Tok olsa da yiyor olabilir mi bebekler balık gibi doyduklarını bilmiyorlar mı kiCanım benim bebiş de doysa da aranıyor, saatlerce memede durabilse durur. Kusmasından anlıyorum midesinin dolu olduğunu. Belki benimki gibi sana yakın olmak istediği içindir.
Doğru diyorsun sağım yapmayı ihmal ediyorum evde bebekle yalnızım kucağımda sürekli vakit bulamıyorum akşamları evdekiler gelince yapabilirim amaCanım aynı durumu yaşıyorum sağdığımda 50 60 ı geçiyor emzirdikten sonra bile bazen ağzından da akıyor ama bebeğim emmesinin 10.dakikasında aranmaya kızmaya başlıyor tam çekmiyor diye yorumluyorum bu yüzden sütüm azalmasın diye sürekli sağım yapmaya çalışıyorum kendime kota koydum günde 3 kez sağım yapacağım diye . Bir de mama verdiysem mutlaka arkasından sağım yapıyorum elimden geldiği zamanlarda. Sütün azalmasın istiyorsan sağım yap, ben artıramadım fazla ama olan da gitsin istemiyorum
Ya çok sevindim bu yazınıza çünkü bebeğim 47 günlük gece uykusu iyi ama gündüz ve gece uykusuna geçerken çok fazla agliyo. Napacagimizi sasiriyoruz çaresiz kalıyorum. Size bi sorum olacak doktor vizede maçlar verdi 6 damla günlük ama çok zorda kalırsam kullan bagirsaklari alışkanlık etmesin dedi. Siz nasıl kullandınız ne saman başladınız etkisi oldu mu ? Bir de kakasini haftada 1-2 defa yapıyo gazlı bi bebekMerhaba kasım annelerihepinizi çok tebrik ederim size 2021 kasım annesi olarak bi selam , biraz da moral vermek istedim benimki şuan 13 aylık oldu zaman geçtikçe zorlaşıyor diyenlere hiç inanmıyorum. Benimki git gide kolaylaştı. Bazı bebekler ilk 3 ay çok sakin oluyor sanırım sürekli uyuyor filan o anneler sonradan zorlaştı diyor. Bazıları da kolik oluyor gaz sorunu çok oluyor onlar geçince rahatlıyor. Bizimkinde de ilk zamanlar cokca uykuya dalmada sorunlarımız vardı. İlk 2,5 ay gece uykusuna geçemedi hep ağladı akşam 6 dan gece 11-12 ye kadar ağlardı. Ne olduğunu anlamazdık şimdilerde anlıyoruz gaz için ben kullanmadım korkumdan ama maflor önerebilirim. Sonraki aylarda kabızlık için kullandım çok iyi geldi , gaz için de kullanılıyormuş ilk aylarda. Bolca karın masaj ve hareketleri yaptırın kimyon çayı için geçip gidiyor o günler de.. Gerçekten ilk 3 ayı atlatın bebeğiniz büyüyecek size gülümseyecek laf anlatmanızı bekleyecek giderek iletişiminiz artacak gece uykularınız 6 aya düzelecek ve şuanki yorgunluğunuzdan eser kalmayacak inşallah Sorunuz olursa bildiğimce cevaplarım ben çok istifade ettim forumdan faydalı olmak da isterim
Emme refleks, damağa nesne değince emmeyi tetikliyor ama doyunca ne oluyor bilmiyorum.Tok olsa da yiyor olabilir mi bebekler balık gibi doyduklarını bilmiyorlar mı ki
Doğru diyorsun sağım yapmayı ihmal ediyorum evde bebekle yalnızım kucağımda sürekli vakit bulamıyorum akşamları evdekiler gelince yapabilirim ama
Amin insallahYaaa geçmiş olsun Canım..Benim uçları çok hassas atlet yada sütyen değince çok acıyo.Bende 40 dkdan çok takıyom uyurken krem sürüyorjm umarım iyileşiriz geçer bu zor günler
Evi çok sıcak yapmamaya çalışıyorum canım 22-24 arası değişiyor bayağı mışıl mışıl uyuyor zaten 11 gibi banyo yaptırdım muhtemelen onun rahatlığıyla uyuduDoktorum bebek ne zaman isterse o zaman emzirilir, bunu bebek seçecek gerekirse 2 saat gerekirse 5 saat aralıklarla dedi. Eğer ev çok sıcak olduğu için bebiş mayışmadıysa ya da uykusunda minik minik ağladı, kendini uyandıramama yapmadıysa vicdan yapmaya hiç gerek yok bence. Benimki de bazen saat başı istiyor bazen 4 saatte bir.
