Bayıldım hem halıya hem süslere çooook tatlişkolarAkşam kudurmamı yaptım duvarına süsle halısını aldım bakayım nasıl uyacaklar
Onu hiçbir doktor önermiyor genelde çok riskli bir işlem dışardan müdahale. Bazı doğum koçları ve ebeler hala yapıyor ama ne yazık ki. Bi de hiç belli olmuyor 37. Haftada bile bir günde 2 defa döndüğünü biliyorum son ana kadar kendi dönebilir.Ravzanin dediği gibi doner belki. Bazen doğumdan önce bile oynatıp döndürüyorlsr içinde. Baya acıtan bir işlemmiş o gerçi ama
Benim doktorum uçak yolculuğu yapacaksan konuşalım demişti taa en başından bile. Manyetik alanlar biraz sıkıntılı diyordu ama ona kalsa avm de bile çok durma diyor. Bence içinden gelen sesi dinle oraya gitmek sana iyi gelecekse oku duanı gir havaalanınaAnnemde uçakta bişey yok ama senin stresin daha zararlı diyor onlar gelemiyor çalıştıkları için izin sorun doğum zamanına zor ayarladılar izin işini bende çok bunaldım eşimin ailesinden de bunaldım tek kalmaktan da bunaldım
3 kez alıcaklarmış canım bekliyorum şuan son kanımı vericemAilemin yanına gidicem eşim fazla mesai yapıyor ben evde tekim hep çok sıkıldım kafam çok dolu rahatlarım bi gitsem gelsem o yüzden istiyordum. Uçak yolculuğunda risk ne sadece erken doğum mu yoksa başka riskler de var mı
Sağlıkla gelsin de ne zaman olursa artık hayırlısı olsun
Bana 145 üzeri çıkarsa 1 saat daha bekleyip tekrar kan alırız demişti 137 çıktı gidebilirsin dediler sınırda sanırım biraz
Uçagi dertetme o zaman canim , ne guzel gezersin , rahat rahat kafa dagitirsin. Bebek dogana kadar kafani rahatlatmis olursunAnnemde uçakta bişey yok ama senin stresin daha zararlı diyor onlar gelemiyor çalıştıkları için izin sorun doğum zamanına zor ayarladılar izin işini bende çok bunaldım eşimin ailesinden de bunaldım tek kalmaktan da bunaldım
Ay hadi ya kaçırmışım ne yazıyodu acaba
Harikaymış ben de öyle yapayım hiç içime sinmiyodu minicik bebeğe en nihayetinde deterjan içerikli bir şey kullanmakHic birsey kullanmayacagim. Kızım da da öyle yapmistim. Biraz anne sütün den ekliyordum.
Bebekler zaten mis gibi oluyorlar.
Doğar dogmaz cildini bozmamak hemen alistirmamak lazim.
Orası öyle ama çok stres yaptım açığa aldım biletleriBir yolu atlatcaksın sonrası huzur ama kuzucum öyle düşün bunalmışsın bak değişikliğe ihtiyacın var
Benim doktor bugün kesin olarak bir şey söylemek mümkün değil dedi iyice bunaldım açığa aldım biletleri yapıcak bişey yok gitsem bişey olsa ömür boyu vicdan azabı çekerimBayıldım hem halıya hem süslere çooook tatlişkolar
Onu hiçbir doktor önermiyor genelde çok riskli bir işlem dışardan müdahale. Bazı doğum koçları ve ebeler hala yapıyor ama ne yazık ki. Bi de hiç belli olmuyor 37. Haftada bile bir günde 2 defa döndüğünü biliyorum son ana kadar kendi dönebilir.
Benim doktorum uçak yolculuğu yapacaksan konuşalım demişti taa en başından bile. Manyetik alanlar biraz sıkıntılı diyordu ama ona kalsa avm de bile çok durma diyor. Bence içinden gelen sesi dinle oraya gitmek sana iyi gelecekse oku duanı gir havaalanınaAma ben ne zaman kendim bişeyleri çok irdelesem sonra başıma iş geliyor için rahat değilse bi daha düşün
Benim doktor iyiymiş o yönden o zaman3 kez alıcaklarmış canım bekliyorum şuan son kanımı vericem
Bana doktorlar dönmez ama makat dogum yapabilirsin demisti . Cok psikolojim bozulmustu. Bir sezaryen bir makat dogum derken normal dogmustu . Bir kac hareket vardi onlari yapiyordum evde kendim arastirip bakmistim amaOnu hiçbir doktor önermiyor genelde çok riskli bir işlem dışardan müdahale. Bazı doğum koçları ve ebeler hala yapıyor ama ne yazık ki. Bi de hiç belli olmuyor 37. Haftada bile bir günde 2 defa döndüğünü biliyorum son ana kadar kendi dönebilir.
