Sen doğurdunmu canım gözün aydın olsun Allah analı babalı büyütsünBenim sezeryan sonrasi bu 4.gunum ve hala agrilwrim cok.
Benim miyom da alinmis sezeryan sirasinda. Ondan mi acaba?
Senin bebiş pek bir nazlı çıktı desene.Bugün sancılarım 80 e çıktı ama hala açılma yoktu yarın 14 de sezaryen olacağım ama doktorum akşam suyun gelir dayanilmayacak bir sancın olur gel mutlaka dedi. Yarın 14 e kadar geldi geldi gelmedi alacaklar
Ameliyat saatine kadar bir umudum var ama çok da sartlamak istemiyorum kendimi anın tadını çıkarmam lazımSenin bebiş pek bir nazlı çıktı desene.Hakkında hayırlısı olsun sağlıkla gelsin de
Aynen canım anın tadını çıkar ye iç keyfine bak ama sıcak suya oturmani tavsiye ederim bana çok iyi gelmişti. Küvet olmadığından bebişin küvetine sıcak su doldurup içine oturdumAmeliyat saatine kadar bir umudum var ama çok da sartlamak istemiyorum kendimi anın tadını çıkarmam lazım
Birde doğum yaptığım gün gündüz muayene olmuştum doktor alttan baktı 2santim açılma var dedi ve uğrasti biraz doğun hızlansın diye uyardım dedi. Sancımdw hiç çıkmamıştı. Eve geldim patlıcan oturtma pilav ayran yaptım bı güzel baktım sancılarım geliyo. Eşime dedimki elini çabuk tut temizleyelim su mutfağı benim sancılar geliyo etrafı bir güzel temizledik gidip suya oturdum çıktım eşimle çocuklarla vakit geçirdim akşam 9da artık kanamam iyice fazlalasmıştı ve sancımda vardı hastahaneye gittik açılmam 5 santim ve 8 santime kadar çok güzel idare ettim sadece son 1saat çok zorlandım ama çok güzel bir süreç yaşadım. 2 travmali doğumdan sonra bu çok güzeldiAmeliyat saatine kadar bir umudum var ama çok da sartlamak istemiyorum kendimi anın tadını çıkarmam lazım
Benim hiç açılmam yok hala mecbur sezaryen olacağım dünden bugüne hiçbir şey değişmemişBirde doğum yaptığım gün gündüz muayene olmuştum doktor alttan baktı 2santim açılma var dedi ve uğrasti biraz doğun hızlansın diye uyardım dedi. Sancımdw hiç çıkmamıştı. Eve geldim patlıcan oturtma pilav ayran yaptım bı güzel baktım sancılarım geliyo. Eşime dedimki elini çabuk tut temizleyelim su mutfağı benim sancılar geliyo etrafı bir güzel temizledik gidip suya oturdum çıktım eşimle çocuklarla vakit geçirdim akşam 9da artık kanamam iyice fazlalasmıştı ve sancımda vardı hastahaneye gittik açılmam 5 santim ve 8 santime kadar çok güzel idare ettim sadece son 1saat çok zorlandım ama çok güzel bir süreç yaşadım. 2 travmali doğumdan sonra bu çok güzeldi
Canım emme ile sağma ölçütleri aynı olmuyor. Kendine bir alan hazırla atıştırmalıkların kitabın yada tv karşısına falan ve bebişini gündüzleri 2 gün kucağından indirme her mızırdandığında bir yudum bile içmesi senin sütünü arttıracak çene kaslarını geliştirecek.Kızlar ben şimdi elektrikli pompa ile sütümü sağdım iki meme birlikte toplam 15 ml civarı çıktısütüm çok az bebeğim daha 3 4 gündür emiyor artar mı acaba? Mama takviyesi de yapıyorum. Ama biberon çok sevmiyor hepsini bitirmiyor 50 ml yapıyorum genelde. Dibinde kalıyor. Ama kakalı, çişli bez sayısı normal. Beslenme sonrası da uyuyor. Aç olsa uyur muydu? Dün kontrolü vardı ve 70 80 gr kilo vermişti
İdrar yaparken yanma 4-5 gün az az oldu ben de hele ilk gün çok acılıydı ama sonda yüzündendi. Baş ağrım çok şükür hiç olmadı ama kahve ve bitteri sık tükettim. Bel ağrısı da valla oğlumda normal ve epiduralsız olmasına rağmen daha çok yaşamıştım ki hâlâ onun biraz etkisi var ama kızımda yaşamadım çünkü oğlumda emzirme yastığım yoktu ve öne eğilerek emziriyordum bu da bel ağrısı yaptı hep fakat kızımda Emzirme yastığı kullanıp belimi de yastıkla destekleyerek emziriyorum çok rahat oluyor ve o sayede bel ağrısı da çekmiyorumKizlar ozellikle sezeryan dogum sonrasi yasadiklarinizi lutfen paylasir misiniz benimle ? Idrar yaparken bi sure genital bolgede acima, sirt agrisi, bas agrisi, adet sancisi yasadiniz mi? Bu agrilar beni öldüruyo. Normal mi yaa? Yoksw benim vucut mu kotu reaksiyon veriyo bu kadar?
