2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    276
F Felicitafuturemom Suyla aran nasıl bu arada kaç lt içiyosun günde merak ettim.
valla etrafımdakiler kurbağa gibi olduğumu söylerler bilerek değil canım isteye isteye günde 3 lt den fazla su içiyorum. Allah bozmasın su ile aram cok iyidir. Bir de benm sağ böbrek sol böbrekten daha büyümüş geçen 23 haftalık kontrolde öyle demişti doktor normalde ağrın cok olur bu sebepten ama sen cok fazla su içtiğin için ağrın olmuyordur dedi.

Birde benm Allahın iznyle planlı gebelikti mart ayında taş düşürdükten sonra gebelikte sıkıntı yaşamayayım diye gittim detaylı bir baktırdım böbrek ve idrar yollarıma (2019 da da gitmiştim çok sistim oluyorum diye yine bir şey çıkmamıştı). Neyse hiç birşey çıkmadı sadece doktor o zaman 28 yıllık hayatımda ilk kez duyduğum bir şey söyledi doğuştan böbreklerimin konumu diğerlerine göre açısal olarak farklılık gösteriyormuş ama bunun herhangi bir zararının olmadığını söyledi. Belki gebelikte sağın soldan fazla büyümesi bundandır diye düşündüm.
 
Geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun. Bu munoral denilen ilacın ben çok faydası olduğunu düşünmüyorum belki çok başlangıç seviyedeki enfeksiyona etki ediyordur ama illa ki tekrar yeniliyor. Bende ilk munurol kullanmıştım geçmişti ama tekrar tahlil yaptırdığımda malesef yeniledi. Hatta daha şiddetli geçirdim. İkinciye antibiyotik yazdı onun sayesinde atlattım şimdi devamlı doktor kontrolündeyim.
 
evet öyle ben gebe değilken azosilin kullanırdım hep antbyotik ama gebeyken mecbur bire doktorum ılık sirkeli su önerdi 1,5 lt ye biraz sirke eklyrm onunla taharetlen demişti oranın ph'nı dengeliyormuş.
 
Canım ben de doktor gerekli görmezse yükleme yaptırmıycam. Şöyle ki arkadaşım perinatologa gidiyor, kan tahlili sonucuna, vücut kitle indexine vs bakarak yaptırmana gerek yok demiş. Ben de benim doktora danışacağım. Sende hangi tahlillere bakarak karar verdi? Açlık ve tokluk kan şekerine mi? Güvenilir işinin ehli bir doktorsa zaten onun dediğini yapmak istiyor insan.
Biz çamaşır deterjani bile kullanmadik. Rossmanda ceviz kabugu var yada ecoegg var hepsi burada da satiliyor onlari kullandım.
Ek gıdaya gecinceye kadar çamaşır pek kirlenmiyor.
Canım sabun cevizi ben de kullandım, türkiyede rossmanda var mı acaba, ben ekolojik dönüşüm diye bir platformdan aldım. Bir ara ne güzel sırf onu kullanıyordum. Ama gömleklerdeki ter kokusunu çıkarmıyordu, rahatsız olunca yine deterjana döndüm
Sana şunu danışıcam, yeni aldığım kıyafetleri bu toplarla yıkasam yeterli olur değil mi? İyi aklıma düşürdün, evde var. Ben de onları kullanayım
Sen normal çamaşırlarınızı neyle yıkıyosun, bu toplarla mı? Belki yeniden gaza gelirim ben de
Canım tamamlayıcı sigortayla gidince hiç muayene ücreti vs vermiyor musun? Dogum için ekstra para ödemeyecek misin? Şundan soruyorum koç üniversitesi hastanesi de iyi bir hastane ve sigorta geciyor. Ne kadar fark olur verdiğin ücretler arası bilmiyorum. Bir göz at istersen doktorlarına.
Canım gecmiş olsun, önceden plazada çalışırken, toplu tuvalet kullanımlarından sürekli sistittim. Bir türlü geçmezdi. İşyerinde 3 tuvalet 200 kişi kullanıyor senin de ofiste öyleyse, bilmiyorum nasıl önlem alırsın ama kimyasal barındırmayan ufak şişe sıvı arapsabunu götürüp girmeden bir temizlesen öi, çok da zor ama
 
Kızlar değerlerim böyle sanırım normal doktora gösteremedim çünkü merak ettim oğlumda da böyle sınıra yakın çıkardı bundada öyle geldi bana, tatlı şeyleri daha az tüketsem iyi olur gibi
 

Eklentiler

  • IMG_20211123_155848.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 63
hiç para ödemiyorum tatlım doğuma da ödemicemm detaylıyı karşılamıyodu onu ödedim bi orda geçmiyor diye biliyorum ama bakayım

edit: geçmiyormuş senin hastanede benim sigorta
 
Canım ya ben doktora çok güveniyorum açıklık tokluğa baktı kan değerlerine baktı bide idrar tahlili yaptı yaşında genç tahlillerinde gayet normal bence gerek yok şeker yüklemesine dedi bende tamam dedim ama işte sonra bi tedirgin oldum yaptırsamıydım diye
 
Evet tuvalet olayıda cok önemli ama bizde kadın erkek ayrı ve hepsinde ayrı ayrı klozet ve alaturka tuvalet mevcut, ben hep alaturkayı kullanıyrm kadın 6 kişiyiz zaten.
 
