2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Merhaba kızlar doğru düzgün giremiyorum özledim sizleri. Ağrılar, süt kokuları gelen giden, duygusal iniş çıkışlar sürekli ağlamaklı haller psikolojimi iyi tutmaya çalışıyorum ama bazen kendime engel olamıyorum. Ama miniğim için değer illaki geçecek bu duygular düzelecek biraz daha zaman var

Bugün sancılarım 80 e çıktı ama hala açılma yoktu yarın 14 de sezaryen olacağım ama doktorum akşam suyun gelir dayanilmayacak bir sancın olur gel mutlaka dedi. Yarın 14 e kadar geldi geldi gelmedi alacaklar
Senin bebiş pek bir nazlı çıktı desene. Hakkında hayırlısı olsun sağlıkla gelsin de

Ameliyat saatine kadar bir umudum var ama çok da sartlamak istemiyorum kendimi anın tadını çıkarmam lazım
Aynen canım anın tadını çıkar ye iç keyfine bak ama sıcak suya oturmani tavsiye ederim bana çok iyi gelmişti. Küvet olmadığından bebişin küvetine sıcak su doldurup içine oturdum

Ameliyat saatine kadar bir umudum var ama çok da sartlamak istemiyorum kendimi anın tadını çıkarmam lazım
Birde doğum yaptığım gün gündüz muayene olmuştum doktor alttan baktı 2santim açılma var dedi ve uğrasti biraz doğun hızlansın diye uyardım dedi. Sancımdw hiç çıkmamıştı. Eve geldim patlıcan oturtma pilav ayran yaptım bı güzel baktım sancılarım geliyo. Eşime dedimki elini çabuk tut temizleyelim su mutfağı benim sancılar geliyo etrafı bir güzel temizledik gidip suya oturdum çıktım eşimle çocuklarla vakit geçirdim akşam 9da artık kanamam iyice fazlalasmıştı ve sancımda vardı hastahaneye gittik açılmam 5 santim ve 8 santime kadar çok güzel idare ettim sadece son 1saat çok zorlandım ama çok güzel bir süreç yaşadım. 2 travmali doğumdan sonra bu çok güzeldi

Benim hiç açılmam yok hala mecbur sezaryen olacağım dünden bugüne hiçbir şey değişmemiş

Canım emme ile sağma ölçütleri aynı olmuyor. Kendine bir alan hazırla atıştırmalıkların kitabın yada tv karşısına falan ve bebişini gündüzleri 2 gün kucağından indirme her mızırdandığında bir yudum bile içmesi senin sütünü arttıracak çene kaslarını geliştirecek.

İdrar yaparken yanma 4-5 gün az az oldu ben de hele ilk gün çok acılıydı ama sonda yüzündendi. Baş ağrım çok şükür hiç olmadı ama kahve ve bitteri sık tükettim. Bel ağrısı da valla oğlumda normal ve epiduralsız olmasına rağmen daha çok yaşamıştım ki hâlâ onun biraz etkisi var ama kızımda yaşamadım çünkü oğlumda emzirme yastığım yoktu ve öne eğilerek emziriyordum bu da bel ağrısı yaptı hep fakat kızımda Emzirme yastığı kullanıp belimi de yastıkla destekleyerek emziriyorum çok rahat oluyor ve o sayede bel ağrısı da çekmiyorum

Paylasimin icin tesekkur ederim. Demekki sondadan kaynaklaniyo of cok zor yaa valla canimdwn bezdim. Peki adet sancisi gibi swncilar yasadiniz mi?

Benim hiç açılmam yok hala mecbur sezaryen olacağım dünden bugüne hiçbir şey değişmemiş
Sezaryenle ilgili 2. Gün ayaklanmıştım ben. Karnına bastırılma zamanında zaten daha uyuşuk oluyorsun bi o can yakıyordu. Dayanılmayacak gibi değil. Sen çok kilo almadın ve yürüyüş vs yaptın çabuk toparlayacağını düşünüyorum hiç merak etme. Sadece kabız olmamaya çalış bir hafta

Guzel anneler, 3 gunde bebegime ideal süt saglayabildim. Tecrubemj aktarayim belki faydasi olur.
Öncelikle sezeryandan dolayi bebegime egilerek emdirmek her zaman iyi gelmiyo bana sirtim ve dikis agrilarim sebebiyle. Oyuzden baktim ki sık emziremesem mamaya mecbur kalacak. Ama emzirsem agrilarik var. Her neyse ,1) bebegim uyurken hep süt sagdim cok cok az sut gelse de hic vazgecmedm kanallar acilsin diye.
2) sagdigim sutleri siringayla verdim biberonla icip rahata alisip memeyi birakmasin diye.
3) Ilk 3 gun hemsire tavsiyesiyle , sutum artip ideal hale gelene dek siringayla mama verdim ki sarilik olmasin kilo kaybi yasanmasin.
4) otomatik pompaya devam ettim hep ve gogus ucu yaram olmasn diye gumus kapaklari hep kullaniyorum.Bugun dogum yapali 4. Gunum ve 5 ila 10 dk icinde bebegime ideal süt doluyo sut kabina. He tabiki soyleneyi unuttum bestlak damla , bol su , elma kompostosu ve corba da tujetiyorum.
Lutfen vazgecmryin. Bebegimin emme gucu kuvvetli, simdi emzirebildigim zamanlarda cok rahat emip uyuyor.

Öyle yapıcam canım, benim kız mamada sonra uyuyor 3 saat sonra anca kalkıyor direkt meme veriyorum sonra mama veriyorum ama artık uyanık olduğu her dakika meme vereyim

Artık sabrım tükendiği için çocuk hqsta 40 çıkınca gelirsiniz diyip üstü kapalı reddediyorum başka çare yok

Bazen annem bile yapıyor bugün tartıştım yeter artık diye kırmak istemiyorum temizliğe,yemeğe,bebeğe her şeye ystişmeye calışıyor ama bazen koca karı gibi konuşup insanın sinirini tepesine çıkarıyor

Ayy inşallah şuan kabızlık yok lifli gıdalarla beslenmem lazım komposto falan yaparız bol bol

Benim annem de öyle sütün yok diyip duruyor biliyorum az var ama eme eme artacak diyorum mama ver diyor, uğraşma diyor. Çocuk 3 saattir uyuyor, uyandırıp meme vermeye çalışıyorum uyandırma bırak uyusun diyor burnunu açalım diyorum çocuğun başını üşüttünüz diyor.. Ay bilmiyorum zaten ruh halim iyi değil hiç az olan sütüm hepten kesilecek diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…