- 8 Temmuz 2021
- 799
- 1.068
- 63
- 30
Çok şükür,maşallah.bakalim kontrolü bekliyorum sormak içinBugün gun icinde aralıklı olarak uc kez yasadim ben. Gobegimin etrafinda inceden bir sızı... Daha önce hic olmamıştı. Uzun surmedigi için simdilik önemsemiyorum bebis de hareketli masallah bir sıkıntı yok gibi...
Bende bugün bi yandan sıkıldım diyorum bi yandan ilerde sıkılmaya fırsat kalmicak diyorum32de olabilir sen gittiğinde mutlaka doktora sortribülansa giriyo uçaklar malesef bir de iniş yaparken tekerlerden dolayı epey sarsıyor bi tık riskli geliyor benim gözüme Havadaki basıncın da mutlaka etkisi oluyodur bebeğe. Az dişini sıkmaya çalış oyalancak bişeyler bul 4 aycık dayanıver. Sonra sıkılmaya fırsatın kalmıcak
Gebelik uygulamasında oluşması lazım diyo ama bende yok bişey henüzKızlar çok alakasız bişey sorcam. Şu göbekte kahverengi bi çizgi oluşuyor ya o kaçıncı ayda oluyor biliyor musunuz? Buna takıldım şimdi de
Ben hiç sormadım onu şimdiden sonra da sorulur mu bilemedimBen rica ettim kendisine evde eşimin önünde tartınıyorum o söylüyor ben herkesin önünde tartınamadığımı takıntılı olduğumu söyledim anlayışla karşıladı canım
Allah Allah acaba dediğiniz gibi gerçeklik payı nedir, merak ettimbende de çok oluyor hatta Bi yazı okumustum bebek sevmediği bir tat alınca oluyor diye yazıyordu gerçeklik payını bilemiyorum
Canım benim bazen tam göğüs altından bi iki parmak aşağısına vuruyo bazende göbek deliğinin oralara vuruyoKızlar bebek diyaframımın oraya vuruyor oraya kadar çıktı anlamadım vurdukçada çarpıntı yapıyor felaket tansiyonum oynadı resmen sizin bebişlerde bu kadar yukarıdan vuruypmu pozisyon değiştirmiş heralde
Aynen içten yirtilm gibi acı veriyor, çok teşekkürler bakalım ne diyecek doktorunYarın sorcam doktoraa göbek delik çevresinde dikey dikey acılar oluyor etim acıyor gibi ama yazarım burayaa mutlakaa
Ayyy fena oldum yaa anksiyetem tutuyor benim napıcam ben böyleCanım benim bazen tam göğüs altından bi iki parmak aşağısına vuruyo bazende göbek deliğinin oralara vuruyo
Ben ank ist edinburgh uçtum ve 1 hafta sonra geri döndüm:) 28 e kadar serbest. Kisa ucus sizinki zaten. Ben bol su içip yürüyüş yaptım uçakta ayrica da oturduğum yerde baldırlarimı sıkıp bıraktım. Dönüşte turbulans vardi biraz ama olur o kadarBugün kuzeminde 32. haftadan sonra izin isteniyo dedi gerçi sorucam doktora ama en son 2 uçuşta fena sarsıntılı olmuştu hem izmir de hem samsun da. Hatırlarsın belki geçen kış baya bi fırtına olmuştu o sıra ben uçaktaydımsonra samsun a gittim kurbanda o zaman da fena rüzgar vardı sarsıntı fazlaydı
Bende öyleyim de işte sağlık için mecburumNe güzel canım iradelisin bendeki abur cubur sevgisi sigarayı bırakamayanlar gibi aynı kesemiyprum bir türlü kahretsinakşam yemeği olarak mesela ne yiyorsunuz neler hazırlıyosunuz banada fikir olurdu
Canım benim boyum 170 66 ile hamile kaldım şuan 70-71 arası gidip geliyorum 4-5 kilo aldım yani ama bende şöyle bir şey var fıtık maalesef, son ayımda beyin sinir den normal doğum yapabilir raporu almam gerekiyormuş doktorum da kiloma dikkat etmemi ima etmişti karnım büyüdükçe belime baskı yapıyor haliyle bir akrabam belinde ki fıtık yüzünden sezeryan oldu mesela kiloyu da fazla almıştı yani benim korkum belimde ki fıtıktan dolayı fazla kilo alırsam doğumu riske atmak fıtık olmasa inan hiç dikkat etmezdimCanim ben 150 boyundayım .kızımda tam 22 kilo aldım .hatta sağlık ocağında