2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276

Fetal fibronektin testin adı. Masraflı birseymis. Belki o yüzden her ülkede yapilmiyordur.
Bana iki haftada bir yapılıyordu.
İnsallah sorunsuz atlatiriz hepimiz

Şimdiye kadar bir sorun yaşamadınız heralde siz de değil mi? 28. Haftada iğne vurulacaksın ddi drlar. Acilde mi normal poliklinikte mi olacak bilginiz var mı
Benim 8. haftada kanamam olduğunda vurulmuştum acilde. Tekrar olacak mıyım bilmiyorum ama hiç sormadım

Bir yazı okudum iki dakika sürerse yaziyor daha uzunsa doktora sor tabiki bak ekliyorum
Bu yazıyı nereden okudunuz, çok bilgilendirici geldi kaynağını öğrenmek isterim
Of hanımlar biz nasıl doğuracağız ya durup durup diyorum ben nasıl doğurucam ya
Nasıl doğuracağım endişesini yenmek ve doğumunuzda söz sahibi olmak, bilinçli olmak konusunda doktorumun da önerdiği iki kitabı göstermek isterim. Hypnobirthingi bir yıl önce okudum ve sayesinde bebeğe çok hazır hissettim. Doğum diğer memeli canlıların yaptığı gibi çok doğal, vücudumuz ve bebek ne yapması gerektiğini biliyor. Başladığı zaman kendimizi bu akışa ve içgüdülerimize bırakırsak, nefeslerle rahatlatsak kaslarımız kasılıp kalmayacak.
100 soruda doğal doğum kitabı ise tam olarak neyin nasıl olması gerektiğine dair bir bilinç oluşturdu bende. Kitabın ön sözü çok etkileyici: “Bir kadın, doğumda tanrıça gibi görünmüyorsa, birileri ona yeterince destek vermiyor demektir.” Doğum ortamında mahremiyetin ve gereksiz müdahaleler olmamasının önemini bu kitapla kavradım. Kadına gerekli mahremiyet verilmediğinde, yanına sürekli birileri girip çıktığında ve çok gereği olmayan tıbbi müdahalelere, servikal muayenelere maruz kaldığında doğum duruyor. Doktorumla bunları istemediğime dair iyice konuşacağım, ne de olsa kitabı bana o tavsiye etti Vücudunuzla bebeğin işbirliği yapacağına inanın, kendinize güvenin ve karar almayı başka kimseye bırakmayın.

Eklentiler

• 834BB2B3-CFE2-437C-8570-938CC2931BCF.webp
    52,2 KB · Görüntüleme: 61
Soldakini aldım,doğuma yakın okucam.

Geçmiş olsun canım çok salgın varmış bugün doktor öyle dedi ıhlamur bal limon falan iç yumuşak tutmaya bak boğazını.
Ya dışarı da çıkmıyorum nerden bulduysa beni? Esime yazdım geliyor valla. Hiç yataktan çıkasim yok

Eveet kizlar, kendime geçmiş olsun diyorum sanırım bademcikleri sisirdim boğazım fena ağrıyor
Geçmiş olsun kuzu havalar çok acayip mevsim geçişinden etkilenmişindir. Haftasonları çıkıyorsan o ara üşüttün belki de.

Yaklaşık bir aydır tepe tepe kullandığım h&m emzirme sütyeninin içi bu şekilde Göğüs pedi ifadesini neye göre yazmışlar bilmiyorum çünkü cep benzeri bir yer yok sütyende. Hiçbir yerinde demir tel olmayışı ve ona rağmen güzel kavrayışı, sıkmayışı ile aşırı rahat ettim. Artık sırt kopçasını en büyüğe getirdiğim için sanırım 80c’den 85b’ye çıkmam lazım yakında. Bu arada hamilelik başından beri 5 kg aldım ama sanki göğüslere ve karnıma gitti sadece

Eklentiler

• F70484B1-93E5-4F91-A2EE-31EA0B89BC5D.webp
    47,9 KB · Görüntüleme: 59
Yok canım kullanmıyorum.Kan değerimde bi eksiklik görmedi herhalde doktorda bişey demedi
Sen kendin kullan canim, suda eritmelilerden kullaniyorum . Bayagi iyi geldi bana . Azaria demisti , dozunu arttirabilirsiniz diye bende onu dinledim. Cok iyi geldi. Doktora ben ozellikle sormustum gerek yok demisti ama gerek varmis demekki

Ya zaten bu yurtdisinin sistemini ben anlayamadım iki ablam var yurtdışında şeker testi neymiş,tetonozda neymiş diyorlar.onlarinkide hamilelikse bizimkisi ney?
Biz köy hamileligi yaşiyoruz evde de dogururum yani ilac yok , ultrasyon yok 5 hafta sonra gidecegim 30 haftalikken bakacak ultrasyon ile. Yani 10 hafta sonra bakacak bebege , simdi seker yuklemesini yaptirdim. Kan tahlili verdim geldim sonuclarda bir sıkınti olursa ariyorlar , olmazsa aramiyorlar

Oyle mi ama soyledigin mantikli , 50 de seker cikinca 75 e ne gerek var ama merve nindi galiba ilk hamileliginde seker cikmadi diye gerek yok demis doktor. Benim 3 hamileligimde de cikmadi yine yaptilar

G goncikk Google Play'de hamilelik adlı uygulama ücretsiz ben onu kullanıyorum.. birkaç yüklü olan daha var hepsinden okuyorum bilgi edinmek için

Geçmiş olsun kuzu havalar çok acayip mevsim geçişinden etkilenmişindir. Haftasonları çıkıyorsan o ara üşüttün belki de.
Galiba. Bakalım eşim geldi sağolsun, ballı süt yaptı, balli karabiber yedim. İlaç icememek cok kötü. Çift taraflı şişmiş bademcikler.

