2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Tek tesellim 40 ımız uçunca düzeliriz diye bekliyorum

Çok haklısın canım. Ben de saldım zaten, o ne istiyorsa ona göre davranıyoruz. Tracy Hogg’ın kitaplarıyla kafayı yemek üzereydim çünkü.

Kızlar oyalama diyince ben de nasıl oyalayacağım bilmiyorum. Camdan bakıyoruz beraber, arada evi geziyoruz, masal okuyorum ama hiç umrunda olmuyor arada zeka kartı gösteriyorum onlara da bakıyor ama hemen ilgisi gidiyor 30 günlük oldu neler ilgisini çeker acaba

Canim geçmiş olsun ne oldu? Birde fıtık vardı diye hatırlıyorum senin oğlanda ameliyat olmusmuydu? Onunla ilgili bir şey olabilir mi sebebi?

Geçmiş olsun canım, Bilgilendir bizi de.
Kızlar doktor yaptığı dışkı örneğini aldı,bide kan verdik.sonuç için bekliycez arabadayız . Fıtığı vardı ondan olur mu dedim olmaz dedi. Ultrason çekindi bide fıtık stabil dedi doktor. Çok ıkındı bugün çok huysuzdu dedim anüse baktı ,çatlak var gibi dedi o yüzden kan olmuş olabilir dedi çok ıkınmaktan yırtık oldu galiba.Bakalım sonuç ne çıkar. İnş temiz çıkar sonuç

Bugün zaten çok huysuzdu çok ıkındı. Aslında kabızlık yok ama gazdan dolayı çok ıkındı ondan mı acaba ? Moralim bozuldu , takip edicem eğer bidaha kanlı kaka yaparsa acile gidelim dedi eşim
Canım besin alerjisi olabilirmi acaba benim kızımında kaka yaptıktan sonra kan geldi birkaç kez fotoğrafını çekip doktora yolladık p.tesi muayeneye gidicez yüksek ihtimalle besin alerjisi dedi immünoloji deki doktor arkadaşına yönlendirdi p tesi günü götürcem muayeneye bakalım ne diyecekler bizimde gaz sorunumuz çok kakasını yaparken bile ağlıyor yavrum

Asla sitres olmuyorum. Memem de uyuduğu da oluyor. Alıp yerine koyuyorum elimi çekmiyorum. Bazen hiç uyumuyor bazen de yarı uyku yarı uyanık oluyor sürekli sesler çıkarıyor onu izliyorum. Annemin yanımda olması çok avantaj sağladı bana. Bugünlerde geçecek. Sadece gece olmaya yakın derin uymasına özen gösteriyorum. Kundak sevmiyor uyku memede uyku moduna geçince kundak yapıyorum artık ne zaman uyanır da fark ederse. Bi de şunu fark ettim bebeğimi yan yatırdığımda uyanmak üzereyken diğer tarafa çeviriyorum uyumaya devam ediyor. Sağdan sola ya soldan sağa. Geceleri özellikle uykusu kaçmadan besleyip yerine koyuyorum. Bezini mesala gece 12 ya da 1 gibi değiştiriyorum emziriyorum. Sabahleyin 5-6 gibi açıyorum altını. Kakasını yapınca ağlıyor zaten. Küçük çişini yapmışsa ağlamıyor ordan anlıyorum. Gözlemlerim bunlar. Bi de mutlaka gece uykusunda rutin oluşturdum. Altdeğiştirme+Gecelik kremlenme+ masaj+ emzirme++uyku modunda kundak(gündüzleri yapmıyorum sevmiyor zaten) ve ışık. Işığı çok önemsiyorum emzirmeyi loş ortamda yapıyorum. Ve sürekli kendim esniyorum gece olmuş artık uyumamız lazım diyorum. Şimdi uyuyacağız falan diyorum. Umarım güzel şekilde düzene girer uykusu. Bazen uykusu kaçıveriyor beden bilmiyorum

Canım çok çok çok geçmiş olsun umarım kötü bişeyi yoktur. Rabbim sağlık sıhhat versin

