- 19 Ağustos 2021
- 1.869
- 2.404
- 83
Gecen 15. hafta prenatolog ziyaretimde trafikte kaldim, inanilmaz stresli ve kosturmali bir sekilde gitmistim muayeneye anlatamam. Bu sefer direk ofisten yuruyerek artik. Strese girmeden etmeden sakin sakin.Bende anneme geldim.5 dklık mesafedebende meyve yiyeceğim.
Sonra hayırlısıyla bayramımız dahada güzel geçecekGecen 15. hafta prenatolog ziyaretimde trafikte kaldim, inanilmaz stresli ve kosturmali bir sekilde gitmistim muayeneye anlatamam. Bu sefer direk ofisten yuruyerek artik. Strese girmeden etmeden sakin sakin.
Guzel haberlerle donelim :)
Ikımıze de cok dua edeceğim. Buraya güzel haberlerlerimizi yazalım mutlaka. Benim doktorum da bebii yüzde 95 sağlıklı ama içimiz yine de rahat etsin dedi. Bakalım bekliyorumBenim de böyle parlaklık böbrek genişlemesi gibi can sıkıcı şeyler çıktı başka bi doktor dedi ki 19. Hafta çok erken 21+larda gidin bebek daha çok küçük cihazlar yanılıyor bebek büyüdükçe olan şeylerde kayboluyor bende 21+6 da tekrar ayrıntılıya gircem başka bi doktor da umarım düzelir hemen stres etme bi kaç hafta bekle başka bi doktor görüşü daha al çoğu şey geçiyor ilerlemiyor bol bol su iç kaşar ve muz ye bebeğe kilo aldırmalıyız , geçmiş olsun
Evet maalesef sorun sistemde zaten herşeyi doktorların üstüne yıkmaya çalışıp günah keçisi yapıyorlar ama sistem problemli. Koca koca binalar yapmakla olmuyor bu iş. Paran varsa bakılıyorsun paran varsa okutuyorsunÖzeli bilmem ama grev devlette kesin var öncekiler gibi de değil acilin bile bakmasi için komaya falan girmen gerekiyor resmen, ben de ilaç yazdiracaktım yazmıyorlar aksatma gibi lüksüm yok halbuki kan sulandırıcı iğne git parayla al dediler 500 tllik ilacı, katilden çok katil muamelesi gördük resmen . Tanıdık eczaneme binbir ricayla kabul ettirdim bayram sonrasına yazdirayim receteyi göndereyim diye kabul etmeseler bayram öncesi gidecek 500 tl.
Bi de artik raporla ilaç alma devri de bitmiş 1 temmuzda raporunuz bile olsa doktor reçete etmeden ilaç verilmiyormuş, raporu alırken cektiğim eziyet cabasi bi de su an hic bi ise yaramamasi çıldırmamak elde değil ki çok daha acil ilaca ihtiyacı olan hastalar yaşlılar var herkesin tanıdık eczacısı olmak zorunda mı... Türk vatandasinin hayrina bir tane düzgün uygulama olmaz mi "Türkiye Cumhuriyeti"nde gerçekten her şey fiyasko.
Merhaba ben kan sulandırıcı kullanıyorum (oksapar) raporum varKızlar kan sulandırıcı kullanan var mi raporlu olarak benim ilâçlarım bitiyor yarin, onumuz de bayram gidip yatıracaktım ama grev de varmış acaba rapor olduğu için eczaneden doktor yazmadan alabilir miyim raporu geçen ay çıkardım bilmiyorum o yüzden ya of gerçekten ne zaman işim olsa aksıyor
Cidden üstüne düştükçe işler sarpa sarıyorİnşAllah
Dahada herşeyi irdelemeyeceğim en büyük sınavım bu oldu Allahım kimseyi hastalıkla sınamasın.
Evlatlarımızı bizim yaptığımız hata yanlışlarla sınamasın
merhaba ,Merhaba arkadaşlar. Dün 18+6da ayrıntılı ultrasona girdim. Bu zamana kadar gebeliğimde hiçbir problem yaşamamıştım. Dün doktor bebeğin beyninin iki tarafında pleksus kisti gördüğünü söyledi. Ayrıca çok hafif düzeyde (grade 1) bağırsakta parlama gördüğünü söyledi. Daha önce rahim içinde kanamam olmuş. Patlamayı bu kanamayı yutmaya bağladı. Ama yine de genetik test tavsiye etti. Diğer bütün her şey normal. Ense kalınlığı, burun, iç organlar... Dün genetik test verdim. 10 iş gününde çıkacakmış. Çok endişeliyim. Bu durumu yaşayan var mı aranızda???