bı hemşire 8 aylıkken falan bna aaa ne çok kilo almışsın boyun da kısa normal doğum yapamazsın sen dedi . Bende e içinde durmicak ya normal olmazsa sezeryanolur dedim .sonuç olarak 3400 Gr kızımı normal doğumla kucağıma aldım . Doğum anında da sonrasında da çok zorlanmadım .bu işler biraz şans işi galiba . Mesela Bnm eltim de 170 boyunda 11 kilo falan aldı sanırım .3700 Gr normal doğum yaptı .ama kız mahvolmuştu. Fena yipratmislar kızı doğumda . Sonrası da da uzun süre toparlanamadi. Bu hamileliği de dikkat edicem dedim ama yok yani ilk aylar mide bulantısı ve şişkinlik ten hiç yemk yemiyodum ama yine de kilo aldım .49 la hamile kalmıştım 56 tüm şuan. Ben mesela çok ödem tutuyorum ilk hamileligimden biliyorum . O zamn aldığım 22 kiloyu çok hızlı şekilde vermiştim . Kimi bu ye ne yapsa da kilo alıyor galiba
Benim de bel fitigim var ayni sekilde doktorum normal dogum acisindan norolog degerlendirsin dedi. Ama hamilelikte mr a giremiyoruz sanirim. Benim mesela en son 2 yil onceki mr sonucum var o mu degerlendirilecekBende öyleyim de işte sağlık için mecburumıspanak, pırasa, karnabahar, patates, dolma biber, balık (fırında) az yağlı, malum kış ayında olduğumuz için sebzeler kısıtlı bir de ben çok sebze seven bir insan değilim normal de zorlayarak yiyiyorum yeni başladım dikkat etmeye zaten
Canım benim boyum 170 66 ile hamile kaldım şuan 70-71 arası gidip geliyorum 4-5 kilo aldım yani ama bende şöyle bir şey var fıtık maalesef, son ayımda beyin sinir den normal doğum yapabilir raporu almam gerekiyormuş doktorum da kiloma dikkat etmemi ima etmişti karnım büyüdükçe belime baskı yapıyor haliyle bir akrabam belinde ki fıtık yüzünden sezeryan oldu mesela kiloyu da fazla almıştı yani benim korkum belimde ki fıtıktan dolayı fazla kilo alırsam doğumu riske atmak fıtık olmasa inan hiç dikkat etmezdim
Vurduğu yerle alakalıdır muhtemelen bende yukarılara vurunca bi tuhaf hissediyorumAyyy fena oldum yaa anksiyetem tutuyor benim napıcam ben böylebide güçlü vuruyor sanki kalbim çift atıyor gibi oluyor
Senin uçuş daha uzunmuş ya benim 1 1.5 saat felanBen ank ist edinburgh uçtum ve 1 hafta sonra geri döndüm:) 28 e kadar serbest. Kisa ucus sizinki zaten. Ben bol su içip yürüyüş yaptım uçakta ayrica da oturduğum yerde baldırlarimı sıkıp bıraktım. Dönüşte turbulans vardi biraz ama olur o kadar
Hamilelikte giriliyor diye biliyorum ben internetten öyle okumuştum benim de en son 2018 de olan mr sonucu var ama sadece e nabız daBenim de bel fitigim var ayni sekilde doktorum normal dogum acisindan norolog degerlendirsin dedi. Ama hamilelikte mr a giremiyoruz sanirim. Benim mesela en son 2 yil onceki mr sonucum var o mu degerlendirilecek
Evet benim de hic aklima gelmemisti geçenlerde burda gördüm de uyandim sordum doktoruma. İş çıktı şimdiHamilelikte giriliyor diye biliyorum ben internetten öyle okumuştum benim de en son 2018 de olan mr sonucu var ama sadece e nabız dane CD var ne rapor var bende. Ona göre değerlendirmeleri saçma olur bence sonuçta kilo alımına bağlı veya herhangi bir şeyin tetiklemesi ile hafif sinire baskı olan sonuç değişip daha fazla baskı yapıyor olabilir ya da fıtık boyutu büyük olabilir. Gebelikten önce gitmediğime çok pişmanım
Kızlar bir şey sorucamben en az 6 ay altını pamuk + su ile temizlemeyi düşünüyorum şimdi normal bildiğimiz pamuk mu kullanmalıyım yoksa internette satılan bebek temizleme pamuklarından mı almalıyım ?
