Benim 22 gün oldu hala ara ara geliyor çok yoğun değil ama geliyor yaniKizlar kanama kacinci gun bitiyor
Bugun 5. Gun Halen geliyor orta derece
Canim benim gibi yasamissin sen cok gecmis olsun peki hala yuruyusun yavas mi?Meselw ozellikle de kalkarken veya kalkmissan otururken. Boyle alt karin bolgesinde agri cekilme hissi. Allah im dindir agrilarimiziCanım, annem çenesi daha güçlenmedi normal diyor. Emzirme için hastaneye gittik. Beslenmesine göre 2 veya 3 saatte bir uyandırın önce meme verin diyorlar. Her memeyi 15 20 şer dakika emmeliymiş( bende süt az geliyor, daha tam kavramadı kızım memeyi, belki o yüzden bana öyle demişlerdir bilemiyorum) sonra içebildiği kadar mama vereceksin dediler. Bu yüzden 1 kaşık biberon daha aldık yedekledik
2-3 kaka oluyor çiş de var ama o saymadım 5 belki. Kilo vermiş kızım, az kilo alımı diyorlar
İlk başta yapılanlar aynı sma bilmiyorum içime sinmeyen şeyler var
Ultrason çekilmedi en azından biz görmedik.
Bende de oldu o ağrılar. Sondadan olurmuş. Hamilelikte akıntım çoktu, o mu tetikledi bilmiyorum bu aralar kaşıntı da eklendi. Adet sancısı gibi sancım da çoktu, zaten kocaman parça da geldi eve çıktıktan sonra. O parça gelince biraz hafifledi ağrılarım ama var hala.
2 hafta oldu hala dikişlerim acıyor. Miyom da alındı ondan mı bilmiyorum ama herkeste olmayan yan etkiler oldu bende. Ayaklarımda uyuşukluk var hala. İlk günler bir defa yan yattım tövbe ettim ağrıdan farklı bişeydi o, yutkunamadım neredeyse nefes alamadım.
Sırtüstü yatıncada bebek ağlayınca kalkmakta zorlandım çok oturur pozisyonda yattım bir süre. Neyse bakalım geçecek bu günler
Benimde alındı, 2 hafta oldu hala dikişlerim acıyor
Maşallah darısı başıma
mama şekeri yükseltir ondan uyur demişti hemşire. Ağlıyor mu memede bebeğin
Sadece meme verdiğim zaman hep memede durmak istiyordu arada ağlıyordu. Ama şu an meme artı mama yapıyoruz ağlamıyor pek memedeCanım, annem çenesi daha güçlenmedi normal diyor. Emzirme için hastaneye gittik. Beslenmesine göre 2 veya 3 saatte bir uyandırın önce meme verin diyorlar. Her memeyi 15 20 şer dakika emmeliymiş( bende süt az geliyor, daha tam kavramadı kızım memeyi, belki o yüzden bana öyle demişlerdir bilemiyorum) sonra içebildiği kadar mama vereceksin dediler. Bu yüzden 1 kaşık biberon daha aldık yedekledik
2-3 kaka oluyor çiş de var ama o saymadım 5 belki. Kilo vermiş kızım, az kilo alımı diyorlar
İlk başta yapılanlar aynı sma bilmiyorum içime sinmeyen şeyler var
Ultrason çekilmedi en azından biz görmedik.
Bende de oldu o ağrılar. Sondadan olurmuş. Hamilelikte akıntım çoktu, o mu tetikledi bilmiyorum bu aralar kaşıntı da eklendi. Adet sancısı gibi sancım da çoktu, zaten kocaman parça da geldi eve çıktıktan sonra. O parça gelince biraz hafifledi ağrılarım ama var hala.
2 hafta oldu hala dikişlerim acıyor. Miyom da alındı ondan mı bilmiyorum ama herkeste olmayan yan etkiler oldu bende. Ayaklarımda uyuşukluk var hala. İlk günler bir defa yan yattım tövbe ettim ağrıdan farklı bişeydi o, yutkunamadım neredeyse nefes alamadım.
