Merhabalar ben de 20. Haftada hipoplastik sol kalp sendromu sonucu bebeğimi kaybettim 5 ay oldu. İçimde korku kaldı, sanki hep bir üzüntü yaşayacakmışım sonraki gebeliğimde gibi hissediyorum. Siz böyle duygular yaşamış mıydınız? Ne kadar süre sonra gebe kaldınız?
Hemoglobin düşük ciktigi icin demir ilaci vermis. Izne ciktiginiz zaman saglok ocağında baktirin icinize sinmemisse ama d vit bakmiyor onlar.Baktıkları bunlar ben kendime doktor bulamıcam heralde asla
Sen mi ben öyle mi canım istiyor valla sağlık ocağına gittim kolesterol yüksek diyet dedi kadın doğum doktorum gerek yok normal dedi arada kaldım hamile diyet yapmaz dedi.7 kilo aldım herkez diyor karnın yok daha bol montla cikiyorum siyah öyle işte.. günlük çikolata yiyorum mutlakAmin canım amin. İlk aylar çok güzeldi canım gram tatlı çekmiyodu son 2 aydır başladı tatlı krizleri ve benim kiloda ondan sonra fırladı. İnşallah şekerim yüksek çıkmaz
ayrıntılıda cıkıyor canım ama arkadaş ikinciye cesaret edememiş korkuları var ondan sormuş moral olur ona da bızde çıkmadı şükürLavi12 kızlar bunlar ayrıntılı ultrason da çıkmıyor mu bilgi verilir yol gösterilir ama geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın tekrar olucak kafasından çıkın lutfen olamz
Valla maşallah sana zormuş da işinevet canim , lazer epilasyon yapiyorum. Cok yorucu olmuyor ama tansiyonum dusmeye basladi bu ara , zorlanmam insallah. Yardim icin birini ariyorum ama bulamadim henuz
Bizim hamilelikten değil de taşındığımız için sekteye uğradı valla yol çok uzun hafta içi çok geç dönüyorum işten mecalim kalmıyoKızlar bu arada cinsel durumlarınız nasılistek arzu libidolar filan benim içim ölmüş de ondan soruyorum. Hani hamilelik libidoyu arttırıyordu ya garibim kocam etrafımda dolanıp duruyo. Hayır bu halde bizi nasıl seksi buluyorlar anlamıyorum da ahahah
Benimki tam bir master chef, kızıyla sushi yapmalar falan mutfağı çok seviyor o yüzden ne olduğunu netleştirmesem de pişirmeyle ilgili bi şeyler alırım diye düşünüyorumKızlar daha doğumumuza var da hiç düşündünüz mü doktora ne hediye alınır diye? Doğumdan sonraki kontrolumuzde takdim etmek için? Bu konuda da aklımda 3 5 seçenek olsun istiyorum ama hiiiiç netleştiremiyorum
Benim 3 yakın arkadaşım Konak'ta 1 arkadaşım Akademi'de 1 tanesi de MP de doğum yaptıanlaşmalı hastaneleri konuştuk doktorumla. acıbadem, john hopkins. medicalpark, akademi ve medar hastanesi ile çalışıyomuş. john hopkins bize çok uzak diye direkt eledim.
medicalpark için şöyle bir şey söyledi pek hoşuma gitmedi bütün şubelerde öyle değildir belki de bilmiyorum kocaeli için konuşuyoruz biz. doğumdan sonra herhangi bir problem olmasa bile bebeği 4 saat kadar yoğun bakım ünitesinde tutup kontrolleri o şekilde yapıyolarmış. haftası eğer erkense bu süre yine hiç gerek olmasa bile 4 5 güne kadar çıkıyomuş. saçma bi prosedür gibi geldiği için orayı da eledim.
akademi hastanesinde doğumhaneye farklı bi kattaymış, koridor geçip, asansöre binmek falan gerekiyomuş. bunu da bu yüzden eledim.
yine bütün acıbademlerde öyle değildir muhtemelen ama acıbademde de sadece 1.derece yoğun bakım ünitesi varmış ve eğer 36. haftadan önce doğum gerçekleşirse 2.derece yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyulabiliyomuş. o yüzden 30. hafta muayenesinde erken doğum riski olup olmamasına bağlı olarak hastaneye karar vermeyi önerdi. gidip görüşücem ama erken doğum riski yoksa acıbadem, varsa medar hastanesi gibi oturttum kafamda.
detaylı yazdım ki siz de belki görüşürken bunları sorarsınız.
