2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım. Günler birbirinin aynısı ve yakın zamanda da düzelecek gibi de durmuyor. O kadar bunaldım duşta 5 dakka fazla durmak bile iyi geliyor. İstiyorum ki annem hiç gitmesin eşim zaten akşam geç geliyor bebekle ilgilenme süresi kısıtlı. Bebeğim de kucak dışında bi yerde durmuyor. Havalar da kötü bebeğimi alıp biraz hava alayım desem. Bilmiyorum keşke yaz annesi olsaydım diyorum

Ben serum fizyolojik ile yıkama yapıyorum. Bir flakonun yarısını bir burna diğer yarısını diğer burna sıkıyorum ters çevirip sırtına pat pat vuruyorum sümükler akıyor rahatlıyor.

Kızlar benim sezeryan dikisinden sarı su gibi bişey gelmiş bide kaşınıyor gelen yerden acı ateş sızı yok ama batikonla siliyorum endiselenmelimiyim doktara gitmelimiyim acaba

Ah yavrum seninki de pek küçükmüş. Anlamaz tabi ki laftan. Tahtını kaptırmaktan korkuyordur Çok kisitlamayin bence. Sadece vurmasına izin vermeyin. Net bir şekilde vurmana izin veremeyiz diyin. Onun dışında bazı şeyler olacak yapacak bir şey yok. Benimki bile bazen bebeğin üstüne abanıyor. Yüzünü mıncıklıyor. Uyarıyorum tabi ki. Ama çocuk işte Seninkiler güzel oynar ama küçük biraz büyüyünce.

Ben serum fizyolojik ile yıkama yapıyorum. Bir flakonun yarısını bir burna diğer yarısını diğer burna sıkıyorum ters çevirip sırtına pat pat vuruyorum sümükler akıyor rahatlıyor.
Sanırım bende yıkama ile ilerlicem, burun aspiratörlerini beceremedim. Doktoruna sormuş muydun yıkamayı. Ne sıklıkla yapılabilir? Bı de şu odayı nemlendirmek için olan cihazlardan almadım ben, sen kullaniyo musun ? Acaba almalı mıyım

Aynı duygular bende de hiç geçmeyecek diyip diyip üzülüyorum. Allah yardımcımız olsun

Psikolojik olarak senin gibi yorgunum ben de çok. Daha 5 dk önce emzirirken ağlamaya başladım. Ben de aynı senin gibi eski hayatımı özlüyorum. Allah affetsin nasıl gidicek böyle hayat diye düşünüyorum. Ve ben de eşimi çok özledim onla yalnız kalmayı şakalaşıp eğlenmeyi çok özledim. Sabahları uyanıp onu uyandırmaya çalışır şakalaşırdım, o anları bile çok özledim. Psikolojik olarak ne zaman düzeliniyo acaba
Valla kuzum ben de bir yerden sonra salıcam galiba. Ben aslında bebek doysun da gerisi önemli değil diye düşünüyorum ama etrafım beni çok geriyor. Ama bir yerden sonra hepsine rest çekicem yani. Eşim mesela üzülüyor anne sütü yetersiz diye. Beni üzmek için yapmıyor, biliyorum ama onu öyle görünce daha çok üzülüyorum. Halbuki bebekler doysun, beslensin de gerisi bir şekilde hallolur yani. Sen en güzelini yapıyorsun bence, ben de inş bir an önce senin duygu durumuna erişirim

Kızlar benim sezeryan dikisinden sarı su gibi bişey gelmiş bide kaşınıyor gelen yerden acı ateş sızı yok ama batikonla siliyorum endiselenmelimiyim doktara gitmelimiyim acaba
Doktoruna bir sor canım sarı akıntı enfeksiyon belirtisi olabilir
Her gün kullanılmalı demişti bana hastane. Hatta gün içinde her emzirmeden önce bile kullanabilirsin demişlerdi. Eğer çok tıkanıklık yaşıyorsan her emzirmeden önce yapabilirsin bence.

Kızlar bebeğim sarılık yüzünden küvezde yatıyor. Değeri 24 çok yüksek dedi doktor. Beyinde hasar bırakabilir diyor. Başına böyle bişey gelen var mı

Kızlar şuan ilk 40 gün için rutin oluşturma eğitimindeyim notlarımı aldım. İlgimi çeken konular şunlar oldu.
-Dünya sağlık örgütü 9 yaşına kadar acı elma yağını önermiyormuş. Onun yerine lavanta yağı içeren yağlar kullanabilirmişiz.
-2 yaşına kadar da burun yıkama önerilmiyormuş. Burun deliklerine bir iki damla serum fizyolojik ya da okyanus suyu sıkmak yeterliymiş.
- banyo sonrası masaj için de yağ değil de losyon öneriliyormuş. İlk zamanlar cilt çok kuru olduğundan yağ emilimi zor oluyormuş.
-süt önce sulu sonra yağlı olarak akıyormuş. Hangi memede kaldıysak ondan devam etmemiz gerekiyormuş.
-12.gunden sonra kilo alımı normalse 3 ya da 3.5 saatte bir emzirmemiz yeterliymiş.
-mama hazırlarken çalkalamak bebeğin oluşan kabarcıkları yutup gaz yapmasına sebep oluyormuş kaşıkla karıştırmak gerekirmiş.
Diğe notlarım zaten klasik oda sıcaklığı 22-24 derece banyo suyu sıcaklığı 36-37 derece. Banyo yaparken önce ince muslinle kundak yapıp ıslatıp sonra kundağı çıkarınca banyo korkusu yaşamazlarmiş. Her beslenmede hatta her meme sonrasında mutlaka gazıni çıkarmak gerekiyormuş. bir de çinko içeren pişik kremi önerildi. Notlarım bu kadar