İstiyordur ama yara varsa anlamaz ki kuzum ne olduğunu, gazlı bezle karbonatlı su ile silse n mi acaba iyi gelir mi tecrübeli anneler daha iyi bilir elbette benimki tahmin sadece
Bilmiyorum ki doğduğundan beri sünnettir fıtıktır griptir valla o kadar travma yaşadı çocuğım bide ağzına bişeyler soruşturmak istemiyorum. Üşütünce böyle oldu zaten öğrenmişti meme almayı sadece vaşı almayı bırakmıştı

gelin sarılalım ben aşmıltım o durumu geri geldi. Yaralarım tekrar oldu. Ben memem elimde bekleyip ağlamak için ağzını açtığı anda tepiştiriyordum bi hemşire kahverengi kısmı buruştur sok demişti aöıkcası o işe yaradı. Ama kabus griple geri döndğ. Açmıyor
Burun spreylerini sağlıklı bulmuyorum. Araştırırsanız bir süre kullanımdan sonra ihtiyacın zorunlulaştığını görürsünüz. Yani basitçe söylemek gerekirse burun kolaya alışıyor ve koruması gereken dengeyi korumayıp işi spreyden bekliyor. Bu spreyi mecburen aldım ve kesinlikle sürekliliğe dökmek gibi bir niyetim yok.
Hırıltıya gelirsek. 1 günlükken bebeğime fizyolojik yapıldı hemde 2 kere sonradan öğrendim ki çok mecbur kalmadıkça yenidoğanlara yapılmamalı. Bebeğimde kaç günlüktü inanın unuttum soğuk algınlığı belirtileri baş gösterdi. Direk en kısa zamanda mustela temin etmeye çalıçtım ki adana şartlarında malesef 30 saati buldu. Her neyse mustela ile soğuk algınlığına yakalanmadan müdahale edip o badireyi atlattım ama haftalardır hırıltı vardı. Ciğerlerinden mi diye korkup 2 doktora götürdüm ikisi de burında dedi. Mustelayı 3 gün falan kullanıp bırakmıştım bu arada. Neyse. Bikaç gün önce Soğuk algınlığı belirtileri tekrar başladi (ses değişimi hırıltı) spreye karşı olmama rağmen alfım. Bu sırada burun tamamen tıkandı. Öksürük hapşurul başladı. Tek başına sprey sadece bikaç saatlik açtı mustela da kullandım ve çocuktan çıkana inanamadım çocuğum kaç haftadır yapıç yapış sapsarı hale gelmiş mukusla yaşamış o hırıltı geçti. İkiliyi birlikte kullanınca da soğuk algınlığı belirtileri hafiflemişti. Burun akıntısı hapşuruk durmuştu. Ta ki eşim sağolsın çocuğumu soğukta bırakana kadar şimdi hafif öksürük var. Bayağı uzun oldu ama soru işareti kalmamıştır diye düşünüyorum

Sizinde Allah yardımcınız olsun.Kan verdik alerji onda çıkar mı bilmiyorum.Sonuç göstermeye gidince belli olur inş

Çok güzel açıkladınız, çok geçmiş olsun Benimkinin de burnundaymış hırıltı, 4 doktora dinlettim, resmen içerde bir şey var takılıyor gibi ses geliyor. Uzatıyorum ama mustela dediğiniz ney acaba? Krem mi? Burnuna mı sürdünüz?

Canim geçmiş olsun ne oldu? Birde fıtık vardı diye hatırlıyorum senin oğlanda ameliyat olmusmuydu? Onunla ilgili bir şey olabilir mi sebebi?
Daha ameliyat olamadık cnm ya.Her aşı olduğunda 3 hafta ileriye atıyor. Kaldı Aralığın sonuna

Cnm ya eğer besin alerjisi ise benim ne yapmam lazım ?sanırım süt ürünleri tüketmiyorum dimi

Burada yaptıpımız hamilelikten beri birbirimize destek olmak soru sormak bilgilwnmek uzatmak olarak görmeyin mustela chest rub olarak geçer yada göğüs balsamı. Bi nevi yetişkinlere vicks sürmüş gibi etki ediyor. Bilmiyorum doğru mu kullandım şahsen ben aldışom sonuçlardan aşırı memnunum bi defa engelledim bi defa da hafif atlattırıyorum.

