2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bir de burnu buranin havasi kuru oldugndan cok tikaniyo. Mecbur cekiyorum, doktor sakincasi yok dedi. Boylece rahst uyku cekiyo ve rahwt etmiyo. Siz ne dersiniz? Gecen hafta solusyon sivi vermisti siringayla onu yapip cekiyordum burnunu. Solusyon bitti.

Kızlar ya Ömer'in hırıltısı başladı burnu tıkanıydanın kuruluğundan.Serum fizyolojik sıkıp hapşırmasını bekliyorum uzayan şeffaf sümük çıkıyo. Siz nasıl temizliyosunuz? Daha küçük olduğu için Fışkırtmalı enjektörle temizlik yapamıyorum çok riskli diyorlar.. kulaklara zararı varmış.Odaya peteğin üstüne su koydum.Havlu ıslatıp serdim nem yapsın diye.Küçük bi nebülüzatör var ama işe yaramıyo demek.sSabah zor nefes alıyodu hırıltısına uyandım .Otri bebeyi de kullanmak istemiyorum beyine zararlıymış basınçla içe çekmek diyorlar Serum fizyolojik sıkınca biraz bekletiyorum yumuşuyor sonra içini nasıl temizliyosunuz..Basınç lazım tam burnu açılması için

Canım benim derdim burun tıkanıklığı demin yazdım bi okuyup cevaplar mısın ?

Merhaba anneler. Benim kızım da 6 Kasımda 4100 gram doğdu ve emzirirken burayı takip ediyordum. Bu ilk mesajım ve size bir konuyu danışmak istedim.
Geçen hafta kızım resmen meme ile kavga ediyordu ve ben de artık emmek istemiyor diye yorumluyordum. Uykusu, kakası normaldi. Sütüm yarıyordu haftada 220 gram alıyordu (sadece anne sütü veriyorum). Ama bu hafta aşı için gittiğimizde 180 gram aldığını gördük. Sizce bu büyük bir fark mı? Yurtdışında yaşıyorum, burada çok yeni anne tanımıyorum ve doktor haftadan haftaya böyle küçük değişiklikler normal dedi ama bir de size sormak istedim.
Sanki göğüslerim daha hafif gibi hissediyorum acaba sütüm azalıyor olabilir mi?

Ben gene acile geldim safra tasi yuzunden
Çok geçmiş olsun canım çözümü neymiş ne diyorlar ilaç tedavisi alıyorsundur

Molfix kullanmadım canım, o zaman Molfix in de belki goon gibi kalıbı büyük olabilir. 2 numara sleepy bitince dün akşam 1 numara goona geri dönüş yaptım. Sleepy in yaptığı bacak izini yapmıyor şu an
Ben de goon kullanıyorum çok memnunum canım ilk iki hafta büyük geldi biraz kalıbı büyük bir bez o zaman sleepy almıştım bir paket yenidoğan sızdırma yapmıştı

Canım geçmiş olsun biz de rsv virüsüyle uğraşıyoruz bahsettiğin belirliler virütik olabilir mutlaka doktora git bence test yaparlar
Nebülazatör aldık faydasını gördük ciğerlere inmesine engel oluyor bence yardımcı oluyor en azından öksürük inatçı geçmedi ama hafifledi şükür bizim
İlk bir hafta zor geçiyor ilaç vermiyorlar çok küçük oldukları için şifa anne sütü ona şimdi bol bol emzir kuzum

Nebülüzatör hangi marka aldınız canım

Serum fizyolojik ile devam o vakit.
Aynen canım Serum fizyolojik damlatıyprum içindeki sümüğü nasıl alcam onu bilmiyorum..Çok derinleri temizleyemiyorjm öyle olunca.Şırınga ile fışkırtmakta zararlıymış..Nası açıcaz biz bu burunları ya

