2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Doktorum ne zaman ihtiyaç olursa yapabilirsin demişti. Günde 5 kere bile yapabilirsin. Benim evimin nem oranı çok yüksek o yüzden ben nem cihazı kullanmıyorum canım

sen soyleyince bende aldim mustela dan avrupadan gelicek hala bekliyorum
Gerçekten kurtarjcı bana göre. Şuan üşütmğş mesela onu ve spreyi kullanıyorum bide dayıyorum anne sütünü çok şükür burun tıkanıklığı 2. günde azaldı. Dün aniden tıkanıyordu elim ayapım dolaşık hemen açmak zorında kalıyordum.

Mochi kullanan annelere bir sorum olacak. Ben her beslemede iki mememi de veriyorum anca yetiyor. Bir memeyi emerken diğerinden toplanan sütü hemen mi veriyorsunuz? Sonra mochinin olduğu memeyi tekrar veriyor musunuz bebeğe?

Benimde bir sorum var bençm tostos üşütmğş 2 gündür salya sümük resmen onu aşıyoruz çok şükür de işin aşılmayan yanı şu ki ağlarken apzı mağara gibi açan çocıl meme alırken 2 3 mm açıyor istiyor ki göğüs ucumu jöle gibi hüpleterek ağzına alsın ve öyle de yapıyor yeniden yara oldu her yanım burun sıkma falan denedim bi tek ağlarsa ağzına tepebiliyorım. ağlatmak da istemiyorum fıtığı var. Ağzını 2 3 mm açıp sürüyor sokuşturuyorum hüplete hüplete alıyor o da beni mahvediyor.

Bişey sormak istiyorum şimdi bizim yatak odası biraz serin, o tarafa denk gelen alt ve yan dairelerde kimse yok kombiyi açan yok haliyle biraz serin oluyor. Bu yüzden kızımla ben salonda yatıyoruz. Biraz büyüyene kadar böyle yatalım dedik. Fakat üst kattakiler çok gürültü yapıyor. Ufak iki kızları var, küçük olan çok ağlıyor, oynarken susuyor, bende zaten çocuk çok ağlıyor bide bizim yüzümüzden kısıtlanmasınlar diye ses etmiyorum. Birde salon zaten uyku alanı değil insanlara karışılmaz diye düşünüyorum. Fakat bahsettiğim gürültü öyle koşma bağırma falan değil, günümüz apartmanlarında o sesler mecbur geliyor, bahsettiğim şey yere sert cisimler atıyorlar mesela, sanki taş atıyorlar gibi, bazen sesinden top oynadıklarını anlıyorum. Komşularımız kibar insanlar, rus bir aile, buraya taşınmışlar, hatta dilimizi çok bilmedikleri için samimi olmadığımız halde sürekli selam verirler, geçen bebeği tebrik ettiler eve yemek ve bebek kıyafeti getirdiler. Ayıp etmek de istemiyorum ama bazen gürültüden bebeğim sıçrıyor uyanıyor. Zaten zor uyutuyorum. Sizce gidip kibarca anlatsam kabalık mı etmiş olurum ? Yoksa salon olduğu için karışma hakkım yok mu ? Odalarda gürültü olsa hiç düşünmem çıkar konuşurum güzelce derdimi anlatırım. Ya da bir yolunu bulup yatak odasına mı geçsem artık. Kombiyi falan yükseltsem ısınır mı oda bilemiyorum bebeği de hasta etmek istemiyorum. Ne dersiniz

Bilmiyorum canım anlıyor gibi ama sanki üzülmeyeyim diye ses de etmiyor gibi. Artık düşünmek istemiyorum, çok yoruldum çünkü, gittiği yere kadar diyorum. Eşimle müdait olunca konuşacağım güzelce anlatacağım, umarım anlar. Çünkü artık annesinin bunları kasıtlı yaptığını düşünmeye başladım.

Çok sağol canım zaman bıraktım bende

Ahh o gaz derdi hepimizde var galiba

Bende yetmiyor diye mama veriyorum.

Canım tahini bol pekmezi az olsun.Kahvaltıda yiyorum ben 2-3 tatlı kaşığı falan
Neden pekmezi az olsun canım sebebi nedir bilgin var mı

Yarım saat bir saat sonra sağmıştım. İki memeden 20 ml çıkmıştı
2 saat bekle veya emzirmenin hemen ardından sağ meme uyarılsın dediler bana. Yarım saat çok az süt dolmamıştır ki daha

Benim kız da öyle, mama verince dahayi uyuyor. Hastanede hemşire mama şekeri yükseltir o yüzden çabuk uyur demişti. Ne kadar doğru bilemiyorum