Benimkine de akşam 10 gibi bir delirmek geliyor memeyle kavga ediyor ağlamıyor ama sinirleniyor bağırıyor küçücük boyuylaAy ne kadar imrendim benim cocuk gunduz gayet guzel uyuyo gece asla uyumuyo. Gunduz uyku rutinini degistirip gece uyusun diyorum ama aglamaktan yirtiyo kendini uyut beni diye. Kafasini arkaya atiyo uyumak icin. Dun gece 12 den sabah 6 ya kadar uyanik durdu esimde bende cildiracaktikaglamiyoda laf istiyo aguluyo felan. Su an mesela misil misil uyuyo
Merhaba ne kadarlik bebeğiniz bizde gitmek istiyoruz 47 günlük ama korktuk erken diyeBugün bebeğimi spaya götürdüm sadece emmeye uyanıyor saat 3 ten beri çok iyi geldi nasıl rahatladı yavrum
Merhaba iki aylık . Bende 40 çıkarmayan gitmek istemiştim ama doluydu böyle daha iyi oldu sanki biraz büyüdü ele avuca gelir oldu zaten 4 kg altı almiyorlamisMerhaba ne kadarlik bebeğiniz bizde gitmek istiyoruz 47 günlük ama korktuk erken diye
Gazi olabilir çıkarsa da veya bir şeye alerjisi olabilir sizin yediginiz onu sindiremiyor olabilirKızlar merhaba. Benim bebeğim 34 günlük. 2 gündür toplasan 8 saat uyumadım. Çok yoruldum kimsede durmuyor eşim oyalayamıyor çığlık çığlığa bağırıyor. Meme yiyor kusuyor ve asla uyumuyor gazı da yok çünkü geğiriyor ve alttan da gazı atıyor ne olutor anlamadım ben
Desene çok güzel bir uyku çektinGünaydın kızlar ay kendimi çok suçlu hissediyorum dün gece alarm kurmamışım kızı 1 de emzirip yatırdım 6 buçukta uyandım baktım hala uyuyor uyandırıp emzirdim. Sonra yine alarm kurmadan yatmışım şimdi uyandırdım yine emziriyorum. Koca gecede 1 kere kalktık
Artırıyorum 10 (ON)Benim de sekizYavaş yavaş vereceğiz inşallah
Kafamda deli sorular dım dım dı rıKimyonu normal satılan toz halinde demlesek?
Bol emzirme diyorlar ama buna rağmen değeri düşüremiyorsan mama takviyesi düşünebilirsin belki. Başlarda sarılık olmasın diye birçok arkadaş bu takviyeyi yaptı diye biliyorum.Arkdaslar ben ıkız dogum yaptım 36+1. Kız 2 kılo erkek 2.500 dogdu.. sarılık oldular 2 gun kuveze aldılar yatıs yapıldı dustu . 2 gun sonra kontrol ettırdık yıne cıkmıs yıne aldılar. Dustu cıkardılar 2 gun sonra bıdaha yıne aldılar 3 kez kuveze gırdıler yıne degerleri Yuksek ... Varmı bole bıse yasayan napmak gerekiyor delırmek uzereyım 16 gunluk olduk sureklı deger dusuyor yukselıyor
Ayyy o dönemleri başladı mı senin yaaaaaGündüz 2-3 saatte bir emzirip yatırıyorum uykusu yoksa keyfi yerindeyse konuşuyorum onunla konuşulmasını çok seviyo agu diyor gülüyor tepki veriyor
Kaynanaya neymiş oğlunun uykusuCanım sütüm var ama iki memeyi de içtikten sonra aranıyor hala genelde kaynana evde oluyor ( üst katta oturuyor normalde) başlıyor senin sütün yetmiyor olabilir mama ver siz de rahat edin oğlum gece uyusun ( gece de eşim ağlamalarını duymuyor genelde horul horul uyuyor) işe gidiyor demelerebunalıyorum veriyorum bakıyorum sakinleşiyor bebek de açlıktan ağlıyor diye akıl yürütüyorum bu sefer
Stres ve bebeğin çok çekmemesi yüzünden de azalıyor süt haliyle
