Aynı şeyleri yaşıyoruz canım. Günler birbirinin aynısı ve yakın zamanda da düzelecek gibi de durmuyor. O kadar bunaldım duşta 5 dakka fazla durmak bile iyi geliyor. İstiyorum ki annem hiç gitmesinSen nasılsın canım?Toparlandın mı? Benim hala içimde o bağıra bağıra ağlama istediği geçmedi. Özellikle gece olunca bi kasvet çöküyor içime. Günler birbirinin aynı. Allah bugünlerimi aratmasın ama çok zorlanıyorum. Annemler gidince napıcam hiç bilmiyorum. Çok korkuyorum bugunler de geçerde şu foruma girip yazdıklarıma kahve eşliğinde gülüp şükretmeyi, iyi ki demeyi çok istiyorum. Hamileliğimi özlüyorum. Eski hayatımı eşimi, herşeyi.
Yinede şükür bugünümüze. 40 ımız çıkınca geçer inşallah bu düşünceler
Ben serum fizyolojik ile yıkama yapıyorum. Bir flakonun yarısını bir burna diğer yarısını diğer burna sıkıyorum ters çevirip sırtına pat pat vuruyorum sümükler akıyor rahatlıyor.Kızlar merhaba, benim bebiş bugun 1 aylık oldu, kusma sorunumuz var, doktor kontrolünde kilo alımı normal kusması sorun degil dedi doktor ama ,bazen çok fazla kusuyor, bazen azıcık agzinin kenarından sızıyor. Sizler de kusma sorunu var mı ? Bide burun tıkanıklığı yasiyo musunuz, o burun aspiratörlerinden aldık, otri bebe marka ,ama sanırım ben korkumdan yeterince güçlü çekemiyorum. Bugün serumdan 2 şer CC burnuna boşaltıp açmaya çalıştım, bir kesim burun yıkama işlemini zararlı buluyo bı kesim de o burun aspiratörlerini. Napcam şaştım kaldım. Bu çocuğun burnu tıkanmasın diye ne yapabilirim. Sizler neler yapiyosunuz
Ah yavrum seninki de pek küçükmüş. Anlamaz tabi ki laftan. Tahtını kaptırmaktan korkuyordurCanım benimki 2.5 yaşında ve hani harbiden laftan anlamıyor ve aşırı da inatçı inadına yapıyor ve dinlemiyor hiç bir şekilde. Ben de onunla çok ilgilendim zaten hamile olduğumu öğrenince ilgisi bölünecek diye vicdanda yapmıştım ve ekstra üstüne düştüm. Çevremdekileri de uyardım onlarda dikkat ettiler ama hâlâ azıcık bile olsa kardeşi ile ilgilenmemizi istemiyor. Sadece kendisinin sevmesini istiyor. Valla tek umudum kızımın beraber oynayabilecek yaşa gelmesi. İnşallah o zaman iyi anlaşırlar ve kavga etmezler. Bizimkiler karşı cins o yüzden paylaşımları yoğun olur mu onu da bilmiyorum benim hem kız hem erkek kardeşim vardı ve kız olanla daha fazla iletişimim oldu bizimde aramızda 4 yaş var mesela kız kardeşimle ve arkadaşlarım etrafımda olmadığı müddetçe onunla paylaşımım çok oluyordu, arkadaşlarım olunca satıyordum sadece
Sanırım bende yıkama ile ilerlicem, burun aspiratörlerini beceremedim. Doktoruna sormuş muydun yıkamayı. Ne sıklıkla yapılabilir? Bı de şu odayı nemlendirmek için olan cihazlardan almadım ben, sen kullaniyo musun ? Acaba almalı mıyımBen serum fizyolojik ile yıkama yapıyorum. Bir flakonun yarısını bir burna diğer yarısını diğer burna sıkıyorum ters çevirip sırtına pat pat vuruyorum sümükler akıyor rahatlıyor.