Sırtüstü yatıncada bebek ağlayınca kalkmakta zorlandım çok oturur pozisyonda yattım bir süre. Neyse bakalım geçecek bu günler
Benimde alındı, 2 hafta oldu hala dikişlerim acıyor
Maşallah darısı başıma
mama şekeri yükseltir ondan uyur demişti hemşire. Ağlıyor mu memede bebeğin
Benimkide uyandırma diyordu en sonunda hemşireleri duydu, bizde söyleye söyleye artık demiyor. Dinlemiyorum onu, uyanacak diyorum. Otoriteni koy tamam tecrübeliler ama her bebek aynı değil. Devir de değişti. Süt konusundabişey demedi Allah var ama sen ısrarla söyle kontrole yanında götür, orada da ısrarla sor uyuma mama olayını, anne iyi dinle de.Benim annem de öyle sütün yok diyip duruyorbiliyorum az var ama eme eme artacak diyorum mama ver diyor, uğraşma diyor. Çocuk 3 saattir uyuyor, uyandırıp meme vermeye çalışıyorum uyandırma bırak uyusun diyor burnunu açalım diyorum çocuğun başını üşüttünüz diyor.. Ay bilmiyorum zaten ruh halim iyi değil hiç az olan sütüm hepten kesilecek diye korkuyorum
Benim kızımda 2900 doğdu bir haftada 2540 a düştü .ilk hafta zaten emziremiyorum doğru düzgün çok çektik ama bir haftadan sonra alıştı massallah artık güzel emiyor .bugün kontrole götürdük 3200 olmuş kilosu toparlanıyor 15 günde almaya başlamış .sariligida düşürdü.ilk bir hafta bayağı düşmüştü kilosu ama.Bana bu çocuk aç beslenmiyor dediler hastanede psikolojim bozuldu çocuk ödem attı kilo verdi açlıktan diyorlar
Amin öncelikle, benim 14 gün oldu. İlk günler çekilme yanma ne ararsan vardı. Herkes kızıyordu bana yürü, oturmakla olmaz falan zor anlattım derdimi. Aynı öyleydim bende. Bide herkeste olmayan etkiler çıktı bende. Oturup kalkarken ağlayacak gibi oluyordum. Sonra göbeğimi sardık. O ağrıyan kısma kumaş falan sıkıştırdım ki göbeğin baskısı az olsun. Ama 1 hafta sonra falan bunu yaptım. Sort üstü yatabiliyorsan iyi gelebilir. Ben tuvalete bile gidemiyrdum. Hala ellerimi lavaboya yaslanarak yıkıyorum mesela, evin içinde dolansam yoruluyorum. Ama belli olmuyor. Dün sabah çok iyiydim bikaç saat sonra yine ağrım oldu mesela. Tuvaletttede ağrı oluyor belki onun da etkisi vardır bilmiyorumCanim benim gibi yasamissin sen cok gecmis olsun peki hala yuruyusun yavas mi?Meselw ozellikle de kalkarken veya kalkmissan otururken. Boyle alt karin bolgesinde agri cekilme hissi. Allah im dindir agrilarimizi
Uzgunum ama annen yanlis yonlendiriyo seni , iyi niyetle de olsa.Benim annem de öyle sütün yok diyip duruyorbiliyorum az var ama eme eme artacak diyorum mama ver diyor, uğraşma diyor. Çocuk 3 saattir uyuyor, uyandırıp meme vermeye çalışıyorum uyandırma bırak uyusun diyor burnunu açalım diyorum çocuğun başını üşüttünüz diyor.. Ay bilmiyorum zaten ruh halim iyi değil hiç az olan sütüm hepten kesilecek diye korkuyorum
Aynen canım bizim de öyle sanırım olağan bir durum gibi geldi. Şimdi yoğurt yedim bebeğimin durumuna bakıcam süt ve süt ürünlerine alerjisi var mı diye bi test edicem ağlamasından anlarım diye düşünüyorumBenimki gürültülü yapıyor ama b bezi açtığımda bakıyorum azıcık yapmış