Ben haftasonu aldım canım daha gelmedi. Babymall dan babycim mantar piyanolu oyun halısı aldım. Fisherdakinin çakması gibi düşünebilirsin. Daha gelmedi gelince gösteririm ama fisher price ın halıları bence o kadar kısa süre kullanılacak bir ürün için aşırı pahalı. Ben şahsen o parayı vermem. Benim aldığımda babymallda 285 liraya düştü de aldım. Hala aynı fiyatmış şimdi baktım.Oyun halısı alan var mı ben erken olduğunu düşündüğüm için almamıltım ama artık almak gerek galiba. Aldıysanız hangi marka hangi model aldınız. Fisher price deluxe çok iyi gibi ama fiyat aşırı abartılmış geldi bana. Bide acaba dolaptan mı alsam diyorum
Sağma meselesine böyle diyorlar ama bende bir işe yaramadı ya bu sağma işiCanım aynı durumu yaşıyorum sağdığımda 50 60 ı geçiyor emzirdikten sonra bile bazen ağzından da akıyor ama bebeğim emmesinin 10.dakikasında aranmaya kızmaya başlıyor tam çekmiyor diye yorumluyorum bu yüzden sütüm azalmasın diye sürekli sağım yapmaya çalışıyorum kendime kota koydum günde 3 kez sağım yapacağım diye . Bir de mama verdiysem mutlaka arkasından sağım yapıyorum elimden geldiği zamanlarda. Sütün azalmasın istiyorsan sağım yap, ben artıramadım fazla ama olan da gitsin istemiyorum
Ayy benim de okumam lazım ama hiçbir kitap almadım bebeklerle ilgili. Beğendiğiniz kitap önerilerini alabilirim
Kuzum baby me nin sprey leke çıkarıcısı vardı. Onla çok lekeler çıkarıyorlar ama tabi şu an evde yoksa sorun olur. Koslayı ben her lekede kullanıyorum. Halı nasılsa, bebek eşyası olmadığından bence kosla oxi action deneyebilirsin evde varsa.Allah aşkına bana birisi halıdan kaka nasıl çıkar onu söylesin. Kafayı yiyorum. Keşke ses atılabilse öyle zor yazıyorum ki. Alt açmayı serdim koltukta değiştiriyordum. Bi an reflexle geri çekildim lanet olası çekilme gelsin üstüne. Anlamadım gerçi olayı anlamadan çekilfim. Sonuç halıda kakadan sarı çizgi. Bide son 3 ıslak mendil vardı yeter diye paket getirmemiştir çocuğın poposuna tuttum onu hrmen ıslak mendil aldım yatak odamdan bi geldim kendi suratına işemiş. Sünnetten beri yukarıı işiyor. İdrarından korkmuş viyaklıyor yavrum. Allahım ben ne yaşadım. Şimdi meme verdim susturdum kakayla bakışarak bunu yazıyorum. KAKA HALIMA İŞLEMEYE DEVAM EDERKEN...
Di mi çökünce verilebilir bence de. Dur bakalım ben de denicem eğer bu gece de çok ıkınırsaCanım bi bardak suya 1 tatlı kaşığı atıyorum kaynıyo kaynayınca kapatıyorum sonra kimyonun dibe çökmesini bekliyorum cokunca şırıngayla çekip temiz bi kaba koyuyorum böyle geceleri veriyorum ama dolapta bekletiyorum ılıyınca veriyorum
Genelde 40 çıkarmak için gidiyorlar canım bebek spasına. Erken değil o yüzden.Merhaba ne kadarlik bebeğiniz bizde gitmek istiyoruz 47 günlük ama korktuk erken diye
Premature annesi isen bu kitabı okuyabilirsin canım çok beğendim benDesene çok güzel bir uyku çektinbazen oluyor öyle kazalar ya suçlu hissetme ben de yanlışlıkla yaptım birkaç kez bir kere sabah doktora götürcektik daha çok küçüktü. Acemilikten kaç saat aç kalıcanı hesap edememişim. O sıralar da sütün yetersiz olduğunu bilmeden sadece emziriyordum yani yanıma mama falan almadım. Randevuya girdik bir de doktor sütün yetersiz çocuk kilo almamış dedi. Hastaneden de eve gidene kadar yavrum 5 saat bir şey yemedi o sıralar çok üzülmüş paniklemiştim ama acemilik işte
Artırıyorum 10 (ON)
Kafamda deli sorular dım dım dı rı
Bol emzirme diyorlar ama buna rağmen değeri düşüremiyorsan mama takviyesi düşünebilirsin belki. Başlarda sarılık olmasın diye birçok arkadaş bu takviyeyi yaptı diye biliyorum.
