Şu ilk aylar bi geçse adapte olayını atlatsak geçer gibi geliyor.islem dosyasini talep edebilirsin dr dan yada hastaneden. tam bilgin olur hemde.
benim gorumcem de iki haftalikken sunnet ettirdi cunku bir aylik olursa anestezi vermek zorundayiz demisler ama hangi cesit anestezi bilmiyorum. O da anestezi almasin diye kuccken yaptirdi
Onu da ameliyathane de yaptilar Acibadem de
sagol canim
Vallahi duzeliriz dogumdan sonra dedik ama iyice dagildik gibi duruyor.
Değişmiş o kadar rahatladım kiAy canım ya buvasin neymiş yaAllah'ım yarabbim. Umarım korktuğun gibi bir şey değildir.
Benim bebis ortalama 25 - 30 dk emiyor. Bir sag bir sol veriyorum ancak sag gogsum dominant gogus. Hep daha buyuk, hep daha cok sut uretiyor.Ben nerdeyse hergün sağıyorum 100 ml yaklaşık. Atıyorum buzluğa. Bi kaç defa da buzdolabında sakladım biberonla içirdim. Sizin bebiş kaç dakika emiyor sizde bi sağ bi sol meme mi veriyorsunuz?
Benim de öyle bı göğsümde yara yok diğerinde açıklık var kırmızı et gibi .ikiside sızlıyor emzirirken çok inliyordum ağlıyordum yerlere vuruyordum ayağımı dişimi sikmakdan bı hal oluyordum.boyle hayat geçmez dedim emzirmekten kaciyordum emzirmedigim zamanlar sırtıma sizisi vuruyordu.sanki meme ucundan biri kılıç sokuyor sırtımdan çıkıyor gibi sizliyordu.herseyi denedim aklına gelecek geçmedi aci 3 gün önceye dek evde madescar diye bı krem buldum nette baktım meme ucu içinde kullanılıyor sürdüm artık okadar acı cekmiyorum emzirirken en azından tam gectide diyemem ama aglamiyorum artikKızlar benim durumumda olan var mı çok merak ediyorum. 2 hafta önce falan birden titreme, ateş, sol memede kızarıklık ve şişlik başladı. 2 3gün yataktan çıkamadım. Biraz toparlayinca genel cerraha gittim. Mastit diye antibiyotik verdi, emzirdikten sonra kalanı sağ dedi. Ilaci bitirdim ama çok fena ağrı ve sızlama kaldı. Iki memede de emzirmeye başlarken uçlari felaket aciyor, tepiniyorum resmen acıdan. Düzgün tutamadığı için mi acıyor diyorum ama meme ucunda yara vs yok içten bir acı. Emzirme bittikten 3 5 dk sonra da yanık acısı gibi farklı bir sızlama başlıyor ta sırtıma kadar uzanıyoremzirmek resmen işkence oldu. Sadce emzirirken değil emzirmedigim zamanlarda da bukadar yanma olmasına anlam veremiyorum. Böyle bisey yaşayan oldu mu hiç acaba.. dokunamiyorum bile goguslerjme okadar fena durumdayim. Ama yara falan yok. Çok çaresiz kaldım. Krem kalkan hepsini kullaniyorum ama içten geleni engellemiyor..
Hb slingmiş buradaki arkadaşlar önermişti.bir de hangi slingi kullanıyorsun?
Sebebi yok, annem örtüyor etrafta da gördüm, ışık almasın galiba diye ama çok tedirgin oluyorum. Bende örtmeyeyim o zamanBen hiç örtmedim. Sen neden örtüyorsun önemli bir sebebi var mı beşinin üzerine örte bilirsin bebeğin yüzüne değil de
Canım kızım anne karnında iyiydi, doğduktan sonra ödem attı, sonra 150 200 gram civarında kilo verince doktor panik yaptırdı bize. Çok üzüldüm o süreçte. O doktora hiç içim ısınmadı zaten. Geçen hafta gittik 200 gram almış. Bakalım bir daha ki kontrolde ne diyecek zaten sonrasında da doktoru değiştireceğiz. Kasıtlı mı yapıyorlar diye düşünmedim değil. Hasta panik yapsın nasılsa çocuklarına kıyamazlar mecbur gelecekler potansiyel müşteri olarak görüyorlar bizi diye.düşünüyorum.Canım haftada 200 gram ayda 800 gram yapar ki hiç de az değil. Ayrıca şu anda daha başındayız. Sütün gelmesi bebeğin adapte olması falan derken normal bence. Bir de her bebeğin gelişimi aynı olmuyor. Benim oğlum anne karnında kiloluydu, bebekliginde reflüsü olmasına rağmen çok iyi kilo alıyordu ve hâlâ kilolu. Yapısal biraz da. Ayrıca hiç de iyi bir şey değil. Kıyafet alırken zorlanıyorum. Altı yaşında ben sekiz dokuz yaş giydiriyorum. Yaşının kıyafeti kıçından geçmiyor, büyükler uzun geliyor falan. Hiç takılma bence kilo olayına.
