Evet mümkünse yardimlari dokunmayacaksa hic gelmeseler de olurEvet burası gerçekten iyi ki var. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış. Ben de elimden geldiğince girmeye çalışıyorum. İnsanı yargılamayacak insanlara derdini anlatmak iyi geliyor. O kadar abuk subuk şeylere maruz kalıyoruz ki. Dün kayinvalidem beş günlük bebeğe badem yalatmaya çalışıyordu. Yapma diyorum ne var ne olacak diyor. Yani gercekten büyük sınavdan geçiyoruz bu süreçte. Bana faydası olmayacak kimseyi gözümün önünde istemiyorum. Tutturmuslar doğum yapınca büyükler gelir. Anasını satayım oturmaya değil yardıma gelsinler. Bu halimle dün oğlumu parka çıkardım. Eşim mirin kırın ediyor, kayınvalidem oralı değil. Sonra ben çıkarken bu halinle niye çıkıyorsun diyorlar. E siz goturmeyince ben görüyorum dedim yani. Çünkü oğlumun da ilgiye ihtiyacı var. Onu bu süreçte ihmal etmek istemiyorum. Ama içimden hep geçecek diyorum. Biliyorum geçecek.
Of ya fenaymis3.hafta.hala çok yoğun geliyor canım
Durup durup bir anda pat diyemi geliyor3.hafta.hala çok yoğun geliyor canım
1 haftada 1.300 Gr almış bu hafta çok şaşırdım yanlış olmasın falan dedim hatta inanamadimDoktorunun ne dediği önemli kuzum
Bende ilk korkmustum beslenemedigini düşündüm
Normalmis ilk kontrolde oyle çıkması.
MaşAllah1 haftada 1.300 Gr almış bu hafta çok şaşırdım yanlış olmasın falan dedim hatta inanamadimSarılık 0a düşmüş şükür
1 haftada 1.300 Gr almış bu hafta çok şaşırdım yanlış olmasın falan dedim hatta inanamadimSarılık 0a düşmüş şükür
Benim nst de 15 den yukarı hiç çıkmıyorEvet benim en çok belim ağrıyordu kasıklarıma belimden kasıklarıma vuran ağrım vardı. Nst de çıkmıyordu ama vardı
Aynı süreçleri yaşamışız benim bebeğim de 6 gün kuvozde kaldı. Biz de yeni kavuştuk insan korkuyor ama bir şey olacak diye. Bir yandan da dinlenme fırsatı oluyor o uyudukça ama bi yandan da korkuyorum sarılık olur, kan şekeri düşer diyeYaa aynen iste su an esimle yartistik bu yuzden..korkuyorum bisey ol.asin allah korusun..zaten yeni kavustuk 3.gunumuz bu yogun bakimda kuvozdeydi..bana misin demiyor hep uyusun derdindee
Dert etme seninki mecburi ihmal. Anlatırsınız anlarlar. Allah hepimize kolaylık versin.Evet mümkünse yardimlari dokunmayacaksa hic gelmeseler de olur
Tani alınmayız darilmayiz zaten ilgilenecek zaman yok onlarla oturup ta uzun uzun sohbet edecek hal yok iste gelde anlat
Evet bebeklerden cok diğer cocuklarin ihtiyaci var ilgiye birden geri planda oluyorlar ister istemez
Bende eşime dedim ara tatil al sinamaya götür gezdir mutlu olsun ihmal etmek asla istemiyorum ama iste ilk defa iki gun ayri kaldik bile ister istemez ihmal ediliyorlar
Canım doğumdan sonra 20 gram vermişti sonra biraz almıştı sonra gene vermişti kuvozden çıktığı kiloya göre 70 80 gram vermişCanım doğduğunda kaç kilo çıkmıştı hemen kaç kiloya düşmüştü mesela bu verdiği gramlar doğduktan sonraki düştü kilodan sonra mı düşmüş
Aa ben de o şekilde bakayım canım iyi oldu söylediğinCanım bizim doktor karnını çizdi çizgi sarıydı. Bir de gözünün akı sarıydı. Bir öyle bak istersen. Sarı, turuncu, kırmızı renk giydirme yanıltıyormus.
