Hayırlı sabahlar. Tabiki sor kan ilacı önemli sonuçtaKızlar günaydınbir şey sormak istiyorum; doktorum bana sadece multivitamin verdi kan ilacı vermedi ya da d vitaminini ayrı olarak vermedi bunu sorsam mı acaba kendisine?
Tamam canım gidince bir sorayımHayırlı sabahlar. Tabiki sor kan ilacı önemli sonuçta
Evet multivitaminde 400 yazıyor, doktorun bu verdiğinde de 400 yazıyor folik asit oranı. İkisi fazla gibi geldi banaToplamda mı 0.8 mg?
Sağol canım peki oranları nasıl yani ikiside 400 mü, toplamda 800 mü almış oluyorsunEvet canım kullandığım kan ilacı ve multivitaminde var
Günaydın ehvamlı bir anne olarak bu konuya kafamı takmış hatta buraya da yazmıştım. Neyse ki olayı çözdüm anlatıyorumKızlar konu mu açsam size mi sorsam bilemedim. Şimdi ben bir aydır belki daha fazla olmuştur multivitamin içiyorum. Demir ilacı da almam lazım. Sgk nın verdiği ilaç mideme dokunduğu için cesaret edemedim, doktorum da başka biir ilaç önerdi. Ama onun içinde de folik asit falan diğer vitaminlerden de var. Ben bunu ilacı yazdığı zaman farketmedim. Sonradan gördüm. Hastaneye gittim, doktorum yoktu, başka doktora sordum, ikisini de aybı anda kullanabilirsin dedi. Sonra doktoruma ulaştım telefon ile, O da ikisini de kullan zaten demir ilacındaki vitaminler az dedi. sorun olmaz dedi. Vitamin fazla gelmez mi sizce ? Ama 2 doktor da kullan dedi. Kafam çok karıştı. Feroglobin diye bir ilaç. Multivitaminde de folik asit var bu demir ilacında da. 500 mg fazla diye ilk başlarda bir folik asiti kullanma demişlerdi. Ama bu ikisşni de kullanırsan 800 mg folik asit olacak. İnternette fazla folik asitin otizm bozukluğuna sebep olabileceği yazıyor
Bana verdin sor canim aklinda kalmasinKızlar günaydınbir şey sormak istiyorum; doktorum bana sadece multivitamin verdi kan ilacı vermedi ya da d vitaminini ayrı olarak vermedi bunu sorsam mı acaba kendisine?
Canım benim doktor ne dediyse onu yap onlar bu işe yıllarını vermiş biz kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyelim sonra üzülmeyelim vardır bir bildikleriKızlar konu mu açsam size mi sorsam bilemedim. Şimdi ben bir aydır belki daha fazla olmuştur multivitamin içiyorum. Demir ilacı da almam lazım. Sgk nın verdiği ilaç mideme dokunduğu için cesaret edemedim, doktorum da başka biir ilaç önerdi. Ama onun içinde de folik asit falan diğer vitaminlerden de var. Ben bunu ilacı yazdığı zaman farketmedim. Sonradan gördüm. Hastaneye gittim, doktorum yoktu, başka doktora sordum, ikisini de aybı anda kullanabilirsin dedi. Sonra doktoruma ulaştım telefon ile, O da ikisini de kullan zaten demir ilacındaki vitaminler az dedi. sorun olmaz dedi. Vitamin fazla gelmez mi sizce ? Ama 2 doktor da kullan dedi. Kafam çok karıştı. Feroglobin diye bir ilaç. Multivitaminde de folik asit var bu demir ilacında da. 500 mg fazla diye ilk başlarda bir folik asiti kullanma demişlerdi. Ama bu ikisşni de kullanırsan 800 mg folik asit olacak. İnternette fazla folik asitin otizm bozukluğuna sebep olabileceği yazıyor
Canım fetal dna yaptır önce en son çaren amniyosentez olsun yine de senin kararın eger her sekil de kabulum diyorsan hiç bısey yaptırma eğer aldırmak gibi bir dusuncen yoksa kesinlikle kendini kurcalatma düşün oyle karar ver hayırlısı olsun hakkınız daTesekkurederim..ama amnisontez yapilicak yine..umarim hersey yolunda gider...
