Bir fizyoterapist bilinenin aksine zararlı olduğunu söylemiştiKızlar ya İdrar yaparken idarı bi sıkıp bi bırakmak pelvik kaslarını çalıştırı mı? Yani doğuma faydası olur mu? Bilginiz Var mı
Fetal DNA sonucu kesin değil diyolar ya her halükarda amniyosentez diyolar o zaman neden fetal yaptır diye ısrar ediyolar bunu 2 li tarama riskli cıkana da yaptır diyolar risksiz cıkana da yaptır diye ısrar ediyolar onu demek istiyorum basınız sağ olsun bu arada cok üzüldüm yaptırırken kesin sonuc diyip de sonra emin olmak için amniyosentez demelerine sözüm yani her türlü yaptır diyolar fetal DNA 99.9 sa o zaman bi ileri evre amniyosentez sımdı mantıklı düşününce beni deli mi kovaladı hem para verip fetal DNA yaptırmış olcam hem sonra bebeğime bısey olcak endisesiyle amniyosentez olcam direk amniyosentez olurum niye bosuna kesin olmayan bi test için 6 7 bin para vereyim zaten amniyosentez olmayacak mıyım temiz cıkınca kesin sonuc bısey cıkınca net değil amniyosentez sacma değil mi sizce de bana mantıklı gelmiyo hele de burda okuduklarımdan sonra para için yapmayacakları sey yok diyorumCvs amniyosentez sonuçta bir müdahale ve düşük de olsa riski olduğu için önce fetal dna yapılıyor. Fetal dna nin doğruluğu oldukça yüksek. Benim kaybettiğim bebeğimi genetiğe yollamıştık sonuç 46 xx çıktı yani bebeğin değil benim kromozomumu incelemişler aslında.. ama kan alıp fetal dna da yapılmıştı orada trizomi 22 çıktı 1 kromozomu fazla. Dr eğer kanda bakmamış olsak bebek sağlıklı der geçerdik hata yapmış olurduk demişti.
Doğum için değil de sonrası için rahim sarkması, idrar tutamama gibi gibi problemler için daha iyi, doğum için doktor riskli bulmadıysa hamile pilatesi ve yogası en etkilisi ve nefes çalışmaları önemliEvet bende doğuma yardımı olur belki diye düşünmüştüm ,genelde idrar yaparken yapıyorum bunu,otururken yapmak hiç aklıma gelmemişti.
Yok canım bende varım henüz yüzdelikle biliyorum net değil halaKasım annelerinden cinsiyet öğrenemeyen bi ben varım herhalde
Bende katılıyorum size ikili taramada risk gordulermi hemen fetal dna ya yönlendiriyorlar e madem de oradaki sonucta yüz de yüz değil yolun sonu amniyosentez olucam ne diye para vereyim doğrusu fetal dna ya...Fetal DNA sonucu kesin değil diyolar ya her halükarda amniyosentez diyolar o zaman neden fetal yaptır diye ısrar ediyolar bunu 2 li tarama riskli cıkana da yaptır diyolar risksiz cıkana da yaptır diye ısrar ediyolar onu demek istiyorum basınız sağ olsun bu arada cok üzüldüm yaptırırken kesin sonuc diyip de sonra emin olmak için amniyosentez demelerine sözüm yani her türlü yaptır diyolar fetal DNA 99.9 sa o zaman bi ileri evre amniyosentez sımdı mantıklı düşününce beni deli mi kovaladı hem para verip fetal DNA yaptırmış olcam hem sonra bebeğime bısey olcak endisesiyle amniyosentez olcam direk amniyosentez olurum niye bosuna kesin olmayan bi test için 6 7 bin para vereyim zaten amniyosentez olmayacak mıyım temiz cıkınca kesin sonuc bısey cıkınca nett değil amniyosentez sacma değil mi sizce de bana mantıklı gelmiyo hele de burda okuduklarımdan sonra para için yapmayacakları sey yok diyorum
Sağol canım bilgi içinBir fizyoterapist bilinenin aksine zararlı olduğunu söylemişti
İşte saçma gördüğüm o zaten kesin değil her halükarda amniyosentezse niye para verip fetal dna yaptırayım bunu ikili riskli cıkana da cıkmayana da soruyolar yaptırsan iyi olur için rahat olur kesin sonuc bilmem ne diye bana cok sacma geldi yani sırf doktor komisyon alacak diye neden yaptırayım madem her türlü emin olma yolu amniyosentezse bosuna insanları soymasınlar evlâd bu yani ben mi cok derin düşündüm bilmiyorum bi mantık göremedimBende katılıyorum size ikili taramada risk gordulermi hemen fetal dna ya yönlendiriyorlar e madem de oradaki sonucta yüz de yüz değil yolun sonu amniyosentez olucam ne diye para vereyim doğrusu fetal dna ya...