Ay bu kaygılar daha şimdiden başladı hepimizde ve bitmeyecek sanırım benim de çok aklımı kurcalıyor çocuğuma yetebilecek miyim sorusuYa ben bu ara çok düşünüyorum acaba nasıl bi anne olucam diye bebeğim mutlu olacak mı ben mutlu olucam mı kafam bunla meşgul
Canım odaya bayıldım, çok da sağlam duruyor ömürlük gibi güle güle kullansın Çınarinyo :)Odanın resmini koymamışımbizi en çok köşesiz olması cezbetti
Odayı komple aldım içindeki aksesuarlarla beraberne zaman istersek o zaman getircekler. Montessoriden vazgeçtm büyüyünce yine genç odası almak ayrı külfet olcak.
Canım soğuk süt, ekşi yeşil elma (organik bulabilirsen harika) bir de bir arkadaş karbonatlı su önermişti ama ben onu denemedim hiç.Kızlar, reflüye ne iyi gelir diyordunuz? Birkaç gündür süründürüyor beni.
Ben green mom's aldım güzel indirim vardı canım hala da devam ediyor bi bak istersen kokusuz olması hoşuma gitti hem de yerli üretim :)Kızlar bir şey sorucam deterjan olarak ne aldınız ya da ne almayı düşünüyorsunuz ? Benim aklımda green clean vardı ama indirimi kaçırdım stok bitmişti şimdi çok pahalı fiyatı
Leke çıkarıcı ben sodasan düşünüyorum henüz almadım ama :) Prema Sundari'nin tavsiyesiydi o da :)Var canım dolap, gardrops, letgo, sahibinden 2. El ilan çok fazla var hem alabiliyorsun hem satabiliyorsun
Kankii ben biberon vermeyi şuan için düşünmediğim için 2,5 lt deterjan, yumuşatıcı, leke çıkarıcı setini görmüştüm 192 ye düştü tam alcakken stok bitti şuan 250 civarı bir fiyatı var 23-26 umudum var bakalımLeke çıkarıcısı iyi değil diye yorumlar var o yüzden alternatif marka da bakıyorum
Canım leke çıkartıcısı da var mı ya da deterjan yeterli oluyor mu leke çıkartmaya acaba bir fikrin var mıGidip azıcık yorum okuyayım bari
Soğuk süt ve yeşil elma denedin mi? Çok şiddetliyse ilaç yazdır istersenKızlar dünyanın en kötü güncellemesi geldi, mide yanmasıı.. ama öyle böyle bir yanma değil hep midem sorunluydu önceden de gastrit reflü ama bu yanma diğerlerine hiç benzemiyor midemden boğazıma kadaar ağlıcam uyutmuyor ..
Ya bunu doktorlar da öneriyor ben hep doğum ne zaman diyenlere Nisan başı diyorumAman herkese en azını söyleyin5 se 4.5 6ysa 5 gibi sonra darlıyorlar ne zaman doğuracaksın diye ahaha
Duvar kağıdı harikaGünaydın kızlar biz artık haftasonu mobilyaya karar vericezama ben tabi yine kararsız kaldım bide sizlere resim paylaşayım hangisinde yana olucak tercihiniz Duvar kağıdı olarakta zürafa koala tarzı bişey düşündüm ben 2 model arasında çok kararsız kaldım ilk gri olanı çok beğenmiştik çok pahalı demişlerdi sonra birini buldum aynı şekilde yaparım dedi o yarı fiyat çıkardı ikisi zaten nerdeyse aynı fiyata denk geliyo
Canım normal pamuk kullanırsan parça kalır poposunda mutlaka pamuk kullanacaksan bebek pamuğu al o sıkıştırılmış olduğu için parça kalmaz. Ben yıkanabilir minik havlulardan almayı düşünüyorum bolca :)Kızlar bir şey sorucamben en az 6 ay altını pamuk + su ile temizlemeyi düşünüyorum şimdi normal bildiğimiz pamuk mu kullanmalıyım yoksa internette satılan bebek temizleme pamuklarından mı almalıyım ?
