Vajinadan sıvı alarak doğumun ne zaman olacağını bilmek mi ilk defa duydum,hiç belli olmaz tabiki çoğunluk erken doğum olunca insan bı düşünmüyor değil.iki haftada bı takipteyim zaten hafta ilerledimi her hafta kontrole gitmeyi düşünüyorum.bobrek genislemem var inşallah oda bı sorun oluşturmaz
Benim 8. haftada kanamam olduğunda vurulmuştum acilde. Tekrar olacak mıyım bilmiyorum ama hiç sormadımŞimdiye kadar bir sorun yaşamadınız heralde siz de değil mi? 28. Haftada iğne vurulacaksın ddi drlar. Acilde mi normal poliklinikte mi olacak bilginiz var mı
Geçmiş olsun canım çok salgın varmış bugün doktor öyle dediEveet kizlar, kendime geçmiş olsun diyorum sanırım bademcikleri sisirdim boğazım fena ağrıyor
Bu yazıyı nereden okudunuz, çok bilgilendirici geldi kaynağını öğrenmek isterimBir yazı okudum iki dakika sürerse yaziyor daha uzunsa doktora sor tabiki bak ekliyorum
Nasıl doğuracağım endişesini yenmek ve doğumunuzda söz sahibi olmak, bilinçli olmak konusunda doktorumun da önerdiği iki kitabı göstermek isterim. Hypnobirthingi bir yıl önce okudum ve sayesinde bebeğe çok hazır hissettim. Doğum diğer memeli canlıların yaptığı gibi çok doğal, vücudumuz ve bebek ne yapması gerektiğini biliyor. Başladığı zaman kendimizi bu akışa ve içgüdülerimize bırakırsak, nefeslerle rahatlatsak kaslarımız kasılıp kalmayacak.Of hanımlar biz nasıl doğuracağız yadurup durup diyorum ben nasıl doğurucam ya
Soldakini aldım,doğuma yakın okucam.Bu yazıyı nereden okudunuz, çok bilgilendirici geldi kaynağını öğrenmek isterim
Nasıl doğuracağım endişesini yenmek ve doğumunuzda söz sahibi olmak, bilinçli olmak konusunda doktorumun da önerdiği iki kitabı göstermek isterim. Hypnobirthingi bir yıl önce okudum ve sayesinde bebeğe çok hazır hissettim. Doğum diğer memeli canlıların yaptığı gibi çok doğal, vücudumuz ve bebek ne yapması gerektiğini biliyor. Başladığı zaman kendimizi bu akışa ve içgüdülerimize bırakırsak, nefeslerle rahatlatsak kaslarımız kasılıp kalmayacak.
100 soruda doğal doğum kitabı ise tam olarak neyin nasıl olması gerektiğine dair bir bilinç oluşturdu bende. Kitabın ön sözü çok etkileyici: “Bir kadın, doğumda tanrıça gibi görünmüyorsa, birileri ona yeterince destek vermiyor demektir.” Doğum ortamında mahremiyetin ve gereksiz müdahaleler olmamasının önemini bu kitapla kavradım. Kadına gerekli mahremiyet verilmediğinde, yanına sürekli birileri girip çıktığında ve çok gereği olmayan tıbbi müdahalelere, servikal muayenelere maruz kaldığında doğum duruyor. Doktorumla bunları istemediğime dair iyice konuşacağım, ne de olsa kitabı bana o tavsiye ettiVücudunuzla bebeğin işbirliği yapacağına inanın, kendinize güvenin ve karar almayı başka kimseye bırakmayın.
Ya dışarı da çıkmıyorum nerden bulduysa beni? Esime yazdım geliyor valla. Hiç yataktan çıkasim yokGeçmiş olsun canım çok salgın varmış bugün doktor öyle dediıhlamur bal limon falan iç yumuşak tutmaya bak boğazını.
Geçmiş olsun kuzu havalar çok acayip mevsim geçişinden etkilenmişindir. Haftasonları çıkıyorsan o ara üşüttün belki de.Eveet kizlar, kendime geçmiş olsun diyorum sanırım bademcikleri sisirdim boğazım fena ağrıyor
Yaklaşık bir aydır tepe tepe kullandığım h&m emzirme sütyeninin içi bu şekildeCanım ben de emzirme sütyeni aldım ama bunu okuyunca bir tane de atlet alayım dönüşüm yaparımtecrübe daha iyidir
G goncikk canım sen h&m önermiştin, ben de emzirme sütyenini oradan aldım. Henüz gelmedi. Gögüs pedi takılabilir diyor. O ne oluyor? Pamuk şeklinde gögüs pedleri mi var süt akarsa diye onu anlamadım
Sen kendin kullan canim, suda eritmelilerden kullaniyorum . Bayagi iyi geldi bana . Azaria demisti , dozunu arttirabilirsiniz diye bende onu dinledim. Cok iyi geldi. Doktora ben ozellikle sormustum gerek yok demisti ama gerek varmis demekkiYok canım kullanmıyorum.Kan değerimde bi eksiklik görmedi herhalde doktorda bişey demedi
Biz köy hamileligi yaşiyoruzYa zaten bu yurtdisinin sistemini ben anlayamadım iki ablam var yurtdışında şeker testi neymiş,tetonozda neymiş diyorlar.onlarinkide hamilelikse bizimkisi ney?
