Doktorum ne zaman ihtiyaç olursa yapabilirsin demişti. Günde 5 kere bile yapabilirsin. Benim evimin nem oranı çok yüksek o yüzden ben nem cihazı kullanmıyorum canımSanırım bende yıkama ile ilerlicem, burun aspiratörlerini beceremedim. Doktoruna sormuş muydun yıkamayı. Ne sıklıkla yapılabilir? Bı de şu odayı nemlendirmek için olan cihazlardan almadım ben, sen kullaniyo musun ? Acaba almalı mıyım
Gerçekten kurtarjcı bana göre. Şuan üşütmğş mesela onu ve spreyi kullanıyorum bide dayıyorum anne sütünü çok şükür burun tıkanıklığı 2. günde azaldı. Dün aniden tıkanıyordu elim ayapım dolaşık hemen açmak zorında kalıyordum.sen soyleyince bende aldim mustela dan avrupadan gelicek hala bekliyorum
Bilmiyorum canım anlıyor gibi ama sanki üzülmeyeyim diye ses de etmiyor gibi. Artık düşünmek istemiyorum, çok yoruldum çünkü, gittiği yere kadar diyorum. Eşimle müdait olunca konuşacağım güzelce anlatacağım, umarım anlar. Çünkü artık annesinin bunları kasıtlı yaptığını düşünmeye başladım.Ya anlamıyorum yeni anneleri neden üzerler. Stresli anne stresli ve gazlı bebek demek. Ayrıca başkalarının evliliğine bakıp sakın ne güzel geçiniyorlar deme, bilemezsin her evde var problem, hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Ballandıra ballandıra anlatanlar da emin ol başka şeylerin eksikliklerini yaşıyorlardır. Bir şey çok anlatılıyorsa eksiktir.
Eşinle de güzelce konuşsan mı? Biraz sakinleşip kafanda derleyip toparlayıp. Anneni istememek olur mu? Kayınvaliden de evinin dışından? Hangi hakla sana ait olan bir hanede başkasını istemez? Eşin kabul ederse yardım da alınabilir. Ayıbı yok böyle şeylerin, aileler bencilleşebiliyorlar, her iki taraf için de geçerli, bunu senin eşinin de kabul etmesi lazım. Kayınvalidelerin yanlışları sizin evliliğinize veya sırf senin eşinin annesine özgü değil, olabiliyor. Eşin bunu kabul etse yanlışları da görür, bunu her kayınvalidenin yaptığı hatalar olarak görür, alınmaz sana karşı, şahsi algılamaz, annesine de kızmaz, ama seni anlar. Senin üzüldüğünü anlar, üzülmene hak verir.
Çok sağol canım zaman bıraktım bendeBen çok üzüldüm yaşadıklarına. Şu an için sadece bebeğini ve kendini düşün sütün çekilmesin. Her şeyin bir sırası var. Şu an sıra bebekte. Annenle eşin arasına girme ama eşinle kati konuş anneme saygısızlık bana yapılmıştır de. İkisiyle de konuş birbirleri ile minimal konuşsunlar. Bu zamanları bi atlat eşinle de eski görüştüğü insanla mesajlaşma hakkında konuşursun. Ama şu an öncelik bebeğin sağlığı ve senin sağlığın
Ahh o gaz derdi hepimizde var galibaCanım valla bazen ne yapsak o gaz çıkmıyor o huzursuzluk gitmiyor. Bazen de öyle kendi kendine çok güzel gazını çıkarıyor. Sen kendini üzme hiç. Ben çok gazı olduğunu düşününce sıcak su torbası koyuyorum ayaklarının altına. Karnına masaj yapıyorum, ayaklarına it çek yapıyorum. Şansa çıkarsa çıkıyor. Bir de gazı olunca genelde ağladığı için masajları da doğru düzgün yapamıyorum
Bende yetmiyor diye mama veriyorum.Ya sağmak psikolojimi bozdu benimbir iki kere sağdım 20 ml anca çıktı. Kızım 1 aylık oldu 20 ml kim doyar diyorum. Daha da üzülüyorum. Ama emzirirken yanaklarından sütler akıyor. Şu an hala yeterli değildir sütüm ama 20 ml olduğunu da düşünmüyorum. Mama veriyorum mecburen hala arandığını görünce
Neden pekmezi az olsun canım sebebi nedir bilgin var mıCanım tahini bol pekmezi az olsun.Kahvaltıda yiyorum ben 2-3 tatlı kaşığı falan
2 saat bekle veya emzirmenin hemen ardından sağ meme uyarılsın dediler bana. Yarım saat çok az süt dolmamıştır ki dahaYarım saat bir saat sonra sağmıştım. İki memeden 20 ml çıkmıştı
Benim kız da öyle, mama verince dahayi uyuyor. Hastanede hemşire mama şekeri yükseltir o yüzden çabuk uyur demişti. Ne kadar doğru bilemiyorumcunku mama daha yogun sutten kuzum. bence icinde uyku yapici bisilerde vardir.
