Kundak yaptım da geldimşuan ocak şubat vs annelerine gidip kimse kundak yapmam demesin diyip kaçasım var
Siz merak etmeyin ben yazışmaları stalklayıp bolca screenshot alıyorum.bende gidip dogum gerceklerini anlatmak istiyorum
icten ice
Kesinlikle doymuyorsa sakin olması uyuması mümkün değilAyy benimde öyle 2.5 saat uyudu uyandı sabah 15 dk emdi,altı değişti uyudu. Korkuyorum doymadan yatıyor mu diye? Annemde diyor ki doymayan çocuk ağlar uyumaz? Bende 3 gün sonra kontrol var bakalım ne dicek doktor. Teşekkür ederim cevabınız için
Ahaha takipteyiz efenim, yazıp kaçmanıza gerek yokKundak yaptım da geldimşuan ocak şubat vs annelerine gidip kimse kundak yapmam demesin diyip kaçasım var
bende gidip dogum gerceklerini anlatmak istiyorum
icten ice
Dimi o da varhamileliğin kıymeyini bilememişiz diyip korkutmak istemiyorum kaldı ki bunu ben diyorum hamilelikte başıma gelenlerle bedevi gibiyim
Ay o kadar güzel ki Kadınlarkulubu bana bildirim göndermemiş girdim kendim 2 sayfa da olsa okudum kahvemi içtim kahvaltımı yaptım. Benim için inanışır gibi değil ama kimse yokken duşa gircem uyansın doyurup. Alışık değilim uyansın diye bekliyorum başinda şimdi de
canim benimkide meme de cok uyuyor. ilk baslarda soguk bez fln degdirip uyandiriyorduk senin yaptiklarinin disinda. ama artik cok ugrasmiyorum. emcegini emiyor zaten.Yulaf da severim deneyeyim o zaman
Yapnaya çalışıcam canım, şimdilik ful sağım yapamasam da emzirirken diğer boştaki göğüse manuel pompa yapan lansinoh vakumlu pompayı kullanıyorum. Çıkanı biriktirip şırıngayla veriyorum
Alıcam bugün canım çok sağol
Evde hurmam var bak hurmayı bilmiyordum. Bugünden itibaren hurma da yiyeyim. Teşekkür ederim
Sağarken psikolojik olarak belki de etkiliyorz sütü. Gözümüz sütte oluyor çünkü.
Spicelover bence de bakınca etkiliyoruz yaa. Çünkü bir çok geliyor bir az, böyle aşırı ayarsız görünüyor ama mesela bebeği emziriyorum 15 dk çıkarıyorum memeden mama verim diye. Bakıyorum göğsümü sıkınca hala süt geliyor.
Benim bir sorunum da oğlum aşşırı uyuyor memede. Yani bir sürü şey yapıyorum uyansın aktif emmeye devam etsin diye ama çok zorlanıyorum. Çırılçıplak soyuyorum, ayaklarıyla oynuyorum falan ama 10 dk falan anca dayanıyor bunlarla bile. Sizler napıyorsunuz uyandırmak için?
Kundak candırdün gece sevi bebenin kundağından sipariş ettim müslin gece yüzüne gelir korkusu yaşamim diye. Kesinlikle elleri sabitlemek çoooook etkiliyor.
Serla doğumdan önce diyorduk ki "zaten uyuyamıyoruz, bari bebek doğsun da ona bakarken uyuyamayalım" bence hiçbirimizin düşündüğü gibi olmadı
hamileligim stresliydi ama guzeldi ya simdi degerini anliyorumYaaa hamilelikte bebek bizmişizşimdi kürek işçisi gibiyiz.
ay evet ya sen anlat biraz kuzum , nasil gidiyor neler yapiyorsunuzKızlar yatın kalkın halinize şükredin, bir bebek hiç bebekmişOğlum kolikti yine de bu kadar zorlanmamıştım Ama çok güzeller gülmeye başladılar şimdi eriyorum
Bunlarin hepsini bende yiyorum üstüne uzun uzun emziriyorum çocuk benle doymuyor benim sagdigimda en fazla 40 50 çıktı.oda emzirmeden sagdigimda emzirip sagarsam 20cc anca cikiyir demek benim sütüm yok 44 günde gelmeyen süt bundan sonrada gelmez ben umudumu kaybettim.Kesinlikle yulaf tahin Trabzon hurması bestlak humana ve ayva kompostosu ile sütümü arttırdım şimdi iki memeyi birden emzirdim üzerine sağdim iki memeden 110 CC süt çıktı. Emzirdikten sonra sağıyorum hatta tazyik sorunu oldu bu yüzden. bebeğimin genzine kaçıyor ara ara. Hatta hep sağıp biberonla mi versem diye düşündüm ama emzirmek çok keyif veriyor. Başka bir yontem bulmam lazım.
