2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Yok canım şükür sağlıkları yerinde
Çok şükür
Valla şahsen 1 tane mental sağlıpımla bile oynadı bunadım resmen herşeyi unutur hale geldim bundan 2 taneyi düşünemiyorum

Canım artılar eksiler var. Gerçekten küçük olunca başlangıçta zorluyorlar, kıskançlık çok oluyor. Benim oğlum altı yaşında sorun çıkarmıyor. Bir kez beni de kucağına al dedi, birkaç kez de hep onunla ilgileniyorsun dedi. Ama ben çok dikkat ettim. Oğluma bebek öncesi ilgiyi vermeye özen gösterdim. Ve etraftakilere de baskı ve şiddetle o özeni gösterttim Ama şöyle bir eksim var. Çok paylaşımları olmayacak. Yani birlikte pek oynayacaklarını sanmıyorum. Altı yaş çok çünkü. Yaş farkı az olunca güzel oynuyorlar. Kısmet bazı şeyler. Ablam benden yedi yaş büyük. Annemden ötedir. Bu hayattaki en büyük destekcimdir. Gerçi benimkiler erkek nasıl olur ilişkileri bilemiyorum.

Canım benimki 2.5 yaşında ve hani harbiden laftan anlamıyor ve aşırı da inatçı inadına yapıyor ve dinlemiyor hiç bir şekilde. Ben de onunla çok ilgilendim zaten hamile olduğumu öğrenince ilgisi bölünecek diye vicdanda yapmıştım ve ekstra üstüne düştüm. Çevremdekileri de uyardım onlarda dikkat ettiler ama hâlâ azıcık bile olsa kardeşi ile ilgilenmemizi istemiyor. Sadece kendisinin sevmesini istiyor. Valla tek umudum kızımın beraber oynayabilecek yaşa gelmesi. İnşallah o zaman iyi anlaşırlar ve kavga etmezler. Bizimkiler karşı cins o yüzden paylaşımları yoğun olur mu onu da bilmiyorum benim hem kız hem erkek kardeşim vardı ve kız olanla daha fazla iletişimim oldu bizimde aramızda 4 yaş var mesela kız kardeşimle ve arkadaşlarım etrafımda olmadığı müddetçe onunla paylaşımım çok oluyordu, arkadaşlarım olunca satıyordum sadece

Kusmuyormu o kadar fazla içtiğinde 90+60

Canım kaybetme umudunu üzüntü en büyük düşmanımız bu süreçte moralini yüksek tutman lazım

90 çok değil mi ?

Çok şükür

Valla şahsen 1 tane mental sağlıpımla bile oynadı bunadım resmen herşeyi unutur hale geldim bundan 2 taneyi düşünemiyorum
Eşim hemen 2.yi istiyormuş beraber büyüsünler diye dedim he he benim de 1 taneyle feleğim şaştı, ne 2.cisi şimdi

Kusmuyormu o kadar fazla içtiğinde 90+60
Aksine yenisini istedi bitti diye Ağladı ben vermedim hiç kusması olmadi şimdiye dek azıcik ağzına geldikleri dışında gaz çıkarırken.hic itirazı yok mamaya memeye.esim illa süt komasına girecek öyle rahatlıyor diyor.

Eşim hemen 2.yi istiyormuş beraber büyüsünler diye dedim he he benim de 1 taneyle feleğim şaştı, ne 2.cisi şimdi
Sen nasılsın canım?Toparlandın mı? Benim hala içimde o bağıra bağıra ağlama istediği geçmedi. Özellikle gece olunca bi kasvet çöküyor içime. Günler birbirinin aynı. Allah bugünlerimi aratmasın ama çok zorlanıyorum. Annemler gidince napıcam hiç bilmiyorum. Çok korkuyorum bugunler de geçerde şu foruma girip yazdıklarıma kahve eşliğinde gülüp şükretmeyi, iyi ki demeyi çok istiyorum. Hamileliğimi özlüyorum. Eski hayatımı eşimi, herşeyi.
Yinede şükür bugünümüze. 40 ımız çıkınca geçer inşallah bu düşünceler