birde doyma hisleri cok yok, ne versek yiyorlarbenimki arsiz mesela aksam gazi varken sizlaninca meme emiyor, biberonla sagdigimi veriyorum sonra da 60 ml mama yapiyorum , hepsini yiyor. yarim saat sonra fln kusuyor rahat 30 ml ni fln .
bende sadece meme veridgim gunler uykuya dalmakta sorun yasiyor. ugrasiyorum uyutmak icin ama mama verince biberon agzinda uyuyor daha mama bitmeden.
Yapmıcaz denen herşeyi yapacaz bu gidişleSelamKutsal görev devam ediyor.Emzirildi ,alt değiştirildi,şimdi ayağımda hafif sallıyorum ama gazdan dalamıyo bebem bağırsak seslerini rahatlıkla duyuyorum.Ikınmaktan yoruluyo guzum
Bende öyle yapıyorum ama 10 dk sonra ıkına ıkına uyanıyor. Kundak da yaptırmıyorBen iyice dalınca bırakıyorum.
Kıyamam ağzında yara falan olabilir mi ateşten falan aft veya pamukçuk gibi bişey çıkmış olabilir mi ağzında cabı yanıyordur belki emerkenBenimde bir sorum varbençm tostos üşütmğş 2 gündür salya sümük resmen onu aşıyoruz çok şükür de işin aşılmayan yanı şu ki ağlarken apzı mağara gibi açan çocıl meme alırken 2 3 mm açıyor istiyor ki göğüs ucumu jöle gibi hüpleterek ağzına alsın ve öyle de yapıyor yeniden yara oldu her yanım burun sıkma falan denedim bi tek ağlarsa ağzına tepebiliyorım. ağlatmak da istemiyorum fıtığı var. Ağzını 2 3 mm açıp sürüyor sokuşturuyorum hüplete hüplete alıyor o da beni mahvediyor.
Memeyi emmek İstiyor amaBilmiyorum canım anlıyor gibi ama sanki üzülmeyeyim diye ses de etmiyor gibi. Artık düşünmek istemiyorum, çok yoruldum çünkü, gittiği yere kadar diyorum. Eşimle müdait olunca konuşacağım güzelce anlatacağım, umarım anlar. Çünkü artık annesinin bunları kasıtlı yaptığını düşünmeye başladım.
Çok sağol canım zaman bıraktım bende
Ahh o gaz derdi hepimizde var galiba
Bende yetmiyor diye mama veriyorum.
Neden pekmezi az olsun canım sebebi nedir bilgin var mı
2 saat bekle veya emzirmenin hemen ardından sağ meme uyarılsın dediler bana. Yarım saat çok az süt dolmamıştır ki daha
Benim kız da öyle, mama verince dahayi uyuyor. Hastanede hemşire mama şekeri yükseltir o yüzden çabuk uyur demişti. Ne kadar doğru bilemiyorum
Yapmıcaz denen herşeyi yapacaz bu gidişlegeçen annem de sallıyordu dedim alıştırma, bugün tek baktım bebeğime, bir ara bende sallasam mı ayağımda diye düşündüm durup durup başa sarıyoruz emzir alt değişttir emzir uyut
Bende öyle yapıyorum ama 10 dk sonra ıkına ıkına uyanıyor. Kundak da yaptırmıyor
Kıyamam ağzında yara falan olabilir mi ateşten falan aft veya pamukçuk gibi bişey çıkmış olabilir mi ağzında cabı yanıyordur belki emerken
Benim kızım ellerini bağlayınca ağlamaya başlıyor. Ama güzel bir ürün. Senin bebek ellerini bağlamaktan sıkılıp ağlamıyorsa bence al güzel bir ürünMemnun musun canim
Ben topladığım sütü hemen veriyordum ama maşallah dün geceden beri sütüm bir tık arttı ve biriktirmeye başladımMochi kullanan annelere bir sorum olacak. Ben her beslemede iki mememi de veriyorum anca yetiyor. Bir memeyi emerken diğerinden toplanan sütü hemen mi veriyorsunuz? Sonra mochinin olduğu memeyi tekrar veriyor musunuz bebeğe?