Ayyy o dönemleri başladı mı senin yaaaaabenimki de bugün galiba bir kez aaa diye ses çıkardı ilk defa seninki gibi gülsün agulasın istiyorum
Kaynanaya neymiş oğlunun uykusu
Bizim bebek çok yiyince de tabiri yerindeyse mallaşıyor canım. Fazla mama verince cok cok çekmekten yoruluyor ama refleksle de çekiyor. Sonra beslenme bitince yorgunluktan bebem bayılıyor. Yani sakinleşmesi yorulmasından da olabilir onu iyi ayırt etmek lazım bence.
Ben haftasonu aldım canım daha gelmedi. Babymall dan babycim mantar piyanolu oyun halısı aldım. Fisherdakinin çakması gibi düşünebilirsin. Daha gelmedi gelince gösteririm ama fisher price ın halıları bence o kadar kısa süre kullanılacak bir ürün için aşırı pahalı. Ben şahsen o parayı vermem. Benim aldığımda babymallda 285 liraya düştü de aldım. Hala aynı fiyatmış şimdi baktım.
Dolaptan temiz bulabilsen o da güzel bir seçenek. Ama ben temizlere denk gelemedim. Bir de şu sıra bebekten dolabı kovalıcak vaktim yok, bebe de büyüyor diye indirimde bulmuşken aldım.
Sağma meselesine böyle diyorlar ama bende bir işe yaramadı ya bu sağma işi
Ayy benim de okumam lazım ama hiçbir kitap almadım bebeklerle ilgili. Beğendiğiniz kitap önerilerini alabilirim
İyi okumalar canım benim, zaman bulup okumak süper olmuştur
Kuzum baby me nin sprey leke çıkarıcısı vardı. Onla çok lekeler çıkarıyorlar ama tabi şu an evde yoksa sorun olur. Koslayı ben her lekede kullanıyorum. Halı nasılsa, bebek eşyası olmadığından bence kosla oxi action deneyebilirsin evde varsa.
Di mi çökünce verilebilir bence de. Dur bakalım ben de denicem eğer bu gece de çok ıkınırsateşekkür ederim tarif için
Genelde 40 çıkarmak için gidiyorlar canım bebek spasına. Erken değil o yüzden.
Çatlaycak ama şaşırdım kaldım ne yapsamGazi olabilir çıkarsa da veya bir şeye alerjisi olabilir sizin yediginiz onu sindiremiyor olabilir
Her şey olabilir aslında çocuklar çok garip neye ağlıyorlar belli olmuyor
Canım sütüm var ama iki memeyi de içtikten sonra aranıyor hala genelde kaynana evde oluyor ( üst katta oturuyor normalde) başlıyor senin sütün yetmiyor olabilir mama ver siz de rahat edin oğlum gece uyusun ( gece de eşim ağlamalarını duymuyor genelde horul horul uyuyor) işe gidiyor demelerebunalıyorum veriyorum bakıyorum sakinleşiyor bebek de açlıktan ağlıyor diye akıl yürütüyorum bu sefer
Stres ve bebeğin çok çekmemesi yüzünden de azalıyor süt haliyle
Bebeğe ne kadar veriyorsunuz? Toz baharat kimyon mu?Canım bi bardak suya 1 tatlı kaşığı atıyorum kaynıyo kaynayınca kapatıyorum sonra kimyonun dibe çökmesini bekliyorum cokunca şırıngayla çekip temiz bi kaba koyuyorum böyle geceleri veriyorum ama dolapta bekletiyorum ılıyınca veriyorum
Kizlar bebekleri ayakta sallamak zararlı mı?