Yeminle bi ben boyleyim saniyordum. Bi de ilk kalkinca bi nefesini zor alma hissi oluyo muydu? Sezeryan sonrasi bu dw cok yasaniyomus. Dikisler gerilecek diye ideal nefes alamadim bugune dek ilk kalktigimda bi yerlerden.Amin öncelikle, benim 14 gün oldu. İlk günler çekilme yanma ne ararsan vardı. Herkes kızıyordu bana yürü, oturmakla olmaz falan zor anlattım derdimi. Aynı öyleydim bende. Bide herkeste olmayan etkiler çıktı bende. Oturup kalkarken ağlayacak gibi oluyordum. Sonra göbeğimi sardık. O ağrıyan kısma kumaş falan sıkıştırdım ki göbeğin baskısı az olsun. Ama 1 hafta sonra falan bunu yaptım. Sort üstü yatabiliyorsan iyi gelebilir. Ben tuvalete bile gidemiyrdum. Hala ellerimi lavaboya yaslanarak yıkıyorum mesela, evin içinde dolansam yoruluyorum. Ama belli olmuyor. Dün sabah çok iyiydim bikaç saat sonra yine ağrım oldu mesela. Tuvaletttede ağrı oluyor belki onun da etkisi vardır bilmiyorum
Canım benim 3 hafta oldu .ağrılarım dindi sayılır arada hafif hafif oluyor .ama yuruyusum yavaş halen .yani nasıl tarif edeyim bilemedim yürüyorum hareket ediyorum ama böyle o karın bölgemde tuhaf bir his var tarif edemiyorum ağrı değil de uyuşukluk gibi mı desem bilemedim.ama çok hızlı yuruyemiyorum.Canim benim gibi yasamissin sen cok gecmis olsun peki hala yuruyusun yavas mi?Meselw ozellikle de kalkarken veya kalkmissan otururken. Boyle alt karin bolgesinde agri cekilme hissi. Allah im dindir agrilarimizi
Çok üzüldüm çok geçmiş olsun inşallah bundan sonra sağlığın açısından iyi haberler alırsın cesaretini çok taktir ettim sağlıkla büyüt bebişini inşallahAcılma olayı uzun sürüyor canım ilk doğum gibi düşün daha önce hiç acılmadı cunku 25 saat sancı cektim ne suni sancı verebiliyolar nede karnına bastırabiliyorlar Allah dan gelenle yapmanı bekliyolar eğer kararlıysan yapabilirsin tabi ki ben kararlığımdan ölüyordum 25 saat sonunda 10 santim acılmayla doğum masasına çıktım 2.5 saat da ıkınma süreci yine kimse müdahale etmedi kendi kendime ıkındım cabaladım cocuk çıkımda saplandı kaldı ıkınıyorum inmiyo ne kesi ne bisey yaptı kanama olmus tüplerime kan dolmus eşimden 4 ünite kan istemişler 2 ünite trombosit sonrası acil sezeryan her yerim yırtık vajinama kadar t seklinde suan kesik dikiş rahmimde hemetom olusmus pazartesi bi daha gıdıcem umarım dağılmıstır yoksa bi daha acılcak dedi rabbim oyle etmesin hala kendime gelemedim rabbim kimseye yasatmasın zor bi doğum oldu bebegin kafası huni gibiymiş gördüm sok oldum resmini cok acı cektim hem normal dogurdum hem sezeryan oldum Allah sizi kolaydan kurtarsıninsallah kanımda enfeksiyon var kan yerlerde geziyo iğne vuruluyorum her gün ve sürekli alttan üstten pansuman yapıyo eşim benim sürecim cok zorlu oldu
Canım mochi manuel değil mi nasıl elektrikliden daha hızlı oluyor anlamadım farkı ne ki acaba diğerlerindenEmzirme ile sorun yaşayan arkadaşlar unutmayın bu süreç geçici. Hepimiz bazı sorunlar yaşıyoruz zamanla çözülüyor bebek de biz de öğreniyoruz. Bir saat güzel memeyi tutan bebek sonrakinde memeyle savaş verebiliyor ama geçecek
emzirme + sağdığım sütü veriyorum biberon kullanma diyor doktorum ama şırıngayla, kaşık biberonla harcayacak zamanım yok. Bugün daha yeni uzanabildim o kadar hareketli geçiyor günler. Biberona çok da alışacağını düşünmüyorum arada memeyle kavga ediyor biberon bekliyor gibi ama zorlayınca başlıyor emmeye. Şuan önemli olan sarılıklarını atıp doymaları. Bugün mochi pompa aldım müthiş bir şey sütünüz gelmeye başladıysa çok güzel doluyor. Bir mememi emerken diğer memeden süt doluyor elektrikli sağma makinesinin aldığı zamandan kurtuldum. İyi ki almışım çok işe yaradı önermek istedim.