Çok sıkışıyorum ama kaçırma olmadı hiç. Uzun beklersem son dk yetişiyorum WC ye :) Aklıma geldikçe Kegel egzersizi yapıyorum hem normal doğum için de öneriliyor dünyanın en basit egzersizi tam benlikKızlar sizde de yaşlı gibi çiş kaçırma var mı ya, altımı bezlicem sonundabu ne zaman gecer acaba, bi hafif öksürsem haydaa yine mi oluyorum. Bu hafta tuvalet haftası resmen
Ben de pko falan yok ama maalesef tüylüyüm ben de bi tenim beyaz tüyler siyah çok fenaBenim h çıkmış kahverengi çizgigörünce şasırdım birde ben pko’luydum o yüzden göbeğim biraz tüylü ( umarım karnım büyüdükçe onlarda dökülür
Birebir aynısıBende yarım var baktım da biliyosunuz her duyduğumu biraz yaşamayı severimgöbek altından deliğe kadar var üstü yok hahahahah
Öyle bi yer bulsam ömür boyu yemek yapmam ne şanslısın İstanbul'da çok pahalı. Neyse ki artık anneme yakınız da orda yiyoruz en güzeli :)Ben en son tencere seti almıştım daha yeni kutusundan çıkardım sen düşün evde ne zamandır yemek pişmiyoev yemekleri yapan bi abla var temiz ve lezzetli baya da ucuz ordan söylüyorum akşam ısıtıp yiyoruz. Kendim yapsam 3 çeşit yemeği daha masraflı olur üstüne yorulduğumla kalırım
Yaa yerim seni UrazkooBbşwb Ayy ne kızlar çıktım ultrason leştibenim şişkom 615 gram 31 cm miş hemen hemen
23+6 dedik işte uyumlu dedi sapmalar olması normal dedi
Göbek çevresi acısını sordum rahim büyüdüğü için normal dedi
Tahlilleri istedim demir d vitamini fln verdi regenesis devamm prilam devamm magnezyum kramp oldukça al dedi
Sonuçlar çıkınca ek bişey çıkarsa yazarmış
Amaaa ultrason kötü olmasına rağmen kadını sevdim içim ısındı doğururum burada eve de yakın dedimarada urazı görmek için iyi ultrasona giderim artık napıyım
Çok utangaç oğlun diyo
Canım bizim kız direkt kedili eve doğacak çok tüy döküyor bizimki de aşıları tamsa hiçbir sorun olmaz. Ama dışarı çıkıyormuş sanırım o olmaz işteYeni bir sorun ile karşınızdayımSabah eşimle konuştuk kv evinde kedi var heryer tüy dolu eşimde kedi köpek tuyunden asiri tiksinir gittigimizde koltuga oturmadan örtü serdirir o derece yani.. biliyorsunuz ben kv eve gelsin istemiodum kontroller için zaten götüreceğim oradan ugrar gösteririm diyordum ama esimde diyorki ben çocuğumu o eve sokmam ben taa bekarken söylüyordum tuylerin arasinda 3/5 günlük bebegin ne isi var ağzına falan kacar olmaz diyor. E bizim mesafede otobüsle bir saat falan bu kadin bu çocuğu nerede görecek eve gelse yatiya istemiyorum, onun evinede götüremiyoruz . Öyle günü birlik gelipte sonmez üşenir gelmeye kafamda deli sorular
Z zahrada masallah kuzuya sağlıkla gelsin insallah
Ya çok tatlı amaBen de çıktım muayeneden kızlarr. Benim bebito 504 gram olmuş. Herşey yolundaymış. Kıpır kıpırdıesnedi daha açar açmaz kuzummm
Kız sen temizlik yaptım diye kanaman olmamış mıydı hala niye zorluyosun kendini yazık günah bırak bok götürsün isterse.Kızlar günaydııın. Dün eşime halıları süpürdü halıları kaldırdı bende evi komple silip süpürdüm belim çok ağrıyor. Daha kötüsü kv 15 gün kadar bizde kalacakBelinde ki fıtığı lazer ile küçültme işlemi yapacaklar bugün işlemden sonra 15 gün kalkmaması gerekiyormuş eşim de bize gel dedi. Bugün hastaneden direkt bize geçecekler belim çok ağrıyor, gece uyuyamadım, gribim hala geçmedi nasıl baş edicem her şeyle bilmiyorum
Ben armut.com dan memnun kaldım. Hem daha önce hizmet alanların yorumlarını da okuyabiliyosunKızlar bu gögüs pedini ne zaman kullanıyoruz. Bir de gümüş kapak alırsak, ne zaman gümüş kapak, ne zaman ped kullanıcaz
Canım ben de bu tip almaya karar verdim. En azından portbebeye para vermemiş olucam.