Oyun halısı alan var mı ben erken olduğunu düşündüğüm için almamıltım ama artık almak gerek galiba. Aldıysanız hangi marka hangi model aldınız. Fisher price deluxe çok iyi gibi ama fiyat aşırı abartılmış geldi bana. Bide acaba dolaptan mı alsam diyorum
Evi çok sıcak yapmamaya çalışıyorum canım 22-24 arası değişiyor bayağı mışıl mışıl uyuyor zaten 11 gibi banyo yaptırdım muhtemelen onun rahatlığıyla uyudu
Ayyyy ne guzelllll. Böyle uyuyan anneler var. Biz her saat başını görüyoruz nezamn uyuruz bilmiyorumGünaydın kızlar ay kendimi çok suçlu hissediyorum dün gece alarm kurmamışım kızı 1 de emzirip yatırdım 6 buçukta uyandım baktım hala uyuyor uyandırıp emzirdim. Sonra yine alarm kurmadan yatmışım şimdi uyandırdım yine emziriyorum. Koca gecede 1 kere kalktık
Evet canım rahat uyusun diye banyo yapıp emzirip yatırdımKime göre neye göreçok sallamak değil de, hafif hafif salınmak. Bi bakıma bize zararlı esasında, ileride uyku eğitimi vermek istesek çok zorlanırız. Ama gerekiyor.
Ben babymall’dan aldım, günde bi 15-20 dk duruyor, bakınıyor, sesleniyor. Herhangi bi şey iş görür gibi. Kimisi de piyanolu daha iyi diyor.
Canım 11 dediğin gece 11 mi?
Bir sonraki kontrolde doktoruna soracagim geceleri uyanmazsa uyandırıp emzirmek gerekir mi diye yoksa uyanana kadar bekleyelim mi diyeceğim ben uyandırmasam acaba ne zaman uyanacakti minnoşDesene çok güzel bir uyku çektinbazen oluyor öyle kazalar ya suçlu hissetme ben de yanlışlıkla yaptım birkaç kez bir kere sabah doktora götürcektik daha çok küçüktü. Acemilikten kaç saat aç kalıcanı hesap edememişim. O sıralar da sütün yetersiz olduğunu bilmeden sadece emziriyordum yani yanıma mama falan almadım. Randevuya girdik bir de doktor sütün yetersiz çocuk kilo almamış dedi. Hastaneden de eve gidene kadar yavrum 5 saat bir şey yemedi o sıralar çok üzülmüş paniklemiştim ama acemilik işte
Artırıyorum 10 (ON)
Kafamda deli sorular dım dım dı rı
Bol emzirme diyorlar ama buna rağmen değeri düşüremiyorsan mama takviyesi düşünebilirsin belki. Başlarda sarılık olmasın diye birçok arkadaş bu takviyeyi yaptı diye biliyorum.
Ayyy o dönemleri başladı mı senin yaaaaabenimki de bugün galiba bir kez aaa diye ses çıkardı ilk defa seninki gibi gülsün agulasın istiyorum
Kaynanaya neymiş oğlunun uykusu
Bizim bebek çok yiyince de tabiri yerindeyse mallaşıyor canım. Fazla mama verince cok cok çekmekten yoruluyor ama refleksle de çekiyor. Sonra beslenme bitince yorgunluktan bebem bayılıyor. Yani sakinleşmesi yorulmasından da olabilir onu iyi ayırt etmek lazım bence.
Ben haftasonu aldım canım daha gelmedi. Babymall dan babycim mantar piyanolu oyun halısı aldım. Fisherdakinin çakması gibi düşünebilirsin. Daha gelmedi gelince gösteririm ama fisher price ın halıları bence o kadar kısa süre kullanılacak bir ürün için aşırı pahalı. Ben şahsen o parayı vermem. Benim aldığımda babymallda 285 liraya düştü de aldım. Hala aynı fiyatmış şimdi baktım.
Dolaptan temiz bulabilsen o da güzel bir seçenek. Ama ben temizlere denk gelemedim. Bir de şu sıra bebekten dolabı kovalıcak vaktim yok, bebe de büyüyor diye indirimde bulmuşken aldım.
Sağma meselesine böyle diyorlar ama bende bir işe yaramadı ya bu sağma işi
İyi okumalar canım benim, zaman bulup okumak süper olmuştur
Kuzum baby me nin sprey leke çıkarıcısı vardı. Onla çok lekeler çıkarıyorlar ama tabi şu an evde yoksa sorun olur. Koslayı ben her lekede kullanıyorum. Halı nasılsa, bebek eşyası olmadığından bence kosla oxi action deneyebilirsin evde varsa.
Di mi çökünce verilebilir bence de. Dur bakalım ben de denicem eğer bu gece de çok ıkınırsateşekkür ederim tarif için
Genelde 40 çıkarmak için gidiyorlar canım bebek spasına. Erken değil o yüzden.
Merhaba canım burda bi anne de duşa bebeğiyle beraber girmişti sormustumÇatlaycak ama şaşırdım kaldım ne yapsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?