ya tahmin edebiliyorum kuzum neler hissettigini . bende emzirirken mesela artk yarim saat gecmis hala memedeyse annem diyor mama hazirlim doymayacak diyor ki oylede oluyor. oda beni uzmek icin soylemiuor ama bende ister istemez uzuluyordum. simdi ben diyorum mamayi hazirlayin diye
sonuc olarak az yada cok anne sutu verip o bagisikligi sagliyoruz. ben kendim 3.5 ay zor emmisim annem soylemisti. ben emmedim diye abim emmis kalan sutu

aslinda full sagip biberonla da verebilirim ama oda cok zor is birde benimki biberonla verilen sutu cok kusuyor nedenini cozemedm. cokelek gibi cikariyor o nedenle sadece sagip vermekte benim icin cozum degil aama senin boyle bir durumun yoksa bu sekilde devam edebilirsin. 2-3 saatte bir sagdikca sutunde cok artar zaten

guzel bilgiler icin sagol kuzum

ben burun icin ikiser damla saga sola sikip hava yoluyla agzimla aspirator ile cekiyorum. Hemsirelerde onu onermisti bize.

Uyku , beslenme kadsr onemli. ozellikle gece uykusunda buyume hormonu salgilaniyor.

birde ben yag ile masaj yapiyorum ama bebek yagi diye satiliyor . resminide ekliyorum. aksam uzerleri gazi baslamadan once karnina , bacaklarina ve ayaginin altina masaj yaparken kullaniyorum.

cinko iceren kremde cok agir pisikse kullanilabilir bence. ben suan bum bum balm diye organik bir balm kullaniyorum bir sorun yasamadk

Eklentiler

• 9DB194E5-D547-428D-94C8-82724F751656.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 35
Evet ben 4 yaş planlıyordum oğlum henüz küçük olduğu için ama kızım sürpriz yaptı. Bence de öyle ailenin biriciği olduğu için yerini kaptırmak istemiyor izin vermiyorum bu seferde sinirlenip ya bana ya da eşyalara vuruyor. Aşarız inşallah zamanla. Ay o da tam fark etmiyordur zarar göreceğini ya, konuşa konuşa anlayacaktır. İnşallah dediğin gibi olur

Kızlar şimdi çamaşır asıyorum da emzirme atletim korkunç derecede küf lekesi olmuş aklım almiyor nasıl oldu bu diğerlerinde bişey yok. Açık renklilerin birikmesini beklemiştim sütüm mü küflenmis acaba kir sepetinde nasıl çıkacak bu ilk defa böyle bişey görüyorum

Sterimar dediğin serum fizyolojik gibi bişey mi ? Mustela chest rub yok bende ,ise yariyorsa alırım hemen
Burun spreyi. Yatırıp 2 sn sıkıyorsun diğer burundan çikiyor. Mustela chest rub bizde çok işe yaradı Stok bile yapcaktım diğer eksik lerden fırsat bulamadım.
Bunu bende yapmak istedim doktor yapma defi. Hala istiyorum hastanede 1 günlükken yapmıştı hemşireler.
Kızlar bebeğim sarılık yüzünden küvezde yatıyor. Değeri 24 çok yüksek dedi doktor. Beyinde hasar bırakabilir diyor. Başına böyle bişey gelen var mı
Çok geçmiş olsun.

Burun tıkanmasında elim direk biberiye yağına giderdi öğrendim ki o da zararlı

Şunu da ekleyebiliriz biberiye ve okaliptüs gibi yağlar zararlı

Burun tıkanmasında elim direk biberiye yağına giderdi öğrendim ki o da zararlı

Şunu da ekleyebiliriz biberiye ve okaliptüs gibi yağlar zararlı
Bu tür yağlar tahriş edici oluyor uçucu yağlar direkt tene temas etmemeli zaten yetişkinlerde bile sabit bir yağ ile karıştırılması önerilir

sen soyleyince bende aldim mustela dan avrupadan gelicek hala bekliyorum

Bu tür yağlar tahriş edici oluyor uçucu yağlar direkt tene temas etmemeli zaten yetişkinlerde bile sabit bir yağ ile karıştırılması önerilir
Ten teması asla yapmıyorum kaldı ki bebeğime de yapmazdım soluması bile iyi değilmiş eski Doktor'um söyledi. Yeniye de sormadım bu tarz şeyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…