Her bebeğe bir kilo öyle düşün üzülmeeKızlar ben 3 kilo almışım ya normal mi?
Moralim bozuldu valla
Gyno Ferro bitti bende ferrum yazdı yazın bunu kullandırtıyorum dedi ferrum+devit3 + imom içiyorum hepsinden birer tane ben çalışıyorum çok fazla sağlıklı beslenemiyorjm bazı zamanlar dısardan yiyiorum ya da kahvaltımı eksik yapıyorum o yüzden ben doktor ne derse onu yapma taraftarıyımDemir ilacinda 0.35mg gynoferon
Vitamin 0.8mg var decavit
Demir günde 2 taneydi 1 e indirdim ben kendimi kötü hissetmistim miğde bulantım filan oldu yatarken ayagim istemsiz zipliyordu fazla geldi dedim aile sağlığı doktoruma sordum 1 tane iç dedi rahatsız olduysan
Keşke öyle olsaHer bebeğe bir kilo öyle düşün üzülmee
Ya da suyuna eşine falan düşen odur sus morelini bozma ,Keşke öyle olsa
Vücudun magnezyum ihtiyacı sinyali kramplar ve uyuşmalar, doktoruna söylersen sana magnezyum ilacı yazacaktır ya da hergün bir avuç kabak çekirdeği çok çabuk toparlıyor, bol miktarda magnezyum içeriyor. İlk bir hafta hergün sonra arada bir yiyebilirsin, tuzsuz kabak çekirdeği bebeğe ve anneye çok yararlı.Kızlar dün gece sağ ayağıma kramp girdi uykudan uyandım ölüyorum sandım sabah uyanmadan öncede sol ayağıma girdi hamile kalmadan önce sık sık oluyordu kan sulandırıcı kullanmaya başladıktan sonra hiç olmamıştı ya da bir kere falan oldu net hatırlamıyorum bir zararı var mı doktora söylemeli miyim sizce
Suyunu plasentasını işin içine katmamıştım bakYa da suyuna eşine falan düşen odur sus morelini bozma ,
Benimki de oyle yapti. 1ay sonraki muayenede de kan ilacina baslariz dedi ama ben d vitamini aliyorum 12. Haftadan beriKızlar günaydınbir şey sormak istiyorum; doktorum bana sadece multivitamin verdi kan ilacı vermedi ya da d vitaminini ayrı olarak vermedi bunu sorsam mı acaba kendisine?
Selam, Şubat biraz geç oldu sanki, Kasım olmasın ogüzel anneler selam, bende şubatta kucagıma alacagım insallah 14+5 olduk ama cinsiyetini hala ögrenemedik. bacaklarını kapatıyor cok merak ediyorum
Sağlıkla gelsin miniğin inşallah.Sanırım Kasım demek istedingüzel anneler selam, bende şubatta kucagıma alacagım insallah 14+5 olduk ama cinsiyetini hala ögrenemedik. bacaklarını kapatıyor cok merak ediyorum
Teşekkürler hemen alcsmVücudun magnezyum ihtiyacı sinyali kramplar ve uyuşmalar, doktoruna söylersen sana magnezyum ilacı yazacaktır ya da hergün bir avuç kabak çekirdeği çok çabuk toparlıyor, bol miktarda magnezyum içeriyor. İlk bir hafta hergün sonra arada bir yiyebilirsin, tuzsuz kabak çekirdeği bebeğe ve anneye çok yararlı.t
Suyunu plasentasını işin içine katmamıştım bak
Bunu hatırlattıgın iyi oldu
Magnezyum kullanmanız gerekebilir bence bir doktorunuza sorunKızlar dün gece sağ ayağıma kramp girdi uykudan uyandım ölüyorum sandım sabah uyanmadan öncede sol ayağıma girdi hamile kalmadan önce sık sık oluyordu kan sulandırıcı kullanmaya başladıktan sonra hiç olmamıştı ya da bir kere falan oldu net hatırlamıyorum bir zararı var mı doktora söylemeli miyim sizce
Amin canm..ama doktorumla gorustum dun..evet riskler var ama nadir goruluyor dedi..icim rahat etsin yaptiricam artik..hakkimda hayirlisi bakalim..Canım fetal dna yaptır önce en son çaren amniyosentez olsun yine de senin kararın eger her sekil de kabulum diyorsan hiç bısey yaptırma eğer aldırmak gibi bir dusuncen yoksa kesinlikle kendini kurcalatma düşün oyle karar ver hayırlısı olsun hakkınız da
Ben de çok araştırdım korktum, başka doktora da gittim. Ama inan içme diyen doktor da şüphe yarattı. Sonunda en mantıklısının kullanmak olduğuna karar verdim. Fazlaysa folik asit doktorun ona göre ayarlar. Zaten 3. aydan sonra çok düşük miktarlarda oluyor. Benim demir ilacım feroglobin içinde 400 ug (yani mikogrammış) var. Diğer takviye osteocare ve ocean d3 k2. Çok da kurcalamamak lazımmış ben de çok araştırdım da öyle olunca işin içinden çıkılmıyor. Kesinlikle doktorunuza danışın bırakmadan.Benim kullandığım multivitaminde 800 mcg yani 0.8 mg folik asit var, demirde 500 mcg Toplamda 1300 mcg yapıyor. Sizin mesajları okuyunca demir ilacını bırakmaya karar verdim. Dün biraz yabancı kaynaklardan okuma yaptım. Günlük ideali 600 mcg ama 1000 alırsan sıkıntı olmuyor, üstü bir kaç araştırmaya göre hem anne hem bebek için riskli. Elevit vitaminininde 60 mg demir var. Anemisi olan anne 80 mg almalı, 20 mg gıda ile takviye etmeye çalışacağım. Takviye bir çok doktorun aynı fikirde olmadığı bir konu, çoğu da bazı şeylere dikkat etmiyor sanırım. Uzman olmadığımız konuda ahkam kesmek kötü ama ben kendimce böyle bir önlem alacağım. Çünkü tüm demir ilaçlarında folik asit var gibi.
Mesajı okuyan annelerden ricam sizin toplam folik asit miktarınız nedir ve kullandığınız demir ilacında folik asit yoksa hangi ilacı kullanıyorsunuz? Yazar mısınız?
Hayırlısı olsun inşallah her sey güzel ilerler diyeyim ne dıyımAmin canm..ama doktorumla gorustum dun..evet riskler var ama nadir goruluyor dedi..icim rahat etsin yaptiricam artik..hakkimda hayirlisi bakalim..
Merhabalar hanımlar 15+2 tim ve az önce öğrendim bir kızım oluyor
Benim tahmin olarak bile öğrenemedimSağlıkla gelsin miniğin inşallah.Sanırım Kasım demek istedin
Bende hala net olarak öğrenemedim yüzde olarak biliyorum sadece bir iki haftaya öğrenirsin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?