Tuzla kalsalar iyi
Kapı paspasina kakalı bez bırakma
Çocuğun yattığı odada süpürge su
Yatağın altinda iğneyle canı çıkmış soğanmi dersin
Eve gelen ciğere iğne batirmami dersin
Hepsi yaşandı yıkılmadım ayaktayim hala direniyorum o tuzlama olayida yarı kirkinda kurtuldum yaptirmadim tam kirkinda kurtulamam gibi duruyordaha 40 taş olayımız var yoldan topladiklarinizi asla olmaz dedim
Ya deniz kenarı yada dağdan olur dedim bulamasinlar diye şimdiden her yere haber salmışo taşlar buraya gelecek kaçarı yok
Benim ki ekinden gelse her banyosunda atacak.İlk banyosunda olur benim bildiğim
Canım o nefes almada ki sikintiyi benim bir tanıdık da yaşamıştı.spinal anestezinin etkisinden oluyormuş o .yurumen lazım bol bol o şekilde rahatlarsın.surekli yürü .Yeminle bi ben boyleyim saniyordum. Bi de ilk kalkinca bi nefesini zor alma hissi oluyo muydu? Sezeryan sonrasi bu dw cok yasaniyomus. Dikisler gerilecek diye ideal nefes alamadim bugune dek ilk kalktigimda bi yerlerden.
Vallahi yanlis anlamasinlar ama normal doguma engeli olmayip sezeryani terch edenler buyuk hata yapiolar benden soylemesi.
Şu kasik agrisi en cok mahveden sey beni.O da bilmiyorum sezeryandan mi yoksa miyomum alinmasindan mi.. Simdi basim zonkluyo mesela
Uykuyu seviyordur belki annesi, sarılık yoksa sorun yoktur herhalde. Ama siz yinede uyandırın emzirmek için uyanmasını beklemeyin. Sarılık riski hala var 20 günlük olana kadar. Alt açınca bizim kız da ağlıyor.Sizin bebislerde surekli uyuyor mu?emmeye uyandiriyorum altini acinca agliyor cok..emiyor sonra hep uyuyor..sorun yoktur umarim.sariligi orta seviyede cokta degil ama niye boyle anlamiyorum
Maşallah canım benim ki 300 gr almış. Sarılığı hiç ölçmedile. Nasıl besliyorsun bebeğini. Ben önce emziriyorum sonra 30 cc mama veriyorum. Ancak her emzirmeden sonra değilMaşAllah
300-500 normali
Senin süt baya yarıyor demekki
Manuel canım vakitten kazanıyorum. Bir memeden sağarken diğerine akıyor bayağı birikiyor. Yoksa tabi elektriklide daha çok sağılır. Ben artık elektrikli kullanmayı düşünmüyorum. Bebeğin emmesi yeterli olursa mochide biriken süt takviyesi yeter gibi hissettimCanım mochi manuel değil mi nasıl elektrikliden daha hızlı oluyor anlamadım farkı ne ki acaba diğerlerinden
Bizi takip eden ebe uykusunda emiyorsa sorun yok demişti ama emdiğinden emin ol demişti. Kanı canı yerindeyse baygın gibi uyumuyorsa sorun etme demiştiSizin bebislerde surekli uyuyor mu?emmeye uyandiriyorum altini acinca agliyor cok..emiyor sonra hep uyuyor..sorun yoktur umarim.sariligi orta seviyede cokta degil ama niye boyle anlamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?