- 9 Mart 2022
- 2.521
- 1.821
- 83
- 39
Bazen bebekler göstermeyebiliyor kızımda 22. haftamda öğrenmiştimBenim tahmin olarak bile öğrenemedim
Evet, aldım bende ultrasyon resimlerini ay ay yapıştırıyorum çok keyifli bir şey tavsiye ederim.Hanımlar bişey sormak istiyorum. Aranızda hamilelik anı defteri alanınız oldu mu? benim ilk hamileliğim ve anı kalsın istiyorum hem bana hem bebeğime hangisini tavsiye edersiniz veya sizler nasıl yaptınız
Bir ben vakası ayrıntılıya giricem 19+6 olcam o zaman gorurum insallah net artık neyse bi gostersin de kıyafet Alcam yaBazen bebekler göstermeyebiliyor kızımda 22. haftamda öğrenmiştimHer hafta öğrenirim umuduyla doktorun kapısında bitiyordum
Mg yazarken aslında anlamı biliyotum ama anlaşılsın diye yazmıştım. O karakterleri bulamadım da sabah. Her türlü 800 oranında oluyor. Ama internetten baktım arkadaşlarla konuştum, 800 ü geçmemesi gerekitormuş günlük. 2 ilaç toplamda o kadar olacak. İçim rahatladı biraz çok sağolGünaydın ehvamlı bir anne olarak bu konuya kafamı takmış hatta buraya da yazmıştım. Neyse ki olayı çözdüm anlatıyorumBana da doktor feroglobin ve osteocare adlı ilaçları vermişti. mesaj attım folik asit fazla olmaz mı diye.3 ay sonra bırakılıyor denmişti vs yoğundu galiba cevap vermedi. Sonra başka bir doktora gittim anlattım durumu kendisi ben vitamine karşıyım vs dedi. Çok da güven vermedi. Bu arada eşim kızıyor tabi bana en iyi doktoru mu dinlemiyorsun bütün hamileler kullanıyor diyor. Sonra araştırırken şunu farkettik içinde 400 mg folik asit yok 400 mikogram var yazılışı ug li bir şey yazıyor mcg değil bi bak. Mikogram çok çok düşük bi oranda demek. Yani boşuna kafamı yordum galiba. Şimdi doktor ne verdiyse kullanıyorum. Sen de sor istersen
Nasıl bişey aldıjız? Bizde saklıyoruz bir yere yapıştırırız diye ama bir türlü fırsat bulup alamadık. Fotoğrafçılarda var mıdır ebebek gibi mağazalarda mı olur avaba ? İnternete son aylarda güvenimi kaybettim görmeden almak istemiyorumEvet, aldım bende ultrasyon resimlerini ay ay yapıştırıyorum çok keyifli bir şey tavsiye ederim.
Haklısjn canım en doğrusu buCanım benim doktor ne dediyse onu yap onlar bu işe yıllarını vermiş biz kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyelim sonra üzülmeyelim vardır bir bildikleri
Canım doktoruna sormadan bişey yapma. Bişey olursa vebali boynuma olmasın lütfen. Hangi ilaç o 800 mcg olan ? Bende 400, çoğu ilaçtada 400 zaten. Tek seferde kullanman için sana bu kadar yülsek verildiyse boşa değildir herhaldeBenim kullandığım multivitaminde 800 mcg yani 0.8 mg folik asit var, demirde 500 mcg Toplamda 1300 mcg yapıyor. Sizin mesajları okuyunca demir ilacını bırakmaya karar verdim. Dün biraz yabancı kaynaklardan okuma yaptım. Günlük ideali 600 mcg ama 1000 alırsan sıkıntı olmuyor, üstü bir kaç araştırmaya göre hem anne hem bebek için riskli. Elevit vitaminininde 60 mg demir var. Anemisi olan anne 80 mg almalı, 20 mg gıda ile takviye etmeye çalışacağım. Takviye bir çok doktorun aynı fikirde olmadığı bir konu, çoğu da bazı şeylere dikkat etmiyor sanırım. Uzman olmadığımız konuda ahkam kesmek kötü ama ben kendimce böyle bir önlem alacağım. Çünkü tüm demir ilaçlarında folik asit var gibi.
