- 25 Kasım 2020
- 3.107
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.432
- 83
Aylis çok hoş geldi kulağa. Kibar ve naif tam kız ismi. Biz ÖYKÜ koyacağız Allah’ın izniyle. Kuran da geçmiyor ama illaki çocuklarınızın adını kuranda geçen isimleri koyun diye bir ayette duymadım. Anlam olarak eşimle bizim öykümüz. Güzel bir evlat yetiştirmek istiyoruz rabbim ömürlerini güzel eylesin iyi insanlar çıkarsın evlatlarımızın karşısına hayrlı insanlar olsun inşallahHanımlar çoğumuz cinsiyeti öğrendiğine göre artık isim fikirlerini paylaşabiliriz. Ben ilk başlarda Asya Pera düşünüyordum. Pera isminin herhangi bir anlamının olmadığını öğrenince vazgeçtim. Asya ismi de iyice yaygınlaştı ondan da soğudum. Geçenlerde kayınvalidemle konuşurken bir anda Aylis'in anlamı var mı diye sordu Aylis nerden çıktı dedim E şimdi Aylis demedin mi sen dedi :) yoo dedim. Asya isminden vazgeçtik falan derken arada Aylis dediğimi sanmış ama aylis ismi güzel geldi kulağa anlamı var mı acaba diye arattık. Ay ışıltısı ve cennette bir bahçe demekmiş. Yanlışlıkla ortaya çıkması ve anlamlı olması benim çok hoşuma gitti. Sizce nasıl? İki isim yerine tek isim koymayı düşünüyoruz.
Pera isminin anlamı taksimin eski adlandırmasıymış öteki - öteki taraf demek bir belgeselde öğrenmiştim. Ben de koymayı düşünüyordum eskiden. Ama bu isimler çok özenti geliyor artık herkesin ismi lina alin alina mila oldu. Söylenişleri çok güzel ama fonetiği çok yabancı sanki. Ben idil koymayı düşünüyorum ya da ela sade tatlı geliyor kulağaPera ismini ben de çok seviyorum ama söylenişi güzel diye anlamsız bir isim koymak içime sinmiyor. Çoğu dilde para demek sadece onun dışında bir anlam bulamadım.
Tatlıs tatlıs gösterin aldiklarinizi hoşuna gidecekKızlar bugün maaş günü malum ben ebebeği talan ettim resmeneşimin haberi yok. Aldıklarımı gizlice eve sokamam lazım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum birlikte alırız diye söz vermiştim ama tutamadım
Aylis güzelmiş. Ben aden ismini de çok beğeniyorum. Biz gökçe düşünüyoruzHanımlar çoğumuz cinsiyeti öğrendiğine göre artık isim fikirlerini paylaşabiliriz. Ben ilk başlarda Asya Pera düşünüyordum. Pera isminin herhangi bir anlamının olmadığını öğrenince vazgeçtim. Asya ismi de iyice yaygınlaştı ondan da soğudum. Geçenlerde kayınvalidemle konuşurken bir anda Aylis'in anlamı var mı diye sordu Aylis nerden çıktı dedim E şimdi Aylis demedin mi sen dedi :) yoo dedim. Asya isminden vazgeçtik falan derken arada Aylis dediğimi sanmış ama aylis ismi güzel geldi kulağa anlamı var mı acaba diye arattık. Ay ışıltısı ve cennette bir bahçe demekmiş. Yanlışlıkla ortaya çıkması ve anlamlı olması benim çok hoşuma gitti. Sizce nasıl? İki isim yerine tek isim koymayı düşünüyoruz.
Bende öyle yapacağımTatlıs tatlıs gösterin aldiklarinizi hoşuna gidecekben öyle yapıyorum baaak ne aldım diye gösteriyorum
Canım tüp bebek olması sonuna kadar hep normal gebeliğe göre fark mı yaratıyor bi yerden sonra normal gebelik gibi bakmıyorlar mı olaya?Canım on gün erken doğdu. suyu bulanık olduğu için sezeryan oldu. tüp bebek olduğu için riske sokmak istemedi doktorum.4kg.dı.
evet canım eşimde benim epey takıntılı birisi ilk çocuk olacağı içindir belki de bilmiyorum ama baya araştırmıştı. Kraft kanz falan hikaye yani :) Biz hepsi burada üzerinden almıştık epey uyguna gelmişti takip edersin trendyol ve hepsi burada dan. başka yerde satılmıyor zaten.Simdi inceledim YOYKO'yu. Ingiltere ve AB'de de satiliyormus. Bebek urunlerinde(tekstil ve aksesuarda) AB cok sert kurallari var, guvenlik ve kullanilan kimyasallarla ilgili, isimden dolayi asinayim. Fiyati da gayet guzel. Yataga sabitlenebiliyormus, su sineklik olayina da bayildim.Once farkedemedim ama gizli tekerlekleri varmis, super hakikaten. Yanimda salona vs de gotururum. Malum ilk cocugum olacak, muhtemelen gozumun onunde olsun isterim, her nefes alisini izlerim
Cok cok tesekkur ederim, cok makbule gecti bu tavsiyeniz. Siz de gule gule kullanin bebisinizle.