Emzirdikden sonra 90 CC veriyirdum 2 gündür fazlasını istiyor ama genelde 90cc veriyirum hala ama ben her öğünde veriyirum çünkü benim sütüm fazla yok sütüne güven hikayelerine inanmıyorum dün denedim çocuk en son akşam katıla katıla ağladı 90 CC mama içti sonrasını istedi bitti mama diye 60 cc daha yaptık gene istedi ağlayarak bittiğinde çocuk aclikdan bütün gün kivranmis anlayacağın.Benim bebeğiminde emerken yanaklarından akıyor hatta bazen emzirirken diğerinden de akıyor yani sütüm var eminim ama ona rağmen akşamları mama veriyorum çünkü doymamış gibi tepkiler verip sürekli emmek istiyor. Mama verince rahatlıyor. Artık alıştığından mı yoksa akşamları daha çok acıktığından mı bilmiyorum ama istiyor akşamları mama içmeyi. Oğlumda 40 tan sonra kesmiştim ama kızımda kesemeyeceğim sanırım. Günde bir kere ile kaldığı sürece sıkıntı yok aslında ama başka bu durumda olan var mı merak ettim? Ya bir de bir iki mama vermedim sürekli uyandı gaz sancısı falan da derken 2-3 saat uyutmadı verdiğim gecelerde ise 4 saate kadar uyuyor ağlamıyor ben de mama vermiş olduğum rahat oluyorum uyandırmıyorum o yüzden de kesmek istemiyorum aslında. Bir de şu an 41 günlük ve 90 cc veriyorum ama hala aranıyor. Az mı acaba sizler kaç cc veriyorsunuz?
Banyo önüne ana kucağıno çekip kundaklayıp yatırma fikri çık aklımdanValla bende cok korkuyorum ağlarsa duymam dite ama yapacak bir şey yok
Bence deYulaf da severim deneyeyim o zaman
Yapnaya çalışıcam canım, şimdilik ful sağım yapamasam da emzirirken diğer boştaki göğüse manuel pompa yapan lansinoh vakumlu pompayı kullanıyorum. Çıkanı biriktirip şırıngayla veriyorum
Alıcam bugün canım çok sağol
Evde hurmam var bak hurmayı bilmiyordum. Bugünden itibaren hurma da yiyeyim. Teşekkür ederim
Sağarken psikolojik olarak belki de etkiliyorz sütü. Gözümüz sütte oluyor çünkü.
Spicelover bence de bakınca etkiliyoruz yaa. Çünkü bir çok geliyor bir az, böyle aşırı ayarsız görünüyor ama mesela bebeği emziriyorum 15 dk çıkarıyorum memeden mama verim diye. Bakıyorum göğsümü sıkınca hala süt geliyor.
Benim bir sorunum da oğlum aşşırı uyuyor memede. Yani bir sürü şey yapıyorum uyansın aktif emmeye devam etsin diye ama çok zorlanıyorum. Çırılçıplak soyuyorum, ayaklarıyla oynuyorum falan ama 10 dk falan anca dayanıyor bunlarla bile. Sizler napıyorsunuz uyandırmak için?
Kundak candırdün gece sevi bebenin kundağından sipariş ettim müslin gece yüzüne gelir korkusu yaşamim diye. Kesinlikle elleri sabitlemek çoooook etkiliyor.
Serla doğumdan önce diyorduk ki "zaten uyuyamıyoruz, bari bebek doğsun da ona bakarken uyuyamayalım" bence hiçbirimizin düşündüğü gibi olmadı
Siz merak etmeyin ben yazışmaları stalklayıp bolca screenshot alıyorum.teşekkürler
Bol bol uyuyun diyenleri boşverin bol bol gezin bol bol yiyinAhaha takipteyiz efenim, yazıp kaçmanıza gerek yok
Kürek işçileri bile yemeklerini yerken ara veriyor uyuma saatleri belli onu geçtim UYUYABİLİYORLARYaaa hamilelikte bebek bizmişizşimdi kürek işçisi gibiyiz.
Valla bilmiyorum yanıma çocuk düşünen kuzenim geldi 1 gece kaldı sabaha karşı gemileri batmış balıkço gibi boynu bükük halı deseni inceliyorduKızlar yatın kalkın halinize şükredin, bir bebek hiç bebekmişOğlum kolikti yine de bu kadar zorlanmamıştım Ama çok güzeller gülmeye başladılar şimdi eriyorum
Valla zor ama mutluyum çok güzelleray evet ya sen anlat biraz kuzum , nasil gidiyor neler yapiyorsunuzikizler birbirine bagli olur derler , var mi oyle guzel baglari senin bebeklerininde ?
hastanede ki arastirmadsn bir sonuc cikti mi ?