Çocuğun tek şanslı yanı benim ingilizce öğretmeni olmam geri kalan derslere de hoca tutarız artık ama önce doğurmak lazım onu başarabilirsem bi hahah
Bende konusamasamda biliyorum Cat pat öğretmen hanim.ama bebeğim öğrenmeye başlasin istiyorum neler onerirsin neler yapmalıyım biraz yardımcı olursan sevinirim

An itibariyle tetonoz oldum 5 gün ağrır o kolun üstüne yatma iş yapma kaldırıp indirme dinlendir dedi hemşire.bir ay sonra ikincisini nasipse.sonra ocakta ilk sinovac aşımı olurum

Nasil guzel anlatmissin kesinlikle her kelimene katiliyorum. Daha oncede soylemistim , rahat hissetmek en onemlisi. Tedirgin hissettiginde , olmayacak gibi hissettiginde o gücü bulamiyorsun kendinde. Ben 3.dogumda cok kastim kendimi ve ebe suyumu patlatmaya calisti devamli , o beni cok gerdi. En son bana kimse dokunmasin ben dogurcam kendim dedim , dizlerimn ustune ters döndüm 3 ikinmada dogdu . Aslinda 1 saat icinde dogdu ama dokunmalari beni cok rahatsiz etmisti. Ikinci dogumdaki ebem cok fazla iyiydi , cok guzel hareketler gostermisti . Onun sayesinde 3.dogumu yaptim bence her kadin cok güclü başarabilir yeterki kendini güclü , degerli hissetsin

Selam bugün canımı çok sıkan bir muayene gerçekleştirdik. Resmen perinatlog 10 dakikada kendi kendine bir muayene gerçekleştirdi. Bana zerre bilgi vermeden. Bebeğin bırak yüzünü grmeyi kovid geçirdiğimi söylediğimde de bana doğru düzgün bilgi vermedi. Bebekle ilgili ben soru sormasam 10 dakika boyunca karanlık bir odada öylece sus pus ekranlarına baktı. Ben bunun için mi muayene oluyorum?
Bebekte sorun yokmuş çok şükür tabi ki. Ama bu mudur yani? Bebekle ilgili tek satır konuşulmaz mı ya?
Neye baktığını bile bilmediğim bir sürü şeye baktı bir tek beynini görebilmek için karnıma sıkıca bastırdı karnım çok acıdı o zaman da bana sıkıyorsunuz karnınızı göremiyorum diye bir de azar çekti.
Hayatımda böyle bir hizmet almadım. Sigortamız var diye Anadolu Sağlık Merkezinden perinatoloğa gittik. Kendi doktorumdan ne kadar memnunsam bu adamdan o kadar memnun değilim.
Arayıp müşteri hizmetlerine falan şikayette bulunacağım.
O kadar moralim bozuldu ki ne bir görüntü ne bir cümle tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Üstelik kovidden sonraki ilk muayenemdi endişeliyim haliyle.
Doktorun adı Zeki Şahinoğlu. Mesleğinde iyi olabilir ama İstanbulda yaşayanlara asla tavsiye etmiyorum.

Bende konusamasamda biliyorum Cat pat öğretmen hanim.ama bebeğim öğrenmeye başlasin istiyorum neler onerirsin neler yapmalıyım biraz yardımcı olursan sevinirim
Gün içerisinde bol bol ingilizce çizgifilmler,belgeseller,resimli kitaplar/kartlar. Çocuklar hemen kapıyor gördüklerini ve duyduklarını. Muhteşem bir zekaları var aslında küçük yaşta.

Nasıl birşey benimde dünden beri aşırı karnım gergin ve sağ tarafımda bir acı var, rahat dönemiyorum geriliyor karnımm ve çok fazla bel ve sırt ağrım var. Yazarken acaba koronamıyım dedim bi he

Kız böyle dokununca taş gibi karnımın belli bi kısmı 10 saniye falan tutuluyo böyle sonra rahatlıyo. Bel ağrısı zaten maşallah bende uyku uyutmuyo bana sağolsun
Bu haftalarda böyle mi oluyor acaba ben de bugun kalktım, ilk kez karnım midem göbegim epey sert, taş gibi. Elleyince acıyor sanki içten içe tuhaf bir şey oldu ilk kez oluyor bana böyle

Gün içerisinde bol bol ingilizce çizgifilmler,belgeseller,resimli kitaplar/kartlar. Çocuklar hemen kapıyor gördüklerini ve duyduklarını. Muhteşem bir zekaları var aslında küçük yaşta.
O tarz kart vs aliyim o zaman şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…