Ablamın oglunda yıllar yıllar olmuştu. Kanı değişme sınırına gelmişti. O da 24tü diye hatırlıyorum. Beyinde hiç de hasar oluşmadı. O zaman öyle bir ihtimal olduğu bize söylenmedi. İlk defa duydum. Peki neden bu kadar yükselmiş? Fark etmediniz mi? Hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle. İçini ferah tut. Dualarım bebeginle canım.Kızlar bebeğim sarılık yüzünden küvezde yatıyor. Değeri 24 çok yüksek dedi doktor. Beyinde hasar bırakabilir diyor. Başına böyle bişey gelen var mı
İstiyordur ama yara varsa anlamaz ki kuzum ne olduğunu, gazlı bezle karbonatlı su ile silse n mi acaba iyi gelir mi tecrübeli anneler daha iyi bilir elbette benimki tahmin sadeceMemeyi emmek İstiyor amaaz önce vaktım ağzında diş evlerinde diyim artık sarılık var normal mi bu bilmiyorum
Peki memeyi nasıl bıraktırıyorsun canım, benim kız bırakmamakta ısrarcı, elimle dudağının kenarından altından üstünden çekiştiriyprum hemşirenin gösterdiği gibi ama daha çok yapışıyor memeye benim cimcimeBen topladığım sütü hemen veriyordum ama maşallah dün geceden beri sütüm bir tık arttı ve biriktirmeye başladım
Şöyle yapıyorum şu an bebek mememin birisini emerken diğerini topluyorum. Emdiği memeyi bırakana kadar bekliyorum. Bırakınca mochiyi çekip süt topladığım memeyi veriyorum
Kakasını yaparken zorlanıyormmu ve kim yazmıştı hatırlamıyorum çatlak olabilir miKızlar ya demin kaka yaptı kanlı mukuslu kakaydı sizce neden olmuş olabilir
Canım benim çocuk doktoru akrabam böyle bir post paylaştı mukuslu kaka ile ilgiliKızlar ya demin kaka yaptı kanlı mukuslu kakaydı sizce neden olmuş olabilir
Bence ilkinin erkek olması avantaj. Kızlar daha fena oluyor. Bırak vursun bir yerlere öfkesini dışarı atsın. İçinde kalması daha fena. Hatta bir yastık ver eline ona vursun. O yaşlarda oluyor vurma. Kardeşi olmasa da. Benim oğlum hâlâ sinirlendiğinde vuruyor eşyalara. Yapma diyorum ama çok da kasmıyorum öfkesini dışarı atsın diye. Adem Güneş diye bir psikolog var takip ettiğim ve görüşlerini beğendiğim. O hep birakin öfkesini atsın diyor yoksa ergenlikte misliyle karşınıza çıkar diyor. Üzme kendini bu çatışmalar çok normal. Zamanla daha da düzene girer. Bir bakacaksın abi kardeş oyun oynuyorlar. E kavga da olacak. Hangimiz yapmadık.Evet ben 4 yaş planlıyordum oğlum henüz küçük olduğu için ama kızım sürpriz yaptı. Bence de öyle ailenin biriciği olduğu için yerini kaptırmak istemiyorizin vermiyorum bu seferde sinirlenip ya bana ya da eşyalara vuruyor. Aşarız inşallah zamanla. Ay o da tam fark etmiyordur zarar göreceğini ya, konuşa konuşa anlayacaktır. İnşallah dediğin gibi olur
Benimki hasta değil ama o da ağzını küçücük acıyor ve deli ediyor beni. Meme uclarim krem ve gümüş kapak sayesinde yara olmadı resmen yoksa param parça olurdu. Ama acıyor yani. Her emiste birkaç kez çıkarıp tekrar ağzına sokuyorum acıdan. Ama bir bakıyorum gene ucu ağzında. Ağzını büyük açsın diye beklediğimde de sinirlenip ağlıyor. Bu konuda ben de varsa bir tavsiye alayım.Benimde bir sorum varbençm tostos üşütmğş 2 gündür salya sümük resmen onu aşıyoruz çok şükür de işin aşılmayan yanı şu ki ağlarken apzı mağara gibi açan çocıl meme alırken 2 3 mm açıyor istiyor ki göğüs ucumu jöle gibi hüpleterek ağzına alsın ve öyle de yapıyor yeniden yara oldu her yanım burun sıkma falan denedim bi tek ağlarsa ağzına tepebiliyorım. ağlatmak da istemiyorum fıtığı var. Ağzını 2 3 mm açıp sürüyor sokuşturuyorum hüplete hüplete alıyor o da beni mahvediyor.
Peki o memede süt oluyor muBen topladığım sütü hemen veriyordum ama maşallah dün geceden beri sütüm bir tık arttı ve biriktirmeye başladım
Şöyle yapıyorum şu an bebek mememin birisini emerken diğerini topluyorum. Emdiği memeyi bırakana kadar bekliyorum. Bırakınca mochiyi çekip süt topladığım memeyi veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?