Bende yaşıyorum hala, prilamı 1'e düşürdüm ara sıra bulantım oluyor ama kusma yok çok şükür.Kızlar mide bulantısı devam ediyor mu sizde ben 15 .hafadym daha çok yoğun yaşıyorum bulantıları(
Teşekkür ederim.Canım M Mekap erken haftada öğrenildiği iyi oldu canını sıkma lütfen.Bende 18 haftalık hamileyim şu an daha önce 22,8 ve 15 haftalık kayıplarım var.Serklaj için hiç geç değil.serklaj olursan iç çamaşırını sık sık değiştir peçete ve günlük ped tavsiye etmiyorlar.Tatlı enfeksiyon riskini artırdığı için yememeye çalış.Dua edelim moralini yüksek tutmaya çalış
Premature Bebekler - Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??
arkadaslar bende rahim agzı yetmezliği vardı 13. haftamda dikiş uygulandı benimle aynı seyleri yaşayıp erken dogum yasayan var mı ben simdi rahim kasılmalarını engelleyici ilac kullanıyorum ve ayda bir penisilin vuruluyorumsenağlamawww.kadinlarkulubu.com
Burayı takip et aynı durumu yaşayan çok kişi var
Sizde serklaj var mı şuanCanım M Mekap erken haftada öğrenildiği iyi oldu canını sıkma lütfen.Bende 18 haftalık hamileyim şu an daha önce 22,8 ve 15 haftalık kayıplarım var.Serklaj için hiç geç değil.serklaj olursan iç çamaşırını sık sık değiştir peçete ve günlük ped tavsiye etmiyorlar.Tatlı enfeksiyon riskini artırdığı için yememeye çalış.Dua edelim moralini yüksek tutmaya çalış
Premature Bebekler - Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??
arkadaslar bende rahim agzı yetmezliği vardı 13. haftamda dikiş uygulandı benimle aynı seyleri yaşayıp erken dogum yasayan var mı ben simdi rahim kasılmalarını engelleyici ilac kullanıyorum ve ayda bir penisilin vuruluyorumsenağlamawww.kadinlarkulubu.com
Burayı takip et aynı durumu yaşayan çok kişi var
Allahim korusun saglikla gelsinBendeck çok sevdim aklıma yakışıklırs yiğitolurs birekti delikanlı geliyoreşim rüyasında görmüştüa ben hamile kalmadan önce. Adıyla yaşasın inşallah miniğim sağlıkla gelsin de
Beni unutmayın daa%100 bende öğrenemedim geçen hafta kızdı bu hafta erkekal bu cinsiyeti diyip elime görüntü tutuşturmadı henüz
Benim doktorum önermeden ben yaptırmak istedim o da daha mantıklı ben de yaptırmıştım demişti sadece.Fetal DNA sonucu kesin değil diyolar ya her halükarda amniyosentez diyolar o zaman neden fetal yaptır diye ısrar ediyolar bunu 2 li tarama riskli cıkana da yaptır diyolar risksiz cıkana da yaptır diye ısrar ediyolar onu demek istiyorum basınız sağ olsun bu arada cok üzüldüm yaptırırken kesin sonuc diyip de sonra emin olmak için amniyosentez demelerine sözüm yani her türlü yaptır diyolar fetal DNA 99.9 sa o zaman bi ileri evre amniyosentez sımdı mantıklı düşününce beni deli mi kovaladı hem para verip fetal DNA yaptırmış olcam hem sonra bebeğime bısey olcak endisesiyle amniyosentez olcam direk amniyosentez olurum niye bosuna kesin olmayan bi test için 6 7 bin para vereyim zaten amniyosentez olmayacak mıyım temiz cıkınca kesin sonuc bısey cıkınca net değil amniyosentez sacma değil mi sizce de bana mantıklı gelmiyo hele de burda okuduklarımdan sonra para için yapmayacakları sey yok diyorum
İkinci kızım bunda hiç kusmadim ilk bebisimfe sadece 2 kereAyy bulantısı olmayan bir kız anasıgerçekten var mıymış ya.Keske bende öyle olsaydım kimle konuşsam bulantısı çok ve kızı olacak olunca evet böyle bir tez oluştu neyse bakalım Sağlıkla gelsin kizcen genelde kız denilince kolay kolay erkeğe dönmüyor