Aynı duygular bende de hiç geçmeyecek diyip diyip üzülüyorum. Allah yardımcımız olsunAynı şeyleri yaşıyoruz canım. Günler birbirinin aynısı ve yakın zamanda da düzelecek gibi de durmuyor. O kadar bunaldım duşta 5 dakka fazla durmak bile iyi geliyor. İstiyorum ki annem hiç gitmesineşim zaten akşam geç geliyor bebekle ilgilenme süresi kısıtlı. Bebeğim de kucak dışında bi yerde durmuyor. Havalar da kötü bebeğimi alıp biraz hava alayım desem. Bilmiyorum keşke yaz annesi olsaydım diyorum
Psikolojik olarak senin gibi yorgunum ben de çok. Daha 5 dk önce emzirirken ağlamaya başladım. Ben de aynı senin gibi eski hayatımı özlüyorum. Allah affetsin nasıl gidicek böyle hayat diye düşünüyorum. Ve ben de eşimi çok özledimSen nasılsın canım?Toparlandın mı? Benim hala içimde o bağıra bağıra ağlama istediği geçmedi. Özellikle gece olunca bi kasvet çöküyor içime. Günler birbirinin aynı. Allah bugünlerimi aratmasın ama çok zorlanıyorum. Annemler gidince napıcam hiç bilmiyorum. Çok korkuyorum bugunler de geçerde şu foruma girip yazdıklarıma kahve eşliğinde gülüp şükretmeyi, iyi ki demeyi çok istiyorum. Hamileliğimi özlüyorum. Eski hayatımı eşimi, herşeyi.
Yinede şükür bugünümüze. 40 ımız çıkınca geçer inşallah bu düşünceler
Valla kuzum ben de bir yerden sonra salıcam galiba. Ben aslında bebek doysun da gerisi önemli değil diye düşünüyorum ama etrafım beni çok geriyor. Ama bir yerden sonra hepsine rest çekicem yani. Eşim mesela üzülüyor anne sütü yetersiz diye. Beni üzmek için yapmıyor, biliyorum ama onu öyle görünce daha çok üzülüyorum. Halbuki bebekler doysun, beslensin de gerisi bir şekilde hallolur yani. Sen en güzelini yapıyorsun bence, ben de inş bir an önce senin duygu durumuna erişirimcok hakli dr bey cidden. beenim annem yanimda tek cocuk ve zor bir bebek degil cok sukur genede yoruluyoruz. Sizin icin bunun kati yorgunluk oluyordurbuyuk oglunun kardesleriyle aralari nasil
vay be buyuyunce anlaticaklari efsane bir yasam hikayeleri varhep boyle birbiriyle bir arada guzel olsun ömurleri kuzucuklarin
ben simdi safra dan dolayi agri kesicilerde kullaniyorum , zaten tansiyon haplarim var. hepsini sutume %1-2 de olsa geciyor. birde agri kesiciler sutude azaltiyor.
bunlari sutumden ister istemez ilaclardan kizimda aliyor. o yuzden organik mama aldim , avrupadan kanada ya extra kargo ucretiyle aliyorum ama icim rahat. icinde ne oldugu belirsiz amerikan mamasi vermiyorum.
cok sukur memeyi red etmiyor. artik meme emdirirken o anin keyfini cikarmaya calisiyorum. konusuyorum bisiler anlatiyorum . gittigi yere kadar boyle giderim.
oncelik hep memeyi emdiriyorum sonra 60 ml mama veriyorum yetmezse bir 60 daha veriyorum . genelde ikinci 60 in 10-20 ml anca iciyor . biberonla uyumaya alsitigi icin onu agzinda oyalarak uyuyor. Bizede rahat oluyor. Gaz sancisi olmadigi surece biz hic sallamiyoruz . biberonda uyuyor kendi kendine.
gecen hafta cok kafama takmistim. agladim baya fln. hatta bir ara küstüm kendisine neden memeyle doymuyor diye , esime mama yaptirdim, sen ver ben küsüm dedimsimdi artik yapacak birsey yok diyorum, oldugu kadar . diger turlu uzuldukce var olan sütumde gelmiyor.