Kızlar merhaba, benim bebiş bugun 1 aylık oldu, kusma sorunumuz var, doktor kontrolünde kilo alımı normal kusması sorun degil dedi doktor ama ,bazen çok fazla kusuyor, bazen azıcık agzinin kenarından sızıyor. Sizler de kusma sorunu var mı ? Bide burun tıkanıklığı yasiyo musunuz, o burun aspiratörlerinden aldık, otri bebe marka ,ama sanırım ben korkumdan yeterince güçlü çekemiyorum. Bugün serumdan 2 şer CC burnuna boşaltıp açmaya çalıştım, bir kesim burun yıkama işlemini zararlı buluyo bı kesim de o burun aspiratörlerini. Napcam şaştım kaldım. Bu çocuğun burnu tıkanmasın diye ne yapabilirim. Sizler neler yapiyosunuz

Ben o fizyolojik serumdan bir iki damla damlatıp el aspratoruyle alıyorum burnunda kileri evet geceleri ve gün içinde burnundan ses geliyor öyle yapıyorum.

aman aman serüven yeni başlıyor bidaha hamileliği kendileri çekecek sanki
Mustela chest rub kullanıyordum şuan üşürmüş çok fena burnu tıkalı karşı olmama rağmen sterimar aldım. Denemek için mustelasız kullandım(mustelayı üşütene kadar toplasan 3 gün kullanmışımdjr) o da geçici açma sağladı daha sonra ikisini birlikte kullandkm çocuğumun burnundan 2 haftadır gelen hırıltı gitti meğerse yapış yapış bi mukus varmış ortalama 2 haftadır. İkisi birlikte götürdü.

cok hakli dr bey cidden. beenim annem yanimda tek cocuk ve zor bir bebek degil cok sukur genede yoruluyoruz. Sizin icin bunun kati yorgunluk oluyordur buyuk oglunun kardesleriyle aralari nasil

vay be buyuyunce anlaticaklari efsane bir yasam hikayeleri var hep boyle birbiriyle bir arada guzel olsun ömurleri kuzucuklarin
Ben aç kalıyor bu bebe diye düşünüp üzülüyorum ama ben de senin gibi yapmaya yakınım şu an çünkü hakkaten annelere de çok yorucu bu. Hele süt de az olunca boşa kürek çekiyoruz sanki.
ben simdi safra dan dolayi agri kesicilerde kullaniyorum , zaten tansiyon haplarim var. hepsini sutume %1-2 de olsa geciyor. birde agri kesiciler sutude azaltiyor.

bunlari sutumden ister istemez ilaclardan kizimda aliyor. o yuzden organik mama aldim , avrupadan kanada ya extra kargo ucretiyle aliyorum ama icim rahat. icinde ne oldugu belirsiz amerikan mamasi vermiyorum.

cok sukur memeyi red etmiyor. artik meme emdirirken o anin keyfini cikarmaya calisiyorum. konusuyorum bisiler anlatiyorum . gittigi yere kadar boyle giderim.
oncelik hep memeyi emdiriyorum sonra 60 ml mama veriyorum yetmezse bir 60 daha veriyorum . genelde ikinci 60 in 10-20 ml anca iciyor . biberonla uyumaya alsitigi icin onu agzinda oyalarak uyuyor. Bizede rahat oluyor. Gaz sancisi olmadigi surece biz hic sallamiyoruz . biberonda uyuyor kendi kendine.

gecen hafta cok kafama takmistim. agladim baya fln. hatta bir ara küstüm kendisine neden memeyle doymuyor diye , esime mama yaptirdim, sen ver ben küsüm dedim simdi artik yapacak birsey yok diyorum, oldugu kadar . diger turlu uzuldukce var olan sütumde gelmiyor.

Ben o fizyolojik serumdan bir iki damla damlatıp el aspratoruyle alıyorum burnunda kileri evet geceleri ve gün içinde burnundan ses geliyor öyle yapıyorum.
Ya işte biraz sert vakumlarimda zarar veririm diye korkuyorum, sanırım o yüzden yapamıyorum

Sterimar dediğin serum fizyolojik gibi bişey mi ? Mustela chest rub yok bende ,ise yariyorsa alırım hemen

Ben az emerse 80 CC falan hazırlıyorum ona bile kusuyor bazen sen bebeğine bakma o aç olmas abile huzursuz olunca emmek ve mama ister sen al kollarına veya kundağa sar sıkıca uyutmaya çalış fazla verip midesini büyütme hep öyle ister sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…