Yaptır canım için rahatlasınKızlar fetal dna sonucum çıkmış perinatoloji uzmanı aradı maalesef ultrasonun tersine şaşırtıcı hiç beklemediğimiz bir sonuç geldi dediBebeklerden birinde down sendromu riski yüksek çıkmış. Kendi doktorumla beraber sabah toplanıp değerlendirmişler amniyosentez öneriyor ikisi de . Ama tekrar ultrasonda detaylı inceleme de yapmak istiyorum dedi. Yarın randevum vardı zaten saatini öne çektiler 2 doktor da muayene edicek. Doğruluk oranı %70 ama kesinliği amniyosentezle ispatlanır bunu bir teşhis gibi algılama dedi. Testi iyi çıkan birinin de garantisi yok bebek sağlıklı diye, senin de sağlıksız diye garanti değil dedi. Ama çok kötü oldum ihtimali bile yetti Sanıyorum yaptırcaz amniyosentezi, dua edin bizim için
Amin aminAllahim korusun saglikla gelsin
Benim gözümde de öyle canlandi
İsmi canim cekti resmen cinsiyet nasip olursa bende düşüneyim
Canım her kez amniyosentez yaptırsın diye bısey demedim ben yanlıs anlasılma olmasın sıralama ikili üçlü istediğin zaman fetal dna arkası amniyosentez diyorum ki ben bu test öneriyolar ya herkese tanı testi değil diyolar madem dogruluk payı göreceli en sonun da amniyosentez olacagım neden fetale ekstra para vereyim her türlü sonun amniyosentez olmuyor mu bakış acısı farklı sımdı kesinlik oranı yüzde 99.9 diyip bir risk geldiği zaman tanı testi değil demek ne mantık yani cebinden para cıksın mı maksat tabi yaptıran yaptırır yaptırmayan yaptırmaz ama bana mantıksız geldi anlatmak istediğim o rabbim kimseye yaşatmasın sağlıklı bebekler sağlıklı gebelikler nasip etsinBenim doktorum önermeden ben yaptırmak istedim o da daha mantıklı ben de yaptırmıştım demişti sadece.
Olaya ticari yaklaşanlar olabilir ancak tercih meselesi. Tarama testi olduğu biliniyor ancak yüksek oranda doğruluk veren bir test. Her gebe içi rahatlasın ya da riski var diye amniyosentez yapamaz riskli ve çok iyi uzmanların yapması gerekiyor. Ve çok hassas konular olduğu için bir sıkıntı varsa bile %100 tanı koyulmadan o bebekle ilgili karar alınamaz yasal da değil o yüzden bu sıralama yapılıyor. Umarım gelecekte bu tür testler, sma gibi testler ücretsiz devlet tarafından karşılanır
Banada surekli fetal dna dendi..ama ben istemedim.madem sonuc tekrar riskli cikarsa amniyosentez yapilicak,neden sureyi uzatip bu stresi yasiyim kii??paradan gectim beklemesi sonucu vs...o kadar zor kii...16.haftamda hemen amniyosentez olsun yeterli benim icin diye konustum..doktorda hak verdi onayladi..simdi 10gn sonrayi bekliyorum..ilk hamileligim o kadar keyifliydiki su an karnimdaki bebege uzuluyorum stresten kendi kendimi tukettim artik..Fetal DNA sonucu kesin değil diyolar ya her halükarda amniyosentez diyolar o zaman neden fetal yaptır diye ısrar ediyolar bunu 2 li tarama riskli cıkana da yaptır diyolar risksiz cıkana da yaptır diye ısrar ediyolar onu demek istiyorum basınız sağ olsun bu arada cok üzüldüm yaptırırken kesin sonuc diyip de sonra emin olmak için amniyosentez demelerine sözüm yani her türlü yaptır diyolar fetal DNA 99.9 sa o zaman bi ileri evre amniyosentez sımdı mantıklı düşününce beni deli mi kovaladı hem para verip fetal DNA yaptırmış olcam hem sonra bebeğime bısey olcak endisesiyle amniyosentez olcam direk amniyosentez olurum niye bosuna kesin olmayan bi test için 6 7 bin para vereyim zaten amniyosentez olmayacak mıyım temiz cıkınca kesin sonuc bısey cıkınca net değil amniyosentez sacma değil mi sizce de bana mantıklı gelmiyo hele de burda okuduklarımdan sonra para için yapmayacakları sey yok diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?