- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Çok teşekkür ederim gerçekten, en kısa zamanda deneyeceğimBurada yaptıpımız hamilelikten beri birbirimize destek olmak soru sormak bilgilwnmek uzatmak olarak görmeyinmustela chest rub olarak geçer yada göğüs balsamı. Bi nevi yetişkinlere vicks sürmüş gibi etki ediyor. Bilmiyorum doğru mu kullandım şahsen ben aldışom sonuçlardan aşırı memnunum bi defa engelledim bi defa da hafif atlattırıyorum.
Önce spreyi yapıp aspratorlr çok hafifçe çıkanları çektim. İçine sokmadım. Sonra biraz rahatlayınca zaten o da mutlu olunca zıbının altından elimi sokarak göğsünü boğazı dahil komple mustela ile kremleyip elektrikli sobada ısıttığım mislini göğsüne koydum. Aynı işlemi sırtına da yaptım. O da bi 5 dk ya kalmadan mukus attırdı onu da öıkanı sokmadan çektim. Bebeğimi battaniye ile yatırdım üstünü çok kalın şeylerle örtmeden. Kontrol ettim sürekli mustelanın terkettiğini fark edince. Her sürmeden spnra biraz terlemrsinr izin verip(yarımsaat falan) sonra çok seri şekilde üşütmesin değiştirdim üzerini. Veya direk müslinleri çektim zıbın kuru olduğu zamanlar. Her sürüşte terletmedim tabi. Bide boğazına da sularını taktim hava aldırmadım. Dediğim gibi şuanda burun akıntısı durdu. Arada hafif tıkanıyor. Öksürme tek tük o da baba yüzünden.
Edit: mustela dan sonra üşümesin. Sıcak tut. Terlemese de sıcak kalsın.
Ne zaman çılarmış sonuölar
Benim bebeğimdeydi csnim bilgi verdigin için çok teşekkür ederimHerkese selam
Biz de doktordan geliyoruz. Prof birine gittik tavsiye üzerine. Öncelikle fotoğraf gördüm bebişlerinin birinin vücudunda dalgalı renklenme vardı. Kim olduğunu unuttum etiketleyemedim. Dantel görüntüsü deniyor, benim her iki bebeğimde de oluyor. Doktora sordum soğukta veya ıkınırken vs olur normal dedi, endişelenecek bir şey yok.
Bu günlere kadar çoğunlukla anne sütüyle geldik ancak kendisinin de ikiz bebekleri varmış iki bebeğe yeterli gelmez bu aydan sonra dedi. Önce emzirme sonra her emme sonrası mama teklifi yapılmalı dedi. Aptamilin pdf mamasını öneriyorum prematüre oldukları için proteini daha yüksek ve ilk 1 yılda yaşıtlarını yakalıyolar. Diğer mamalardan alacağı kilo ve boy performansının çok üstünde olur dedi
Her ikisinin de karnı çok sert yoğun gaz var günde 3 kez sab simplex kullanalım karınlarını rahatlatır dedi.