Bir de içine bebek arabası minderi alıcam. Ben genelde 2.el aldıgım için yıpranmış olabilir. Size de fikir olsun güzel bir tane buldum. Aynı pedi hem arabada hem ana kucagında kullanırım dedim. Bir arkadasımız soruyordu @Feriydy
O hapı aç karnına içen varsa madalya vermek istiyorumbenim hap tüm ağır yan etkileri yaptı
Aynı benim ev, önereceğiniz temizlikçi bulabileceğim güvenilir bir platform var mıkariyer.netin böyle bir hizmeti varmış galiba. Yanlışlıkla kv eve gelse, oğlu mikrop kapar diye üzülür ya ben yapamıyorum, yapınca sancı içinde kıvranıyorum. Bir defa agır olmasa da egil kalk iş yaptım. Yok olmuyor. Rahatsız olan kendi yapsın çok iyiymiş, mottomuz olsun hem yardıma gelmeyip hem yargılamadın kimse
Kız saçmalama bunun için de değiştirilir mi konuşursun belki lab atlamıştır bakmayı.Baktıkları bunlar ben kendime doktor bulamıcam heralde asla
Amerikan pediatri derneğinin önerisi uyku pozisyonunun sırt üstü olması yönünde başını da sağa sola yatırmak gerekiyo mutlaka. Dönem dönem değiştirirsin hep aynı yöne yatırmazsın :)Arkadaslar bir konu kafama takildi. Bebek dogduktan sonra uyku pozisyonu nasil olmali?
Kafa arkasinin duzlesmemesi icin. Bu konuda bilgisi ve fikri olan var mi? Yuz ustu yatirmak cok icime sinmediginden alternatif var mi merak ettim.
Eskiden her şey doğaldı da insanların ihtiyacı yoktu. Şimdi her şey katkılı maalesefEn başında yaptığı tahlilde bi sıkıntı görmediği için vermiyor. Pregnacare içerisinde demir var zaten karışım bi takviye sanırım onun için vermiyor. Hatta ben de her gittiğimde oram buram ağrıyo magnezyum,kalsiyum değerlerim mi düştü dedim yok canım daha neler dedimagnezyum azalması olmaz vücudun dışardan alınan magnezyuma ihtiyacı yoktur kabızlığa ve bacak kramplarına iyi gelir dedi. Ben zorla siz yine de verin de dursun dedim bi gün iç bi gün içme onun yerine soda iç dedi. Kalsiyum ise o kadar çabuk azalan bişey değil dedi. Bana da mantıklı geliyor aslında eskiden insanlar ne içiyordu ki hamileyken
Çok sağol canım çok şükür iyi şimdiSize de geçmiş olsun. Benim de öyle oynadıkça hoşuma gidiyor oğlum da böyleydi hiç durmazdı doğduğunda da sağolsun hiç durmadı inşallah bu sefer güzel güzel uyuyan bir evladım olur
Doktorlar en güvenli uykunun sırtüstü olduğunu söylüyor. Yan yatırmayı sadece kusması için iyi diye düşünmeyin ani bebek ölümlerini önlemek için en güvenlisi sırtüstü. Düzleşmemesi için yastıklar var almıştım ben ama pek de faydası olmadı gibi. Çok da pahalıydı o zamanlar. Yenidoğan döneminde hiç yan yatırmadım tabi biraz düzleşmeye başlamıştı sonra biraz sağa biraz sola yatırdım düzeldi.
Ya ben de hayatımda hamileliklerim hariç 64 üzerini gören insan değilim ben de 70 oldum. 7,5-8 kg gibi aldım. Çıldırmak üzereyimaz önce nutellalı ekmek yiyodum mesajını okurken yıllardır ağzıma sürdüğüm yoktu halbuki.
Yavrum benim doktorda kan tahlili istemiyo hiç . Ben kendim sağlık ocağında tek tek söylüyorum bunlara bunlara bak eksiksiz diyeBaktıkları bunlar ben kendime doktor bulamıcam heralde asla
Evet 20. Haftada ayrınltılı ultrasonda bu teşhis kondu maalesef. Aminn evet bir daha denk gelmesi çok düşük bir ihtimalmiş, zaten 10binde 1 ihtimalle olan bir hastalık, Allahım kimseye yaşatmasınLavi12 kızlar bunlar ayrıntılı ultrason da çıkmıyor mu bilgi verilir yol gösterilir ama geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın tekrar olucak kafasından çıkın lutfen olamz
Sonuçlara bakmadan ilaçları verdi sonuçlardan sonra ek ilaç olursa yazarım demiştiHemoglobin düşük ciktigi icin demir ilaci vermis. Izne ciktiginiz zaman saglok ocağında baktirin icinize sinmemisse ama d vit bakmiyor onlar.