Önce spreyi yapıp aspratorlr çok hafifçe çıkanları çektim. İçine sokmadım. Sonra biraz rahatlayınca zaten o da mutlu olunca zıbının altından elimi sokarak göğsünü boğazı dahil komple mustela ile kremleyip elektrikli sobada ısıttığım mislini göğsüne koydum. Aynı işlemi sırtına da yaptım. O da bi 5 dk ya kalmadan mukus attırdı onu da öıkanı sokmadan çektim. Bebeğimi battaniye ile yatırdım üstünü çok kalın şeylerle örtmeden. Kontrol ettim sürekli mustelanın terkettiğini fark edince. Her sürmeden spnra biraz terlemrsinr izin verip(yarımsaat falan) sonra çok seri şekilde üşütmesin değiştirdim üzerini. Veya direk müslinleri çektim zıbın kuru olduğu zamanlar. Her sürüşte terletmedim tabi. Bide boğazına da sularını taktim hava aldırmadım. Dediğim gibi şuanda burun akıntısı durdu. Arada hafif tıkanıyor. Öksürme tek tük o da baba yüzünden.

Edit: mustela dan sonra üşümesin. Sıcak tut. Terlemese de sıcak kalsın.
Sonuç alınca yazarım.Sağol canım,
Ne zaman çılarmış sonuölar

2 Saat sonra dediler canm

Cnm ya eğer besin alerjisi ise benim ne yapmam lazım ?sanırım süt ürünleri tüketmiyorum dimi
Evet canım süt içeren besinleri yemiyormuşuz birde dana eti çapraz etki demişti doktor bende önlem amaçlı sormuştum eğer öyleyse diye nasıl beslenmem gerektiğini sağolsun anlattı.Diyette hurma falanda varmış.Umarım yoktur bebeklerimizde bunlarada gerek kalmaz İnşallah.. Bende ilk makat çatlağından endişelendim ama görünürde bişey de yok kabızlığıda olmadı şükür.Birde bebeklerde alerji için deri testi yapmıyorlarmış 3 aydan önce sanırım kan alıp bakacaklar bende çok merak ediyorum ne çıkacak sonuç

Bugün zaten çok huysuzdu çok ıkındı. Aslında kabızlık yok ama gazdan dolayı çok ıkındı ondan mı acaba ? Moralim bozuldu , takip edicem eğer bidaha kanlı kaka yaparsa acile gidelim dedi eşim
Kıyamam ya çok geçmiş olsun ihmal etmeyin tabi gidin, bu arada kakası için doktorumuz günde 2 3 çay kaşığı zeytinyağı önerdi. Ben abartmamak için 1 çay kaşığı veriyorum günlük bi araştırın istersenşz, kakasını kolay yapması içinmiş

Valla canım meme ile kavga etmeye başlıyor. Tekrar vermeye çalışmıyorum diğerine geçiyorum
Evet o kavgalar bizde de var emiyor sonra başlıyor bırakıp tekrar emmeye bide kendince sesler çıkarıyor falan. Bu akşam öyle yaparken tuttum diğer memeye yayırdım bende

Canım ya yavrumun başına gelmedik kalmadı. Aöa araştır youtube da vardır videosu zor bişey değil, gazlı bezi karbonatlı suya batırıp ağzının içini sileceksin o kadar, eskiler falan iyi bilir varsa annen kayınvaliden falan bi sor muhtemelen bilirler. Bizs de hemşire önermişti hatta. Belki yara olmuştur ağzı bilemezsin

Günlük tükettiğin besinleri düşün canım deneyerek bulunuyor veya test yapılıyor galiba. Genelde süt ürünlerinden alerji çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…