Çok şükürYok canım şükür sağlıkları yerinde
Valla şahsen 1 tane mental sağlıpımla bile oynadı bunadım resmen herşeyi unutur hale geldim bundan 2 taneyi düşünemiyorumBen aç kalıyor bu bebe diye düşünüp üzülüyorumama ben de senin gibi yapmaya yakınım şu an çünkü hakkaten annelere de çok yorucu bu. Hele süt de az olunca boşa kürek çekiyoruz sanki.
Ayyyy ben hep ikiz gebelikten korkanlardanım. Allah size kolaylık versin. Eminim çok güzeldir ama ben tek bebekle helak oldum, sana helal olsun valla
Ayy ümidini kaybetme lütfen, benim bebem de 13 günlük sen kaybedersen ben de her an kaybedebilirim
Vay canına anne karnında neler yapmış seninkilerçok şükür sağlıklılar ama
Ben taburcu olurken "40 gün boyunca kanama durabilir yeniden başlayabilir. Endişe etmeyin lohusalıkta normaldir." demişlerdi
Bizim anne grubu etiketi neden kalktı ki? Bi yanlişlık mı oldu acabaEvaante
Bi ara taşındı sanmıştım sonra baktım etiket kalkmışCanim sitede bazı güncellemeler yapılıyormuş bildirim geldi gebelik takipleri de kalktı geri gelecekmiş
Canım artılar eksiler var. Gerçekten küçük olunca başlangıçta zorluyorlar, kıskançlık çok oluyor. Benim oğlum altı yaşında sorun çıkarmıyor. Bir kez beni de kucağına al dedi, birkaç kez de hep onunla ilgileniyorsun dedi. Ama ben çok dikkat ettim. Oğluma bebek öncesi ilgiyi vermeye özen gösterdim. Ve etraftakilere de baskı ve şiddetle o özeni gösterttimPeş peşe iki çocuk annesi olarak kesinlikle katılıyorum. İkinciyi düşünenler en azından bir 4-5 sene ara verin yoksa bebeğinizi her kucağınıza aldığınızda anne ben de istiyorum diye ağlayan, emzirmenize, alt değiştirmenize bile izin vermeyen, çaktırmadan kardeşinin bir yerini sıkan ya da yüzünü bir şeylerle örten çocuğunuz ile başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz benim gibi
Canım benimki 2.5 yaşında ve hani harbiden laftan anlamıyor ve aşırı da inatçı inadına yapıyor ve dinlemiyor hiç bir şekilde. Ben de onunla çok ilgilendim zaten hamile olduğumu öğrenince ilgisi bölünecek diye vicdanda yapmıştım ve ekstra üstüne düştüm. Çevremdekileri de uyardım onlarda dikkat ettiler ama hâlâ azıcık bile olsa kardeşi ile ilgilenmemizi istemiyor. Sadece kendisinin sevmesini istiyor. Valla tek umudum kızımın beraber oynayabilecek yaşa gelmesi. İnşallah o zaman iyi anlaşırlar ve kavga etmezler. Bizimkiler karşı cins o yüzden paylaşımları yoğun olur mu onu da bilmiyorum benim hem kız hem erkek kardeşim vardı ve kız olanla daha fazla iletişimim oldu bizimde aramızda 4 yaş var mesela kız kardeşimle ve arkadaşlarım etrafımda olmadığı müddetçe onunla paylaşımım çok oluyordu, arkadaşlarım olunca satıyordum sadeceCanım artılar eksiler var. Gerçekten küçük olunca başlangıçta zorluyorlar, kıskançlık çok oluyor. Benim oğlum altı yaşında sorun çıkarmıyor. Bir kez beni de kucağına al dedi, birkaç kez de hep onunla ilgileniyorsun dedi. Ama ben çok dikkat ettim. Oğluma bebek öncesi ilgiyi vermeye özen gösterdim. Ve etraftakilere de baskı ve şiddetle o özeni gösterttimAma şöyle bir eksim var. Çok paylaşımları olmayacak. Yani birlikte pek oynayacaklarını sanmıyorum. Altı yaş çok çünkü. Yaş farkı az olunca güzel oynuyorlar. Kısmet bazı şeyler. Ablam benden yedi yaş büyük. Annemden ötedir. Bu hayattaki en büyük destekcimdir. Gerçi benimkiler erkek nasıl olur ilişkileri bilemiyorum.
Kusmuyormu o kadar fazla içtiğinde 90+60Emzirdikden sonra 90 CC veriyirdum 2 gündür fazlasını istiyor ama genelde 90cc veriyirum hala ama ben her öğünde veriyirum çünkü benim sütüm fazla yok sütüne güven hikayelerine inanmıyorum dün denedim çocuk en son akşam katıla katıla ağladı 90 CC mama içti sonrasını istedi bitti mama diye 60 cc daha yaptık gene istedi ağlayarak bittiğinde çocuk aclikdan bütün gün kivranmis anlayacağın.
