- 28 Ocak 2022
- 271
- 322
- 33
Vallahi bende İnternet aleminin yalancısıyım ama bu bilgiye çok denk geldimÖyle mıymış ya ben 2 numara kullanıyorum cirtlari aldığımdan beri hiç birbirine degmedi ortası boşluk şekilde bağlıyorum bebeğim 4850 Gr
Evet cnm prematüre normal zamanından 1 ay erken doğdu gelişimide 1 ay gerideydi 2 ay erken gelmiş gibi olduPrematüre miydi bebeğin canım benim oğlum fa tam 2.5 aylık ve prematüre olunca dikkatimi çekti kilosu
Vallahi bende hep acaba doyduğu diyorum emzirirken çünkü emin olamıyorum biberonda 150 ml hüpletiyor vallahi ve dediğin gibi bizimkide normalde 3 saatte bir zirildar acıkınca otomatik mamaya biraz daha fazla gidiyor 4-5 saat gibiBunu ben de bilmiyordum. Ben hep lastikleri iz yaparsa değiştirmek gerek diye okudum. Gerçi 3 numaranın kilosu da 4-9 kilo olarak görünüyor. Galiba 2 bitince yeniden almayıp bir 3ü denicem. Eğer büyük gelirse yeniden 2 numara alırım.
Kızlar ya bu arada bebeğim birkaç gündür meme + eskiye nazaran az ml anne sütü ya da mama ile uyuyor. Eskiden verdiğimden az mama verdiğim için acaba aç mı kalıyor diye düşünüyorum. Geceleri saat kurmuş gibi 3 saatte bir kendi uyanıyor. Mememde daha çok emebiliyor diye düşünüp sevinsem mi bebeğimi aç bırakıyorum diye üzülsem mi bilemedim. Aç olan bebek yetersiz beslenmenin ardından kolaylıkla uyur mu? Sarılık vs. yok bebeğimde. Mesela az önce bir göğsümü verdim emsin diye ardından 40 ml anne sütüm vardı onu verdim ki normalde 70-80 ml mama verirdim emzirmenin ardından, bazen yetmezdi bir minik daha takviye yapardım. O arada hızlıca süt artırmak adına sağım yapabilmek için bebeğimi reflü yatağına bıraktım. En son 2,5 saat önce beslemistim. Sağıma başladım ve kendi kendine yatakta gayet derin uykuya daldı. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi ya
Gaz damlası olarak ben nurse harvey kullanıyorum çok iyi geldi hatta bebeğim 20 gün kaka yapmamıştı sonrasında başladım şimdi haftada 1 düzenli kakasını yapıyor gazını çok ikinmadan çıkarabiliyor tavsiye ederimProbiyotik olarak bio Gaia kullanıyorduk gaz damlası olarak sab simplex çocuğu gözlemleyince sab simplex Le gazının azaldığını ama daha zor çıkardığını fark edip önce onu bıraktım(yerine başka damla almadım bio Gaia yı gözlemlemek için) ve haklıymışım. onu bıraktık önce sonra doktor bio Gaia yerine forbiome a geçirdi. Bio da çocuğu çok kızartıyordu. Ocean d vitaminimiz olduğı ve iyi bir marka olduğu için kendinden d vitaminli forbiome seçeneği olmasına rağmen düzünü aldık. Çok iyi geldiğini gözlemleyip emin olduğum için şimdi de mommy bliss gaz damlasınj denicez. Zaten önemlş olan şu süreçte etkisiz veya çocuğu daha çok zora sokanları tespit edebilmek.
Yok canım ilaç verilmedi, ateş takibi yaptım sürekli ateşi çıksaydı ya da kötüleşseydi yatıracaklardı tehlikeli olabiliyormuş çünküCok geçmiş olsun size de. Virüs olmasina rağmen ilaç verilmedi mi size de ? Viruse antibiyotik zaten verilmiyor da, baska bir önlem oluyor mu diye merak ettim. Evet bol bol emziriyorum şifa olsun insaalah.. Rabbim tüm hasta bebeklere şifa versin
Fışkırtmalı dediğin şırıngayla yapılan mı aspiratörle almak mı tam anlamadım canımArkadaşım hep fiskirtarak temizliyordu ...kulak iltihabı oldu bebek ,kulak doktoru demiş, bıktık hep çocuk doktorlarını dinleyip yapıyor anneler sonuç iltihap antibiyotik.
Tamam canım sağ ol.Kuzum Bruno almıştım ben. Paketin içinde tek kullanımlık dozlar halinde var. Bir tanesini yarım yarım her iki burun deliğine tazyikli şekilde sıkıyorum. Mesela geçen de chicconunkini aldım. Onun bir dozu sadece bir burun deliğine uygulanabilecek ölçüdeydi. Markadan markaya değişebiliyor.
