Canım gece aldık sonucu çok şükür negatif ama kaç senedir böyle inatçı bir ateşle uğraşmamıştık 2 gündür uykususuz. Sabah olsun kendi doktorumuza götürücem bakalım. Sağol sorduğun için
Canım gece aldık sonucu çok şükür negatif ama kaç senedir böyle inatçı bir ateşle uğraşmamıştık 2 gündür uykususuz. Sabah olsun kendi doktorumuza götürücem bakalım. Sağol sorduğun için
Kabızlık yine esir aldı beni kaç gündür asla yapamıyorum dünden beri bebeşide çok az hissediyorum bugün kasıklarımda hafif pıt pıt olarak hissediyorum çok sakin bugün 2 gün önce karnımda dans eden bebek o değil sanki,karnımda kabızlıktan ve hazımsızlıktan dolayı taş gibi,belimi hissetmiyorum zaten bugün temizlik yaptığım için kurtulsam şu halimden de rahatlasam öff ://
Doktor doğal yollar Kayısı erşk hoşafı vs. işe yaramazsa probiyotik kullan dedi eczaneden alıp, sizde doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz çok işe yarıyor
Bende var 3 kere kan testi yaptırdım negatif çıktı takip etmek açısından. 28. Haftada kan iğnesi yapılacak doktor kan uyuşmazlığı olan herkese yapılıyor bu iğne demişti. Pozitifte negatifte çıksa biz yapıyoruz dedi. Sende de mi var?
Günaydın kızlar
Hem ignem hem de demir ilacim bitince bugünde kendi doktoruma gidiyorum hemde kızı görürüz dedik
İnşallah herşey yolundadır daha belirgin hissetmeye başlamadığımdan her ultrason öncesi biraz stres oluyorum
Günaydın kuşum aynı şey bende de var çorap giymek zulüm ayakkabıyı hadi bir şekilde çekecekle hallediyorum da çoraba bi şekilde iki büklüm oluveriyosun
Günaydın kızlar
Hem ignem hem de demir ilacim bitince bugünde kendi doktoruma gidiyorum hemde kızı görürüz dedik
İnşallah herşey yolundadır daha belirgin hissetmeye başlamadığımdan her ultrason öncesi biraz stres oluyorum
Günaydın canım hiç stres olma ben ilk aylarda hiç hissetmediğim zaman her hafta gidip göreyim orda mı diye meraklanıyodum bi bakıyodum orda tatlı tatlı büyüyo şimdi hissedince daha başka tabi haftaya kontrole gidicem ben de şeker yüklemesi de o zaman olacak. Daha da büyüdüğünü hissedebiliyorum vuruşlarından
Ciğerleri gelistiricinin bebek dogmadan önce yapılması gerekiyor. Yani eğer acil riskli değilse bebeğin bir hafta içinde Dogma ihtimali yoksa yapılması hic bir ise yaramiyor. Yani etkisi geciyormus. Bizim de her hafta test yapıldı. Vaginadan Siviya bakiyorlardi ordan doğumun en az 10 gün içinde olmayacagini biliyorlardi.
Eskiden siklikla ciğerleri gelistirivi yapiliyormus simdi yapmıyorlar. Hic tedirgin olmayın Allahın izni ile birsey olmaz. Tanidigim 4 ikiz annesi de 38 haftada doğum yaptılar. Hatta birisi normal doğum yaptı. Gecen hafta bizim burda biri ücüzlerini 38 haftada doğurdu.
Vajinadan sıvı alarak doğumun ne zaman olacağını bilmek mi ilk defa duydum,hiç belli olmaz tabiki çoğunluk erken doğum olunca insan bı düşünmüyor değil.iki haftada bı takipteyim zaten hafta ilerledimi her hafta kontrole gitmeyi düşünüyorum.bobrek genislemem var inşallah oda bı sorun oluşturmaz
Bu testi yaptırmak zorunda degilsiniz.
Önemli olan seker ölçer aleti alıp şeker takibi yapmak.
1. Aç karnına
2. Yemekten bir saat sonra
3.yemek ten sonra 2 saat sonra bakmanız gerekiyor.
Eger şekeriniz norm değerlerinin içinde çıkıyorsa sıkıntı yok demektir. İlk hafta sıkı takip yapmak gerekiyor.
Zaten şeker testi yüksek cikarsa bunu uygulqmaniz gerekiyor.
O yüzden bence baştan bunu uygulamak daha mantıklı. Neden.o kadar.sekeri yükletiyorlar anlamsız.
Yanlış anlaşılmasın şeker takibi mutlaka yapılmalı.
Evet onuda duydum zaten evde takip yapıp ordan belli oluyor zaten diyorlar haftaya kontrolde bir sorarım,evde kendim takip edeyimmi diye.yok hayır kesinlikle yapılmalı derse yaptırırım bakalım yaptıracağız.
Ya zaten bu yurtdisinin sistemini ben anlayamadım iki ablam var yurtdışında şeker testi neymiş,tetonozda neymiş diyorlar.onlarinkide hamilelikse bizimkisi ney?
Arasında ki fark 50 Lil yada 75 lik şeker yüklemesi olması.
75 lik yapılınca aç karın olman gerekiyor.
Ama almanya da 50 lik tercih ediliyor. 75 i sigorta karşılamıyor.
50 lik te şeker cikinca tekrar dan 75 lik yapıyorlar. Ama bence saçma sapan bir durum. 50 lik te sekeri çıkana 75 lik yapmaya gerek yok. Direk takibe almak daha mantıklı.
O iğrenç sıvıyı anneye bebeye yüklüyorlar.
Ben fenalık geçirdim acaba bebek içerde nasıldı