Aşkım onun için tahlil istiyorum doktor istemiyo ki ben diyorum yapın yapın diye istediklerimi söylüyorum ama sonuç bu yani kısmetsizlikYavrum benim doktorda kan tahlili istemiyo hiç . Ben kendim sağlık ocağında tek tek söylüyorum bunlara bunlara bak eksiksiz diyeYoksa benim doktor zaten multibitamin kullanıyosun Demir falan gerek yok tahlile dedi . Ama ben kendim şu bu eksik diye diye ekletiyorum vitamin .b12 düşmüş hamilelikte önemli değil dedi .Nası ya dedim bebek önemli ben değil miyim dedim .yazdırdım b12 sen takip et doktora göster bakın sonuçlara göre düşük bu değer ne yapmak diye sen üstele
Hamile diyet yapabilir tabi destek alması gerek uzman birinden canım .zaten diyet aç kalmak değil yemelerini içmelerini füzene bindiriyo.bi yerde yanlış yaptığını şöle yaparsan ii olur diyo .ben baya baya araştırdım .diyetisyene bile gittim ama şuan gereksiz gördüler benim için .şu şeker yüklemesinde inş sıkıntı çıkmaz ama çıkarsa da ben gitmeyi düşünüyorum diyetisyene.sadece kilo için değil daha sağlıklı ilerlemek için .sende çikolatayı falan azalt bol su iç egzersiz yap hafif tempolu evde yürüyüş kolesterole ii gelir .tabi bi bilen birindende fikir alabilirsinSen mi ben öyle mi canım istiyor valla sağlık ocağına gittim kolesterol yüksek diyet dedi kadın doğum doktorum gerek yok normal dedi arada kaldım hamile diyet yapmaz dedi.7 kilo aldım herkez diyor karnın yok daha bol montla cikiyorum siyah öyle işte.. günlük çikolata yiyorum mutlak
Canım benim çok duygulandım benim herşeyi çoktan hazir bazen rahatsizlandigimda neyine güvenip aldın diye soylendim doktora gidince acil olarak kanama suruntu dolayısıyla.. hâlbuki canim yanıyor ya korkuyorum kaybetmekten ondandi yoksa para pul gitsin.. şimdi iyiyim şükür burdaki hiçbir anne anne adayı üzülmesin tek dileğim şuan kalpten hissettim şuan yazdıklarınızıAlışveriş yapmaya korkan arkadaşlarım bence hiç korkmayın ben bebeğimi 20. haftada kaybettim birçok şeyini almıştık hevesle ama o evlat gittikten sonra insan zıbına eşyaya vs üzülmüyor. Evladın gitmiş daha büyük acı yok zaten acıların en büyüğü, alınmış ama kullanılmamış eşyalar bunu daha da katmerlendirmiyor. Rabbim kimseye vermesin. Kalan eşyalar beni bir tık daha fazla üzmedi. Hatta kaç gece uyku uyuyamadım ağlamaktan sezeryan dikişlerim patlayacaktı biberonunu verdiler ona sarıldım göğsümün içine koydum sarıldım öyle sakinleştim ona sarılıp uyumuştum. İnsan elle tutulur birşey arıyor rabbim kimseyi o boşluğa düşürmesin. Bunları yaşamış biri olarak şimdiki hamileliğimde alışveriş yapmaktan hiç korkmadım hamilelik günlerimiz sayılı herşey güzel olacaksa da korkuyla değil güzel anılarla dolu olsun. Yaşanan her mutluluk mutluluktur sonuçta hayat kısa bence kendinize ket vurmayın doya doya yaşayın. En güzel kavuşmalara çok az kaldı nasibimizde varsa kavuşcaz evlatlarımıza
Sağlık ocağınında öle derdi var evetAşkım onun için tahlil istiyorum doktor istemiyo ki ben diyorum yapın yapın diye istediklerimi söylüyorum ama sonuç bu yani kısmetsizlik
Sağlık ocağına izin alıp gitmem lazım işten ona da gidemiyorum öyle mesai saatimle çakışıyo yani
Olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum katkılı şeylerden bugünkü nutellayı saymazsakEskiden her şey doğaldı da insanların ihtiyacı yoktu. Şimdi her şey katkılı maalesef
Canımm güle güle kullansın Urazko bedavaya aldın valla müthiş fiyat hem de çok güzel@chloen aşkım gecikmeli oldu ama anca yerleştirdimdolap içleri böyle
Çekmecelere organizer şartmışş onu anladım sır ahalı perde zıkkımlarında
Bende ikili rakamları görmeyi bekliyorum ya az kaldıkça kaygılar heyecanlar bi arada bi çok duygu oluyorAy ne guzel goreceksinbakalim kac gr olmus . Buyudukleri hareketlerinden ne kadar belli oluyor ben artik ikili rakamlara düstüm . 99 gun kaldi gosteriyor.