Ben ilk oglumda ilk 3,4 ay normal pamuk+su kullanmistim,bundada ayni sekilde normal buyuk boy pamuk kullanmayi dusunuyom sadece bimde calistigim için gecenlerde bebek temizleme pamugu gelmisti denemek için 1tane aldim ama nasil kullanislimidir bilmiyom.Evet bende günü kılı kılı yetiştirenlerdenim kendim hareketliyken hiç hissetmiyorum hareketlerini
Ama bana çok iyi geliyor hareket etmek doğumlarda çok çekmiyorum
Kalp atışlarını dinleme cihazı ile dinliyorum bazen uzanınca duyunca çok rahatlıyorum
ben ilk cocukda kullanmıştım hatta sonra yeğenime vermiştim benim cocuk ama hiç bir beşikte yapmamıştı 4 çeşit beşik almıştık şaka gibi yaKizlar park yatagimiz var onu sabit yatak odasinda yada cocuk odasinda kullanmak istiyorum,portatif olarak mutfaga tasiyayim oturma odasinda tasiyayim olârak su sekilde besik almak istiyorum,varmi boyle bi besik kullanan,kullanisli olurmu ilk 3,4ay için
O zamn evet dikkat edebirsinBende öyleyim de işte sağlık için mecburumıspanak, pırasa, karnabahar, patates, dolma biber, balık (fırında) az yağlı, malum kış ayında olduğumuz için sebzeler kısıtlı bir de ben çok sebze seven bir insan değilim normal de zorlayarak yiyiyorum yeni başladım dikkat etmeye zaten
Canım benim boyum 170 66 ile hamile kaldım şuan 70-71 arası gidip geliyorum 4-5 kilo aldım yani ama bende şöyle bir şey var fıtık maalesef, son ayımda beyin sinir den normal doğum yapabilir raporu almam gerekiyormuş doktorum da kiloma dikkat etmemi ima etmişti karnım büyüdükçe belime baskı yapıyor haliyle bir akrabam belinde ki fıtık yüzünden sezeryan oldu mesela kiloyu da fazla almıştı yani benim korkum belimde ki fıtıktan dolayı fazla kilo alırsam doğumu riske atmak fıtık olmasa inan hiç dikkat etmezdim
Oy maşallah :) Önceliğim normal doğum ama herşeyden önemlisi bebeğin sağlıkla gelmesi doğum yönteminin bir önemi yok. Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinO zamn evet dikkat edebirsinama sezeryan da olursan moralini bozma .bak benim kardeşim daha 1.5 ay oldu sezeryan olalı,narkozu atana kadar açıyor diyirdu . Narkozu attı bı kalkış o klkis . Onu girdukten sonra Bn de sezeryana karşı korkumu yenmiş oldum .izi bile nerdeyse belli değil .sanki bı yere surtmus gbi duruyor . Kedi tirmalasa daha çok belli olur
Oo ozaman sen baya zorlanmissindirben ilk cocukda kullanmıştım hatta sonra yeğenime vermiştim benim cocuk ama hiç bir beşikte yapmamıştı 4 çeşit beşik almıştık şaka gibi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?