Canim sezeryan epidural yapılınca bacaklar uyusuyor mu yoksa sadece acıyı mi hissetmiyisun . Normal doğum da uyuşmuyor çünkü .sadece acıyı hissetmiyisun . Bana epidural saat on bir gbi takıldı iki de kizim dünyaya geldi.Ufak bı kesi atılmıştı onu hissetmiştim birazcık. İlk dozdan sonra ikinci doz yapılmadığı için galiba hissettim . İkinci dozu da gece ağrı kesici iğne vuruyolardi . Bnde epidural var diye ağrı kesicimi ordan vermişlerdiepidural ve spinal anestezinin farkı konuşulmuş bildiğim kadarıyla bahsedeyim efsane yorumlar gelmişen önemli farkı iğnenin yapılış yerleri. İkisinde de belden aşağısı uyuşuyor. Epidural iğne yapıldığından 15-20 dk sonra yavaş yavaş uyuşma başlıyor, spinal ise hemen. Spinaldeki doz epiduraldekine göre daha az ama yapıldığı yerden dolayı hemen uyuşma oluyor. Epidural alırsan ameliyat uzadı diyelim tekrar doz ilavesi yapılıyor ama spinalde katater çıkarıldığı için ilave doz diye birşey yok. Doğum sonrası Spinalde yapıldığı yerden kaynaklı baş ağrısı yapabiliyor. Normal doğumda epidural verilmesinin sebebi her an sezaryene geçiş yapılabiliyor olması ama spinal verilse geçiş yapılamıyor onun için normal doğumda sadece epidural uygulanıyor. Sezaryen doğumlarda ikisinin birlikte kullanıldığı zamanlar da oluyormuş ama neden gerek görülüyor bilmiyorum.
korkmayın :) bol su için binmeden zaten havalandı kalktı tuvalete girdiniz iki tur attınız oturdunuz derken iner uçakÇarşamba gününe uçak bileti aldım ama içim huzursuz doktor gidebilirsin bi sorun olmaz dedi ama korkuyorumNe yapsam bilemedim
Ondan şüpheliyim işteYok canim , dönmesini beklerler mi diyorum. Yoksa benim ilk kizim turkiyede dogdu biliyorum son ana kadar bekliyorlar
Epidural yapıldığında bacaklarını hissetsen bile yürüyemiyorsun. belki de doz ve süre farklılığı vardır açıklık olunca veriyolar ya normal doğumda, sezaryen de daha çok veriliyorsa ondan olabilir. Zaten normal doğumda epiduralin en büyük faydası dozun tekrar edilebiliyor olması.Canim sezeryan epidural yapılınca bacaklar uyusuyor mu yoksa sadece acıyı mi hissetmiyisun . Normal doğum da uyuşmuyor çünkü .sadece acıyı hissetmiyisun . Bana epidural saat on bir gbi takıldı iki de kizim dünyaya geldi.Ufak bı kesi atılmıştı onu hissetmiştim birazcık. İlk dozdan sonra ikinci doz yapılmadığı için galiba hissettim . İkinci dozu da gece ağrı kesici iğne vuruyolardi . Bnde epidural var diye ağrı kesicimi ordan vermişlerdi
Abdullah göymen den memnun musunuz ? İnfertilite üzerine uzman diye duydum sanırım. Özelden de yazabilirsiniz. Doktor arayışındayım. En başarılı doktor a ihtiyacımız varAbdullah göymene gidiyrm siz hangi doktora gidiyrsunuz
benim doktorum xraylerden de geçebilirsin bir sıkıntı yok çok abartıyorlar demişti :) yüzyıllardır kadınlar hamile ve doğuruyor sakinlik en önemlisiBayıldım hem halıya hem süslere çooook tatlişkolar
Onu hiçbir doktor önermiyor genelde çok riskli bir işlem dışardan müdahale. Bazı doğum koçları ve ebeler hala yapıyor ama ne yazık ki. Bi de hiç belli olmuyor 37. Haftada bile bir günde 2 defa döndüğünü biliyorum son ana kadar kendi dönebilir.