Kizlar dolar Euro aldı başını gidiyor tutabilene aşk olsun kenarda öylesine duran 59 dolarla 10 Euro vardı .10 gün önce hesapladigimda 677 lira yapıyordu .eşime niye boşuna kenarda duruyor bozdurda çocuğa biseyler alayım demiştim ama bozdurmamisti . Az önce hesapladım 876 lira yapıyor . 10 günde 200 lira eklendi paranın üstüne . Bunun etiketlere yansımasını düşünemiyorum .Çok zor zamanlar geliyor
 
valla az önce bu çocuğu nasıl bir ülkede dünyaya getiricem diye ağladım bunun düzelmesi 30 yılı mı bulur artık nolur allah bilir sağlık eğitim nasıl olacak nasıl iş bulacak nasıl iyi bir eğitim alacak bizler nasıl geçineceğiz hepimizin allah yardımcısı olsun kalp dayanmıyor fiyatlar güncellenmeye başladı bile türk parası çöp oldu eridikçe eriyoruz vay halimize
 
Kac çıkmıştı bobreginizdeki genişlik 23.haftafa
 
BUgun Dr gittim idrar ve kültür verdim.yarinda 75gr şeker yüklemesi olacak bakalım basimiza neler gelecek bebekler birinin başinin olduğu yerde ayaklar,diğerinin ayaklarinin olduğu yerde başı varmış kesinlikle sezeryan dedi.rahim uzunluğu 32mm dusmus şimdilik bu kadar.
 
Ben bir yaşına yakin bu topu kullandım. Ama ek gıdaya başlayınca lekeleri cikaramadim.
Simdi frosch marka kullanıyoruz. Doktorumuzda onu önerdi. Hayvansal icerigi yok. Alerji yapmiyor.
Az kullaninca bile camasirlar hem temiz hemde güzel kokuyor. Biz kendi camasirlarimiza da kullanıyoruz. Simdi baktim Türkiye de varmış.
 
Olabilir. Bizim burda rossmann da var.
 
Bunu demesi icin cok erken değil mi?
32mm dikkat et 30 haftaya kadar kalkmamaya çalış
 
hiç para ödemiyorum tatlım doğuma da ödemicemm detaylıyı karşılamıyodu onu ödedim bi orda geçmiyor diye biliyorum ama bakayım

edit: geçmiyormuş senin hastanede benim sigorta
Hiç para vermeyecek olman çok iyiymiş canım. Sen bu gece güzel bir uyu, sabah kalkıp önce sigorta geçen yerlerde hastane, sonra da dr olayını yeniden degerlendir. İlk dru sevmiştin ya sezeryan olacagı için belki uzak olması çok sorun olmaz. Sezeryanda daha rahat, biraz erken yatarsın ben geldim diyip yerleşirsin
Ben normal istiyorum ama koç da bana yakın degil. Bugün bunun stresini yapma, çok yıprandın bu konuda, kafanı topla. Değiştirme cesaretini gösterebilmek bile önemli. Eminim ki artı, eksi yazıp en iyisini bulacaksın.
Canım ben tetanoz olmadım, alerjim var diye benim stresim daha büyük ben de doktoruma güveniyorum. Yapılması lazım derse yaptırırım maşallah evde çikolataları havada yakalıyorum. Normalde dikkat eden biriyim de zıvanadan çıktıgım için şekerimden emin olamıyorum.
Degerlerim normal çıkar, istemezse de yaptırmam.
Bu arada kuzenimde hamilelik şekeri çıktı, diyet veriyorlar tatlıya. Çok aklına takılıyorsa belki şekeri kısabilirsin.
Çok sagol canım bektim sıvı olarak aloe veralı, deniz mineralli vs var.
Biberon ve emziklerde ne kullanıyodun? Onlar için önerin var mı? Bir de sonraki haftalarda bebek şampuan ve cilt için mustela mıydı tercihin?
 
Aynen aynen. Bnde iki çocukla nasıl olucak birine alsan biride ister. E herseyleri olsun istiyoruz nasıl yetisicex bunlara o u düşündüm . Yandık valla
 

ikiz gebeliklerde belki farklıdır ama benm 23. haftamda bebeğin kafası tam doğum pozisyonundaydı demiştim bu normal doğum ihtimalini göstergesi olabilir mi yook daha coook değişir pozisyonu erken bir şey demek için demişti. Hatta 37 de kesin bir şey söyleriz demişti. Gerçekten de geçen cuma gittiğimde değişmişti pozisyonu ters dönmüştü minnoş.

Kac çıkmıştı bobreginizdeki genişlik 23.haftafa
öyle bir aralık vermedi doktor.
 
Az evvel 300 tane 2 numara 72 tane 1 numara Prima premium care siparişi verdim. Valla ne olacak belli değil. Tırsıyorum her an fiyat artmasından..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…