Mesajı okuyan annelerden ricam sizin toplam folik asit miktarınız nedir ve kullandığınız demir ilacında folik asit yoksa hangi ilacı kullanıyorsunuz? Yazar mısınız?
MaşalllahMaşallah canım
ben 70 oldum ya
Sağol canım peki oranları nasıl yani ikiside 400 mü, toplamda 800 mü almış oluyorsun
Hem kıyafet bebek alışverişi açısından hemde merak etmek ayrı eziyet ama ayrıntılı da öğrenirsin mutlaka birde çikolata tatlı falan yede git canım birde kız bebekse geç gösteriyor tezi ne kadar dogru bilmiyorum ama bende öyleydi kızımdaBir ben vakası ayrıntılıya giricem 19+6 olcam o zaman gorurum insallah net artık neyse bi gostersin de kıyafet Alcam ya
Sağol canım peki oranları nasıl yani ikiside 400 mü, toplamda 800 mü almış oluyorsun
Ayy iki tane kızKızlar ikizlerimin ikisi de kızmış
Y kromozomuna rastlandı diye rapor gelmişti 1ay önce ve yanlışmış Genoksa yaptırmayın bence. O kadar para verdikten sonra 1000lira fazla verin yurtdışına gitsin. Aradım sordum bu nasıl olur diye Yanlış yazılmış raporlama yapılırken diyorlar gel de delirme.Ben baştan beri kız hissediyorum zaten erkeği duyunca şok olmuştum fakat derdim kesinlikle cinsiyet değil içime kurt düştü hastalık sonucu da mı yanlış o zaman dedim nasıl garanti vereceğiz ona dedim o kesinlikle doğru diyorlar. Cinsiyet ayrıyetten doktora iletilirken yanlış raporlanmışmış yanlış tuşa basılmış …! Ve asıl kızdığım doktor on gün önce kız olduğunu düşünüyorum deyip aramış firmayı yanlışlık var diye öyle farkedip düzeltmişler fakat doktorumuz bize dönmemiş! Bu ne sorumsuzluk ya bi de bi sürü komisyon alıyorlar bizden. Konuştuğum kadında diyor bizim bilgi verme yetkimiz yok doktorunuz size iletmeliydi. Ben de ona gitmeyi bırakmıştım en son 10gün önce gitmiştim, bugün perinatologa gittim orda devam etme kararı almıştım iyi ki de böyle bir karar almışım. Perinatologda yarım saat cinsiyet inceledi bugün kendinden şüphe duydu nerde Y kromozomu görmüşler organları oluşmuş kızların deyip durdu adam. 10gün sonra gel ücretsiz bidaha bakcam sana dedi bi de. O yüzden şüphelenip aradım aramasam hala kargaşa içinde kalcam. Bebeğim erkek ama organı mı yok acaba diye bile düşündüm iki saattir ya.
Ben trendyoldan aldım. Fotoğrafınıda ekledim.Nasıl bişey aldıjız? Bizde saklıyoruz bir yere yapıştırırız diye ama bir türlü fırsat bulup alamadık. Fotoğrafçılarda var mıdır ebebek gibi mağazalarda mı olur avaba ? İnternete son aylarda güvenimi kaybettim görmeden almak istemiyorum
Ayyy ne güzel ya sağlıkla gelsin boncuğunuzKızlar selambebeğimizin cinsiyetini öğrendik kızımız olacakmış hep kız istiyordum Allah gönlüme göre verdi
İnsallah canım son gittiğimde 2 tadelle yedim üstüne dondurma bana mısın demedi bacaklarını acmadı sıpa oglumu 16 hafta da öğrenmiştim resmen yumurtalıklarının cizgileri bile belliydi pipi kocaman bu garip oldu böyleHem kıyafet bebek alışverişi açısından hemde merak etmek ayrı eziyet ama ayrıntılı da öğrenirsin mutlaka birde çikolata tatlı falan yede git canım birde kız bebekse geç gösteriyor tezi ne kadar dogru bilmiyorum ama bende öyleydi kızımda
Hayırlı olsun sağlıkla doğsun insallahKızlar selambebeğimizin cinsiyetini öğrendik kızımız olacakmış hep kız istiyordum Allah gönlüme göre verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?