Bir de ağlayan huzursuz bebekleri olanlar bebeğinizin makatına da baktırın. Bebeklerin çok büyük kısmında şiddetli gaz çıkışında makatta kılcal ince çatlaklar olurmuş. İkisine de baktı. Oğlumda yok ama kızımda vardı krem verdi. Size de fikir olsun diye yazıyorum
insallah birseybyoktur kuzumKızlar doktor yaptığı dışkı örneğini aldı,bide kan verdik.sonuç için bekliycez arabadayız . Fıtığı vardı ondan olur mu dedim olmaz dedi. Ultrason çekindi bide fıtık stabil dedi doktor. Çok ıkındı bugün çok huysuzdu dedim anüse baktı ,çatlak var gibi dedi o yüzden kan olmuş olabilir dedi çok ıkınmaktan yırtık oldu galiba.Bakalım sonuç ne çıkar. İnş temiz çıkar sonuç
Yarın bakim bugün kundakladım 3 saat falan uyudu diye cankmı çıkardı tüm gün uyumadıKıyamam ya çok geçmiş olsun ihmal etmeyin tabi gidin, bu arada kakası için doktorumuz günde 2 3 çay kaşığı zeytinyağı önerdi. Ben abartmamak için 1 çay kaşığı veriyorum günlük bi araştırın istersenşz, kakasını kolay yapması içinmiş
Evet o kavgalar bizde de varemiyor sonra başlıyor bırakıp tekrar emmeye bide kendince sesler çıkarıyor falan. Bu akşam öyle yaparken tuttum diğer memeye yayırdım bende
Canım ya yavrumun başına gelmedik kalmadı. Aöa araştır youtube da vardır videosu zor bişey değil, gazlı bezi karbonatlı suya batırıp ağzının içini sileceksin o kadar, eskiler falan iyi bilir varsa annen kayınvaliden falan bi sor muhtemelen bilirler. Bizs de hemşire önermişti hatta. Belki yara olmuştur ağzı bilemezsin
Günlük tükettiğin besinleri düşün canım deneyerek bulunuyor veya test yapılıyor galiba. Genelde süt ürünlerinden alerji çıkıyor.
Spreyin üzerinde günde 6 defa falan kullanılabilir diyor ama az kullanmaya çalışın.Çok teşekkür ederim gerçekten, en kısa zamanda deneyeceğimikisinden de haberim yoktu, inşallah benimkinin mukusu da çıkarırım
Allah Allah kaka da yok ki alerji olsa kalayla çıkmaz mıKızlar böyleydi bezi açtığımda,eşim çekmiş
Eki Görüntüle 3174608
Kaka vardı cnm bi öncekinde bu ikinci bezi.Totoda kalanı yapmış galibaYarın bakim bugün kundakladım 3 saat falan uyudu diye cankmı çıkardı tüm gün uyumadışimdi uyumam lazım ama tam uyuyunca uyanacak korkusu uykumu kaçırıyor bir cümlede bu kadar uyku diyince uykum geldi
Spreyin üzerinde günde 6 defa falan kullanılabilir diyor ama az kullanmaya çalışın.
Allah Allah kaka da yok ki alerji olsa kalayla çıkmaz mıtabi geçirenler daha iyi bilie
Hıı neyseki erken fark ettiniz besin alerjisi varsa birab önce kesersin. Bazen beze bakmadan atıyorum bakmak lazım aslındaKaka vardı cnm bi öncekinde bu ikinci bezi.Totoda kalanı yapmış galiba
Ben uyku eğitimi kısmında değilim şuan canım uyanıkken nasıl oyalamam gerek onu düşünüyorum. Bende çok erken olduğunu düşünüyorum doktorum ilk 3 ay 4. Trimester sana ihtiyacı var kural koyma dedi
Asla sitres olmuyorum. Memem de uyuduğu da oluyor. Alıp yerine koyuyorum elimi çekmiyorum. Bazen hiç uyumuyor bazen de yarı uyku yarı uyanık oluyor sürekli sesler çıkarıyor onu izliyorum. Annemin yanımda olması çok avantaj sağladı bana. Bugünlerde geçecek. Sadece gece olmaya yakın derin uymasına özen gösteriyorum. Kundak sevmiyor uyku memede uyku moduna geçince kundak yapıyorum artık ne zaman uyanır da fark ederse. Bi de şunu fark ettim bebeğimi yan yatırdığımda uyanmak üzereyken diğer tarafa çeviriyorum uyumaya devam ediyor. Sağdan sola ya soldan sağa. Geceleri özellikle uykusu kaçmadan besleyip yerine koyuyorum. Bezini mesala gece 12 ya da 1 gibi değiştiriyorum emziriyorum. Sabahleyin 5-6 gibi açıyorum altını. Kakasını yapınca ağlıyor zaten. Küçük çişini yapmışsa ağlamıyor ordan anlıyorum. Gözlemlerim bunlar. Bi de mutlaka gece uykusunda rutin oluşturdum. Altdeğiştirme+Gecelik kremlenme+ masaj+ emzirme++uyku modunda kundak(gündüzleri yapmıyorum sevmiyor zaten) ve ışık. Işığı çok önemsiyorum emzirmeyi loş ortamda yapıyorum. Ve sürekli kendim esniyorum gece olmuş artık uyumamız lazım diyorum. Şimdi uyuyacağız falan diyorum. Umarım güzel şekilde düzene girer uykusu. Bazen uykusu kaçıveriyor beden bilmiyorum