Tulbenti de bırakırsan çok iyi olurYazık çocuğa. Sen uyurken yüzünde tülbent ister misin
Bende çok korkuyorum uykular haram resmen. Ne bileyim annem etraftakiler falan örtüyor, onlardan görmüştüm. Örtmem artık, kilo problemi üzerine bi de bu yüzden uykusuz kaldım kaç haftadır.neden ortuyorsunuz ki yuzunu ? cok tehlikeli. eliyle agzina sokup tikayabilir.
yuzune birsey ortmeyi birak , battaniye fln bile mumkun oldugunca yasak Kanada da . uyku tulumlari var ev sicaklsrina gore onlarda yatiriyoruz resimde ki gibi.
Bende korkuyotum ne bileyim etraftakiler örtünce gerekli sandım. Kaç haftadır emzirme, örtü yüzünü kapatır fslan filan derken uykular yalan oldu bana.Ben örtmüyorum canım.Çekiştirip ağzını yüzünü kapatır diye korkuyorum
Sen yine iyi uyuyormuşsun canım, emzirme bu örtü derken sabaha kadar ayaktayım. Gün içinde de az uyuyorum. Ne bileyim yanımdakiler örtünce gerekli sandım bende. Reflü yatağı kullanıyor musun kusma içinNeden yüzünü örtüyorsun ki ilk defa duydum ben kundakliyorum battaniyeyle ağız mendili koyuyorum gidisina kustuğu için kolları açıkta olmazsa uyumuyor mesela o ağız mendili bile yüzüne gelir diye korkumdan sürekli kontrol halindeyim uyumuyorum desem yeridir günde sansliysam toplamda 4 5 saat uyuyabiliyorum bebisin yaninda biri durursa
Allah korusun, bende korkuyorum örtmem artıkYok canım örtmüyorum hastanede yatarken kayınvalidem bir kere örtmüştü Doktorlar çok kızdılar aşırı karşılar bebek ölümlerinin çoğu bu yüzden oluyor dediler
Çmrekotu süt için miydi gaz için mi devreler yandı bendeKuzun lansinoh marka göğüs için olan
Diyetisyenin dediğide 1 çay kaşığı Çörekotu kahvaltıda
Yürüyüş bugün kahve almaya diye çıktım 15 dk yürüdüm 10 katta merdiven çıktım hiç yoktan iyidir diyip misafir gelecek belki yürüyemem diyene zaman fırsat bulursam atıyorum kendimi dışarı
B12 abartmayın derim benim 1020 lerde çıkmış fazlası idrarla atiliyormusta olsun fazlasida zarar ben düşük çıkar dedimde şaşırttı
Canım tahinin üstüne çıkan yağı da bir dene. Bide ayva çekirdeği öneriliyor bi araştır istersen. Yalnız kullandıklarını düzenli kullanEvet cidden cok zor . Hemen evde ne yapabilirim diye dusundum cunku kotu durumdaydim once sutumu sagdim sonra guzelce kremledim pet bardagi kestim ucu acik sekilde uzerlerine koyup kiyafeti kapadim en azindan uclari acik kaldi kiyafetime yapismadi. Sukur kremi emdi en azindan lansinoh kremde suruyorum ama fayda etmiyor. Yara iyilestirici antibiyotikli krem surdum. Simdi biraz daha iyiyim
Benimde aslında hedefim buydu beşiğimde anne yanı ama nedense gerçekleştiremedimGündüz salonda reflü yatağında yatıyor gece beşiğinde yine reflü yatağının üzerinde yatıyor canim yanıma almıyorum alışır diye birazda deli yatıyorum korkuyorum birşey olur diye oyuzden gece hep beşiğinde anne yani zaten yanımda gibi bı nebzede olsa
Allahtan omurgaya işlem olmamış ilk yazdığınızı okuduğumda çok üzüldüm şimdi bir ferahlama geldi bana daŞu ilk aylar bi geçse adapte olayını atlatsak geçer gibi geliyor.
