütüm daha çok gidecek diyorum kimsenin gelip gitmemesi daha iyi insanlae yorumlarını en azından kendine saklıyor valla yoruldum yine elimden geldiği kadar çabalayacağımŞuan yolun çok basindasin herkesin deneyimi elbette farklıdır ama sarılık sırasında deneyimledigim şey sütümü sagip gogusumun sisligini indirdikten sonra sütü daha rahat çekmeye basliyorlar eğer goguslerini her defasında tam bitiremiyorsa ve sagmiyorsan meme ucundaki o sislikte sağlıklı emmeyi engelliyor.Mama bırakma kararı aldıysan bir iki günlük meme kampına alarak asarsin bu işi Allah'ın izniyle.meme reddi yaşandığında mecburen mamaya dönecegiz zaten acil durumlarda ama emzirmek istiyorsan hiç birşeyle ilgilenmeden o mikirdandikca memeyi verirsen toplar iki güne bence çünkü daha çok küçük farkında değil bir çok şeyin.
Memede sinirlenmesinin ve emmemesinin sebebi burun tikanikligi da olabilir burun tikaniksa sağlıklı bir emme gerçekleşmiyor fizyolojik yaparak burunu da acmani tavsiye ederim.
Benimki emiyor rahat tutuyor ama daha 5. Dakika da uyuyor aslandan doymuyor yetersiz beslenme var dedi doktor ki surekli dürtüp emzirmeme rağmenŞuan yolun çok basindasin herkesin deneyimi elbette farklıdır ama sarılık sırasında deneyimledigim şey sütümü sagip gogusumun sisligini indirdikten sonra sütü daha rahat çekmeye basliyorlar eğer goguslerini her defasında tam bitiremiyorsa ve sagmiyorsan meme ucundaki o sislikte sağlıklı emmeyi engelliyor.Mama bırakma kararı aldıysan bir iki günlük meme kampına alarak asarsin bu işi Allah'ın izniyle.meme reddi yaşandığında mecburen mamaya dönecegiz zaten acil durumlarda ama emzirmek istiyorsan hiç birşeyle ilgilenmeden o mikirdandikca memeyi verirsen toplar iki güne bence çünkü daha çok küçük farkında değil bir çok şeyin.
Memede sinirlenmesinin ve emmemesinin sebebi burun tikanikligi da olabilir burun tikaniksa sağlıklı bir emme gerçekleşmiyor fizyolojik yaparak burunu da acmani tavsiye ederim.
Mama vermedim daha hiço haberi okuduktan sonra bende fobi oldu kuzum ya o sebeple dediydim. Hepimizde günü kurtarma telaşı. Emzik vermiştik bizde ama doktor kızdı, kilo vermesine sebep oluyormuş. Emziksizde derin uyumuyor ne yapacağım bilmiyorum. 1 saattir uyuyor, belki 10 kere uyandı kıpırdadı.
Biz veriyoruz mecbur mamayı, çünkü sütüm azdı baştan bu yana. Kaşık biberon olunca alışmaz biberona dediler. Bakalım göreceğiz. Haftaya emzirme danışmanı ile randevum var. O zamana kadar inşallah sütüm de artar kızım da kilo alır. İnşallah sizinde ihtiyacınız kalmaz mamaya. Mama ne kadar veriyorsun? Bu arada kiminle ne konuştum karışıyor aybı şeyleri yazıp soruyorsam kusura bakma.
Memeyi zor veriyoruz, istiyorki foşur foşur süt gelsin, uğraşmadan emsin ama nerdeee daha yeni doğru düzgün sütüm geliyor. Bağırış çağırış emiyor. Mecbur mama takviyesi yapıyorum. Kaşık biberon kullanırsan alışmaz dedi hastanedekiler. İnşallah alışmaz. Kaç ml veriyorsun mamayı bir seferde ve günlük toplamda. Emmeyle birlikte 50 veya 60 ml mama içiyoruz. Bazen emme durumuna, sıklığa göre altı veya üstü oluyor. Ayrıca meme de vermeye çalışıyoruz.
