Canım çok kötü bir öğretmene denk geldiğin için çok üzgünüm bu konu biraz farkındalık konusu siz görmüş geçirmişsiniz bu bi rahatsızlık değil ayrıcalık sadece biraz fazla sabır ve çaba gerektiriyor inşallah bebeğiniz sizin çektiğiniz sıkıntıları çekmezKızlar bu fetal DNA disleksi rahatsızlığının olup olmadığını gösterir mi sizce. Benim disleksi rahatsızlığım vardı çocukluğum tam bir kabus içinde geçti. Okul hayatım yılmıştım artık. İlkokul öğretmenim okuyamıyorum diye çöp kutusunu önlük kuşağıma bağlamıştı o denli yani. Hamileliğimde yine çıktı sanırım ortaya eşim fark etti. Ve bu rahatsızlık genetik olabiliyormuş gerçi bende fark edildiğinde artık 8. SınıftaydımBebeklerde fark edilir mi ya da ne yapılır bilmiyorum. Çocuğumun da aynı sıkıntıları yaşamasından aşırı derece de korkuyorum.
Meyve yiyorum sadece zevkle, geri kalan zorla. Hatta akşama ne yapsam falan düşünsem o yemekten de soğuyorum saçma bir hal.Benim de öyle ya iştahım kesildi. Hiçbirşeyi keyifle yiyemiyorum.
Bende merak etmiştim bunu sormustum doktora internette de araştırdım bebekler daha sağa ve sola yerlesmiyolarmış karnın tam ortasında gobek deligi hizasında oluyolarmıs bi sure böyle devam edoyomus sağda solda olan ağrılar veya şişlikler bebek değilmiş
Papp a benim 0.90 çıkmış ben yüksek olması risk diye biliyordum ama sen bi yorum yazmissin normali 1.33 diye ilk defa duydum ben hem ikili hem fetal yaptırdım aynı gün kan verdim, fetal temiz çıktı acikcasi ikiliyi sorgulamadım çok doktorum da bakmadı sonuca ikilide yas riski var biraz rapordan anladığım kadariyla doktorun sana gereksiz bi panik yaptırmış olabilir mi canimRiskli olan yaş değil canım papp a değeri betahcg normal sadece bu değer düşük çıktı fetal dna yaptıracağım sanırım.. amniyosentezi göze alamıyorum
Unutmayın bu bir tarama testi, tanı değil. Hastalık genler ile ilgili iken hormonlarımız ile saptama yapmaya çalışıyorlar. Çoğu annenin bebekleri sağlıklı doğuyor riskli çıkmasına rağmen. Tabi insanın içi içini yiyor doğuma kadar orası ayrı. Umarım bebeklerimiz sağlıklı doğar. Benim de düşük riskli çıktı. Hastaneden gelene kadar ağladım. Durumunuz varsa Fetal DNA yapın. Benden ayrıntılı ultrason istediler. Onu yaptıracağım, sonra Fetal Dna düşünüyorum.İkili tarama sonucum riskli çıktı malesef papp a düzeltilmiş mom 0.39 diğerleri normal dedi amniyosentez istedi kabul etmedim ama içim içimi yiyor eşimle de bu yüzden tartıştık biraz.
Sadece bu değeri düşük çıkıp amniyosentez yaptıran temiz sonuç alan anneler varmı kızlar aranızda.Burun kemiği görüldü ense kalınlığı da normal.Amniyosentez yaptırmalımıyım kafam allak bullak...
yaaa bendede var alt göbekte, görünce inanamadım. sanırım birazda genetik annemde öyleymişKızlaaaar. Bugün farketttim göbeğimde çatlak olmuşne çabuk ya
Bende öyleyim canım bir çözüm bulamadım tüm gün uykulu ve yorgunum. Öğle veya ikindi sonrası 1 2 saat uyumak iyi geliyorzlar ben geceleri uyuyamıyorum yani sürekli dönüp duruyorum dalamıyorum bir türlü sabah da 7 8 gibi uyanıyorum daha da uyuyamıyorum o yüzden gün içinde halsiz oluyorum. Bunun bir çözümü yok mudur ya
Dikkat edin belki de baskı dolayısıyla idrar geliyordur ama mutlaka doktorunuzu bilgilendirin bu ihmal edilecek bi konu değil geçmiş olsunKızlar bi kaç gündür az az su geliyor sanki aranızda yaşayan var mıİdrara da çok çıkıyorum
Fitil falan kullanıyor musunuzKızlar bi kaç gündür az az su geliyor sanki aranızda yaşayan var mıİdrara da çok çıkıyorum
Ben güya bir kilo almışım ama bence net 3 veya daha fazla varKızlar ya kaç kilo aldınızben 3 ay almadım ama gel 1 ayda 3 kilo aldım
Yemeden yapamıyorum asla sürekli ağzımda bir şey olacak ekmeği çıkardım iki gündğr bakalım ya inşallah almam bu ay korusam motive olacamBen güya bir kilo almışım ama bence net 3 veya daha fazla var
Daha 3. Bucuk ay olmadi üstelik
Yemezsem de midem kotu oluyor yiyorum mecburen
Ben ekmegi de çıkaramıyorum katili ekmekler hamurisi börekler çörekler tatlılar hep rüyalarımda sonra hoopp agzimdaYemeden yapamıyorum asla sürekli ağzımda bir şey olacak ekmeği çıkardım iki gündğr bakalım ya inşallah almam bu ay korusam motive olacam
hic endise etmeyin, bazen yediklerimizden ictiklerimizden dolayi odem de olabiliyor. Eger protein agirlikli beslendiyseniz, kas agirliginiz artmistir ama yag azalmistir. Daha ince iken daha agir olabiliyor kisi.Kızlar ya kaç kilo aldınızben 3 ay almadım ama gel 1 ayda 3 kilo aldım
bende aynı tuvalete kalkıyorum yok sola yatıyım diyip kendi kendimi uyandırıyorum zaten sıcaklamaya başladım uykumu alamadan uyanıyorum birde o halde işe geliyorum 2 gündür mide bulantım ve mide yanmam başladı neyin nesi anlayamadımKızlar ben geceleri uyuyamıyorum yani sürekli dönüp duruyorum dalamıyorum bir türlü sabah da 7 8 gibi uyanıyorum daha da uyuyamıyorum o yüzden gün içinde halsiz oluyorum. Bunun bir çözümü yok mudur ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?