Canım kaybetme umudunu üzüntü en büyük düşmanımız bu süreçteBunlarin hepsini bende yiyorum üstüne uzun uzun emziriyorum çocuk benle doymuyor benim sagdigimda en fazla 40 50 çıktı.oda emzirmeden sagdigimda emzirip sagarsam 20cc anca cikiyir demek benim sütüm yok 44 günde gelmeyen süt bundan sonrada gelmez ben umudumu kaybettim.
90 çok değil mi ?Benim bebeğiminde emerken yanaklarından akıyor hatta bazen emzirirken diğerinden de akıyor yani sütüm var eminim ama ona rağmen akşamları mama veriyorum çünkü doymamış gibi tepkiler verip sürekli emmek istiyor. Mama verince rahatlıyor. Artık alıştığından mı yoksa akşamları daha çok acıktığından mı bilmiyorum ama istiyor akşamları mama içmeyi. Oğlumda 40 tan sonra kesmiştim ama kızımda kesemeyeceğim sanırım. Günde bir kere ile kaldığı sürece sıkıntı yok aslında ama başka bu durumda olan var mı merak ettim? Ya bir de bir iki mama vermedim sürekli uyandı gaz sancısı falan da derken 2-3 saat uyutmadı verdiğim gecelerde ise 4 saate kadar uyuyor ağlamıyor ben de mama vermiş olduğum rahat oluyorum uyandırmıyorum o yüzden de kesmek istemiyorum aslında. Bir de şu an 41 günlük ve 90 cc veriyorum ama hala aranıyor. Az mı acaba sizler kaç cc veriyorsunuz?
Eşim hemen 2.yi istiyormuş beraber büyüsünler diyeÇok şükür
Valla şahsen 1 tane mental sağlıpımla bile oynadı bunadım resmen herşeyi unutur hale geldim bundan 2 taneyi düşünemiyorum
Aksine yenisini istedi bitti diye Ağladı ben vermedim hiç kusması olmadi şimdiye dek azıcik ağzına geldikleri dışında gaz çıkarırken.hic itirazı yok mamaya memeye.esim illa süt komasına girecek öyle rahatlıyor diyor.Kusmuyormu o kadar fazla içtiğinde 90+60
Sen nasılsın canım?Toparlandın mı? Benim hala içimde o bağıra bağıra ağlama istediği geçmedi. Özellikle gece olunca bi kasvet çöküyor içime. Günler birbirinin aynı. Allah bugünlerimi aratmasın ama çok zorlanıyorum. Annemler gidince napıcam hiç bilmiyorum. Çok korkuyorum bugunler de geçerde şu foruma girip yazdıklarıma kahve eşliğinde gülüp şükretmeyi, iyi ki demeyi çok istiyorum. Hamileliğimi özlüyorum. Eski hayatımı eşimi, herşeyi.Eşim hemen 2.yi istiyormuş beraber büyüsünler diyededim he he benim de 1 taneyle feleğim şaştı, ne 2.cisi şimdi
Ben o fizyolojik serumdan bir iki damla damlatıp el aspratoruyle alıyorum burnunda kileri evet geceleri ve gün içinde burnundan ses geliyor öyle yapıyorum.Kızlar merhaba, benim bebiş bugun 1 aylık oldu, kusma sorunumuz var, doktor kontrolünde kilo alımı normal kusması sorun degil dedi doktor ama ,bazen çok fazla kusuyor, bazen azıcık agzinin kenarından sızıyor. Sizler de kusma sorunu var mı ? Bide burun tıkanıklığı yasiyo musunuz, o burun aspiratörlerinden aldık, otri bebe marka ,ama sanırım ben korkumdan yeterince güçlü çekemiyorum. Bugün serumdan 2 şer CC burnuna boşaltıp açmaya çalıştım, bir kesim burun yıkama işlemini zararlı buluyo bı kesim de o burun aspiratörlerini. Napcam şaştım kaldım. Bu çocuğun burnu tıkanmasın diye ne yapabilirim. Sizler neler yapiyosunuz
Memnun musun canimKemer Kundak
Sevi Bebe Kemer Kundak - ebebek ben bunu kullanıyorum
Valla 1 aylıktan itibaren 60 yetmemeye başladı 90 a çıkardım ki hâlâ bazen biraz daha istiyor ama üstüne emziriyorum90 çok değil mi ?