Ayy evet soğuk oluyor ama alt açma örtüsü gibi örtü var hiç yoktan iyidir. Dur şimdi tartı fobimde oluşmasıno örtü sıcak tutmaz di mi ya
Ay ben gülmekten kaç kere altıma kaçırdımÇok teşekkür ederim canım annem ablam eşim yanımda olacak destek ekibim hazırgümüş kapak kalın çorap bestlak falan çantamda. Emzirme yastığımı da alacağım yanıma . Tek korkum çok gülmek, eşim çok esprili biri gülerken karnım acır diye çok korkuyorum hastanenin koridorlarında kahve standları var ama yanıma almam da gerekir mi bir de altkatta Starbucks da var. Acı eşiğin nasıl normalde çabuk toparlamissin bence masallah.
1 cm açılma var 2 gün içinde bol bol yürü dedi. En son perşembe suni veya SezeryanYavrum haber et bize 11 deydi dimi randevun inşallah açılman olmuştur. Ben de dua ediyorum hala yarına kadar sancilanayim da apar topar doğumhaneye alsınlar diye
o bir cm açılmayı bile maşallah doktorlar nasıl görebiliyor ya1 cm açılma var 2 gün içinde bol bol yürü dedi. En son perşembe suni veya Sezeryan
Hadi ya her doktor farklı bizimki bu yüzden kilo almıyor dedi. Galiba mideyi fazla mı çalıştırıyormuş yoksa bu yüzden emmek mi istemiyormuş unuttum bişry dedi amaValla ben emzikle götürdüm doktora hiç bi şey demedi deseydi de ne tepki veirirdim bilmiyorum.
2,5-3 saati geçtiyse bizede yetmiyor. Takviye yapıyoruz mutlaka. Ayrıca emziriyorum ama sütüm ne kadar geliyor bilmiyorum. Mamada 60 ml yazdığı için fazla vermek istemedik ama doktor yediği kadar yesin sınır yok diyor. İki gündür bizde bıraktık saymayı.6 0 ml veriyorım ama yetmiyor sanırım hep bir arayışta
Peki bebek için doğrulman gerektiğinde nasıl oldu ? Ben çok zorlandım o yüzden yaatıkla yatıyorum, hem beneği görüyorum hem kalkmam kolay oluyor. Bide yan yatabiliyor musun ? Hamilelikte yan yatmaya alışmışım galiba yan yatasım var ama göbek iç organlar falan alarm veriyor yan yatarkenBenim doktorum dümdüz yatmam söyledi. Hatta yastık bile olmasın dedi de ben yastıkla yattım
Kaka ve çiş sayısı nasıl olmalıArayışta olmasının sebebi sadece seninle tensel temasta olmak istemesi olabilir kuzumm benim kızım gündüz bıraksam 12 saat memede kalabilir tensel teması seviyor çünkü kaka ve çiş sayısına bakarak sütünün yarayıp yaramadigini anlayabilirsin.Yetmiyor diye düşünme bence
Burun çok ufak diye ilk zamanlar önermiyorlar diye biliyorum, nasıl temizleyebiliriz? Karşıdan bakıyorum bişey yok gibi.Şuan yolun çok basindasin herkesin deneyimi elbette farklıdır ama sarılık sırasında deneyimledigim şey sütümü sagip gogusumun sisligini indirdikten sonra sütü daha rahat çekmeye basliyorlar eğer goguslerini her defasında tam bitiremiyorsa ve sagmiyorsan meme ucundaki o sislikte sağlıklı emmeyi engelliyor.Mama bırakma kararı aldıysan bir iki günlük meme kampına alarak asarsin bu işi Allah'ın izniyle.meme reddi yaşandığında mecburen mamaya dönecegiz zaten acil durumlarda ama emzirmek istiyorsan hiç birşeyle ilgilenmeden o mikirdandikca memeyi verirsen toplar iki güne bence çünkü daha çok küçük farkında değil bir çok şeyin.
