2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Eras hepsi mi 6500 sadece rota mı ? Bir sormak lazım hala tek başıma bebekle araba kıllanmaya başlamadım pusete koyup cesaret edemiyorum eşim gidio öğrense süper olacak
Menenjit ve rotanın toplamı canım. Ben de henüz cesaret edemem tek arabayla çıkmaya sanırım. Çocuklarıma güvenmiyorum

Bebekleri nasıl oyalamamız gerektiği ile ilgili doktor neler yapmam gerektiğini tek tek yazdıSizler için de yazıyorum. Öncelikle günde 3 defa 5-10 dk lık tummy time önerdi. Kafalarını tutmada ve omurga gelişiminde çok önemli dedi. Zamanla süreyi arttırcakmışız şimdilik bu kadar yetermiş. Bebek için eziyete dönüşmemesi için karşısında zeka kartı, ilgisini çekecek oyuncaklar vs olmalıymış. Yatak gibi yumuşak zeminde değil sert zeminde olmalıymış
Oyun halısını çok önemsiyorum ordaki el ayak koordinasyonu çok kıyametli hergün mutlaka halıda da zaman geçirmelilermiş.
Günde yarım saat klasik müzik dinletmemi bebekleri çok sakinleştirdiğini zamanla nasıl sevdiklerini göreceğimizi söyledi
Kitap okumaya artık başlamamız gerekiyormuş 0-6 arasında kitabı kendimize okurken 6 aydan sonra bebekle birlikte okuyacağımız onu dahil edeceğimiz kitaplar önerecekmiş. Bana birkaç kitap yazdı henüz bakamadım dosyaya ama küçük prensi söyledi mesela. Yani bu dönemde aslında kendimize sesli kitap okuyup onların da dinlemesini sağlarmışız. Bu dönemde kitapların aynı kitaplar olması da önemliymiş. Tekrar tekrar aynı kitaplar okunmalıymış. Kitap okumamın bebek üzerindeki olumlu etkilerini destekleyen şey tekrarmış. Dil beceresine katkı yönünden önemliymiş. Aklıma gelenler bunlar

Ay çok güzel bilgiler teşekkür ederiz yazdığı kitapları bize de söyler misin

Ay çok güzel bilgiler teşekkür ederiz yazdığı kitapları bize de söyler misin
Tabii söylerim canım, yeni başladığımız doktorun uzmanlık alanı yenidoğan zaten 1 yaşa kadar. Her gittiğimde bebek gelişimi ile ilgili o ay neler yapacağımızı da tek tek yazacakmış. Ben de sizinle paylaşırım. Bu 3. doktorum ilk kez bir doktor boy kilo dışında bebeğin gelişimi için neler yapıyorsunuz diye sordu ve kendisi anlatmaya başladı

Son düzenleme:
Menenjit ve rotanın toplamı canım. Ben de henüz cesaret edemem tek arabayla çıkmaya sanırım. Çocuklarıma güvenmiyorum
Ya bizim nasıl tek çocuk 5700 tuttu ben anlamadım eşim tek bi eczane tanıdık diyr direkt almıştı hem de bir iki ay önce

ay doktor gibi doktormus
Tesekkurler bizimle de paylastigin icin
Bende son bir kac gundur ikinci el hikaye projektoru ariyorum. Moonlite diye bir marka. telefonuna mini projektor takip duvara yada tavana yansitiyorsun. birlikte uzanip okurken , bebek de resimleri takip ediyor.
Turkiye de var mi bilmiyorum ama bir arastirin cok güzel birsey
Turkiye de yoksa bile biri bu işe girsin bence kesin cok tutar

Ya bizim nasıl tek çocuk 5700 tuttu ben anlamadım eşim tek bi eczane tanıdık diyr direkt almıştı hem de bir iki ay önce
Menenjitin diğer dozlarını da almış olabilir mi acaba? Bizim sadece bu ay vurulcak olanların ücreti bu. Zaten aşıyı almıcaz biz hoca kendisi temin edip vuruyor biz ödemesini yapcaz sadece Ne demek canım rica ederim Ayy çok güzelmiş vardır belki araştırayım ben bunu

Kızlar size bir sorum var. Odanın nemini sürekli kontrol ediyorum normal seviyede o yüzden buhar makinesi almak istemedim ama her gün burnu tıkanıyor illaki. Serum yapıyoruz enjektör ile. Nebulizatör alın dedi bir arkadaşımız mutlaka ama hergün kullanmak sağlıklı mı onu süphelerim var emin olamadım araştırdım biraz net bişey bulamadım siz aldınız mı

Kızlar oto koltuğu alırken nelere dikkat ettiniz ve önereceğiniz var mı?

Üç ay bana yeter de artardı bile ne güzel olurdu ama dediğim gibi doktoru kim onu bile bilmiyoruz benim pek umudum yok ama güzel bir hakmış keşke hayati tehlike ibaresi kullanılmaksızın verseler herkese

Canım sen dene, anlat derdini hatta diret. Bazılarımız için ne yazık ki uğraşmadan diretmesen hiçbi şey olmuyor. Ha illa da olmuyorsa da diğer raporları denersin.

Çok harika bilgiler Doktorunuz kimdi?

Kızlar oto koltuğu alırken nelere dikkat ettiniz ve önereceğiniz var mı?
kac yil kullanabilirsin ona dikkat et canim. ornegin benim ki , uretim tarihinden itibaren 7 yil kullanilabilier.7 yil sonra olacak kaza vs baska seylerin sorunlulugunu almiyorlar.

maximum kac kiloya kadar kullanabilirsin. Bebeginin kilo alinina gore bir tahminin olur ne kadar kullanacaginin.

kumasi fln cikiyormu yikanabilirmi.
yaninda cocuk sulugunu vs koymak icin bardaklik varmi.

Bunlar ilk aklima gelenler

Yani bence buna çocuk doktorunuzla karar verin canım. Büyük oğlum alerjikti. Doktorumuz hava makinası bulundurun evde demişti ki altı yaşında hâlâ yılda birkaç kez kurup olur. Genelde doktora götürmeden evde hallederiz hava makinasıyla. İyi ki almışız diyoruz hep.

Fikri olan yok mu kızlar ya
Canım bende ikisi de var tamamen farklı işlevleri mochi emzirirken diğer memeden süt topluyor yani tek başına süt sağmak için kullanılmıyor ya da ben kullanamadım bilmiyorum. Eğer diğer memeden çok süt akmıyorsa emzirirken ve elektrikli de varsa bence gerek yok.

Ne güzel bir doktormuş böyle gönlüme göre bir doktor bulamadım

Burda çok yazdım ben öneriyorum nebülazatör canım her gün kullanılacak bişey değil zaten ama elinin altında olması iyi bebeği çok rahatlatıyor. Burda detaylı anlatılmış

Bebeğe Prima premium kullanıyorum tanesi 4lirayi geçmiş. Bende Molfix puro soft aldım. Kullanıp memnun olan varmıdır.

Kızlar selamlar, bebişleriniz ilk ne zaman gülmeye başladı sizlere? Dört gözle bekliyorum bana gülümsemesini
46 gunlukdu şuan 71gunluk karnı doydugu her an gülüyor konuşuyor seskler çıkarıyor ağlarken değişik seslerle çığlık atıyor aynada bana bakıp gülümsüyor ağzını açıyor ayaklarını tepistiriyor.en güzelde ,aaagguu, demesine bayılıyorum .bu aralarda kucakdan yataga biraktigimda ayaklarını dümdüz edip kıçını kaldırıyor hıhhh diyor kaldır beni dermiş gibi essek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…