Canım tüp bebeği ekstra riske atmak istemiyorlar doktorlar. Oldukça zor elde edilen bebekler olduğu için sırf bir sorun olmasa bile sezeryan öneren doktorlar var mesela . Benim de tüp bebek, inş normal doğum istiyorum. Yani biraz doktorunuzun tutumuyla alakalı. Mesela 13. Haftada kanamam oldu doktormun hastanesindeki acil doktoruna gittim. Kadın benim doktorum onay vermeden iğneleri bana yapmak istemedi kesinlikle. Tüp bebek olduğu için doktorunuzun yöntemine müdahale etmek istemiyorum dedi ki şu anda hamileliğimi kontrol eden doktor tüp bebek yaptırdığım bir doktor değil, başka bir doktor ile devam ediyorum.Canım tüp bebek olması sonuna kadar hep normal gebeliğe göre fark mı yaratıyor bi yerden sonra normal gebelik gibi bakmıyorlar mı olaya?
Canım pazartesi amniyosentez yapıldı ama maalesef sadece oğlandan sıvı alınabildi. Kızın alınabilecek en uygun noktası bağırsaklarıma yakın olduğu için anne hayati için risk deyip 1 saat 15 dk uğraşmalarına rağmen almadılar. Muhtemelen kıza kordonsentez yapılcak oğluşun ön sonucu da yarın çıkacakeras0201 napıyorsun yoksun bu aralar sonuçlar çıktı mııı
Biz de kızımızda her şey yolunda olursa pera koymayı düşünüyoruz. Öte yaka, karşı taraf anlamı. İbranice de Peri demek, latince petradan türetildiği söyleniyor yani sağlam güçlü anlamı taşıyor. Biz baya araştırmıştık :)Pera ismini ben de çok seviyorum ama söylenişi güzel diye anlamsız bir isim koymak içime sinmiyor. Çoğu dilde para demek sadece onun dışında bir anlam bulamadım.
sabırsızlıkla bekliyorum bir şey çıkmayacak eminim <333Canım pazartesi amniyosentez yapıldı ama maalesef sadece oğlandan sıvı alınabildi. Kızın alınabilecek en uygun noktası bağırsaklarıma yakın olduğu için anne hayati için risk deyip 1 saat 15 dk uğraşmalarına rağmen almadılar. Muhtemelen kıza kordonsentez yapılcak oğluşun ön sonucu da yarın çıkacakRapor verdiler evde dinlenme modundayım riskli 2 günü atlattım şükür
Biz de kızımızda her şey yolunda olursa pera koymayı düşünüyoruz. Öte yaka, karşı taraf anlamı. İbranice de Peri demek, latince petradan türetildiği söyleniyor yani sağlam güçlü anlamı taşıyor. Biz baya araştırmıştık :)
Hafif hafif ozellikle adet donemine denk geldigimde oluyo ama adetteki kadar siddetli degil.Ay bu dertlerim de bitmiyorAdet sancısı gibi karın ağrısı yaşamamız normal mi acaba bi kaç saattir böyle hafif karnımın alt tarafında o tarz ağrı var anneler 17+0 artık böyle ağrılar olur mu yoksa bebek büyüdükçe
Evet çok şiddetli değil ama hissediyorum adet gününe benziyor biraz umarım normaldir ; bi de ikinci hamilelik benim sanki başıma hiç iş gelmemiş gibi acemiyim hiç birşey hatırlamıyorum böyle oluyormuydu diye ...Hafif hafif ozellikle adet donemine denk geldigimde oluyo ama adetteki kadar siddetli degil.
Insan unutuyo var ya...ama esime soyleyince ilkinde de boyle diodun der bazen.Ben unutmusum :)Evet çok şiddetli değil ama hissediyorum adet gününe benziyor biraz umarım normaldir ; bi de ikinci hamilelik benim sanki başıma hiç iş gelmemiş gibi acemiyim hiç birşey hatırlamıyorum böyle oluyormuydu diye ...
Bende de kasık ağrısı oluyordu, test verdim idrarda enfeksiyon çıktı, antibiyotik kullanmaya başlıycam. Hemen hemen aynı belirtileri yaşıyordum.Kızlar selam, bu ara o kadar sık tuvalete çıkıyorum ki içtiğim su geri çıkıyor resmen. Öyle idrarda yanma vs de yok. Hafif bi karnımda gerilme ağrı hissediyorum bu aralar başka da bir şikayetim yok. Sistit olsam az az ağrılı gelir diye düşünüyorum ama benim öyle değil. Bu aylarda sık idrara çıkmak normal mi
2. Gebeligim 17+0 yani 18. Haftaya giriyorumkac haftalik
Idrar yaparken yanma hissi olmayabiliyor cogunun aksine.Bende de kasik agrisi ve sık wc cikma durumlari oluyordu.Bende de kasık ağrısı oluyordu, test verdim idrarda enfeksiyon çıktı, antibiyotik kullanmaya başlıycam. Hemen hemen aynı belirtileri yaşıyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?