Değişmiş o kadar rahatladım ki
H a p p y az önce ali Bey aradı iyice açıklama yaptı özetle 14 yaş altının omurgasına girilmez miş şuan tek derdim bensiz 44 dk ama bugünkü korkudan sonra açkkcasi o psikoloji biraz azaldı. Kötünün iyisini yaşadım bugün kendimce
Siz ameliyathaneye vermeyin diyor ve gidiyorum
Bebeğimiz göbeği düştüğünden beri satı bir iltihap vardır doktor batikon verdi her gün sürdük iltihap geçti ancak şimdi de hafif kanama geliyor bu durumu yaşayan var mı
İnsan korkuyor çocuğuda sürekli doktor doktor gezdirmek istemiyorum bende biraz bekleyeceğim batikon sürmeye devam edeceğimBizde de oldu kanama. Normal oldugunu 1 hafta sonra gececegini soylediler. 10 gun civari ara ara kanama geldi ve kendiliginden gecti. Panik olmustum ama internette de normal oldugu yaziyor.
Ben de öyle yapıyorum canım �lk zamanlar boğazına süt kaçtı aklım çıktı artık reflü yataksız hiçbir yerde yatıramıyorum ona bile güvenemiyorum aslındaAa benimkide öyle yatıyor refu yatağında ..besige yatiracagim zaman refu yatagiyla yatırıyorum bende
Ben İstanbul'da yaşıyorum ama teyzem vesaire herkes oradalar annem kırıkkaleli çok iyi bilirim kırıkkale'yiEvet ☺ Siz de mi yoksa?
Dur elini kana bulamasevgili anneler, evde bulunan insanlarla iliskileri nasil yürütüyorsunuz? Ben sınıfta kaldım resmen bu süreçte. Ya eşimi ya da ailemden birini pıçaklamama az kaldı
Bizim de 13.gunde o bahsettiğin cihazla ölçtü doktor 14 çıktı ama 13 günlük bebekte sınır değer 18 dedi. Endişelenmeyin dedi. Bugün 16.gunumuz ama hala yüzü ve gözleri sarı. Kan uyuşmazlığı var aramızda ne zaman gececek acaba bu sarılık? O kadar da emziriyorum cisli kakalı bez sayisi günde 15 i buluyorCanim 21.gun bizim hala 12.1di. Ej son 2 hftalikken de 12.9du. Hala yuksek yani. Ama 2. Haftda kilo almaya basladigi icin artik onemsemedik. Kan uyusmazligina bagli uzayan sarilik boyle oluyo hemen düşmüyo
Bu arada bizim hastane sariliga kandan bakmiyo. Atesolcer gibi bi cihzlri vr cocugun gogsune koyuyo bi isik yniyo 1sn. Oyle degerini olcuyolr. Hic cni yanmiyo ne iyi.biseymis. haftda 1gidip baktiriyoruz rahat olunca
Yavaş yavaş alıştırırız canım sonra akla vermeye başladığı zaman hiç yatmıyorlar emin ol küçüklükten alıştı alıştıBenimde aslında hedefim buydu beşiğimde anne yanı ama nedense gerçekleştiremedimdün beşiğe koydum ama
AnlıyorumBen İstanbul'da yaşıyorum ama teyzem vesaire herkes oradalar annem kırıkkaleli çok iyi bilirim kırıkkale'yi
Anneler merhaba, konuyu takipten çok uzağım bir süredir, yoğun geçiyor günler geceler. Elime telefonu alıyor sonra onlarla uğraşta aklıma gelmiyor bile bir telefonum olduğu
Ben de esimi bogma hissi geldi gitti bir muddet. Ozellikle bana akil vermeye kalktiginda.sevgili anneler, evde bulunan insanlarla iliskileri nasil yürütüyorsunuz? Ben sınıfta kaldım resmen bu süreçte. Ya eşimi ya da ailemden birini pıçaklamama az kaldı
En yakınlarımız ama bizi en çok yoran insanlar. Tam tersi olması gerekmez miDur elini kana bulamaHepimiz aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Eşim hep baştan savma yapıyor bazı şeyleri. Kayınvalidem sadece oturmaya gelmiş. Resmen her şeyi ben yapıyorum. Yemeği ben yapıyorum. Yiyip salona TV karşısına geçiyor hanımefendi. Güya yardıma gelmiş. Gerçi onun yardım anlayışı TV karşısında oturduğu yerden bebek sallamak. Ki kesin yasak koydum sallamaya. Benden gizli gizli yaptığına kalıbımı basarım. Sallanan hiçbir şey almayacağım dedim . Babyjörn anakucagı aldım onun da hafif sallanma özelliği varmış Onu bile ucundan ucundan sallamaya çalışıyor. büyük oğlumda anakucağıni camdan aşağı firlatmamak için zor tuttum kendimi. İki hafta sonra gidecek. Resmen sabrediyorum. Annem arada geliyor o da bidi bidi sürekli eleştiri modunda. Al birini vur ötekine. Kimse kalmayınca rahat bir nefes alacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?