Doktoruna bir sor canım sarı akıntı enfeksiyon belirtisi olabilirKızlar benim sezeryan dikisinden sarı su gibi bişey gelmiş bide kaşınıyor gelen yerden acı ateş sızı yok ama batikonla siliyorum endiselenmelimiyim doktara gitmelimiyim acaba
Her gün kullanılmalı demişti bana hastane. Hatta gün içinde her emzirmeden önce bile kullanabilirsin demişlerdi. Eğer çok tıkanıklık yaşıyorsan her emzirmeden önce yapabilirsin bence.Sanırım bende yıkama ile ilerlicem, burun aspiratörlerini beceremedim. Doktoruna sormuş muydun yıkamayı. Ne sıklıkla yapılabilir? Bı de şu odayı nemlendirmek için olan cihazlardan almadım ben, sen kullaniyo musun ? Acaba almalı mıyım
ya tahmin edebiliyorum kuzum neler hissettigini . bende emzirirken mesela artk yarim saat gecmis hala memedeyse annem diyor mama hazirlim doymayacak diyor ki oylede oluyor. oda beni uzmek icin soylemiuor ama bende ister istemez uzuluyordum. simdi ben diyorum mamayi hazirlayin diyePsikolojik olarak senin gibi yorgunum ben de çok. Daha 5 dk önce emzirirken ağlamaya başladım. Ben de aynı senin gibi eski hayatımı özlüyorum. Allah affetsin nasıl gidicek böyle hayat diye düşünüyorum. Ve ben de eşimi çok özledimonla yalnız kalmayı şakalaşıp eğlenmeyi çok özledim. Sabahları uyanıp onu uyandırmaya çalışır şakalaşırdım, o anları bile çok özledim. Psikolojik olarak ne zaman düzeliniyo acaba
Valla kuzum ben de bir yerden sonra salıcam galiba. Ben aslında bebek doysun da gerisi önemli değil diye düşünüyorum ama etrafım beni çok geriyor. Ama bir yerden sonra hepsine rest çekicem yani. Eşim mesela üzülüyor anne sütü yetersiz diye. Beni üzmek için yapmıyor, biliyorum ama onu öyle görünce daha çok üzülüyorum. Halbuki bebekler doysun, beslensin de gerisi bir şekilde hallolur yani. Sen en güzelini yapıyorsun bence, ben de inş bir an önce senin duygu durumuna erişirim
allah korusun canimKızlar bebeğim sarılık yüzünden küvezde yatıyor. Değeri 24 çok yüksek dedi doktor. Beyinde hasar bırakabilir diyor. Başına böyle bişey gelen var mı
guzel bilgiler icin sagol kuzumKızlar şuan ilk 40 gün için rutin oluşturma eğitimindeyim notlarımı aldım. İlgimi çeken konular şunlar oldu.
-Dünya sağlık örgütü 9 yaşına kadar acı elma yağını önermiyormuş. Onun yerine lavanta yağı içeren yağlar kullanabilirmişiz.
-2 yaşına kadar da burun yıkama önerilmiyormuş. Burun deliklerine bir iki damla serum fizyolojik ya da okyanus suyu sıkmak yeterliymiş.
- banyo sonrası masaj için de yağ değil de losyon öneriliyormuş. İlk zamanlar cilt çok kuru olduğundan yağ emilimi zor oluyormuş.
-süt önce sulu sonra yağlı olarak akıyormuş. Hangi memede kaldıysak ondan devam etmemiz gerekiyormuş.
-12.gunden sonra kilo alımı normalse 3 ya da 3.5 saatte bir emzirmemiz yeterliymiş.
-mama hazırlarken çalkalamak bebeğin oluşan kabarcıkları yutup gaz yapmasına sebep oluyormuş kaşıkla karıştırmak gerekirmiş.
Diğe notlarım zaten klasik oda sıcaklığı 22-24 derece banyo suyu sıcaklığı 36-37 derece. Banyo yaparken önce ince muslinle kundak yapıp ıslatıp sonra kundağı çıkarınca banyo korkusu yaşamazlarmiş. Her beslenmede hatta her meme sonrasında mutlaka gazıni çıkarmak gerekiyormuş. bir de çinko içeren pişik kremi önerildi. Notlarım bu kadar
Evet ben 4 yaş planlıyordum oğlum henüz küçük olduğu için ama kızım sürpriz yaptı. Bence de öyle ailenin biriciği olduğu için yerini kaptırmak istemiyorAh yavrum seninki de pek küçükmüş. Anlamaz tabi ki laftan. Tahtını kaptırmaktan korkuyordurÇok kisitlamayin bence. Sadece vurmasına izin vermeyin. Net bir şekilde vurmana izin veremeyiz diyin. Onun dışında bazı şeyler olacak yapacak bir şey yok. Benimki bile bazen bebeğin üstüne abanıyor. Yüzünü mıncıklıyor. Uyarıyorum tabi ki. Ama çocuk işte Seninkiler güzel oynar ama küçük biraz büyüyünce.