Oyle miArasında ki fark 50 Lil yada 75 lik şeker yüklemesi olması.
75 lik yapılınca aç karın olman gerekiyor.
Ama almanya da 50 lik tercih ediliyor. 75 i sigorta karşılamıyor.
50 lik te şeker cikinca tekrar dan 75 lik yapıyorlar. Ama bence saçma sapan bir durum. 50 lik te sekeri çıkana 75 lik yapmaya gerek yok. Direk takibe almak daha mantıklı.
O iğrenç sıvıyı anneye bebeye yüklüyorlar.
Ben fenalık geçirdim acaba bebek içerde nasıldı
Galiba. Bakalım eşim geldi sağolsun, ballı süt yaptı, balli karabiber yedim. İlaç icememek cok kötü. Çift taraflı şişmiş bademcikler.Geçmiş olsun kuzu havalar çok acayip mevsim geçişinden etkilenmişindir. Haftasonları çıkıyorsan o ara üşüttün belki de.
Bende konusamasamda biliyorum Cat pat öğretmen hanim.Çocuğun tek şanslı yanı benim ingilizce öğretmeni olmam geri kalan derslere de hoca tutarız artıkama önce doğurmak lazım onu başarabilirsem bi hahah
Nasil guzel anlatmissinBu yazıyı nereden okudunuz, çok bilgilendirici geldi kaynağını öğrenmek isterim
Nasıl doğuracağım endişesini yenmek ve doğumunuzda söz sahibi olmak, bilinçli olmak konusunda doktorumun da önerdiği iki kitabı göstermek isterim. Hypnobirthingi bir yıl önce okudum ve sayesinde bebeğe çok hazır hissettim. Doğum diğer memeli canlıların yaptığı gibi çok doğal, vücudumuz ve bebek ne yapması gerektiğini biliyor. Başladığı zaman kendimizi bu akışa ve içgüdülerimize bırakırsak, nefeslerle rahatlatsak kaslarımız kasılıp kalmayacak.
100 soruda doğal doğum kitabı ise tam olarak neyin nasıl olması gerektiğine dair bir bilinç oluşturdu bende. Kitabın ön sözü çok etkileyici: “Bir kadın, doğumda tanrıça gibi görünmüyorsa, birileri ona yeterince destek vermiyor demektir.” Doğum ortamında mahremiyetin ve gereksiz müdahaleler olmamasının önemini bu kitapla kavradım. Kadına gerekli mahremiyet verilmediğinde, yanına sürekli birileri girip çıktığında ve çok gereği olmayan tıbbi müdahalelere, servikal muayenelere maruz kaldığında doğum duruyor. Doktorumla bunları istemediğime dair iyice konuşacağım, ne de olsa kitabı bana o tavsiye ettiVücudunuzla bebeğin işbirliği yapacağına inanın, kendinize güvenin ve karar almayı başka kimseye bırakmayın.
Gün içerisinde bol bol ingilizce çizgifilmler,belgeseller,resimli kitaplar/kartlar.Bende konusamasamda biliyorum Cat pat öğretmen hanim.ama bebeğim öğrenmeye başlasin istiyorum neler onerirsin neler yapmalıyım biraz yardımcı olursan sevinirim
Nasıl birşey benimde dünden beri aşırı karnım gergin ve sağ tarafımda bir acı var, rahat dönemiyorum geriliyor karnımm ve çok fazla bel ve sırt ağrım var. Yazarken acaba koronamıyım dedim bi he
Bu haftalarda böyle mi oluyor acabaKız böyle dokununca taş gibi karnımın belli bi kısmı10 saniye falan tutuluyo böyle sonra rahatlıyo. Bel ağrısı zaten maşallah bende uyku uyutmuyo bana sağolsun
O tarz kart vs aliyim o zaman şimdidenGün içerisinde bol bol ingilizce çizgifilmler,belgeseller,resimli kitaplar/kartlar.Çocuklar hemen kapıyor gördüklerini ve duyduklarını. Muhteşem bir zekaları var aslında küçük yaşta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?