Merhaba hanımlar 45 gün önce seseryanla doğum yaptım. Çok çekinerek soruyorum ama doğumdan 2 ay kadar önce ilişkiyi kesmiştik benim agirlasmamdan dolayı herhangi bir risk yoktu her neyse daha yeni ilk ilişkiyi yaşadık ama çok canım yandı sanki ilk gün gibiydi ağlamaklı oldum zaten öyle olunca birleşme de olmadı. Sezeryan olmama rağmen neden böyle bisey yaşadım anlayamadım bu hır sorun mudur ? Seseryan olan hanımlar siz yaşadınız mı ? Bu arada 1 haftalık dogum
Yapmışken kontrole gittim herhangi bisey yoktu sonra tekrar gitmedim gitmelimiyim kırk çıkınca bilemedim

Kızlar bu gazı çözemiyorum bir türlü. Mamayı değiştirdim takviye birşey içmiyorum iki gündür ne yesem önce gaz yapar mı diye bakıyorum yine de olmuyor. Emzirdim öğlen hala aranıyordu mama da verdim dedim uzun uyur bu sefer yarım saat sonra gaz sancısıyla uykusundan uyandı sakinleştiremedik. En son memede uyuklamaya başladı şimdi. Hep 40 dan sonra değişir diyorlar da inancım kalmadı pek yoruldum

Çok geçmiş olsun miniklere acil şifalar olsun biz de evde buhar vererek ve burnunu sık temizleyerek savaştık hastalıkla

Çok geçmiş olsun canım. Benimkinin bir iki gündür burunda hırıltı var. Ne yapsam? Öksürük yok. Hastaneye de boşuna götürmek istemiyorum.
Burnunu temizlemen lazım canım hırıltı varsa önce serum fizyolojik sıkıyoruz sonra aspiratörle çekiyoruz biz yoksa rahat edemiyor doktor böyle söylemişti hastalık atlatıyoruz yavaş yavaş toparlanıyor

Burun aspiratörü kullanan var mı, 1 aylık için riskli olur mu acaba?
Biz kullanıyoruz canım burnu tıkandığı için bir aylıktı başladığımızda insan başta korkuyor ama sağlıklarını düşününce yapıyorsun

Canım sabret lütfen bizim premature olduğu halde azaldı baya eskisi gibi krizler yok şükür..Bağırsaklar zamanla gelişince gaz sorunu da kalmıyor ..Bana 3 ayın sonunda azalıyor bitiyor diyorlardı inanmıyodım cidden bağırsaklardan ses gelirdi duyardım rahatlıkla şimdi oda bitti Malesef gazın tek çözümü Zaman... Hiçbir ürün takviye tamamen geçirmiyo..Ben çok ağladığında karnına fön tutuyordum ,masaj yapıyordum rahatlıyordu biraz

Aspiratör sence bende alsam mı canım ya.Çok basınçla mı çekiyorsun.Nasıl yapıyosun anlatır mısın? Zararlı diye söylüyorlar

Dr. Hegeli markası canım
Yukarda mesajını gördüm burnu tıkalı demişsin bence aspiratörle çek öyle açılıyor ancak ne zararı var bilmiyorum ama doktor önerdi bize tıkanınca yapıyoruz mecbur
Sağol canım..İçine çektiğin için burun damarları beyin damarları falan zarar görüyormuş öyle diyorlar

Aspiratör sence bende alsam mı canım ya.Çok basınçla mı çekiyorsun.Nasıl yapıyosun anlatır mısın? Zararlı diye söylüyorlar
E bebek markası aldık canım ( baby plus) basit bir alet zaten çok şiddetli çekmezsen bir sorun olmaz bence
Ben de çekiniyorum haklısın kocam çekiyor yavaşça önce serum fizyolojikle yumuşatıyoruz sürekli yapılacak bişey değil zaten tıkanınca yaparsın

Ay bendim ya ne zaman dduzelecek bu çocuklar önden gidenler bilgilendirsin diye Her yanımız atakmis Allah kolaylık versin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…