Evet multivitaminde 400 yazıyor, doktorun bu verdiğinde de 400 yazıyor folik asit oranı. İkisi fazla gibi geldi bana
Benim kullandığım multivitaminde 800 mcg yani 0.8 mg folik asit var, demirde 500 mcg Toplamda 1300 mcg yapıyor. Sizin mesajları okuyunca demir ilacını bırakmaya karar verdim. Dün biraz yabancı kaynaklardan okuma yaptım. Günlük ideali 600 mcg ama 1000 alırsan sıkıntı olmuyor, üstü bir kaç araştırmaya göre hem anne hem bebek için riskli. Elevit vitaminininde 60 mg demir var. Anemisi olan anne 80 mg almalı, 20 mg gıda ile takviye etmeye çalışacağım. Takviye bir çok doktorun aynı fikirde olmadığı bir konu, çoğu da bazı şeylere dikkat etmiyor sanırım. Uzman olmadığımız konuda ahkam kesmek kötü ama ben kendimce böyle bir önlem alacağım. Çünkü tüm demir ilaçlarında folik asit var gibi.Günaydın ehvamlı bir anne olarak bu konuya kafamı takmış hatta buraya da yazmıştım. Neyse ki olayı çözdüm anlatıyorumBana da doktor feroglobin ve osteocare adlı ilaçları vermişti. mesaj attım folik asit fazla olmaz mı diye.3 ay sonra bırakılıyor denmişti vs yoğundu galiba cevap vermedi. Sonra başka bir doktora gittim anlattım durumu kendisi ben vitamine karşıyım vs dedi. Çok da güven vermedi. Bu arada eşim kızıyor tabi bana en iyi doktoru mu dinlemiyorsun bütün hamileler kullanıyor diyor. Sonra araştırırken şunu farkettik içinde 400 mg folik asit yok 400 mikogram var yazılışı ug li bir şey yazıyor mcg değil bi bak. Mikogram çok çok düşük bi oranda demek. Yani boşuna kafamı yordum galiba. Şimdi doktor ne verdiyse kullanıyorum. Sen de sor istersen
Beni sağlık ocağından 14.haftada arayıp 20.haftanıza geldiğinizde aşı için gelmeniz gerekecek diye bilgi vermişlerdi.Kaçıncı haftada olacaksın canim ya bana sanki beni erken söyledi daha 12 haftadayım ben
Ben de 4 kilo almışım senin üçüz normal benceKızlar ben 3 kilo almışım ya normal mi?
Moralim bozuldu valla
Normalde 12. Haftama kadar 1.5 kilo almıştım bu aralar çok düzensiz besleniyorum ondan böyle artık oldu galibaBen de 4 kilo almışım senin üçüz normal bence17. Haftadayım
Normal normal canım hangimiz almadık kiKızlar ben 3 kilo almışım ya normal mi?
Moralim bozuldu valla
Arkadaşlar eğer sağlıklı besleniyorsanız zaten besinlerde de vücuda yeterli folik asit var, bunu da hesaba katınBenim kullandığım multivitaminde 800 mcg yani 0.8 mg folik asit var, demirde 500 mcg Toplamda 1300 mcg yapıyor. Sizin mesajları okuyunca demir ilacını bırakmaya karar verdim. Dün biraz yabancı kaynaklardan okuma yaptım. Günlük ideali 600 mcg ama 1000 alırsan sıkıntı olmuyor, üstü bir kaç araştırmaya göre hem anne hem bebek için riskli. Elevit vitaminininde 60 mg demir var. Anemisi olan anne 80 mg almalı, 20 mg gıda ile takviye etmeye çalışacağım. Takviye bir çok doktorun aynı fikirde olmadığı bir konu, çoğu da bazı şeylere dikkat etmiyor sanırım. Uzman olmadığımız konuda ahkam kesmek kötü ama ben kendimce böyle bir önlem alacağım. Çünkü tüm demir ilaçlarında folik asit var gibi.
Mesajı okuyan annelerden ricam sizin toplam folik asit miktarınız nedir ve kullandığınız demir ilacında folik asit yoksa hangi ilacı kullanıyorsunuz? Yazar mısınız?
Demir ilacinda 0.35mg gynoferonBenim kullandığım multivitaminde 800 mcg yani 0.8 mg folik asit var, demirde 500 mcg Toplamda 1300 mcg yapıyor. Sizin mesajları okuyunca demir ilacını bırakmaya karar verdim. Dün biraz yabancı kaynaklardan okuma yaptım. Günlük ideali 600 mcg ama 1000 alırsan sıkıntı olmuyor, üstü bir kaç araştırmaya göre hem anne hem bebek için riskli. Elevit vitaminininde 60 mg demir var. Anemisi olan anne 80 mg almalı, 20 mg gıda ile takviye etmeye çalışacağım. Takviye bir çok doktorun aynı fikirde olmadığı bir konu, çoğu da bazı şeylere dikkat etmiyor sanırım. Uzman olmadığımız konuda ahkam kesmek kötü ama ben kendimce böyle bir önlem alacağım. Çünkü tüm demir ilaçlarında folik asit var gibi.
Mesajı okuyan annelerden ricam sizin toplam folik asit miktarınız nedir ve kullandığınız demir ilacında folik asit yoksa hangi ilacı kullanıyorsunuz? Yazar mısınız?
Ben 6 kilo aldımKızlar ben 3 kilo almışım ya normal mi?
Moralim bozuldu valla
Maşallah canımBen 6 kilo aldımama Allah'tan zayıfım yoksa bu hızla 9 ayı sumo güreşçisi olarak tamamlardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?