Aklıma gelmedi ama soğuk olmazmı yaBanyo önüne ana kucağıno çekip kundaklayıp yatırma fikri çık aklımdan
Bence deniye biri bizi uyarmadı ki gerçi hamileliğin tadını çıkarın diyenler oldı ama çoğumuz zorlu geçirdik ne tadı dedik kendimizce. Alın size zor dedi bebeler
Bol bol uyuyun diyenleri boşverin bol bol gezin bol bol yiyinhamilelikte bana herşey yasaktı doğurim yicem dedim şimdi oğlum kolik sıkıyorsa ye diyor
Kürek işçileri bile yemeklerini yerken ara veriyor uyuma saatleri belli onu geçtim UYUYABİLİYORLAR
Valla bilmiyorum yanıma çocuk düşünen kuzenim geldi 1 gece kaldı sabaha karşı gemileri batmış balıkço gibi boynu bükük halı deseni inceliyorduhamileyken oğlumu kimseye emanet etmem diyen ben alın nolur biraz uyuyim diye isyan eden ben başkasının elinde diye(yanımda) uyuyunca bensiz kalır diye uykusu kaçan yine ben
Sağlıklarına bu durumun etkisi olmuyor dimiValla zor ama mutluyum çok güzellerBu günler hızla geçiyor tecrübe ettim biliyorum. Sonra çok özleniyor da mis kokuları Bende annem vardı yardımcı sağolsun. Bugün yıllık izne çıkarıyoruz kendisini kayınvalidem geliyor 1 ay İkiz bebek yardımsız olmuyor. Dün gittiğimiz doktorun da ikizleri varmış damdan düşenin halini damdan düşen anlar diyo Anne baba 2 kişiyle yürümez ikiz evi mutlaka ücüncü kişi olmalı annelerle ilişkileri iyi tutun diyo
Pataloji sonucu tam da hocanın ve genetiğin tahmin ettiği gibi çıktı. İki plesenta birleşmiş sanki monokoryonik yani tek plesenta ikizliği gibi olmuş. Arada damar oluşmuş ve ordan kız oğlana oğlan kıza kan vermiş. İkisinin vücudunda birbirlerine ait kan var. Örneğin %89 xx, %11 xy gibi çıktı kızım. Bebekler plesentadan ayrılınca 2 yaşına kadar bu kanlar ayrışıyormuş. 3-4 ayda bir genetik bakacak. Dünyada örneği 40 civarıymış, şimdi ilk genetik sonuçları gelsin bebeklerle ilgili yayın yapılacak
39.gündeyim kanamam sadece azalmıştı ne zaöandı unuttum. (Kendimi unutuyorum bazen) 20 lerin başıydı sanırsam. Rengi kahverebgileşip geri kırmızıya dönüp artmıştı. Geçenlerde yine azalmışkeb 2 gündür falan arttı bugün bide parça geldi. Sanırsam ben iyi bir örnek değilim durumum normal olmayabilir.Merhaba kızlar nasılsınız? Yarın bizim 40 günümüz tamam oluyor fakat 3gündür benden kan geliyor. 24cü gün tamamen durmuştu kan. Sizde oldumu böyle birşey? Bu reglmi yoksa sıradan kanama doktor gitmelimiyim acaba?
Banyonun içi değil kapının önüAklıma gelmedi ama soğuk olmazmı yaala bildin mi bende deneyeceğim ona göre
Yani evet çocuk aç kalacağına mama vermek mantıklı ama onu muhtemelen o psikolojiye girme diye söylüyorlardır. Yani sütüm yok diye düşünüp üzülürsen sütün artmaz. Psikoloji de çok etkiliyor çünkü sütü. Sen süt yapıcı şeyler tüket ve sütüm her gün daha da artacak diye düşün, artar inşallah zamanla canımEmzirdikden sonra 90 CC veriyirdum 2 gündür fazlasını istiyor ama genelde 90cc veriyirum hala ama ben her öğünde veriyirum çünkü benim sütüm fazla yok sütüne güven hikayelerine inanmıyorum dün denedim çocuk en son akşam katıla katıla ağladı 90 CC mama içti sonrasını istedi bitti mama diye 60 cc daha yaptık gene istedi ağlayarak bittiğinde çocuk aclikdan bütün gün kivranmis anlayacağın.