Ben de bunu merak ettimFışkırtmalı dediğin şırıngayla yapılan mı aspiratörle almak mı tam anlamadım canım
Ben de sezaryen oldum 42 gün oldu benim de.. ilişki konusunda benzer deneyimim oldu canım dün denedik canım yandı devam etmedik.. bence doğum şekli farketmiyor rahim aşağı inmişti yukarı yerine çıkması için bir zaman gerekiyor.. 40 günün şöyle hikmeti var bir de öncesinde vajina girişini kapatan bir parça vardı biz merak edip bakmıştık eşim baktı yaniMerhaba hanımlar 45 gün önce seseryanla doğum yaptım. Çok çekinerek soruyorum ama doğumdan 2 ay kadar önce ilişkiyi kesmiştik benim agirlasmamdan dolayı herhangi bir risk yoktu her neyse daha yeni ilk ilişkiyi yaşadık ama çok canım yandı sanki ilk gün gibiydi ağlamaklı oldum zaten öyle olunca birleşme de olmadı. Sezeryan olmama rağmen neden böyle bisey yaşadım anlayamadım bu hır sorun mudur ? Seseryan olan hanımlar siz yaşadınız mı ? Bu arada 1 haftalık dogum
Yapmışken kontrole gittim herhangi bisey yoktu sonra tekrar gitmedim gitmelimiyim kırk çıkınca bilemedim
Şırıng ile canım.. Basınçla burna serum fizyolojik fışkırtılıyor ya o sakıncalıymış 2 yaşa kadar,kulak iltihabı falan olabiliyormuşFışkırtmalı dediğin şırıngayla yapılan mı aspiratörle almak mı tam anlamadım canım
Gözyaşı kanalı tıkanıklığı olabilir.Tıkanık olursa çapak yapıyo çünküGüzel anneler benim bebeğimin gözünde böyle sulanma var sabahtan beri çok hafifte bir Çapaklanan oluyor neden olur acaba ne yapsam ilçedeyiz hava çok soğuk çocuk doktoruna nasıl götürürüm çok uzak bilmiyorum
canim benim bebegimde de boyleydi. gozpinari masaji var onu yap, zamanla gecicek .Güzel anneler benim bebeğimin gözünde böyle sulanma var sabahtan beri çok hafifte bir Çapaklanan oluyor neden olur acaba ne yapsam ilçedeyiz hava çok soğuk çocuk doktoruna nasıl götürürüm çok uzak bilmiyorum
Aciklama da hiç açık değil. Son uretilenler mi sıkıntılı yoksa genel olarak mı anlamadım.Haberi gordunuz mu ?
Tetanoz aşıları toplatılıyor
Çocukluk çağında zorunlu olan, yetişkinlerde ise gebelikte ya da yaralanma gibi durumlarda yapılan difteri-tetanoz aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılıyor.www.ntv.com.tr
Benim oğlum da öyle oldu 34 haftalık doğdu hatta 1.5 ay erken doğmuş gibi 40 haftayı baz alırsakEvet cnm prematüre normal zamanından 1 ay erken doğdu gelişimide 1 ay gerideydi 2 ay erken gelmiş gibi oldu
Benim de ara tatilde annem gelecek ufak bşr şey düşünüyorum ama kuran tespih değil de ben doğduğunda hediyelik yaptırmamıştım anahtarlık yaptırayım diye düşündüm bilemedim saçma mı olurMerhaba kızlar nasılsınız? Ben bildiğiniz gibi ikizlerimle ne zaman sabah oldu ne zaman akşam habersiz gidiyorum
Fikir almaya geldim Aranızda mevlüt yapan oldu mu? Ben yarıyıl tatilinde yapacağım annem yapacak daha doğrusu çok heves ediyor kırmak istemiyorum bebişlerde 4aylık olcak zaten.
Mevlüt hediyeliği yaptırmak istiyorum Yasini şerif- tesbih gibi setler var mantıklı geldi ama sayfalar güvenilir mi bilemiyorum yaptıran oldu mu? Bildiğiniz güvendiğiniz sayfa varsa bana gönderir misiniz?
Öpüyorum hepinizi
Ya korktum çok şükür yaşayan biri varmışBen de sezaryen oldum 42 gün oldu benim de.. ilişki konusunda benzer deneyimim oldu canım dün denedik canım yandı devam etmedik.. bence doğum şekli farketmiyor rahim aşağı inmişti yukarı yerine çıkması için bir zaman gerekiyor.. 40 günün şöyle hikmeti var bir de öncesinde vajina girişini kapatan bir parça vardı biz merak edip bakmıştık eşim baktı yaniartık açılmış ama hassasiyet var tabi, ilişki zamanı kişisine göre değişir ama isteksizlik var bende senin durumun nasıl bilmiyorum.. hamilelik de dahil hiç yaşamamıştım isteksizlik süt hormonundanmış sanırım kocam istemese aklıma gelmiyor şu ara tabi ona öyle demiyorum özledim diyorum
Çok geçmiş olsun canımMaalesef geçtiğimiz hafta oğlum okuldan hastalık taşıdı. Ayrı odada tutmamıza rağmen iki bebeğimde de öksürük başladı. Pazartesi götürdüm ciğerlerine inmemiş genel durumları iyi deyip gönderdiler. Dün artık öksürükler çok şiddetlenmişti acile götürdük. Bronşlar dolmaya başladığı ve burun tıkanık olduğu için oksijenleri çok düşmüşYatış verdiler oksijen desteği ve nebulden 1 kez hava aldık. Haftasonu hastanedeyiz Oksijen ve nebulden sonra öksürükleri çook çook azaldı. Yine şükürler olsun burdaki hastaları görünce halimize şükrediyorum.
5 aylık bebek,kaç gün ağladı, anlamadılar meğer kulaklar a gitmiş burunda ki bakteriler...Ayy kıayamm ya...kaç aylıktı bebek..Doktorlar fışkırtmalı burun temizliğini 2 yaşa kadar önermiyorlar normalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?