2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Merhaba
Burun temizlemek için pompalar var puar deniyormuş bize doktor onu önerdi her defasında aynı derecede basınç olur dedi günde 20 defa bile yapabilirsin hiçbir zararı yok dedi kendi de çocuklarına onu kullanmış
Diger türlü bizim cektiklerimizde aynı şekilde basınç ayarlayamazsiniz burnu kanar dedi

cerraha yoklendirdiler ama ordan sira gelmesi en az 6 ay
Çok geçmiş olsun canım. Bu zor günlerde bir de bu ağrılar gerçekten zor. Allah yardımcın olsun Peki ağrı kesiciler emzirmeye engel değil mi?
tesekkur ederim
yok canim degil. hatta 3 hafta once morfin verdiker. Dr uma sordum , biz size dogumdan bunlarin 10 katini veriyoruz, emzirebilirsin bir sorun yok dedi

Burun aspiratörü kullanan var mı, 1 aylık için riskli olur mu acaba?
Ben şimdiye kadar 3 kere kullandım görünürde burnu tertemizdi ama dipten aspiratör çekti cidden sümük.biz sağ ve sol burun deliğini sıra sıra tıkayarak test ediyoruz eşimle eğer bir sorun varsa aspiratöru kullanıyoruz.

Kimyon tohumu,anason,rezene hepsinden birer çay kaşığı demleme usulü yap beş dakika bekle iç.her akşam duzenli içmeye çalış ama.Eski usul ben iki çay kaşığı kızıma da veriyorum ama kimseye ver diyemem..
Acı elma yağı bir çok kişiye iyi gelmiş ben de uyguladm kızıma da çok iyi geldi. Ayak altına iki üç damla masajla sürüyorum
Nurse harveys in damlası var 20 damla sabah 20 damla akşam ver dedi doktorumuz bir evvelki verdiği gaz damlası bize hiç iyi gelmemişti çünkü Hemen değiştirdik.
Bunları tek tek uyguladigimda sonuç aldım.Ozellikle kimyon tohumu çayi ile kendindeki gaz sorununu mutlaka hallermeni öneririm ki ufakliga da olmasın.
Emzirdikten yarım saaat sonra gazını çıkartıp 30/45 dakika yüz üstü bırakıyorum o şekilde de çok güzel gaz çıkartıyor şimdiye kadar bana yarayanlar bunlar

Canım bazen stresli olup kavga ediyorlar meme ile. Emzirmeden önce biraz ayakta gezdir, ninni söyle, hafif salınarak. Sakinleşsin öyle emzir. Yine de kilo almış, çok büyük fark yok bence de. Atak haftalarında olabiliyor böyle şeyler. Ve maşallah her haftaları atak bunların. Göğüslerin daha hafif olması da normal sanki, artık mideleri büyüdü ve çeneleri güçlendi, daha çok çekiyorlar. Bunlar benim gözlemlerim tabiki, siz yine de doktordan şaşmayın.

Ya bazen memede durmak istiyorlar hep.

AA çok iyi canım ..Nerde satılır ki ,markası var mı

Kızlar ya bebişleniz kusuyor mu benimki 3 gündür kusmaya başladı. Çok değil ama az da değil

Evet prima kalitesinde diye duymuştum. Evde bir paket prima da vardı. Goon gerçekten yapı olarak prima gibi. Sonrakilere ben de alabilirim. Ama dediğin gibi kesinlikle kalıbı büyük.

Çok teşekkür ederim.Kullanımı Nasıl peki kolay mı?
Ben de aynısını kullanıyorum. Serum fizyolojiği sırayla 2 burna da sıktıktan sonra, önce bebeği ters çevirip sırtına pıt pıt vurup pisliğin aşağı inmesini ve suyun boşalmasını sağlıyorum, ardından bunu önce elimde sıkıyorum, sıkılı haldeyken bebeğin burun deliğine yerleştirip serbest bırakıyorum. Vakum etkisiyle yumuşayan pisliği çekiyor. Doğduğu ilk haftadan itibaren kullandım, gayet memnunum ve pahalı bir şey almaya gerek yok bence, gayet yeterli. Ucu tek kullanımlık değil temizleyip kullanabilirsin. Zedelenirse tabi kullanmamak lazım. Ucu ayrı satılıyor mu bilmiyorum ama zaten uygun fiyatlı bir şey.

Canım çok teşekkürlerler alıyım bende hemen

Canım bunun ucunu her temizleme sonrası atıyor muyuz tek kullanımlık mı? Serum fizyolojik damlattıktan sonra mı bununla çekiyoruz
Yok yikanabiliyor canim atmaya gerek yok
Evet biraz serum fizyolojik damlanın 1 dk falan yumusamasini bekliyoruz sonra bu pompayi sıkıp bebegin burnunu sokuyoruz ve birakiyoruz böylece negatif basınç uyguluyormusuz

Cok geçmiş olsun size de. Virüs olmasina rağmen ilaç verilmedi mi size de ? Viruse antibiyotik zaten verilmiyor da, baska bir önlem oluyor mu diye merak ettim. Evet bol bol emziriyorum şifa olsun insaalah.. Rabbim tüm hasta bebeklere şifa versin

Ben dün otri kullandım mecburen, içeride gözümle gördüğüm parça vardı bir şey de sokamazdım içeri, onunla aldım ama ağlayınca hala hırıltılı ağlıyor bir parça daha var demekki, küçük monodozlardan var onları sıkacağım, hapşırıkla atmasını bekleyip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…