Yok canım şükür sağlıkları yerindeSağlıklarına bu durumun etkisi olmuyor dimi
39.gündeyim kanamam sadece azalmıştı ne zaöandı unuttum. (Kendimi unutuyorum bazen) 20 lerin başıydı sanırsam. Rengi kahverebgileşip geri kırmızıya dönüp artmıştı. Geçenlerde yine azalmışkeb 2 gündür falan arttı bugün bide parça geldi. Sanırsam ben iyi bir örnek değilim durumum normal olmayabilir.
Banyonun içi değil kapının önüuyandı ondan sonra uyutamadım nasıl aldıysa artık uykusunu doğduğu ilk 1 haftadan sonra ilk kez böyle bakıyor yavrum şimdi zorla uyuttum deniycem az sonra buraya bi bakım dedim
Ben aç kalıyor bu bebe diye düşünüp üzülüyorumcanim benimkide meme de cok uyuyor. ilk baslarda soguk bez fln degdirip uyandiriyorduk senin yaptiklarinin disinda. ama artik cok ugrasmiyorum. emcegini emiyor zaten.
onada banada eziyet oluyor uyandirmaya calismak. kisa uyuyor haliyle, uyaninca tekrar meme veriyorum . artik baktim cok huysuzlaniyor meme yetmiyor o zaman sagdigim sut varsa onu veriyorum yoksa mama veriyorum.
hamileligim stresliydi ama guzeldi ya simdi degerini anliyorum
Ayyyy ben hep ikiz gebelikten korkanlardanım. Allah size kolaylık versin. Eminim çok güzeldir ama ben tek bebekle helak oldum, sana helal olsun vallaKızlar yatın kalkın halinize şükredin, bir bebek hiç bebekmişOğlum kolikti yine de bu kadar zorlanmamıştım Ama çok güzeller gülmeye başladılar şimdi eriyorum
Ayy ümidini kaybetme lütfen, benim bebem de 13 günlük sen kaybedersen ben de her an kaybedebilirimBunlarin hepsini bende yiyorum üstüne uzun uzun emziriyorum çocuk benle doymuyor benim sagdigimda en fazla 40 50 çıktı.oda emzirmeden sagdigimda emzirip sagarsam 20cc anca cikiyir demek benim sütüm yok 44 günde gelmeyen süt bundan sonrada gelmez ben umudumu kaybettim.
Vay canına anne karnında neler yapmış seninkilerValla zor ama mutluyum çok güzellerBu günler hızla geçiyor tecrübe ettim biliyorum. Sonra çok özleniyor da mis kokuları Bende annem vardı yardımcı sağolsun. Bugün yıllık izne çıkarıyoruz kendisini kayınvalidem geliyor 1 ay İkiz bebek yardımsız olmuyor. Dün gittiğimiz doktorun da ikizleri varmış damdan düşenin halini damdan düşen anlar diyo Anne baba 2 kişiyle yürümez ikiz evi mutlaka ücüncü kişi olmalı annelerle ilişkileri iyi tutun diyo
Pataloji sonucu tam da hocanın ve genetiğin tahmin ettiği gibi çıktı. İki plesenta birleşmiş sanki monokoryonik yani tek plesenta ikizliği gibi olmuş. Arada damar oluşmuş ve ordan kız oğlana oğlan kıza kan vermiş. İkisinin vücudunda birbirlerine ait kan var. Örneğin %89 xx, %11 xy gibi çıktı kızım. Bebekler plesentadan ayrılınca 2 yaşına kadar bu kanlar ayrışıyormuş. 3-4 ayda bir genetik bakacak. Dünyada örneği 40 civarıymış, şimdi ilk genetik sonuçları gelsin bebeklerle ilgili yayın yapılacak
Ben taburcu olurken "40 gün boyunca kanama durabilir yeniden başlayabilir. Endişe etmeyin lohusalıkta normaldir." demişlerdiMerhaba kızlar nasılsınız? Yarın bizim 40 günümüz tamam oluyor fakat 3gündür benden kan geliyor. 24cü gün tamamen durmuştu kan. Sizde oldumu böyle birşey? Bu reglmi yoksa sıradan kanama doktor gitmelimiyim acaba?
Peş peşe iki çocuk annesi olarak kesinlikle katılıyorum. İkinciyi düşünenler en azından bir 4-5 sene ara verin yoksa bebeğinizi her kucağınıza aldığınızda anne ben de istiyorum diye ağlayan, emzirmenize, alt değiştirmenize bile izin vermeyen, çaktırmadan kardeşinin bir yerini sıkan ya da yüzünü bir şeylerle örten çocuğunuz ile başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz benim gibiKızlar yatın kalkın halinize şükredin, bir bebek hiç bebekmişOğlum kolikti yine de bu kadar zorlanmamıştım Ama çok güzeller gülmeye başladılar şimdi eriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?