Paylasimin icin tesekkur ederim. Demekki sondadan kaynaklaniyo of cok zor yaa valla canimdwn bezdim. Peki adet sancisi gibi swncilar yasadiniz mi?İdrar yaparken yanma 4-5 gün az az oldu ben de hele ilk gün çok acılıydı ama sonda yüzündendi. Baş ağrım çok şükür hiç olmadı ama kahve ve bitteri sık tükettim. Bel ağrısı da valla oğlumda normal ve epiduralsız olmasına rağmen daha çok yaşamıştım ki hâlâ onun biraz etkisi var ama kızımda yaşamadım çünkü oğlumda emzirme yastığım yoktu ve öne eğilerek emziriyordum bu da bel ağrısı yaptı hep fakat kızımda Emzirme yastığı kullanıp belimi de yastıkla destekleyerek emziriyorum çok rahat oluyor ve o sayede bel ağrısı da çekmiyorum
Sezaryenle ilgili 2. Gün ayaklanmıştım ben. Karnına bastırılma zamanında zaten daha uyuşuk oluyorsun bi o can yakıyordu. Dayanılmayacak gibi değil. Sen çok kilo almadın ve yürüyüş vs yaptın çabuk toparlayacağını düşünüyorum hiç merak etme. Sadece kabız olmamaya çalış bir haftaBenim hiç açılmam yok hala mecbur sezaryen olacağım dünden bugüne hiçbir şey değişmemiş
Öyle yapıcam canım, benim kız mamada sonra uyuyor 3 saat sonra anca kalkıyor direkt meme veriyorum sonra mama veriyorum ama artık uyanık olduğu her dakika meme vereyimCanım emme ile sağma ölçütleri aynı olmuyor. Kendine bir alan hazırla atıştırmalıkların kitabın yada tv karşısına falan ve bebişini gündüzleri 2 gün kucağından indirme her mızırdandığında bir yudum bile içmesi senin sütünü arttıracak çene kaslarını geliştirecek.
Hadi bakalımÖyle yapıcam canım, benim kız mamada sonra uyuyor 3 saat sonra anca kalkıyor direkt meme veriyorum sonra mama veriyorum ama artık uyanık olduğu her dakika meme vereyim
Asırı büyük insan gibiGürültülü mü yapıyor benim bebeğim gürültülü yapıyor. Hatta bazen annem ve eşim bana bakıyorlar ben yapıyormuşum gibi
Artık sabrım tükendiği için çocuk hqsta 40 çıkınca gelirsiniz diyip üstü kapalı reddediyorum başka çare yokKuzum benim sana seni yetersiz hissettiren herkesin Allah cezasını versin.Lohusalik en hassas olduğumuz dönem ve etrafta cok fazla dangalak var.Bebek bu ağlayacak elbette meme isteyecek,sıkılacak,ağlayacak,memnun olmayacak.Onun dünyada tanidigi tek kisi sensin.Ne yaparsan onun iyiliği için yapıyorsundur.Kendini asla suclama,yıpratma..Geçecek bu zorlu süreçBu surecte kimsenin gelmemesi gelmesinden daha çok işe yarıyor sana katılıyorum
Bazen annem bile yapıyor bugün tartıştım yeter artık diye kırmak istemiyorum temizliğe,yemeğe,bebeğe her şeye ystişmeye calışıyor ama bazen koca karı gibi konuşup insanın sinirini tepesine çıkarıyorBugün yeni bir çocuk doktoruna gittik, “annenin morali, beslenmesi huzuru çok önemli” dedi. “O yüzden seni aşağı çekecek moralini bozacak insanları hayatından çıkar, görüşme onlarla, özgüvene ihtiyacın olduğu bi dönemdesin” dedi. Can sıkacak kişiler gelmesin gerçekten. Her şeye konuşuyorlar
Ayy inşallah şuan kabızlık yok lifli gıdalarla beslenmem lazım komposto falan yaparız bol bolSezaryenle ilgili 2. Gün ayaklanmıştım ben. Karnına bastırılma zamanında zaten daha uyuşuk oluyorsun bi o can yakıyordu. Dayanılmayacak gibi değil. Sen çok kilo almadın ve yürüyüş vs yaptın çabuk toparlayacağını düşünüyorum hiç merak etme. Sadece kabız olmamaya çalış bir hafta
Hayır canım o tarz ağrım olmadıPaylasimin icin tesekkur ederim. Demekki sondadan kaynaklaniyo of cok zor yaa valla canimdwn bezdim. Peki adet sancisi gibi swncilar yasadiniz mi?
Benim annem de öyle sütün yok diyip duruyorBazen annem bile yapıyor bugün tartıştım yeter artık diye kırmak istemiyorum temizliğe,yemeğe,bebeğe her şeye ystişmeye calışıyor ama bazen koca karı gibi konuşup insanın sinirini tepesine çıkarıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?