Benim doktorum uçak yolculuğu yapacaksan konuşalım demişti taa en başından bile. Manyetik alanlar biraz sıkıntılı diyordu ama ona kalsa avm de bile çok durma diyor. Bence içinden gelen sesi dinle oraya gitmek sana iyi gelecekse oku duanı gir havaalanınaAma ben ne zaman kendim bişeyleri çok irdelesem sonra başıma iş geliyor için rahat değilse bi daha düşün
Seninki benimkünün aynısı medela swingKızlar bu gogus pompaları nasıl kullanılıyor acabasanki uzay mekigiymiş gibi, gercekten hiç bir şey anlamadan inceliyorum hep hahahaha
Canım sırt üstü yatırıcaz ama başını mı çeviricez? Ben de bir yatak aldım coconababy, onda da o şekilde, avrupa pediatri onaylı, hatta hata mı ettim direkt yan yatıramam herhalde dedim. Ama yatagın olayı şuymuş çocuk zaten kafasını anne karnında gibi kendi de cevirebiliyomuş.Valla maşallah sana zormuş da işin
Bizim hamilelikten değil de taşındığımız için sekteye uğradı valla yol çok uzun hafta içi çok geç dönüyorum işten mecalim kalmıyoHafta sonu eşimin mesaisi olmazsa haftada 1 işte Allah bereket versin Ama eşimin yaklaşımı çok hoşuma gidiyor ya geçen bi gecelik giyeyim dedim merak ettim tepkisini hani o göbekle de sexy bulacak mı acaba diye direkt aşkım göbeğin çok tatlı dedi hiç yadırgamadı çok hoşuma gitti
Benimki tam bir master chef, kızıyla sushi yapmalar falan mutfağı çok seviyor o yüzden ne olduğunu netleştirmesem de pişirmeyle ilgili bi şeyler alırım diye düşünüyorumİçmeyi de seviyor Bi kere şarap almıştık Bozcaada'dan dönerken çok mutlu olmuştu yine o tarz bir şey de olabilir bakalım
Benim 3 yakın arkadaşım Konak'ta 1 arkadaşım Akademi'de 1 tanesi de MP de doğum yaptıKOÜ mezunu olduğum için çok yakınım var İzmit'te. Hiçbirinin de bi şikayeti olmadı ama Konak kalabalık evet devletten farkı yok gibi. MP tertemiz cihazları falan çok iyi ve yeniymiş. Öğrenmek istediğim bir şey varsa sorabilirim kızlara :)
Ay bu kaygılar daha şimdiden başladı hepimizde ve bitmeyecek sanırım benim de çok aklımı kurcalıyor çocuğuma yetebilecek miyim sorusuKaygılar kaygılar...
Canım odaya bayıldım, çok da sağlam duruyor ömürlük gibi güle güle kullansın Çınarinyo :)
Canım soğuk süt, ekşi yeşil elma (organik bulabilirsen harika) bir de bir arkadaş karbonatlı su önermişti ama ben onu denemedim hiç.
Ben green mom's aldım güzel indirim vardı canım hala da devam ediyor bi bak istersen kokusuz olması hoşuma gitti hem de yerli üretim :)
Leke çıkarıcı ben sodasan düşünüyorum henüz almadım ama :) Prema Sundari'nin tavsiyesiydi o da :)
Soğuk süt ve yeşil elma denedin mi? Çok şiddetliyse ilaç yazdır istersen
Ya bunu doktorlar da öneriyor ben hep doğum ne zaman diyenlere Nisan başı diyorumSon son herkes yazacak çünkü doğurdun mu doğurdun mu diye çok sinir olurum ben
Duvar kağıdı harikaBen bebek odasında beyaz seviyorum ya
Canım normal pamuk kullanırsan parça kalır poposunda mutlaka pamuk kullanacaksan bebek pamuğu al o sıkıştırılmış olduğu için parça kalmaz. Ben yıkanabilir minik havlulardan almayı düşünüyorum bolca :)
Çok sıkışıyorum ama kaçırma olmadı hiç. Uzun beklersem son dk yetişiyorum WC ye :) Aklıma geldikçe Kegel egzersizi yapıyorum hem normal doğum için de öneriliyor dünyanın en basit egzersizi tam benlik
Ben de pko falan yok ama maalesef tüylüyüm ben de bi tenim beyaz tüyler siyah çok fenaTek yol ağda valla :)
Birebir aynısı
Öyle bi yer bulsam ömür boyu yemek yapmam ne şanslısın İstanbul'da çok pahalı. Neyse ki artık anneme yakınız da orda yiyoruz en güzeli :)
Yaa yerim seni Urazkoo
Canım bizim kız direkt kedili eve doğacak çok tüy döküyor bizimki de aşıları tamsa hiçbir sorun olmaz. Ama dışarı çıkıyormuş sanırım o olmaz işteKonuşun artık salmasın dışarı.