SelamKutsal görev devam ediyor.Emzirildi ,alt değiştirildi,şimdi ayağımda hafif sallıyorum ama gazdan dalamıyo bebembağırsak seslerini rahatlıkla duyuyorum.Ikınmaktan yoruluyo guzum
Yapmıcaz denen herşeyi yapacaz bu gidişle geçen annem de sallıyordu dedim alıştırma, bugün tek baktım bebeğime, bir ara bende sallasam mı ayağımda diye düşündüm durup durup başa sarıyoruz emzir alt değişttir emzir uyut

Ben iyice dalınca bırakıyorum.
Bende öyle yapıyorum ama 10 dk sonra ıkına ıkına uyanıyor. Kundak da yaptırmıyor

Kıyamam ağzında yara falan olabilir mi ateşten falan aft veya pamukçuk gibi bişey çıkmış olabilir mi ağzında cabı yanıyordur belki emerken

Memeyi emmek İstiyor ama az önce vaktım ağzında diş evlerinde diyim artık sarılık var normal mi bu bilmiyorum

Mochi kullanan annelere bir sorum olacak. Ben her beslemede iki mememi de veriyorum anca yetiyor. Bir memeyi emerken diğerinden toplanan sütü hemen mi veriyorsunuz? Sonra mochinin olduğu memeyi tekrar veriyor musunuz bebeğe?
Ben topladığım sütü hemen veriyordum ama maşallah dün geceden beri sütüm bir tık arttı ve biriktirmeye başladım

Şöyle yapıyorum şu an bebek mememin birisini emerken diğerini topluyorum. Emdiği memeyi bırakana kadar bekliyorum. Bırakınca mochiyi çekip süt topladığım memeyi veriyorum

Kızlar mememin birisin de ki sütün tayziği ile diğeri aynı değil. Mesala mochiyi sağ meme takınca sola göre hem daha çabuk hem daha fazla süt geliyor. Normali bu mudur. Mastis denilen meme hastalığına yakalanmakta istemem. Sol memem boşalıyor mu emin değilim.

Kızlar bebeğim sarılık yüzünden küvezde yatıyor. Değeri 24 çok yüksek dedi doktor. Beyinde hasar bırakabilir diyor. Başına böyle bişey gelen var mı
Ablamın oglunda yıllar yıllar olmuştu. Kanı değişme sınırına gelmişti. O da 24tü diye hatırlıyorum. Beyinde hiç de hasar oluşmadı. O zaman öyle bir ihtimal olduğu bize söylenmedi. İlk defa duydum. Peki neden bu kadar yükselmiş? Fark etmediniz mi? Hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle. İçini ferah tut. Dualarım bebeginle canım.

Memeyi emmek İstiyor ama az önce vaktım ağzında diş evlerinde diyim artık sarılık var normal mi bu bilmiyorum
İstiyordur ama yara varsa anlamaz ki kuzum ne olduğunu, gazlı bezle karbonatlı su ile silse n mi acaba iyi gelir mi tecrübeli anneler daha iyi bilir elbette benimki tahmin sadece

Kızlar ya demin kaka yaptı kanlı mukuslu kakaydı sizce neden olmuş olabilir

Peki memeyi nasıl bıraktırıyorsun canım, benim kız bırakmamakta ısrarcı, elimle dudağının kenarından altından üstünden çekiştiriyprum hemşirenin gösterdiği gibi ama daha çok yapışıyor memeye benim cimcime

Bence ilkinin erkek olması avantaj. Kızlar daha fena oluyor. Bırak vursun bir yerlere öfkesini dışarı atsın. İçinde kalması daha fena. Hatta bir yastık ver eline ona vursun. O yaşlarda oluyor vurma. Kardeşi olmasa da. Benim oğlum hâlâ sinirlendiğinde vuruyor eşyalara. Yapma diyorum ama çok da kasmıyorum öfkesini dışarı atsın diye. Adem Güneş diye bir psikolog var takip ettiğim ve görüşlerini beğendiğim. O hep birakin öfkesini atsın diyor yoksa ergenlikte misliyle karşınıza çıkar diyor. Üzme kendini bu çatışmalar çok normal. Zamanla daha da düzene girer. Bir bakacaksın abi kardeş oyun oynuyorlar. E kavga da olacak. Hangimiz yapmadık.

Benimki hasta değil ama o da ağzını küçücük acıyor ve deli ediyor beni. Meme uclarim krem ve gümüş kapak sayesinde yara olmadı resmen yoksa param parça olurdu. Ama acıyor yani. Her emiste birkaç kez çıkarıp tekrar ağzına sokuyorum acıdan. Ama bir bakıyorum gene ucu ağzında. Ağzını büyük açsın diye beklediğimde de sinirlenip ağlıyor. Bu konuda ben de varsa bir tavsiye alayım.

Peki o memede süt oluyor mu ben süt toplasam geriye 1 2 ml süt kalır gibi geliyor da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…