Eşim hemen 2.yi istiyormuş beraber büyüsünler diyededim he he benim de 1 taneyle feleğim şaştı, ne 2.cisi şimdi
Mustela chest rub kullanıyordum şuan üşürmüş çok fena burnu tıkalı karşı olmama rağmen sterimar aldım. Denemek için mustelasız kullandım(mustelayı üşütene kadar toplasan 3 gün kullanmışımdjr) o da geçici açma sağladı daha sonra ikisini birlikte kullandkm çocuğumun burnundan 2 haftadır gelen hırıltı gitti meğerse yapış yapış bi mukus varmış ortalama 2 haftadır. İkisi birlikte götürdü.Kızlar merhaba, benim bebiş bugun 1 aylık oldu, kusma sorunumuz var, doktor kontrolünde kilo alımı normal kusması sorun degil dedi doktor ama ,bazen çok fazla kusuyor, bazen azıcık agzinin kenarından sızıyor. Sizler de kusma sorunu var mı ? Bide burun tıkanıklığı yasiyo musunuz, o burun aspiratörlerinden aldık, otri bebe marka ,ama sanırım ben korkumdan yeterince güçlü çekemiyorum. Bugün serumdan 2 şer CC burnuna boşaltıp açmaya çalıştım, bir kesim burun yıkama işlemini zararlı buluyo bı kesim de o burun aspiratörlerini. Napcam şaştım kaldım. Bu çocuğun burnu tıkanmasın diye ne yapabilirim. Sizler neler yapiyosunuz
cok hakli dr bey cidden. beenim annem yanimda tek cocuk ve zor bir bebek degil cok sukur genede yoruluyoruz. Sizin icin bunun kati yorgunluk oluyordurValla zor ama mutluyum çok güzellerBu günler hızla geçiyor tecrübe ettim biliyorum. Sonra çok özleniyor da mis kokuları Bende annem vardı yardımcı sağolsun. Bugün yıllık izne çıkarıyoruz kendisini kayınvalidem geliyor 1 ay İkiz bebek yardımsız olmuyor. Dün gittiğimiz doktorun da ikizleri varmış damdan düşenin halini damdan düşen anlar diyo Anne baba 2 kişiyle yürümez ikiz evi mutlaka ücüncü kişi olmalı annelerle ilişkileri iyi tutun diyo
Pataloji sonucu tam da hocanın ve genetiğin tahmin ettiği gibi çıktı. İki plesenta birleşmiş sanki monokoryonik yani tek plesenta ikizliği gibi olmuş. Arada damar oluşmuş ve ordan kız oğlana oğlan kıza kan vermiş. İkisinin vücudunda birbirlerine ait kan var. Örneğin %89 xx, %11 xy gibi çıktı kızım. Bebekler plesentadan ayrılınca 2 yaşına kadar bu kanlar ayrışıyormuş. 3-4 ayda bir genetik bakacak. Dünyada örneği 40 civarıymış, şimdi ilk genetik sonuçları gelsin bebeklerle ilgili yayın yapılacak
ben simdi safra dan dolayi agri kesicilerde kullaniyorum , zaten tansiyon haplarim var. hepsini sutume %1-2 de olsa geciyor. birde agri kesiciler sutude azaltiyor.Ben aç kalıyor bu bebe diye düşünüp üzülüyorumama ben de senin gibi yapmaya yakınım şu an çünkü hakkaten annelere de çok yorucu bu. Hele süt de az olunca boşa kürek çekiyoruz sanki.
Ya işte biraz sert vakumlarimda zarar veririm diye korkuyorum, sanırım o yüzden yapamıyorumBen o fizyolojik serumdan bir iki damla damlatıp el aspratoruyle alıyorum burnunda kileri evet geceleri ve gün içinde burnundan ses geliyor öyle yapıyorum.
Sterimar dediğin serum fizyolojik gibi bişey mi ? Mustela chest rub yok bende ,ise yariyorsa alırım hemenaman aman serüven yeni başlıyor bidaha hamileliği kendileri çekecek sanki
Mustela chest rub kullanıyordum şuan üşürmüş çok fena burnu tıkalı karşı olmama rağmen sterimar aldım. Denemek için mustelasız kullandım(mustelayı üşütene kadar toplasan 3 gün kullanmışımdjr) o da geçici açma sağladı daha sonra ikisini birlikte kullandkm çocuğumun burnundan 2 haftadır gelen hırıltı gitti meğerse yapış yapış bi mukus varmış ortalama 2 haftadır. İkisi birlikte götürdü.
Ben az emerse 80 CC falan hazırlıyorum ona bile kusuyor bazenAksine yenisini istedi bitti diye Ağladı ben vermedim hiç kusması olmadi şimdiye dek azıcik ağzına geldikleri dışında gaz çıkarırken.hic itirazı yok mamaya memeye.esim illa süt komasına girecek öyle rahatlıyor diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?