Burun spreyi. Yatırıp 2 sn sıkıyorsun diğer burundan çikiyor. Mustela chest rub bizde çok işe yaradı Stok bile yapcaktım diğer eksik lerden fırsat bulamadım.Sterimar dediğin serum fizyolojik gibi bişey mi ? Mustela chest rub yok bende ,ise yariyorsa alırım hemen
Bunu bende yapmak istedim doktor yapma defi. Hala istiyorum hastanede 1 günlükken yapmıştı hemşireler.Ben serum fizyolojik ile yıkama yapıyorum. Bir flakonun yarısını bir burna diğer yarısını diğer burna sıkıyorum ters çevirip sırtına pat pat vuruyorum sümükler akıyor rahatlıyor.
Çok geçmiş olsun.Kızlar bebeğim sarılık yüzünden küvezde yatıyor. Değeri 24 çok yüksek dedi doktor. Beyinde hasar bırakabilir diyor. Başına böyle bişey gelen var mı
Burun tıkanmasında elim direk biberiye yağına giderdi öğrendim ki o da zararlıKızlar şuan ilk 40 gün için rutin oluşturma eğitimindeyim notlarımı aldım. İlgimi çeken konular şunlar oldu.
-Dünya sağlık örgütü 9 yaşına kadar acı elma yağını önermiyormuş. Onun yerine lavanta yağı içeren yağlar kullanabilirmişiz.
-2 yaşına kadar da burun yıkama önerilmiyormuş. Burun deliklerine bir iki damla serum fizyolojik ya da okyanus suyu sıkmak yeterliymiş.
- banyo sonrası masaj için de yağ değil de losyon öneriliyormuş. İlk zamanlar cilt çok kuru olduğundan yağ emilimi zor oluyormuş.
-süt önce sulu sonra yağlı olarak akıyormuş. Hangi memede kaldıysak ondan devam etmemiz gerekiyormuş.
-12.gunden sonra kilo alımı normalse 3 ya da 3.5 saatte bir emzirmemiz yeterliymiş.
-mama hazırlarken çalkalamak bebeğin oluşan kabarcıkları yutup gaz yapmasına sebep oluyormuş kaşıkla karıştırmak gerekirmiş.
Diğe notlarım zaten klasik oda sıcaklığı 22-24 derece banyo suyu sıcaklığı 36-37 derece. Banyo yaparken önce ince muslinle kundak yapıp ıslatıp sonra kundağı çıkarınca banyo korkusu yaşamazlarmiş. Her beslenmede hatta her meme sonrasında mutlaka gazıni çıkarmak gerekiyormuş. bir de çinko içeren pişik kremi önerildi. Notlarım bu kadar
Bu tür yağlar tahriş edici oluyor uçucu yağlar direkt tene temas etmemeli zaten yetişkinlerde bile sabit bir yağ ile karıştırılması önerilirBurun tıkanmasında elim direk biberiye yağına giderdi öğrendim ki o da zararlı
Şunu da ekleyebiliriz biberiye ve okaliptüs gibi yağlar zararlı
sen soyleyince bende aldim mustela dan avrupadan gelicek hala bekliyorumBurun spreyi. Yatırıp 2 sn sıkıyorsun diğer burundan çikiyor. Mustela chest rub bizde çok işe yaradı Stok bile yapcaktım diğer eksik lerden fırsat bulamadım.
Bunu bende yapmak istedim doktor yapma defi. Hala istiyorum hastanede 1 günlükken yapmıştı hemşireler.
Çok geçmiş olsun.
Ten teması asla yapmıyorum kaldı ki bebeğime de yapmazdım soluması bile iyi değilmiş eski Doktor'um söyledi. Yeniye de sormadım bu tarz şeyleri.Bu tür yağlar tahriş edici oluyor uçucu yağlar direkt tene temas etmemeli zaten yetişkinlerde bile sabit bir yağ ile karıştırılması önerilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?