Alışkanlık mı yaptı acabaMama vermedim daha hiç
Kendi sütüm var
Ama anlamadığım doymuyor, hemen uyuyakaliyor gidip çekip biberobla verince doyup uzun uzun uyuyor
Bende bilemedim ne yapacağımı
Allah'ım gülmelerden ayırmasın biziAy ben gülmekten kaç kere altıma kaçırdımhemde karnıma ağrılar saplandı durdu . Eşime dur güldürme dedikçe gülmek geldi hepimize
Hadi gönlünce olsun her şey canım benim bir cm bile değildi açılmam parmağımın ucu azıcık girdi dedi doktor1 cm açılma var 2 gün içinde bol bol yürü dedi. En son perşembe suni veya Sezeryan
Gürültülü mü yapıyor benim bebeğim gürültülü yapıyor. Hatta bazen annem ve eşim bana bakıyorlar ben yapıyormuşum gibiMeme verdiğimde daha meemeden bırakmadan bezi dolduruyo yarın sağlık ocağı kontrolümüz var sorucam ebeye
İnşallah açılman devam eder canım. Ben de yarın gideceğim kontrole. Bakalım ne diyecek doktor1 cm açılma var 2 gün içinde bol bol yürü dedi. En son perşembe suni veya Sezeryan
Sürekli vermek gerekiyormuş ilk gün benim sütüm vardı damla damla da olsa yetiyordu akşamına yetmemeye başladı 1 gün boyunca çocuk ağladı durdu açlıktan ağlarmış yavrum mamayı yiyince sustu kendine geldi. Benim sağacak kadar sütüm yoktu ama senin varsa sürekli sağarak ver. Belki çenesi yorulduğu için de emmemiyordurBenimki emiyor rahat tutuyor ama daha 5. Dakika da uyuyor aslandan doymuyor yetersiz beslenme var dedi doktor ki surekli dürtüp emzirmeme rağmen
Mecburen dun çekip biberonla verdim xoxuk kendine geldi bayagi da yedi
Nasil bir yol izleyeceğimi hic bilmiyorum şaştım kaldım sabahtan beri tedavisi aksa her yarim.saatte 5 10 dakika emip birskiyor asla almıyor sonra duymadığı için uyumuyor döngü basa donuyor
Tedavisi aşamasında diye okadar emzirmeme rağmen gittim çekip biberonla verdim bayagi yedi
Sorunumuz ne anlayamadim süt var emiyor ama biberonla vermeden tam doymuyor
Depend mutlaka olsun bebek maması ve kaşık biberon sezeryan olmadım ama boydan giyilen gecelik aşırı rahat. Korse hakkında bilgi sahibi değilim. Bi de kendin için süt yapıcı yicek ve içecek koy mutlaka. Market abur cuburuna çok yükleniyorsun o da bebekte gaz yapıyor. Kakaolu yiyecekler bana iyi gelmedi. Süt ve süt ürünleri deDoğuran Kızlar sezeryan sonrası gecelik lazım oluyor mu? Şu yanında mutlaka olsun diyeceğiniz şeyler var mı? Pazartesi sezeryan planlanıyor da
Emzirme atleti vs elzem mi? Yoksa normal atlet vs iş görür mü?
Korse takabilitor muyuz alayım mı?
İnan aynı ssyler başımdan geçti.2 hafta boyunca ne yaşadığımı bir ben bir Allah bilir.Evin derecesi 22 uzeriyse sıcak yeni doganda uyku yapıyor,. Ben uyandırmak için altını alıyor,üzerindeki kıyafeti inceltiyordum bazen uyanıyor bazen yetmiyordu.Ayak altına parmaklarımla vuravura zorla uyandirmisligim çoktur.Doktor yetersiz beslenme demiş gerçi sana demek ki çene kasları tam gelisemedi.Meme verip daha sonra sonra kalan sütünü biberonla verirsen hem bebek beslenmis olur hem memeyi emerek süt getirmeyi öğrenir.Dogumdan sonra 4. Gün yazıyor imzanda sarılık testi yaptılar mi ?Benimki emiyor rahat tutuyor ama daha 5. Dakika da uyuyor aslandan doymuyor yetersiz beslenme var dedi doktor ki surekli dürtüp emzirmeme rağmen
Mecburen dun çekip biberonla verdim xoxuk kendine geldi bayagi da yedi
Nasil bir yol izleyeceğimi hic bilmiyorum şaştım kaldım sabahtan beri tedavisi aksa her yarim.saatte 5 10 dakika emip birskiyor asla almıyor sonra duymadığı için uyumuyor döngü basa donuyor
Tedavisi aşamasında diye okadar emzirmeme rağmen gittim çekip biberonla verdim bayagi yedi
Sorunumuz ne anlayamadim süt var emiyor ama biberonla vermeden tam doymuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?