- 25 Kasım 2020
- 3.123
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.460
- 83
Bugün bende banyo yaptırdım narkoz verilmiş gibi uyuyor uyurken bile özlüyorum bebeğimiBelki senin bebiş olmaz
Benimki banyo yapınca rahatlıyor poğaça gibi
Ağlamadan ziyade kakasına bak canımAynen canım bizim de öyle sanırım olağan bir durum gibi geldi. Şimdi yoğurt yedim bebeğimin durumuna bakıcam süt ve süt ürünlerine alerjisi var mı diye bi test edicem ağlamasından anlarım diye düşünüyorum
Daha bugün sarılıkla ilgili hurafeler diye bir yazı okudum. Aralarında şekerli su vermek vardı. Olumsuz olabilecek etkileri yazıyordu. Bak eke ekliyorum kısa bir görselini. Bana mantıklı geldi böyle bir etki.annemi öpeyim bari. Benim ki tuza takmış kafa yı bi de sarılığı çabuk atsın diye zemzem suyuna şeker atıp günlük 1 Çay kaşığı veriyor verme diyorum bağırsaklarına zararı olur daha çok küçük diyorum. Sizin bağırsaklarınız nasıl diyor ki ailemizin maşallahı sindirim sistemimiz güzel çalışır ben yine de verdirmemeye çalışıyorum. Anne sütü en güzeli
Okyanus ben senin cesaretini çok takdir ediyorum. Senin kadar cesur olamadım açılma yok bebek kanala inmedi diye direkt sezaryeni kabul ettim suni sancı bile almadan. İnşallah en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursunAcılma olayı uzun sürüyor canım ilk doğum gibi düşün daha önce hiç acılmadı cunku 25 saat sancı cektim ne suni sancı verebiliyolar nede karnına bastırabiliyorlar Allah dan gelenle yapmanı bekliyolar eğer kararlıysan yapabilirsin tabi ki ben kararlığımdan ölüyordum 25 saat sonunda 10 santim acılmayla doğum masasına çıktım 2.5 saat da ıkınma süreci yine kimse müdahale etmedi kendi kendime ıkındım cabaladım cocuk çıkımda saplandı kaldı ıkınıyorum inmiyo ne kesi ne bisey yaptı kanama olmus tüplerime kan dolmus eşimden 4 ünite kan istemişler 2 ünite trombosit sonrası acil sezeryan her yerim yırtık vajinama kadar t seklinde suan kesik dikiş rahmimde hemetom olusmus pazartesi bi daha gıdıcem umarım dağılmıstır yoksa bi daha acılcak dedi rabbim oyle etmesin hala kendime gelemedim rabbim kimseye yasatmasın zor bi doğum oldu bebegin kafası huni gibiymiş gördüm sok oldum resmini cok acı cektim hem normal dogurdum hem sezeryan oldum Allah sizi kolaydan kurtarsıninsallah kanımda enfeksiyon var kan yerlerde geziyo iğne vuruluyorum her gün ve sürekli alttan üstten pansuman yapıyo eşim benim sürecim cok zorlu oldu
Sürekli bakıyorum ama neye dikkat etmem gerektiği konusu da bilgi sahibi değilim. Bir kaç tane görsel aldım kendime farklılık var mı ona bakarım. Teşekkür ederim uyarın içinAğlamadan ziyade kakasına bak canım
Of benim daha 5. Gunum. Desene daha yolum varCanım benim 3 hafta oldu .ağrılarım dindi sayılır arada hafif hafif oluyor .ama yuruyusum yavaş halen .yani nasıl tarif edeyim bilemedim yürüyorum hareket ediyorum ama böyle o karın bölgemde tuhaf bir his var tarif edemiyorum ağrı değil de uyuşukluk gibi mı desem bilemedim.ama çok hızlı yuruyemiyorum.
Evet çok mantıklı geldi bana da bende verilmesi taraftarı değilim görünce verdirmiyorum zaten. Ama arkamdan veriyor mudur bilmiyorum.Daha bugün sarılıkla ilgili hurafeler diye bir yazı okudum. Aralarında şekerli su vermek vardı. Olumsuz olabilecek etkileri yazıyordu. Bak eke ekliyorum kısa bir görselini. Bana mantıklı geldi böyle bir etki.
Kizlar buyuklerinize pek de kizmayin. Annem diyo ki bize hastanede verdirirdi hemsireler sekerli suyu. O yuzden onlara normal geliyo. Ama simdi doktorlar hemsireler vermekten taraf degil tabi. Yani zihinlerinde o ezberi bozamiyo buyuklerimiz.Evet çok mantıklı geldi bana da bende verilmesi taraftarı değilim görünce verdirmiyorum zaten. Ama arkamdan veriyor mudur bilmiyorum.
Bende öyleyim sirt ağrılarım gececek sandim tam aksine arttiAynen ben de oyleyim, sirt agrim da oluyo ozellikle sag taraf. bi de miyomumu almis doktor onun ekledigi agrilar daha beter. Siddetli adet agrisi cekiyorum agri kesici cok iyi etki etmiyo oturdum agladim inan yarim insan gibiyim. Annem sayesinde cocukla ilgileniyorum diger herseyi annem yapiyo. Cildiracagm bakalim ne zaman rahat erer agrilarim
Zaten yuruyorum zorluyorum ama artik travma haline geldi bu agrilar. Valla hayattan sogudumCanım o nefes almada ki sikintiyi benim bir tanıdık da yaşamıştı.spinal anestezinin etkisinden oluyormuş o .yurumen lazım bol bol o şekilde rahatlarsın.surekli yürü .