Nasıl içti kür gibimi yaptıKesinlikle havuç suyu kadar etkili başka bir şey tanımam suyu bitmek üzere olan ablamı hayata döndürdü hiç endişe etme havuç büyük şifa , gördüm Eminim
Ben de gidemedim canim.Hadi benimki neyse de seninki kötü olmuş.Bayramdan sonra niye geç kalasin ki senlik bi durum degil.O haftada yapilnca ne oluyor ki ?Ben bugüne randevu almıştım rutin kan tahlillerim için grev var diye kendim iptal ettim
Suya oturmayı denemedim cNım kendi doktorum fitil veriyo sadece onları kullanıyorumBu sirke karisimli suya oturmaya daha once duymustum hatta idrar yolu enfeksiyonu icin de onerilmisti ama doktor da onerince gercekten onemli ve iyi geldigini daha iyi idrak ettim sen denemis miydin? Evet ya bende de bitmiyo her sene ya bu mantar ya idrar enfeksiyonu bi sekilde buluyo beni.
Bana dw fitil verdi ama doktor yap dediyse bi bildigi vardir bence sen de dene.Suya oturmayı denemedim cNım kendi doktorum fitil veriyo sadece onları kullanıyorum
Erken yazdirilabildigini de bugün öğrendim canım bundan sonra riske atmam valla son güne kadar beklemem daha önce raporum yoktu 10 günde bir gidip yazdırıyordum ilacım bitmeden yenisini vermiyorlardı ona aldandım ben deBen kullanıyorum raporlu olarak veriyormus hiç denemedim ben ama öyle duymuştum bir de aklında bulunsun sen raporlu olduğun icin ilaçları 15 gün evvelden alabiliyorsun bitmesini beklemene gerek yok sistem otomatik veriyor yazdirinca doktordan.İlac bitecek diye beklemene gerek yok yani bu da ekstra bilgi olsun tatile vs gidecegin zaman erken yazdırirsin hiç değilse
Canim inşallah güzel gecer bebisi görünce bu gerginliği unutursun zatenBen çok korktum olacak diye bayramdan sonraya haftam geçiyordu moralimi hep yüksek tutan ben bunda stresten çatlayacaktım Allahım kimseyi sağlıkla sınamasın
Ah malesef inan devletteki doktorumu çok seviyorum çok ilgili ama cihazlar o kadar berbat ki çocuğun kafasını bile ayırt edemiyorum, bir de randevu alıyorum grevden iptal oluyor en az 3 kere yaşadım bu durumu tekrar sıra bulabilmek de imkansız sabah ezanla gidip sansliysan öğleye doğru doktorun yanına girebiliyorsun, keske biraz olsun sistemi düzenleyip cihazları yenileyip daha çok doktor alsalar da kimse mağdur olmasa hekimin de yükü hafiflese hastayla ilgilense ama bu hayal gibi bir sey ne yazık kiEvet maalesef sorun sistemde zaten herşeyi doktorların üstüne yıkmaya çalışıp günah keçisi yapıyorlar ama sistem problemli. Koca koca binalar yapmakla olmuyor bu iş. Paran varsa bakılıyorsun paran varsa okutuyorsun
Ben de o şekilde yaptım canım bayram sonrasına kaldı reçete eczane bir kutu verdi oksapari devamını bayram sonrası reçeteyle alacağım artik bu raporla alabilme durumu da 1 temmuzda degismis zaten yani bir hafta farkla ilacimizi alamamış olduk bu sıcakta hamile halimizle çifte eziyet, bir de bende 3 kutuda 150 tl fark çıkıyor raporlu olmasına rağmen sen de ücret ödüyor musun ilaçlaraMerhaba ben kan sulandırıcı kullanıyorum (oksapar) raporum var
Dün eczaneden alamadım çünkü artık raporlu ilaçlarıda yazdırmak gerekiyormuş.
Bende bugün yazdıracaktım ama grev var. Acilde yazdırırım diye düşündüm ama acildede ağır vakalara bakacaklarmış,
Eczane tanıdık olduğu için şimdilik reçetesiz verecek.Bayramdan sonra yazdıracağım artık.
Şöyle de yapabilir bayramda acilde yazdırabilir.
İnan cok sevindim özel olmaz cunku oyle sey haber ederlerdi illa ki guzel haberlerle gel insallahAradım tatlım iptal olmamış
Canım benim 21+3 480 gram.Perinatoloji doktoru şekerin olabilir bebek iri 22+6 yla uyumlu dedi. Sana herhangi bir sey söylendi miHanımlar selam,
19+6 bugun muayene gittim 450gr olmus kocamandııı :) yüzü henüz pek net değildi 2 haftayaya netleşir dediii insallah
Valla sevindim canımOkyanusum 900 indik200 üde kumbarama attım
Allahım bir yerden alıyor bir yerden veriyor
Demek hayırlısı buymuş isyan etmemek lazım
Benim ve eşimin boyu uzun gebeliğin başında doktor sizden iri bebiş olur demişti, bebeğin bacak boyuda 22+6 ile uyumlu çıktı.Canım benim 21+3 480 gram.Perinatoloji doktoru şekerin olabilir bebek iri 22+6 yla uyumlu dedi. Sana herhangi bir sey söylendi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?