Aynen ben de oyleyim, sirt agrim da oluyo ozellikle sag taraf. bi de miyomumu almis doktor onun ekledigi agrilar daha beter. Siddetli adet agrisi cekiyorum agri kesici cok iyi etki etmiyo oturdum agladim inan yarim insan gibiyim. Annem sayesinde cocukla ilgileniyorum diger herseyi annem yapiyo. Cildiracagm bakalim ne zaman rahat erer agrilarimGenital bölgede acıma oldu guzu kendimi sıkıyodum idrarı yaparken ,şiddetli baş ağrım oldu nerdeyse 10 günü buldu tamamen geçmesi, karnımda hissiszlik hala devam ediyor
Benim 9 gün oldu baya az az geliyor hatta 2 gün gelmedi şimdi yeni az geldiOf ya fenaymis
Canım, annem çenesi daha güçlenmedi normal diyor. Emzirme için hastaneye gittik. Beslenmesine göre 2 veya 3 saatte bir uyandırın önce meme verin diyorlar. Her memeyi 15 20 şer dakika emmeliymiş( bende süt az geliyor, daha tam kavramadı kızım memeyi, belki o yüzden bana öyle demişlerdir bilemiyorum) sonra içebildiği kadar mama vereceksin dediler. Bu yüzden 1 kaşık biberon daha aldık yedekledikHayir hep emziriyordum doktor beslenme yetersiz dedi
5 dakika emip birskiyor hic biberon vermemiştim daha biberon yeni verdim bende anlamadım ki niye öyle
Bundan sonra nasıl yapayım
2-3 kaka oluyor çiş de var ama o saymadım 5 belki. Kilo vermiş kızım, az kilo alımı diyorlarGünde 2/3 kaka yapiyorsa ortalama 6/7 kere altı degisiyorsa çiş yapıyorsa o çocuk doyuyordur.bebege Kg bazında bakmak biraz yipratici ve yanıltıcı diye düşünüyorum
İlk başta yapılanlar aynı sma bilmiyorum içime sinmeyen şeyler varDoğum yaptığım hastanede ertesi gün Yenidoğan için çağırdılar gittik öncelikle bebeği soyuyoruz sonra boy kilo için tartıma götürüyoruz tartıldıktan sonra da doktorumuzun yanına gidiyoruz bebek giyinik olmadığı için hemen muayenesini yapıyor sarılık kontrolü için verdikleri kağıda bakıyor kilosuna bakıyor ondan sonra bizi kafaya böbrek bacak kasık ultrasonuna göndermişti ilk zaman kan almıştı O kanadı enfeksiyon vardı düzelmiş mi diye ondan sonra bir gün durup bir gün çağırdı sürekli sarılık kontrolü ve kilo için ugün de gayet kilo İyi almış dedi Bir aylık olunca göz kardiyoloji ve kalça ultrasonu için randevu alıp tekrar gelin dedi
Bende de oldu o ağrılar. Sondadan olurmuş. Hamilelikte akıntım çoktu, o mu tetikledi bilmiyorum bu aralar kaşıntı da eklendi. Adet sancısı gibi sancım da çoktu, zaten kocaman parça da geldi eve çıktıktan sonra. O parça gelince biraz hafifledi ağrılarım ama var hala.Kizlar ozellikle sezeryan dogum sonrasi yasadiklarinizi lutfen paylasir misiniz benimle ? Idrar yaparken bi sure genital bolgede acima, sirt agrisi, bas agrisi, adet sancisi yasadiniz mi? Bu agrilar beni öldüruyo. Normal mi yaa? Yoksw benim vucut mu kotu reaksiyon veriyo bu kadar?
2 hafta oldu hala dikişlerim acıyor. Miyom da alındı ondan mı bilmiyorum ama herkeste olmayan yan etkiler oldu bende. Ayaklarımda uyuşukluk var hala. İlk günler bir defa yan yattım tövbe ettim ağrıdan farklı bişeydi o, yutkunamadım neredeyse nefes alamadım.Benim şu an çok rahat, ilk zamanlar yan yatamıyordum ağrıyordu ama şu an yatıyorum acımıyor. Artık rahat hareket ediyorum bir sıkıntım yok çok şükürbir haftadan sonra büyük oranda normalde dönüyorsun
Benimde alındı, 2 hafta oldu hala dikişlerim acıyorBenim sezeryan sonrasi bu 4.gunum ve hala agrilwrim cok.
Benim miyom da alinmis sezeryan sirasinda. Ondan mi acaba?
Maşallah darısı başımaGuzel anneler, 3 gunde bebegime ideal süt saglayabildim. Tecrubemj aktarayim belki faydasi olur.
Öncelikle sezeryandan dolayi bebegime egilerek emdirmek her zaman iyi gelmiyo bana sirtim ve dikis agrilarim sebebiyle. Oyuzden baktim ki sık emziremesem mamaya mecbur kalacak. Ama emzirsem agrilarik var. Her neyse ,1) bebegim uyurken hep süt sagdim cok cok az sut gelse de hic vazgecmedm kanallar acilsin diye.
2) sagdigim sutleri siringayla verdim biberonla icip rahata alisip memeyi birakmasin diye.
3) Ilk 3 gun hemsire tavsiyesiyle , sutum artip ideal hale gelene dek siringayla mama verdim ki sarilik olmasin kilo kaybi yasanmasin.
4) otomatik pompaya devam ettim hep ve gogus ucu yaram olmasn diye gumus kapaklari hep kullaniyorum.Bugun dogum yapali 4. Gunum ve 5 ila 10 dk icinde bebegime ideal süt doluyo sut kabina. He tabiki soyleneyi unuttum bestlak damla , bol su , elma kompostosu ve corba da tujetiyorum.
Lutfen vazgecmryin. Bebegimin emme gucu kuvvetli, simdi emzirebildigim zamanlarda cok rahat emip uyuyor.
mama şekeri yükseltir ondan uyur demişti hemşire. Ağlıyor mu memede bebeğinÖyle yapıcam canım, benim kız mamada sonra uyuyor 3 saat sonra anca kalkıyor direkt meme veriyorum sonra mama veriyorum ama artık uyanık olduğu her dakika meme vereyim
Açlıpından değilde kendinii güvende hissettiği için seni ister diye biliyorum. Bebek emmesi pompadan daha etkiliKızlar hepinize merhaba, benim bebeğim benim lokumu aldığı her an meme istiyor. Acaba sütüm yetmiyor mu anlayamıyorumpompa ile sagdigimdada epeyce az geliyor. Bebek emmesi ile pompa aynı etkide mi acaba
Emerken yutkunma sesi oluyosa yeterince cekiyo gogsunu demektir.Kızlar hepinize merhaba, benim bebeğim benim lokumu aldığı her an meme istiyor. Acaba sütüm yetmiyor mu anlayamıyorumpompa ile sagdigimdada epeyce az geliyor. Bebek emmesi ile pompa aynı etkide mi acaba
Darısı başımıza1 haftada 1.300 Gr almış bu hafta çok şaşırdım yanlış olmasın falan dedim hatta inanamadimSarılık 0a düşmüş şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?