oh cok sukur ciddi birsey yokKızlar kan ve dışkı sonucu temiz çıktı.Anüs yırtığı için krem verdi. Alerji burdan anlaşılmaz dedi normal çocuk bölümüne gidin hafta içi alerji bölümünden baktırın besin alerjisi var mı yok mu dedi. Eve gidiyoruz şimdi
Cnm ya eğer besin alerjisi ise benim ne yapmam lazım ?sanırım süt ürünleri tüketmiyorum dimi
Ne yiycez biz ozaman cidden çok can sıkıcıDeneme yanılma canım. Eliminasyonla ilerliyorsun, ilk süt ürünleri geliyor akla ve bir de dana eti. Bunları 7-8 gün boyunca tüketmiyorsun. Ben 7.gündeyim, hala mukuslu kaka devam ediyor. Eğer düzelme olursa birkaç gün yumurta yiyip bakacağım.
Yumurta da alerji yapabiliyor, soya, buğday belki.
Çatlağa da fito ve bacoderm iyi geliyor.
Yat uyu kuzum fırsatın varkenYarın bakim bugün kundakladım 3 saat falan uyudu diye cankmı çıkardı tüm gün uyumadışimdi uyumam lazım ama tam uyuyunca uyanacak korkusu uykumu kaçırıyor bir cümlede bu kadar uyku diyince uykum geldi
Spreyin üzerinde günde 6 defa falan kullanılabilir diyor ama az kullanmaya çalışın.
Allah Allah kaka da yok ki alerji olsa kalayla çıkmaz mıtabi geçirenler daha iyi bilie
Benimde aynı oluyordu ve bebek doldurduğu an ağlamaua başlıyor bende erkenden bakıyordum ama fark ettiğime göre kakası sıvı oluyordu ve poposuna yapışıp kuruyordu hemen o yüzdende poposu pişik oluyordu sonda yaraya çeviriyordu biraz naturel kullandım elimde benimde extra bez vard naturel kullanırken hbbir sorunla karşılaşmadım sanırım extra yapıyoeKızlar bir de ben sleepy bio natural kullanıyordum. İnternetten aldığımız gecikince eşim gitmiş Bim'den bez almış. Adını şu anda hatırlayamadım. Sonra bezimiz bir geldi ki eşim sleepy ekstra almış yanlışlıkla.( Bu erkeklerin dikkatsizliği gerçekten çıldırtıyor beni) Neyse son bir haftadır oğlumun poposunda küçük bir yara var. Hiç geçmiyor. Yarayı fark eder etmez Bim'in bezini bıraktım. Sudokrem Sürmeme rağmen hala geçmedi. Sleepy mi yaptı acaba? Hangisi sebep oldu bilmiyorum. Ayrıca oğlumun kıçında bok hiç eksik olmuyor. Gaz çıkarırken bile azcik kaka oluyor. Hiç bekletmiyorum sürekli temizliyorum. Sleepynin yenidoğan ıslak mendilini kullanıyorum. Artık onu bile yıkıyorum. Ama düzelmedi. Var mı bir öneriniz?
Mustelanın hangi ürünüydü ben orayı kaçırmışımmBilmiyorum ki doğduğundan beri sünnettir fıtıktır griptir valla o kadar travma yaşadı çocuğım bide ağzına bişeyler soruşturmak istemiyorum. Üşütünce böyle oldu zaten öğrenmişti meme almayı sadece vaşı almayı bırakmıştı
gelin sarılalım ben aşmıltım o durumu geri geldi. Yaralarım tekrar oldu. Ben memem elimde bekleyip ağlamak için ağzını açtığı anda tepiştiriyordum bi hemşire kahverengi kısmı buruştur sok demişti aöıkcası o işe yaradı. Ama kabus griple geri döndğ. Açmıyor
Burun spreylerini sağlıklı bulmuyorum. Araştırırsanız bir süre kullanımdan sonra ihtiyacın zorunlulaştığını görürsünüz. Yani basitçe söylemek gerekirse burun kolaya alışıyor ve koruması gereken dengeyi korumayıp işi spreyden bekliyor. Bu spreyi mecburen aldım ve kesinlikle sürekliliğe dökmek gibi bir niyetim yok.