Bebeklerin doğum sonrası kg vermesi gayet doğal ve normal canim ama doktorlar bilimsel olarak şüpheci yaklaştıkları için bizde de bir panik havasi oluyor doğal olarak.4 günlük bebekten bahsediyoruz..Birinci haftanın sonunda sende göreceksin ki kg almaya başlayacak.Boyle anlarda anne panik olup çocuk doymuyor sanıyor ve hemen mamaya başlıyor analık iç güdüsüyle.Bebek zaten ilk günler bir çay kaşığı süt ile bile doyuyor.ne kadar yiyor da ne kg alacakmis bu çocuklar lütfen üzülme zaman herşeyin ilacı.bir iki haftaya herşey yoluna girecek buna inanCanım, annem çenesi daha güçlenmedi normal diyor. Emzirme için hastaneye gittik. Beslenmesine göre 2 veya 3 saatte bir uyandırın önce meme verin diyorlar. Her memeyi 15 20 şer dakika emmeliymiş( bende süt az geliyor, daha tam kavramadı kızım memeyi, belki o yüzden bana öyle demişlerdir bilemiyorum) sonra içebildiği kadar mama vereceksin dediler. Bu yüzden 1 kaşık biberon daha aldık yedekledik
2-3 kaka oluyor çiş de var ama o saymadım 5 belki. Kilo vermiş kızım, az kilo alımı diyorlar
İlk başta yapılanlar aynı sma bilmiyorum içime sinmeyen şeyler var
Ultrason çekilmedi en azından biz görmedik.
Bende de oldu o ağrılar. Sondadan olurmuş. Hamilelikte akıntım çoktu, o mu tetikledi bilmiyorum bu aralar kaşıntı da eklendi. Adet sancısı gibi sancım da çoktu, zaten kocaman parça da geldi eve çıktıktan sonra. O parça gelince biraz hafifledi ağrılarım ama var hala.
2 hafta oldu hala dikişlerim acıyor. Miyom da alındı ondan mı bilmiyorum ama herkeste olmayan yan etkiler oldu bende. Ayaklarımda uyuşukluk var hala. İlk günler bir defa yan yattım tövbe ettim ağrıdan farklı bişeydi o, yutkunamadım neredeyse nefes alamadım.
Sırtüstü yatıncada bebek ağlayınca kalkmakta zorlandım çok oturur pozisyonda yattım bir süre. Neyse bakalım geçecek bu günler
Benimde alındı, 2 hafta oldu hala dikişlerim acıyor
Maşallah darısı başıma
mama şekeri yükseltir ondan uyur demişti hemşire. Ağlıyor mu memede bebeğin
Zorla canım zorlada olsa yürü .geçecek merak etme .bir 10 güne kadar hafiflersin insallah.ben varya plesata previadan dolayı zorlu geçti ameliyatim birde yapışıklık vardı.ameliyattan çıktığımda bir tarafımda diren takiliydi sonda takiliydi birde balon takmislardi rahmi koruma amaçlı .3 hafta oldu .düşün bunlara rağmen çok şükür geldi geçti.seninki daha da hızlı gececek İnanki .Zaten yuruyorum zorluyorum ama artik travma haline geldi bu agrilar. Valla hayattan sogudum(
Aynen doğru dedinKizlar buyuklerinize pek de kizmayin. Annem diyo ki bize hastanede verdirirdi hemsireler sekerli suyu. O yuzden onlara normal geliyo. Ama simdi doktorlar hemsireler vermekten taraf degil tabi. Yani zihinlerinde o ezberi bozamiyo buyuklerimiz.
Aynen bende zor dogruluyorum kac gun gecti Halen oyle ama daha iyiyim bugun dun kalkamadim yerimden o dereceydi sadece bana öyle oluyor diye düşünüyordum bende günden güne düzelecek insallahYeminle bi ben boyleyim saniyordum. Bi de ilk kalkinca bi nefesini zor alma hissi oluyo muydu? Sezeryan sonrasi bu dw cok yasaniyomus. Dikisler gerilecek diye ideal nefes alamadim bugune dek ilk kalktigimda bi yerlerden.
Vallahi yanlis anlamasinlar ama normal doguma engeli olmayip sezeryani terch edenler buyuk hata yapiolar benden soylemesi.
Şu kasik agrisi en cok mahveden sey beni.O da bilmiyorum sezeryandan mi yoksa miyomum alinmasindan mi.. Simdi basim zonkluyo mesela
Benim de 5. Gunum dahaOf benim daha 5. Gunum. Desene daha yolum var(
Yaaa canim selizay geldi catti mi doğum sağlıkla kavuşun insallah, ben sezeryan oldum gecelikle çok rahat ettim pijama lastiği can yakıyor çünkü, ben emzirme sutyeni kullandım ve göğüs pedi çünkü ilk günden göğüs yaram oldu uçların hic bir yere degmemesi için direkt sutyen kullandım ped koyarak lansinoh merhem de kullandım ama hic bir etkisini görmedim, korse hala kullanmıyorum doktorum istemedi, benim odemim çok olduğu için ayaklarım çok sisti büyük çoraplar çok lazim oldu aklında bulunsunDoğuran Kızlar sezeryan sonrası gecelik lazım oluyor mu? Şu yanında mutlaka olsun diyeceğiniz şeyler var mı? Pazartesi sezeryan planlanıyor da
Emzirme atleti vs elzem mi? Yoksa normal atlet vs iş görür mü?
Korse takabilitor muyuz alayım mı?
Onca şey yaptın ona rağmen açılma olmadı mı en geç yarın bebişe kavuşuyosun ama demiBenim hiç açılmam yok hala mecbur sezaryen olacağım dünden bugüne hiçbir şey değişmemiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?