2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Günaydın ehvamlı bir anne olarak bu konuya kafamı takmış hatta buraya da yazmıştım. Neyse ki olayı çözdüm anlatıyorum Bana da doktor feroglobin ve osteocare adlı ilaçları vermişti. mesaj attım folik asit fazla olmaz mı diye.3 ay sonra bırakılıyor denmişti vs yoğundu galiba cevap vermedi. Sonra başka bir doktora gittim anlattım durumu kendisi ben vitamine karşıyım vs dedi. Çok da güven vermedi. Bu arada eşim kızıyor tabi bana en iyi doktoru mu dinlemiyorsun bütün hamileler kullanıyor diyor. Sonra araştırırken şunu farkettik içinde 400 mg folik asit yok 400 mikogram var yazılışı ug li bir şey yazıyor mcg değil bi bak. Mikogram çok çok düşük bi oranda demek. Yani boşuna kafamı yordum galiba. Şimdi doktor ne verdiyse kullanıyorum. Sen de sor istersen

Canım benim doktor ne dediyse onu yap onlar bu işe yıllarını vermiş biz kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyelim sonra üzülmeyelim vardır bir bildikleri

Tesekkurederim..ama amnisontez yapilicak yine..umarim hersey yolunda gider...
Canım fetal dna yaptır önce en son çaren amniyosentez olsun yine de senin kararın eger her sekil de kabulum diyorsan hiç bısey yaptırma eğer aldırmak gibi bir dusuncen yoksa kesinlikle kendini kurcalatma düşün oyle karar ver hayırlısı olsun hakkınız da

Evet multivitaminde 400 yazıyor, doktorun bu verdiğinde de 400 yazıyor folik asit oranı. İkisi fazla gibi geldi bana

Benim kullandığım multivitaminde 800 mcg yani 0.8 mg folik asit var, demirde 500 mcg Toplamda 1300 mcg yapıyor. Sizin mesajları okuyunca demir ilacını bırakmaya karar verdim. Dün biraz yabancı kaynaklardan okuma yaptım. Günlük ideali 600 mcg ama 1000 alırsan sıkıntı olmuyor, üstü bir kaç araştırmaya göre hem anne hem bebek için riskli. Elevit vitaminininde 60 mg demir var. Anemisi olan anne 80 mg almalı, 20 mg gıda ile takviye etmeye çalışacağım. Takviye bir çok doktorun aynı fikirde olmadığı bir konu, çoğu da bazı şeylere dikkat etmiyor sanırım. Uzman olmadığımız konuda ahkam kesmek kötü ama ben kendimce böyle bir önlem alacağım. Çünkü tüm demir ilaçlarında folik asit var gibi.

Mesajı okuyan annelerden ricam sizin toplam folik asit miktarınız nedir ve kullandığınız demir ilacında folik asit yoksa hangi ilacı kullanıyorsunuz? Yazar mısınız?

Arkadaşlar eğer sağlıklı besleniyorsanız zaten besinlerde de vücuda yeterli folik asit var, bunu da hesaba katın

Demir ilacinda 0.35mg gynoferon
Vitamin 0.8mg var decavit
Demir günde 2 taneydi 1 e indirdim ben kendimi kötü hissetmistim miğde bulantım filan oldu yatarken ayagim istemsiz zipliyordu fazla geldi dedim aile sağlığı doktoruma sordum 1 tane iç dedi rahatsız olduysan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…