Hırıltıya gelirsek. 1 günlükken bebeğime fizyolojik yapıldı hemde 2 kere sonradan öğrendim ki çok mecbur kalmadıkça yenidoğanlara yapılmamalı. Bebeğimde kaç günlüktü inanın unuttum soğuk algınlığı belirtileri baş gösterdi. Direk en kısa zamanda mustela temin etmeye çalıçtım ki adana şartlarında malesef 30 saati buldu. Her neyse mustela ile soğuk algınlığına yakalanmadan müdahale edip o badireyi atlattım ama haftalardır hırıltı vardı. Ciğerlerinden mi diye korkup 2 doktora götürdüm ikisi de burında dedi. Mustelayı 3 gün falan kullanıp bırakmıştım bu arada. Neyse. Bikaç gün önce Soğuk algınlığı belirtileri tekrar başladi (ses değişimi hırıltı) spreye karşı olmama rağmen alfım. Bu sırada burun tamamen tıkandı. Öksürük hapşurul başladı. Tek başına sprey sadece bikaç saatlik açtı mustela da kullandım ve çocuktan çıkana inanamadımçocuğum kaç haftadır yapıç yapış sapsarı hale gelmiş mukusla yaşamış o hırıltı geçti. İkiliyi birlikte kullanınca da soğuk algınlığı belirtileri hafiflemişti. Burun akıntısı hapşuruk durmuştu. Ta ki eşim sağolsın çocuğumu soğukta bırakana kadar şimdi hafif öksürük var. Bayağı uzun oldu ama soru işareti kalmamıştır diye düşünüyorum
Bizimki de 5.5 yaşında ama epey bocaladi. Gerçi küçük yad gibi olmaz tabi. Bugün diyor ki artık arabada hiç 3 kişi olamayacagizPeş peşe iki çocuk annesi olarak kesinlikle katılıyorum. İkinciyi düşünenler en azından bir 4-5 sene ara verin yoksa bebeğinizi her kucağınıza aldığınızda anne ben de istiyorum diye ağlayan, emzirmenize, alt değiştirmenize bile izin vermeyen, çaktırmadan kardeşinin bir yerini sıkan ya da yüzünü bir şeylerle örten çocuğunuz ile başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz benim gibi
Canim birini emerken diğerine takıyorum. Bir 5-6 dakika sonra çekiyorum bakıyorum süt akmaya devam ediyorsa tekrar takıyorum. Devam etmiyorsa yanımda bulundurduğu biberona dokuyorum. Sonra bebek emdiği memeyi yumusattiysa mochi taktığım tarafa aliyorum. Onu emerken mochiyi diğer tarafa aliyorum tabi çok birsey çıkmıyor ama kalmasın meme tam rahatlasın diye. Bu arada her emzirmeye yapmıyorum bunları artık. Sütüm eskisi gibi akmıyor gündüzleri düzene girdi. Bu sagdigimi saklıyorum ertesi gece kayinvalidem veriyor ben o seferde kalkmamış oluyorum böylece. Ama şöyle bir şey var kaç gecedir bunu yapınca o kalkmadigib sefer için süt üretmiyor meme o yüzden toplanan süt de azaldı. Örneğin 120 ml toplanıyordu simdi 90 ml civari olmaya başladı.Mochi kullanan annelere bir sorum olacak. Ben her beslemede iki mememi de veriyorum anca yetiyor. Bir memeyi emerken diğerinden toplanan sütü hemen mi veriyorsunuz? Sonra mochinin olduğu memeyi tekrar veriyor musunuz bebeğe?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?