Ya çok tatlı ama
Kız sen temizlik yaptım diye kanaman olmamış mıydı hala niye zorluyosun kendini yazık günah bırak bok götürsün isterse.
Ben armut.com dan memnun kaldım. Hem daha önce hizmet alanların yorumlarını da okuyabiliyosun
Kız saçmalama bunun için de değiştirilir mi konuşursun belki lab atlamıştır bakmayı.
Amerikan pediatri derneğinin önerisi uyku pozisyonunun sırt üstü olması yönünde başını da sağa sola yatırmak gerekiyo mutlaka. Dönem dönem değiştirirsin hep aynı yöne yatırmazsın :)
Sağ kaburgamda benim de ağrım oluyor,artık hiç saga yatamıyorum. Uykumdan uyandıran şiddetli bir ağrı oluyor. Hatta yatarken sütyen mi takmışım diye kontrol bile ettimİyi akşamlar kızlar. Sayfalar o kadar çok birikmiş ki okumam en az 2 saati bulur. Bu ara çok bakamadım memlekete gitmiştim herkes iyidir umarım. Bende şeker çıktı kontrol altındayım. Bu hafta boyunca günde 3 defa aç-tok olacak şekilde şeker ölçümü yapmaya başladım. Birde yaklaşık 1 haftadır sağ kaburgam ağrıyo göğsüme doğru alt kısımlar. Özellikle akşam saatlerinde başlıyo. Oturup yemek bile yiyemiyorum. İnternette baktım normal yazıyo rahim büyümesinden kaynaklı diye doktora dediğimde böbreklere bakmıştı ultrasonda sorun yok demişti. Ancak gittikçe şiddetlendi dünden beri gün içinde de ağrımaya başladı. Sola doğru uzaninca biraz hafifliyo başka da çok beter vuruyo. Böyle olup bir çözüm bulan var mı?
Hurma hamilelikte yemeyin diyorlardı. Dogumu kolaylastırıyor diye sonlara dogru mu yenmeli?35.haftadan sonra hergun hurma yemek cok iyi geliyor simdiden fiyatlara bakabilirsin. Az az buzluga atabilirsin. Ben cok faydasini gordum
Hayırlı olsun, çok güzellerBunlar da bana ailem ve arkadaslarimdan hediye geldi. Cok sukur oda icin para harcamadik.
Ben de LCW den small hamile külotu aldım. Çok rahat ama kalıbı güzel çıkmadı. Tam bir babaanne donuKızlar ilk defa kendime bisi aldim bebişten sonrapentide hamile kilotları indirime girmis hem şimdi hem de lohusalıkta kullanırım diye düşündüm ve aldım gitti 3 tane çünkü tek eksik hamile kiloduydu ahaha
Dünden beri kafamı çok taktım buna.Bizimki de feci hareketli ya.Ilki sezeryandi o da makat gelişti.Ama bunda erken sanki.Canım benim 3 hafta önce detaylıda baş aşağıdaydı hatta kasıklarıma gömmüştü suratını görüntü alamamıştık. Dün gittiğimde makat geliştikıpırdak içerde dönüp duruyo zaten hissediyorum doktorum daha zamanımız var pozisyon değerlendirmek için erken dedi
Olabilir canım çünkü bana uygulandıktan sonra epidural ekibi sordu bacaklarinda uyuşma falan var mı diye yok dedim . Tamam bizde olmasını istemiyoruz zaten dedi . Sonra da normal kalktım koridorda gezdip durdum ben .sonra plates topu getirdiler onda zipladim . Yani bacaklarımda bı uyuşma olmadi gayet yürüyodum . Doz farkı vardır blki dediğin gbiEpidural yapıldığında bacaklarını hissetsen bile yürüyemiyorsun. belki de doz ve süre farklılığı vardır açıklık olunca veriyolar ya normal doğumda, sezaryen de daha çok veriliyorsa ondan olabilir. Zaten normal doğumda epiduralin en büyük faydası dozun tekrar edilebiliyor olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?