Sarı paket alın diyolar genelde zaten mavi paket iyi değil diyolarKesinlikle katılıyorum . İlk üç ay kızımda Prima kullandım premium olan değil diğerinden . Resmen poposu ıslak oluyordu azıcık bı ciste bile.daha sonra da hep aldıklarında kristallesme yaşadım .yalnız goon mutlu bebek iyi değil hani şu kilotolan bezler şimdiden söyleyeyim
Zormuş öyle tek olması canım ya keşke sana haber verseymiş eşin uyurdun biraz olsunŞimdi hiç bir konu da hakkını yiyemem Allah razı olsun anjiyo oldu yanında kaldım 1 haftaya yakın 6 aylık evli bile değildim :) Böyle şeylerden asla gocunmam benim annem vefat etti ama kv sağolsun herşeyime koşturdu elinden geldiğince. Birbirimizi kırıp üzmüşlüğümüz yoktur. Ben eşime de kv hep söylerim gel kal bizde bacaklarından yürüyemiyor çok fazla 3-4 aydır bana hiç bir zararı yok çok şükür. Sadece kötü denk geldi hem hastayım hem belim gerçekten çok ağrıyor fıtığın olduğu kısmı elliyemiyorum acıyo dün gece dayanamayıp parol içtim bacaklarıma kadar vurdu ağrısı bir de düzen oturtmuştum yürüyüşe çıkıyordum eve gelip akşam yemeğini yapıyordum bu düzen bozulacak 15 gün de olsa biraz da ona üzüldüm sanırım :) Kv yataktan kalkmaması gerekiyormuş sadece tuvalete biz 2 öğün yiyoruz kv 3 düzenimin bozulmasını hiç sevmiyorum
Canım daha gelmediler ama eşimden öğrendiğim kadarıyla iyi. Eşimin kendi işi ama tek çalışıyor eleman vs yok iş durumuna bağlı o yani şöyle olur böyle olur plan yapamıyorum bugün idare et beni dinleneyim demiştim ama saat kaç oldu hala gelmediler bilseydim uyurdum dün hiç uyuyamadım toparlanmış olurdum en azından
Canım bende bi resim var sağlık ocağına gidiyorum doktor bunları istedi diyorum istemese bile yaptırıyorum ayda birBaktıkları bunlar ben kendime doktor bulamıcam heralde asla
@chloen aşkım gecikmeli oldu ama anca yerleştirdimdolap içleri böyle
Çekmecelere organizer şartmışş onu anladım sır ahalı perde zıkkımlarında
Aynı yastayiz :) ya biz istediğimiz kadar uzak kalmaya çalışsak da, eskiden olan şeyler gibi değil hiçbir şey. Domatesin tadı, kokusu olurdu eskiden. Şimdi odun gibi tadı. Gerçi Çernobil sağolsun bize denk gelmişti amaOlabildiğince uzak durmaya çalışıyorum katkılı şeylerden bugünkü nutellayı saymazsaktabi bi tık daha iyiydi eskilerin zamanı ama ben 33 yaşındayım o zaman da çok farklı değildi bence. Valla ben annemin bana hamile olduğu dönemden daha çok dikkat ediyorumdur kendime
Benim de kolestrol sınırda benim doktor diyete gerek yok her gebelikte olur normal dediSen mi ben öyle mi canım istiyor valla sağlık ocağına gittim kolesterol yüksek diyet dedi kadın doğum doktorum gerek yok normal dedi arada kaldım hamile diyet yapmaz dedi.7 kilo aldım herkez diyor karnın yok daha bol montla cikiyorum siyah öyle işte.. günlük çikolata yiyorum mutlak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?