2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ya nasıl hissediyor ben bile bazen hissetmiyorum. Bi kere hissettim
Karın bölgem çok da zayıf değil ama minik minik tekmelerini hissediyoruz dün hatta eşim elini koydu, uyuyo galiba bugün çok tepki vermedi der demez iki tane tekme salladı :)
Karın yapısına bebeğe göre çok değişkenlik gösterir herkes aynı zamanda hissedemez sanırım.

Sanırım. Benim bebek kafa üstü dün gördük. Göbek deliğimin hemen altında ayakları var. Kafa tam aşağıda

Yahu dun size sorarken buradan, bugun aile hekimi hemsiresi aradi. Kulaklarini cinlattim galiba :) Ebe hanim, yarin kan alip aclik sekerime bakacakmis. Temmuz 16 gibi de tam kan ve idrar. Her ay gelebilirsin dedi ki ben ozele gidip yaptiriyordum. Artik aile hekimligine gidecegim. Folik asit ve indirek coombs (kan uyusmazligi icin yapilan test) haric hepsini yaparsiz dedi.

Asi icinde yanlis anlamadi isem Tetanoz ve Difteri iceren asiyi yapabiliyorlarmis. Bogmaca yok (yada difteri var bogmaca yok, karistirmis olabilirim) dedi aile hekimliklerinde. Eczanelerde bulursaniz o igneyi de yaparim dedi. 20. haftadan itibaren yapiyoruz dedi. Yarin bir iki eczaneye sorayim bakalim. Yoksa aile hekimliginin elinde olan asilardan olacagim.

Dis kontrolune de gittim. Simdilik hersey yolundaymis. Aman bol bol su icin, gebelikte agizdaki asit miktari artiyor, ozellikle istifar edenlerde dedi. Fircalamalari ihmal etmeyin, sekerli gidalardan uzak durmaya calisin disleriniz cok hassas olacak dedi. Bol su diye diye yolladi beni :)

Sanırım. Benim bebek kafa üstü dün gördük. Göbek deliğimin hemen altında ayakları var. Kafa tam aşağıda
Benimki nasıl duruyo hiç bilmiyorum bazen sağdan bazen soldan bazen aşağıdan vuruyor. Bir taraf el bir taraf ayak ama çözemedim hala. Haftaya Çarşamba detaylı ultrason var görüşeceğiz miniğimle :)

Benimki nasıl duruyo hiç bilmiyorum bazen sağdan bazen soldan bazen aşağıdan vuruyor. Bir taraf el bir taraf ayak ama çözemedim hala. Haftaya Çarşamba detaylı ultrason var görüşeceğiz miniğimle :)
Oyy yerim senin miniğini zaten sürekli hareket halindeler. Bizde haftaya salı günü tekrar gideceğiz. Ben kendim de yapıcam detaylıyı ama sizi perinataloga da yönlendiricem dedi. Bakalım ne olacak

Oyy yerim senin miniğini zaten sürekli hareket halindeler. Bizde haftaya salı günü tekrar gideceğiz. Ben kendim de yapıcam detaylıyı ama sizi perinataloga da yönlendiricem dedi. Bakalım ne olacak
Ben de direkt perinatolog buldum ondan randevu aldım bakalım inşallah sıkıntısız atlatırız. :)

Merhabalar geçen haftadan beri yazamıyorum. Geçen hafta randevum vardı. Bebek iyi çok şükür. Ama rahim ağzında kısalma olmuş 29 mm dedi doktor. İlk doğumum erken doğum olduğu için riske atmak istemedi. Bu hafta serklaj yapıldı. Forumu okuyamadım benim gibi olanlar var mı? İrtibat halinde kalalım tecrübe paylaşımı yaparız.

Ben yaptırırım diye düşünüyorum şimdilik bakalım
Ben su an hastanedeyim seker yuklemesi icin. Sabahtan beri mahfoldum ac geldim zaten ilk ac kan verdim sonra glikoz ictim ama berbat bisey sonra 1 saat aralikla 3 sefer kan verecegim acim hala hastanede bayilmamak icin zor duruyorum. Bir tup verdim kaldi 2 tup bi bitseydi :/

Geçmiş olsun. Bu haftalarda yapıldığını bilmiyordum zor olmuş olmalı

Bu aşı zorunlu mu acaba doktoruma sordum yaptırmana gerek yok dedi acaba neye göre böyle dedi ben de tereddütte kaldım.
Aşı zorunlu değil canım, benim doktorum tetanozu notları arasna aldı ama hangi hafta yaptıracak bilmiyorum, sormadım. Galiba 20'den sonra isticek. Doktora göre değişiyor bu.
Fazla bile değilimi tabi internet bilgilerine göre 150-200 gr arası olur diyor 18 hafta icin 19 için 200-250 suan ben tribe girdim minik mi diye 16 da 145 gram
Benim 16+2de 160 gram çıkmıştı. Minik değildir bence olsa doktor zaten söylerdi.
Çocuklukta oldum, 10 yaşındayken de ayağıma çivi batmıştı bi aşı oldum ama ne hatırlamıyorım. e-nabızda görünür mü ki 25 yıl evvelki şeyler
En son 10 yıl içinde yaptırdıysan gerek duymuyorlar diye biliyorum ama tüm aşı dozlarını yaptırmış olmanı istiyorlar. Diyelim ki bu hamileliğinde ilk dozu vurdurdun, sonradiğerlerini vurdurmadın, tekrar 10 yıl içinde hamile kalırsan tek doz olduğu için saymıyor doktorlar.

5 aylık hamileyim ve kaynım nişanlanıyor.
Gitmek istemiyorum ama hoş olmaz Bi yandan da..
Birincisi kaynanam sürekli laf sokuyor hamileyken hiç çekemem
İkincisi evleri çok pis midem bulanıyor
Gitmesem bencillik mi olur
Düğünde zaten 9 aylık olacam ve hiç gidemicem
Yol 2 saatlik
Eşim de sadece nişan evine gidelim çıkışta otelde kalalım diyor
Çok kararsızımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…